Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 489
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
  • UK
Разкодирах какво е SAHP, кажете какви са тези quizz nights?
Аз не се обиждам. Жена, която няма още деца не може да ме обиди на такава тема, колко съм ги слушала такива от мои приятелки още незадомени "Е, как не ти е тъпо по цял ден само с децата?", "Как имаш нерви да ги търпиш по 24 часа на главата си?", "Как ти е хубаво да ходиш на море с децата?" Simple Smile))

# 631
  • На село (близо до Лондон)
dmm за рожденните дни много варианти има. За 5-6г и по-големи деца може да наемеш салон (обикновенно в гимназия) плюс каки/батковци да ги занимават и после храна за децата. Може тенис, плувно парти. Зависи какво обича детето

# 632
А и в едната зала за гимнастика за деца правят рожденни дни. Баткото разказвал, че се е учил от Спайдърмен и това е най-великото парти на всички времена!  Mr. Green

# 633
  • UK
Уважаеми майки, които сте се почувствали засегнати от изказването, не е нужно. Не ви познавам, за да ви коментирам. Дадох пример с мои познати, ако сте се припознали в тях е въпрос на прочит. Храня дълбоко уважение към майчинските грижи. Всеки избира как да живее живота си.

# 634
Темата за избора между работа и оставане до по-късна възраст с детето у дома я коментираме от няколко дни, мирно и спокойно. Признавам не разбрах какво отпуши днес и по-остри мнения. Онзи ден Изолда каза нещо много точно и вярно.

dmm, утре ще пиша за вчерашното парти на дъщеря ми.

# 635
dmm основно рождените дни ги празнуваме тук
https://www.goalsfootball.co.uk/kids/parties
Само няколко пъти са били да катерят изкуствена стена за разнообразие. На мен ми е писнало да е едно и също, но пък децата много се забавляват - футболисти...какво да се прави.

# 636
Уважаеми майки, които сте се почувствали засегнати от изказването, не е нужно. Не ви познавам, за да ви коментирам. Дадох пример с мои познати, ако сте се припознали в тях е въпрос на прочит. Храня дълбоко уважение към майчинските грижи. Всеки избира как да живее живота си.

Ами, не, не съм се разпознала в твоите познати, затова и реакцията ми беше такава и възроптах срещу едно такова категорично твърдение и дадох войнствен тон на темата  Wink. Не ми е приятно да ме обиждат, че съм проста затова, че съм избрала децата си.

За детските партита, спортните центрове организират най-различни - от гимнастика, през футбол, та до стреляне с лък. Може да се наеме и салон ( много често тези към църквите или пък местната община са с приличен наем на час ) и да се организира там забавление, както и да се внесе храна. Най- страхотното парти, по думите на моя син, беше това, което му организирахме в градината вкъщи - измислих разни нетрадиционни игри за гостенчетата и им беше много интересно, но той е лятно бебе и случихме на време. Парти в плувен басейн също става. Най-лесното парти за родителите е в специалицираните детски центрове, защото децата тичат и се забавляват сами, храната е осигурена, родителите трябва само да платят накрая сметката. Моето лично мнение за тези места не е много ласкаво, но на децата им харесва.

# 637
  • Bristol
За 5-6 годишно аз бих избрала някой soft play или зала, в която да се сложи голям надуваем замък за скачане и пързаляне. Тази година предлагам на щерката в един от парковете на National trust да й направим партито, но тя иска в къщи с преспиване  ooooh! Вече съм правила и за брат й и за нея такива партита в къщи, не искам още едно   Rolling Eyes

# 638
На дъщеря ми беше точно в софт плей. Имахме избор между 4 пакета забавления, както и различни храни. Party bags не се включваха в пакетите и при желание бяха по 1паунд. Предложих на дъщеря ми вместо party bags с желирани бонбони, близалки и други боклуци /за мен са боклуци, но пък аз давам шоколад/ да купим по една книжка от TheWorks, което идва същото като цена. Тя избра книжка, децата също се зарадваха на книжките. Т.е., имахме ангажимент към тортата и книжките.  Изключително удобно. За храната на децата бях прочела противоречиви мнения и това ми беше голямото притеснение, но всичко, което опитахме аз и други родители, беше много хубаво. В някои подобни центрове има и по-интересни и по-момчешки пакети, но нашите гостенчета бяха предимно момичета, а и момченцата пак останаха доволни.
Салон за гимнастика, зала за някакви тренировки, ферма... все други варианти, на които съм попадала. Но там обикновено храната е изцяло ангажимент на родителите, вкл. и сервиране, почистване. За по-големи деца и на някое по-интересно място, както и за спестяване на разход, сигурно си струва слугуването.
В голяма къща с хубав двор и креативни родители или просто клоуни, каки и подобни също сме ходили и партитата са били хубави.
Всичко зависи какво предлага района ви, ако не искате или жилището ви не позволява подобно парти.

Последна редакция: вт, 12 яну 2016, 02:45 от Блу

# 639
  • UK

Добро утро!

Не, не съм се припознала и аз  Peace
Обиди ме, тази категоричност в постта и най-вече, че бяхме поставени под някакъв знаменател и обявени за тъпи и ограничени,  едва ли не.
Като не ни познаваш,  както сама казваш не ни характеризирай и не прави съответно генерални умозаключения!

Точка по въпроса. Мога ферман да напиша но не ми се спори с хора, които очевадно нямат деца и хал хабер нямат какво се случва с тях и с техните родители.

Извън темата. Не знаех,  че и там се празнуват такива РД  Crazy
Мислех, че това е само наша мания  Joy
Знаете ли как стои въпроса с лекарствата. При полет и също така там с каква рецепта мога да продължа да си ги купувам? bouquet

# 640
  • На село (близо до Лондон)
...застояли се по собствено желание вкъщи по 6-7 години - за мен тотално са спрели да се развиват като личности отвъд децата си.

Ljoli, ето това горе дразни много. Ще кажа като бабите, да ти даде Господ да имаш деца тогава пак ела да се изкажеш. Човек се развива непрекъснато и за повечето майки това е с/чрез децата им. Жените, които избират или немогат да станат майки пак се развиват и задоволяват майчиното (вродено) чувство по други начини.
Имам много колежки, избрали (или така се е случило) кариерата и са без деца. От екип 20 човека, 11 сме жени, учили за квалификация за професия по 12 години (5 за бакалавар, 2 магистър, 3 за докторат и поне 2 за постдок) в университет. Само аз имам деца. Моите колежки ме изслушват за децата ми, те говорят за племениците си; говорим за много други неща.  По същия начин и приятелките ми които неработят.  
Така че да плюснеш едно токова категорично изказване е просто глупаво. Но приемам, че си младо момиче, което тепърва навлиза в живота и няма много опит.
А Нем просто се закача.

Кокона20 за лекарствата тук само с тукашна рецепта, а при полет ако си носиш бълг рецепта може да си ги вземеш с теб в ръчния багаж, но се обади на компанията за да питаш

# 641
  • York
Не зная дали ще е полезно инфото на някой, но Wizz пускат редовна линия Бирмингам - София. Вчера гледах цените, не са толкова лоши, но часът на пристигане в София е безумен - 2:45  ooooh!

Много сте се задълбали Simple Smile

Аз започвам да мисля за парти на дъщеря ми, но и обмислям вариант да го отпразнуваме само с близките приятели на вечеря у дома, а със спестените пари  от парти да отидем за 3-4 дни до Ирландия или Холандия по време на Февруарската ваканция. Точно в този период е и рождения и ден  Rolling Eyes

# 642
Не съм обърнала внимание на думите на Ljoli. По-снизходителна съм аз към нея, защото е споделяла тук, че иска  бебе и правят опити, но не се получава, а за мен тази тема е много чувствителна. Мислех си вчера да напиша това и евентуално да й спестя някои нападки, но пък нека тя да мисли повече, преди да пише. Допускам, че и други си замълчаха.
Желая й скорошна бременност.

# 643
  • UK
Gi много хубаво казано Peace
Благодаря,  ще попитам  bouquet

# 644
а със спестените пари  от парти да отидем за 3-4 дни до Ирландия или Холандия по време на Февруарската ваканция.

Ех, точно вчера, докато бистрихте кой защо се е нацупил, купих самолетни билети и букнах хотел за Великденската ваканция. Windsor, чакай ни за Св.Патрик Wink

Февруарската ни е само 4 дни, от тях 2 почивни. Сигурно ще обиколим наоколо. То нито ще е цъфнало всичко, нито ще е изумрудено зелено. По-добре в Холандия, Амстердам ни беше другата локация за Великден, но я оставихме за лятото.

Общи условия

Активация на акаунт