Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 482
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
Хайде Ljoli е младо момиче, без деца засега, може донякъде да се оправдае мнението й с липса на опит, но само донякъде! Не разбрах обаче защо Нем трябваше така снизходително да се изкаже за неработещите майки, че те други разговори освен за времето и за децата си не можело да се очаква от тях да проведат. Един вид, до толкова им стига акъла и са ограничени и безинтересни събеседници. Ако е закачка от нейна страна, то това е проява на много лош вкус. Не съм попадала на тази потребителка преди, особено пък в тази тема, а съм тук от основаването на bg-mamma. Може това да е просто недомислено изказване, но това не е оправдание, човек трябва да мисли преди да пише.

Сега за по-приятната тема за детските партита. Като са по-малки децата е някак си по-лесно да се организират такива, но стигнат ли гимназиална възраст, става по-трудно. Все си мислех, че тогава е време да престанат с партитата, но не би, организират си ги с пълна сила. Големият ми син е на 12 и за година и нещо в гимназията на какви ли не партита е бил, кое от кое по-изчанчени (последното беше clay pigeon shooting  Party), че и опасни. Сякаш родителите, или децата, се надпреварват да измислят възможно най-нетрадиционния начин за забавление. Лошо няма, разбира се, на децата им е тръпка, ама на мен ми омръзна да се разкарвам из цялата околия, че и отвъд, и да ми се губи половин уикенд. Май нямаме много майки с деца тиинейджъри, но бих се радвала да споделите идеи за партита и за тази възрастова група. Моят син беше скромен миналата година - поиска кино и после обяд в ASK с няколко приятелчета, ама за следващия рожден ден ще трябва да мисля нещо различно.  Rolling Eyes

# 646
  • York
Ех, точно вчера, докато бистрихте кой защо се е нацупил, купих самолетни билети и букнах хотел за Великденската ваканция. Windsor, чакай ни за Св.Патрик Wink

Февруарската ни е само 4 дни, от тях 2 почивни. Сигурно ще обиколим наоколо. То нито ще е цъфнало всичко, нито ще е изумрудено зелено. По-добре в Холандия, Амстердам ни беше другата локация за Великден, но я оставихме за лятото.
Февруарската ваканция при нас е една пълна седмица.  #Crazy

За Ирландия се замислих, защото самолетните билети за по 15-30 паунда двупусочни от Манчестър  Wink

# 647
  • До хладилника, който обичам
Не зная дали ще е полезно инфото на някой, но Wizz пускат редовна линия Бирмингам - София. Вчера гледах цените, не са толкова лоши, но часът на пристигане в София е безумен - 2:45  ooooh!
A, чудна новина Simple Smile Часът на пристигане не е удобен, но иначе е добре.

Нем затова я поканих да пише кога и как работи Simple Smile)
Да, съчетаване на кариера, или даже проста работа, с деца, особено ако човек намира за важно да е до тях в първите години и да не ги пропуска, може да е голямо жонглиране, или да се наложи да се направят компромиси. Но истината е, че децата са малки за много малък период от време. Много малък. После стават все по-големи и самостоятелни, имат повече и различни интереси и по-малка нужда от вниманието и времето на родителя. А работим до късно. За вас не знам, но аз си видях годината, в която трябва да се пенсионирам и ми се дорева.

# 648

Ех, точно вчера, докато бистрихте кой защо се е нацупил, купих самолетни билети и букнах хотел за Великденската ваканция.

Ето пак снизходително отношение и подигравка - аз подпалих фитила, ама не ми се занимава с вас да ви давам обяснения, имам си по - интересни неща за правене, пък вие си говорете там. Ами, аз поне така го тълкувам това последното.

# 649
  • постоянно
Аз започвам да мисля за парти на дъщеря ми, но и обмислям вариант да го отпразнуваме само с близките приятели на вечеря у дома, а със спестените пари  от парти да отидем за 3-4 дни до Ирландия или Холандия по време на Февруарската ваканция. Точно в този период е и рождения и ден  Rolling Eyes

Ние спряхме с партитата и със парите ходим на дълъг уикенд някъде - миналата година искахме да отидем в сентър паркс , но за 3 дни щеше да ни струва 900 лири , което за мен е абсолютно безумие. Вместо това литнахме до Будапеща за 5 дни , 5 звезден хотел Б&Б за 450 лири за 3 човека. Моето дете и до днес говори как това е било най страхотното му пътуване и почивка.
Тази година по стечение на обстоятелствата няма да можем да отидем в чужбина , и си блъскам главата   с какво да го зарадвам тук в ЮК.

# 650
Здравейте Simple Smile от скоро започнах да чета темата, има доста полезна информация. Накратко ние сме семейство с две малки деца от Русе. Аз се казвам Поли Simple Smile Мъжа ми замина преди 3 месеца за Лондон, работи като разносвач на пици, за сега. Плановете са ни живот и здраве към лятото да заминем и ние с децата. Понеже не съм много убедена, че Лондон е за нас, ми се иска да се насочим към някой по-малък град. Събирам отзиви и информация за Бристол.Има ли мами, които живеят там? Simple Smile

# 651
  • На село (близо до Лондон)
Големият ми син е на 12 и за година и нещо в гимназията на какви ли не партита е бил, кое от кое по-изчанчени (последното беше clay pigeon shooting  Party), че и опасни. Сякаш родителите, или децата, се надпреварват да измислят възможно най-нетрадиционния начин за забавление.

milada големият ми син е година по-малък от твоя и първа година в гимназията. По-умерени ми се виждат за сега партитата. Ходил е на няколко до сега, едното беше разходка в близките гори с топка и после в къщата за ядене. Друго беше игра е парка с топка и после на плайстатин в къщата. За неговия рожден ден той искаше sleepover в къщи с 4 приятели и после на другия ден ги водих на кино. Доста семпло и евтино  Grinning

За рожденните дни на малките ми деца ги правим в къщи имаме голяма градина те играят там или в парка да ритат футбол (с врати си носим), после в къщи за хапване. Последният път направихме BBQ, много доволен беше рожденика и гостите( а и родителите им  Heart Eyes).

Поли добре дошла

# 652
  • Варна
Как е Ирландия за началото на април? Не е ли студеничко Wink Ние на ски се бяхме засилили, ноооо след започнати ремонти и недовършени по новогодишната ваканция, за февруари се оказахме заети с довършването  Sad Гледах ги и аз тези билети евтини до Ирландия и доста се зачудих, но 8 градуса са ми малко  Twisted Evil

Прекараното време с децата в къщи бяха най хубавите ми години. Няма напрежение, няма срокове за гонене. Наслаждавах се на всеки един момент с тях, че и хоби си намерих /малко скъпичко ми е хобито, но пълно щастие няма  Mr. Green/. Е вече поизрастнаха, но все още имат нужда от мен и part time в момента ми пасва идеално/много ми харесва, че тук я има тази възможност да не си на пълен работен ден Wink/.

# 653
  • Bristol
Хахаха, аз съм от надпреварващите се родители, но децата ми слагат спирачки. Иначе имам много идеи. Дъщерята имаше пеинтбол парти за 10тия си рд. National trust правят интересни партита сред природата. Около нас има картинг писта и assault course. Синът водеше приятелче на финалите по баскетбол. А негови приятели редовно правеха парти с преспиване на палатки. Училището е извън града и заобиколено с много ферми и къщи с големи дворове.
Ние взехме билети от Бристол до София с Wizz, пристигане след полунощ в София  Crazy но е преди 2ам  Laughing на връщане е ок.

# 654
GI, явно моя син си е избрал приятели дето все към екстремното ги влече Simple Smile. На първото парти, родителите на момчето имат голяма ферма, щяха да играят децата в градината, партито беше вечерта, да си носели фенерчета. Това добре, ама после се оказа и че са карали някакви мини 4х4s (убягва ми точното им наименование на английски), за които май трябва да си на 16 за да се качиш на тях. Рожденникът може и да има опит с тях, ама другите 20 деца, едва ли. Хич не ми стана приятно, но бях поставена пред свършен факт. Друго парти пък беше zorbing - във надуваема сфера се спускат по един склон. Пратих мъжа ми със сина, защото не мислех, че ще издържа да го гледам по тоя склон да се превърта. Познавам си детето, спуснал се един път, но дотам, след това не искал повече. Друго пък беше off-road driving, добре че беше в специализиран за целта център. И още и още разни такива опасни забавления. Сега е поканен на едно - ще играят в клуб за електронни игри и после пица. Разреших му веднага, направо ми се стори безобидно в сравнение с някои от предишните. За clay pigeon shooting вече писах. Всъщност добре, че беше партито, да разбере синът ми какво точно око има Simple Smile. Мисля си, че такива партита по-подхождат на 15-16 годишни, а не на 11-12, но сърце не ми дава да откажа на детето Sad.

Merry, големият ми син и той искаше paintball парти една година, ама му отрязах мераците, защото тогава беше малък още. Сега може! А sleepover съм правила и за малкия и за големия ми син и това ще им е, след втората казах - повече не! При големия всъщност всичко мина добре. Водихме ги преди това на ресторант, после гледахме 'Оливър в театъра, след това вкъщи ги оставих да гледат филм и после по леглата. Така и направиха. Ама с малкия видях голям зор. До 2:30 не заспаха и после в 5 сутринта се размърдаха  #Crazy.

Poli_val, добре дошла при нас.  Hug

# 655
  • София
Еха, колко много идеи за партита сте споделили .... Много бгагодаря  :bouquet

# 656
  • UK
Поли, добре дошла и от мен и успех. И аз съм от Русе. Simple Smile За Бристол не мога да помогна, ние сме в Нотингам, предполагам си разгледала групите във фейсбук? Със сигурност има група на българите там. На нас много ни помогнаха с информация непознати, но добронамерени българи по групите.

# 657
Здравейте  Simple Smile  Чудех се дали ще си намеря някоя мама за разходки от Stoke-on-Trent ? Thinking . Наскоро се преместихме тук. Мъжът ми е на работа по цял ден, а аз и синът ми, който е на 1г3м си стойм в къщи. Не познаваме никой и вече ни е прекалено скучно и еднообразно. Много ще се радвам, ако успея в това ми начинание хехе Благодаря за вниманието. Хубав и успешен ден на всички  bouquet

# 658
  • York
Ако детето ми е родено в по - топъл месец и имам хубава градина, въобще даже няма да мисля къде, що и как да организирам парти. Но за съжаление нито детето е в топъл месец, нито живеем в къща. Но второто е поправимо, надявам се в най - близко бъдеще  Wink

Аз взех тежкото решение да започна да посещавам фитнес или да бягам в почивните си дни. Даже днес си купих маратонки за тази цел. Остава и едно екипче да си спретна тази седмица и се мятам от следващата. Решението е тежко и пропорционално на килограмите, които някакси, като на магия, ми се лепната на Д -то в последния месец  Mr. Green

Marry, не съм гледала цени на Бристол - София. Поносими ли са? Ти нали беше от Варна или се лъжа?

# 659
  • Bristol
Ponqkoga, излезе ни под 200 паунда на човек от Бристол до София и обратно за август месец с куфарите. За нас това е изгодно, защото последните години за този период плащаме над 200 от Хийтроу и то с прекачване някъде из Европа. Друго си е от Бристол директно в София, аз съм си от София, мъжът също. До Варна, може би, няма да е толкова изгодно.

Бристолската фейсбук група https://m.facebook.com/groups/170727976272432?=bookmarks
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт