Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 451
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
В началото на годината взехме от Спорт директ обувки,които вече са протрити - бомбето и подметките.Преди няколко дни купихме ботуши и панталон от един магазин - Маталан се казва,не знам дали го има по другите градове. Цените им не са високи,има голямо разнообразие от детски дрехи, но още нямам впечатления за качество.

# 61
Нeм не знам за разлика в цената - пуловер като за нашето училище не съм видяла на друго място - те са тъмно вишневи, ватирани, с лого - цената е £6/поне за нашия размер/. За размерите предполагам има всякакви, след като и в нърсарито децата са с такива.
Спортс дайрект и Маталан не харесвам качеството, но за такава цена, предполагам е оправдано.

# 62
Ladybird, всичко е възможно Wink Щом момичетата споделиха, че пазаруват униформи от други магазини, значи е 1:1 като при нас - има разлика в цената и в качеството. (6 евро от M&S на намаленията лятото срещу 30 евро в онзи магазин)

Тъмносин пуловер и светлосиня риза, тъмносин панталон. Стандартно мога да купя от всеки магазин, стига да намеря откъде да взема логото, което е само на пуловера. Язък за стажа ми, ако едно лого да не мога да векторизирам  Laughing. В БГ ми струва под 5 лв бр. бродерия.

Само спортната униформа взимам от специализирания магазин.

# 63
На мен по принцип са ми относително далече магазините от големите вериги. Единствения който ми е близо е морисънс...Нашите са с бели ризи и черни панталони - цената е като на всякъде - има избор в цена и материя. Така и така ходя до този магазин за пуловери и вратовръзки/вратовръзките много ми се губят  Mr. Green/ и всичко на куп купувам/за новата учебна година пазарувам в края на старата, че никой няма в магазина/. Въпрос на локация и свободно време, а и не обичам много да пазарувам, когато всичкия народ се е юрнал...имах щастието да посетя азда в началото на първата ни учебна година тук - е наистина е кошмар...Цената и качеството също понякога са относителни - понякога плащаш марката..., но пък 30 кинта за ученически пуловер си е  #Crazy

# 64
Нашите пуловери и жилетки не са чак 30паунда, но са примерно 5-6 паунда по-скъпи от тези в M&S или BHS. Мен лично ме дразни грозната кройка - с реглан ръкав, издължени и тесни и със стегнат колан долу. И няма размери. Има 3-4 години, следващия е 5-6. Не си отговарят на номерата, доста по-големи са. Но пак рамер 3-4г е вече къс за дъщеря ми и стегнатия колан отдолу и вдига на гора сукманчето. Размер 5-6 й е огромен. 4-5г нямат в номенклатурата си. Долнищата за ПЕ са широки, ама много широки. Добре, че позволяват и с други, просто в тъмносин цвят.

# 65
  • На село (близо до Лондон)
Оф нещо хич не се справям напоследък .... не са ми високи критериите, незнам дали е от многото ни деца или от мен или период  newsm78 ще напиша тук може съвет да дадете. И при многодетните писах

По-прости неща битовизми: мръсна къща; едното дете (на 5г) ходи 1 седмица без част от униформата си на училище, загубил я, незнам къде е ; другото дете (на 8г) вчера без яке на училище забравихме го в къщи и не можех да се върна да го взема, бързах за работа.

По съществени: забравих за концерт на 11г дете вчера; тази сутрин пък за празненство на 5г в училище; костюм да зашия и върна за коледно тържество на 8г в училище; деца едновременно ми говорят и искат внимание....

Ужким си записвам на календара в къщи какво, къде

# 66
GI, не ти е лесно. Аз съобщенията за важните неща съм ги лепнала с магнитчета за хладилника и понеже няколко пъти на ден го отварям,ги виждам и се подсещам.

# 67
  • До хладилника, който обичам
Униформите принципно се предлагат в такива специализирани магазини, стига да има кой да ги купува. Wink Разликата като цена е 4-5 пъти за пуловер, чийто най-малък размер беше огромен за баткото като тръгна на училище.
Нем, нашите са с изискване и за цвят, бродерията отделно. Това само за тениски, пуловери и жилетки, надолу е свободен избор в сиво. Но не са скъпи, тениска е £5-6, £10 беше пуловерът. И правят разпродажби от PFA, та и втора ръка взех за резервни. На моята всичките пуловери са драснати с черен перманентен маркер, няма изпиране това чудо, вбесява ме.

GI, само с две, но същата работа. Голямата вчера забрави да иде на Guides. Това добре, няма проблем, но заедно с това се изпари и шансът й за билет за пантомимата, който й пазеха...и аз забравих за него също, можех поне смс да пусна да го пазят. Много ме е яд.
И аз лепя по хладилника, всичко е в бележки и магнити - и пак забравям, пропускам и съм под постоянен стрес от това. Току-що си навих аларма за събитие в събота, за което съм уверена, че ще забравя.

# 68
GI вероятно е период - и това ще отмине... Аз съм много разсеяна и за това от хиляди години съм с планер...Ако си загубя тефтера, то и аз съм загубена...Малкия докато донесе писмо от училище, или в момента в който разбера за някакво събитие - пиша на съответната дата. Вече съм започнала да пиша по планера за догодина...ами как да запомня, че малкия е на зъболекар еди си кой ден през април, а аз през май...те че пращат смс, но нали за тези дни не трябва да имам други планове...От хората съм, които стават рано и си имам ритуал - пиене на кафе с разглеждане на тефтер.

# 69
Gi, почивка е решението май. И помощник. Регулярно. Тезата, че било някакъв етап хич не ми вдъхва вяра. Ако си спокойна и отпочинала, ще се справяш и без календари.

# 70
  • Манчестър
Оф нещо хич не се справям напоследък .... не са ми високи критериите, незнам дали е от многото ни деца или от мен или период  newsm78 ще напиша тук може съвет да дадете. И при многодетните писах

По-прости неща битовизми: мръсна къща; едното дете (на 5г) ходи 1 седмица без част от униформата си на училище, загубил я, незнам къде е ; другото дете (на 8г) вчера без яке на училище забравихме го в къщи и не можех да се върна да го взема, бързах за работа.

По съществени: забравих за концерт на 11г дете вчера; тази сутрин пък за празненство на 5г в училище; костюм да зашия и върна за коледно тържество на 8г в училище; деца едновременно ми говорят и искат внимание....

Ужким си записвам на календара в къщи какво, къде

GI, това определено не си ти.. Simple SmileSimple Smile
Записваш ли някъде?
Защото аз записвам, ама забравям да гледам...и sticky notes имам в хартиено diary, и на телефона слагам  бележки....

# 71
  • UK
Gi,  едно време, когато работих в офиса правех така. Тефтер тип работен календар, каквото излезе пиша под номерца   като задачки 1,2,3 и т.н. на съответната страница с датата. Носиш си ако трябва тефтера в чантата. Сутрин с кафето още отваряш на днешна дата и почваш едно по едно да закръгляш и отмяташ. Тези хвърчащите бележки по хладилниците се губят. А с три деца ти трябва стегната организация. Simple Smile Калинка е писала същото Simple Smile

# 72
  • На село (близо до Лондон)
Момичета благодаря !!

Ladybird_,  Ave , di_p  и пиша имам един голям календар с по колона за член на семейството и там записвам. Децата знаят ако не е в календара, значи не се случва! Сутрин и аз така пия кафе, правя закуска и гледам какво е за деня.

Gi, почивка е решението май. И помощник. Регулярно. Тезата, че било някакъв етап хич не ми вдъхва вяра. Ако си спокойна и отпочинала, ще се справяш и без календари.

Нем, помощницИ ми трябват поне три: чистачка, готвачка и една секретарка! Абе една Мери Попинз най-добре + готвачка.

dejie добра идея; аз за работата имам един такъв за деня (Things to do today) и си пиша ама сега и за домашните неща много ще ми дойде  Blush

И аз лепя по хладилника, всичко е в бележки и магнити - и пак забравям, пропускам и съм под постоянен стрес от това. Току-що си навих аларма за събитие в събота, за което съм уверена, че ще забравя.
Бу, не искам да се стресирам като пропусна, но децата гледат дали сме там.

Дано да е период само, че не е на добре! Вчера в 5.30 се усещам, че най-голямия не се прибрал още от училище, а той концерт имал и чакал да гледаме. Тази сутрин водя малките и си тръгвам, но забелязах че майки от ресепшан класа на най-малкия чакат нещо пред залата, че децата песички.

Абе, не е надобре или трябва да се организирам или да увелича чашите вино  Party  

Друго се чудя колко и какви извънкласни занимания имат децата? Чудя се дали да не огранича максимум по х на дете? И колко да е това х? Споделете опит?

Досега не съм органичавала, но моите деца са от тези които искат да правят и много се струпаха.

Последна редакция: чт, 26 ное 2015, 16:16 от GI

# 73
Като бях млада всичко помнех, че даже и на баща ми задачките знаех и му напомнях. Сега не мога да ти кажа утре какви ангажименти имам ако не си погледна календара. А ползвам Google calendar не е ли записано там изобщо няма и да се сетя. Като ми възникне нещо веднага го вкаравам от телефона, защотот след 5 минути считай, че съм го забравила. Препоръчвам го, пробвайте го. Simple Smile

# 74
  • Варна
Не съм била само аз значи Wink Ходя си постоянно като замаяна с усещането, че ще пропусна някое събитие  Embarassed Преди второто дете го нямах този проблем. Или е от него или е от ЕГН-то Wink

Общи условия

Активация на акаунт