Любители на котки – Тема 100

• 42 566
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Един наглед тромав и флегматичен,а всъщност  беглец и алпинист котарак:
Скрит текст:
Скрит текст:
Руши  е на 10 години,ама кара втори пубертет  ooooh!Два пъти  бяга от  къщи тез дни ,  катери  се на невъзможни места.Добре,че го откриваме преди кучето на съседите да излезне на разходка.Пощръклял е нещо и ще го наказваме:сам за посрещането на  Нова година !

# 676
  • София
И как гледа пренебрежително отгоре...  Joy Joy Joy

Страхотен красавец!

# 677
  • Пловдив
здравейте
Реших да не пускам нова тема, а да поискам съвет в тази.
Имаме котарак, почти на 5 години. Взехме го на 4 месеца от вън. Преди излизаше на двора, но се оказа много страхлив и сеаг няма мераци да се разхожда навън.
Не го определям като агресивен, но е много своенравен. Напоследък обаче търпението ми все повече се изчерпва от поведението му.
1. Напада малкия ми син /8г/, дере го, хапе го и така от години. Малкият вече го е страх да стои в една стая с него. Никого друг не напада. Само него.
2. Издра ми всички мебели - гарнитура, кожен стол, новия килим. Имаше дървен пън, килимче за точене на  нокти. Където каквото свари...
3. Маркира, преди го правеше рядко, сега зачести много. Изхвърлих сума дрехи, обувки... Не е кастриран.

Сигурна съм, че разбира, че не трябва да ги прави тези неща. Особено като напада малкия веднага бяга и се крие като детето изпищи, изяжда се боя и пак следващият път, пак го напада...

Има ли някакъв шанс да се превъзпита на тази възраст?

# 678
Кaстрирaй го.

# 679
Детето му е спаринг-партньорът. Е, за спаринг и ти би си избрала някой, който не би те набил. Какво по-добро другарче за бойни сценки от най-малкото човешко същество в къщата?

За издраните мебели е трябвало да реагираш остро и навреме- отблъскващи спрейове, кори от цитруси, кафе ...

За маркирането вие сте си виновни, "лек" няма, само кастрация.

Изобщо за цялостното поведение на котарака вино носите изцяло вие.

# 680
Скрит текст:
Детето му е спаринг-партньорът. Е, за спаринг и ти би си избрала някой, който не би те набил. Какво по-добро другарче за бойни сценки от най-малкото човешко същество в къщата?

За издраните мебели е трябвало да реагираш остро и навреме- отблъскващи спрейове, кори от цитруси, кафе ...

За маркирането вие сте си виновни, "лек" няма, само кастрация.

Изобщо за цялостното поведение на котарака вино носите изцяло вие.
с носене на винО, едва ли ще стане.  Wink

# 681
Ей, голям прас, че вместо "а" съм натиснала "о".

# 682
Кaситa, виждaм, че си нaписaлa, че кaфето отблъсквa котките.
Дa си полея цветятa с кaфе, дa сложa утaйкa в сaксиите или просто дa купя aромaтизaтор с мирис нa кaфе и дa го сложa до цветятa? Кое би имaло нaй-голям ефект?  newsm78

Зa предотврaтявaне издрaсквaнето нa мебелите и скъсaни пердетa може дa се приложи и изрязвaне нa връхчетaтa нa ноктите.

# 683
Котките не са плюшени играчки-дерат мебелите, ръсят косми. С това трябва човек да се примири,ако желае да има коте. Въпреки че моята си има място за драскане, дивана пак го отнася. Но това е диван все пак, голям праз.
Относно маркирането: трябвало е да го кастрирате, нормално е да маркира, ако не е кастриран. Тук можем да препоръчаме добри ветеринари, ако споделиш от къде си Wink
А малкият син предизвиква ли го по някакъв начин  - да не би да си играе с него по начин, който не се харесва на котето?

# 684
 Ice Queen, всеки ден ходех в близкия магазин за кафе и си купувах току що смлени 100 гр. от най-евтините сортове, после слагах в купички около и/или върху мястото, където не исках котката да ходи.
Безотказно при Мърти действаха и корите от цитруси, които подменях често и по три пъти на ден.

# 685
Ськрушена сьм!На няколко км.от Стара загора(кьдето бяха взели котето ми),човека ми се обади и поиска да говори с мьжа ми.По изражението му разбрах,че е станало най-лошото с мацата ни.Като затвори тел.ми каза,че котето е починало.И аз му казах,да се обади на човека,че ще си го вземем.Като отидохме,едва преместиха гардероба зад който се беше навряла маца.А как е успяла,само тя си знае.Преместили са я от кьщата им в апартамента.И всичко това за три дни.И е била много изплашена явно.Човека беше адски претиснен.Личи му,че е добродушен,но май е обьркал котето с плюшена играчка.Дори нещата и си бяха в торбичките,както и ги бах приготвила...Само тоалетните и купичките бяха извадени.Как да свикне?!?Оф,както и да е.С такава радост пьтувахме на там...а как се вьрнахме...Нямам думи!Погребахме я близо до дома ни.Поне душичката и да си е в кьщи.А уж всичко беше за нейно добро,няма що.И ветеринарката се разплака,като и казах.И тя настояваше,че ще и е добре в друг дом,не само в коридора ни...Определено след този шок,никога няма да си взема друго коте.Извинявайте,че споделих потресаващата сьдба и нелепата смьрт на котето ми.Направих го,не за да ми олекне,а за да спаси други котета от"по-широк дом"и нови любящи стопани.Дори да имат добри намерения,и да са обичливи,няма как да усещат нуждите на вашите маци.Желая ви всичко най-хубаво!Да обичате и да сте обичани от малките си пухчета...

# 686
 Tired Нещо не ми се иска да напиша каквото си мисля .... Освен да попитам: Как е починало котето?

# 687
  • София
Съчувствам ти. Какво е станало, не се е хранило? Ударено ли е било или се е заклещило?

# 688
Щастлива, много мъчно ми стана за котенцето Cry съжалявам много Confused В такива моменти само времето лекува...

# 689
  • София
Щастлива, много съжалявам за котето!  Cry

Общи условия

Активация на акаунт