Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 489
  • 724
  •   1
Отговори
# 660
Мъжът ми е на работа по цял ден, а аз и синът ми, който е на 1г3м си стойм в къщи. Не познаваме никой и вече ни е прекалено скучно и еднообразно.  

Ако се регистрираш в този сайт ще намериш много местни майки търсещи компания в твоя район, както и идеи къде може да се забавлявате с детето, къде има групи за игра и т.н. Така хем ще се разделите със скуката, хем  ще завържеш приятелства и ще упражняваш езика.

# 661
Pampers , благодаря  Simple Smile Ще се ми бъде много от полза.  bouquet

# 662
  • UK
О страхотна идея за сайта Памперс  bouquet

# 663
  • София
GI, мисля, че е над 60К. При 52, 54, 56 все още получаваш, но след данъка чистата сума за получаване намалява. И към 60 вече реално всичко е данък.
Pampers, разиграй няколко суми с калкулатора в случай, че продължаваш да не вярваш.

deizy13, а детето ти чувства ли се прието в училище? Има ли приятелчета?
Да, детето се чувства много добре. Очевидно напредва доста, защото ако я попитам какво учихте все вика ми рисувахме, а когато седне да играе на компа с приятелчета ( Minecraft) и си говорят по скайпа ни изненадва, кратки изречения прави вече на Английски. Да,  има приятелчета в класа.

# 664
  • UK
Да ви кажа и аз от това се притеснявам, най-вече. Ние едва проговаря ме на български,  а там ще ги почнат на АЕ и незнам как ще се оправят тези деца в яслата. От сега ли да ги уча на различни и елементарни на пръв поглед думички Laughing Според вас

# 665
kokona20 не се притеснявай. В градината са достатъчно изразителни. Също показват със знаци и картинки. Аз говорих с speech and language terapist и съветват да им говорим на български.

# 666
  • UK
М@Я това звучи добре. Благодаря  Hug

# 667
В градината нямат никакъв проблем с комуникацията. На моята малката само й казах как е тоалетна и вода,от там нататък се оправя сама.Сега,като иска да се прави на интересна,говори на някакъв измислен език ,като включва по някоя английска дума,обаче с английски акцент  Simple Smile

# 668
  • постоянно
Момичета ,
 говорете им на Български , те английският в училище ще го научат. Аз нямах време  да му говоря на Български и сега му е трудно да ме разбира. Не правете моята грешка.
Виж, като почна да се " карам "  на Български  се споглеждат  с баща си и се изправят като струни  дори и да не ме разбират за какво им се карам  Joy

# 669
  • UK
her 76  Joy  и мен ме досмеша  hahaha

# 670
  • постоянно
her 76  Joy  и мен ме досмеша  hahaha

Да , да само като чуят думи като шамари по дупе  знаят и двамата че са "сгазили лука "  Joy
Мъчно ми е , че не може  да говори с баба си , но не мога да върна времето назад, при мен просто така се случи.

# 671
  • UK
Ние четем наред с българските и елементарни бебешки книжки вкъщи на английски, които му дават от училището, не знам дали му ги подбират специално - напр. по една картинка на едно   бебе с по едно изречение на страница - бебето се смее, бебето плаче, бебето яде. Мисля, че помагат. Всеки ден ме пита какво означава това или онова, думи и изрази като first, no thank you, но по-често думи от сорта на бърбъръдръм, никълфъмдъм и т.н. Simple Smile Явно имитира другите деца, подрежда си влакчетата вкъщи, нарича ги Джейсън, Мейсън и подобни и им говори на непознат за мен език. Simple Smile Все още тананика всяка вечер Jingle bells. Изненада ме веднъж, когато госпожата го попита нещо и той отвърна положително с кимане с глава, дума още не ся чули от него, но кимна по английски, не по български Simple Smile Напредва.

# 672
 Направих един коментра за грешния човек. Но другия с три букви, ако го е прочел преди да го изтрия да се сети  Grinning
  Искам море и слънце  Crossing Arms

# 673
  • постоянно
Ние четем наред с българските и елементарни бебешки книжки вкъщи на английски, които му дават от училището, не знам дали му ги подбират специално - напр. по една картинка на едно   бебе с по едно изречение на страница - бебето се смее, бебето плаче, бебето яде. Мисля, че помагат. Всеки ден ме пита какво означава това или онова, думи и изрази като first, no thank you, но по-често думи от сорта на бърбъръдръм, никълфъмдъм и т.н. Simple Smile Явно имитира другите деца, подрежда си влакчетата вкъщи, нарича ги Джейсън, Мейсън и подобни и им говори на непознат за мен език. Simple Smile Все още тананика всяка вечер Jingle bells. Изненада ме веднъж, когато госпожата го попита нещо и той отвърна положително с кимане с глава, дума още не ся чули от него, но кимна по английски, не по български Simple Smile Напредва.

Първите книжки в училищата нямат никакъв текс , само картинки . децата се учат да пресъздават ситуации, съчиняват истории, разказват. А после започват с една , две думички, изречения.  Peace

# 674
  • София
Когато моя започна училище тук (рецепшън), се случи така, че беше организирана от училището му среща на чай/кафе родители с директор. Идеята беше да ни се разяснят какви са целите на училището, как работят с децата и т.н. Стана дума за децата, които от скоро са в страната, как да им се говори на родния език вкъщи. Обяснението беше, че така ще развият само единия език и ще комуникират трудно с другия. И аз послушах съвета. Но въпреки това забелязвам, че българският му се обърка. За възрастта си говореше много добре, но докато бяхме в БГ. Сега е друго, забравя български думи, интонацията му е друга. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт