Любители на котки – Тема 100

• 42 732
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Аз с едно от един червен плат, който в едната посока събира косми, бях го взела от Карфур едно време и съм много доволна.

А иначе Лъки го проскубах снощи с фурминатора, защото имаше сплъстено от обезпаразитяващата гадост на врата му.

# 631
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честита Коледа и от нас с Ханибал!  Grinning
Броди като сянка из къщи и постоянно ми се измъква. 90% от времето стои окопана в иглуто  Mr. Green, което си е направила в завивките на едното легло в детската. С тая козина  #Crazy ... сигурно има нещо от дивите северно европейски котки в кръвта й. Laughing

# 632
У дома сме на футболен следобед... С баща си са един дол дренки Grinning

# 633
  • Варна
Весела Коледа и от нас!  santa2
Загледали сме се в Ледена епоха и не сме чули Магчето-тя не мяука, а скърца лекичко. По едно време чуваме чукане с лапа по вратата на детската. Магито.  Simple Smile Наспала се е иска да излезе сред хора и други котки.  Grinning Гладна е.
Другите две спят.

# 634
Весела Коледа от нас! Мир, любов, щастие! И много специални котешки моменти...

# 635
  • UK
Здравейте,

Много са хубави всички котета в темата, поздрави.

Моят е осиновен и не знам кастриран ли е или не, има ли начин да се разбере? На около 2 години e, не маркира.
Това е той, хималайски персиец, но понеже не е от развъдник се води домашна дългокосместа. Надявам се да не засегна някой пишещ със споменаване на порода.

# 636
При мъжки най-лесно и логично се разбира. Как може да се чудиш даже? Има топчета - не е кастриран, няма топчета - кастриран е.  Peace

P.S.: Красавец е!

# 637
  • UK
Мерси, Епона. Не знаех, че напълно им ги махат.  Embarassed  Той е доста рошавичък и всичко е скрито.

# 638
  • София
Мерси, Епона. Не знаех, че напълно им ги махат.  Embarassed  Той е доста рошавичък и всичко е скрито.

Правилно си мислиш. Дори в началото изобщо не личи, че са махнати. "Торбичката" си е там.  Grinning Постепенно се "съсухря", но пак остава нещо минимално. А когато нещото е обвито в голям косморляк, изобщо не може да се прецени. В темата имахме една персийка Шери, която чак след 1 година установиха, че е Шерко.  Mr. Green  А Шерко си имаше и мама, и тате вкъщи, т.е. човешката му майка много добре знаеше как изглеждат персийските дупета.  Mr. Green  Та не е много лесно, но все пак би трябвало да личи.  Wink

Честит рожден ден на патерица на едногодишната красавица на Епона!  newsm38

Честита Коледа на всички!  santa2 santa2

# 639
Здравейте!Наложи ми се да си подаря котката.Взеха я на Бьдни вечер.Толкова ми е подтиснато,че забравих да сервирам сьрмичките.Новият и стопанин ми изпрати снимки вчера,и като видях,как тьгува,цял ден плаках.Чувствам се много виновна,че се наложи да я дам.Много тежьк избор ми се падна!Не го пожелавам на никого!Бременна сьм в 30-та седмица(7-ми месец),и получих екзема.Ветеринарката каза,че е опасно за бебето да задьржа котката.Миналата година имах спонтанен аборт,пак ми обвиниха котето,но тогава не давах и да се издума.Но сега се изплаших за малкото човече.Живеем в двустаен апартамент.В едната стая е дьщеря ни,която е алергична кьм козината на котето,и няма как да е при нея.В другата ще сме ние с бебето,и за котето оставаше коридора.Много подтискащо да живее само там,при условие,че до сега е била все при нас.Не можех да си представя,как ще и затварям вратата пред носа.Другата алтернатива беше да живее на вилата сама.Беше там три месеца в началото на бременноста ми.Много жална история.И на фона на всичко,реших,че да има нов дом и семейство е най-добрият вариант.Жалкото е,че е животинка,и няма как да я пита човек или да и обясни.А толкова много ми се иска да си я взема обратно...И само си напомням,че няма как,че така е най-добре за всички...Извинявайте,че ви натоварвам с мойте неволи,но имах огромна нужда да си споделя схора,които ме разбират.Близките ми само повтврят,че това е просто котка,а според мен си е душичка,и сьм живяла с нея 7 год.Не се прегльща раздялата за един ден.Всьщност мисля,че изобщо не се прегльща...

# 640
  • Сф
Много съжалявам за котето, Щастлива. И аз съм бременна и не знам какво ще стане с нашите 2 красавици, като нажлижи да раждам. Дано сестра ми си намери подходяща квартира до тогава и да ги вземе при нея.

Изпрати ли в новия й дом от нейните играчки и неща, които да й миришат познато? Нашите като ги взехме в новия апартамент и 1 ден беше голям стрес, мяукане, криене, но бързо свикнаха. Аз бих отишла на гости на мъжа, ако е удобно, да прекарам малко време с нея, че да се успокои.
Успех.

# 641
  • Пловдив
Щастлива,не се притеснявай ще свикне,трябва време.Предният котарак го бяхме взели на една нова година с нас/нямаше да ни има 2нощи и ни би притеснено за него/Само ние  си бяхме,носехме всичко от неговите  си неща и въпреки това животинчето не се престраши да се покаже от скривалището.Не се храни,не пи вода и тоалетна  не видяхме да ползва....Ще се адаптира ,важно е  да го обичат Hug

# 642
Въпросът не е дали животното ще свикне, дали екземата?, която вероятно е микоза, няма да се прояви у новите стопани и котето отново да замине по веригата.
А щом стопаните на котката имат микоза, то животното едва ли е ваксинирано с противогъбична ваксина.

# 643
Много съжалявам за котето, Щастлива. И аз съм бременна и не знам какво ще стане с нашите 2 красавици, като нажлижи да раждам. Дано сестра ми си намери подходяща квартира до тогава и да ги вземе при нея.

A защо просто не си ги гледаш ти?  newsm78

# 644
  • София
Спомняте ли си, че в началото на темата ви показах една екзотична котка от Варна, която бяха оставили за евтаназия, защото имала сополи.  ooooh! Е, историята се е доразвила.  Sad Котката е била използвана за разплод в продължение на 9 години! Може би е родила над 100 котенца!  Shocked  И за съжаление, пак ще има сърдити, когато някой попита в темата откъде да си купи коте!  Cry  Докато има търсене, ще се поощрява и това търгашество за сметка на здравето на горките животинки.  Cry

Последна редакция: нд, 27 дек 2015, 10:32 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт