Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 459
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Имам онлайн банкиране, естествено. Simple Smile Проблемът е, че е много трудно да засичаш всяка транзакция - това означава през 10 минути да отварям и да гледам дали всичко е наред.
Парите не са в кредитната карта, тъй като трансферите са за покриване на използвания текущ кредит. С други думи, покривам си месечния кредит, но от банката са решили, че трябва да го правя няколко пъти месечно... Без мое разрешение!
  Много неприятно, ще го оправят, потърсете си правата.

# 691
  • Манчестър
Здравейте!
Не съм сигурен дали тук е най-подходящото място за моя великобритански проблем, но все пак ще си изкажа мъката...
Става въпрос за банка Барклис и това как се опитват да откраднат пари от мен. Надявам се да можете да дадете някой съвет.
Преди няколко дни забелязах, че има проблем с текущия баланс по сметката ми и спестяванията, които очаквам да имам, изобщо не са според очакванията ми. Проучих и ето какво открих - всеки месец, след като няправя превод, с който да покрия наличния си кредит по кредитния акаунт, от дебитния ми взимат сумата няколко пъти. Предишния месец са взели 3 пъти по 125 паунда, предния - два пъти по 390, по-предния - наглите 4 пъти по 92. Парите ЛИПСВАТ от дебитния акаунт и съответно СА ПРИЕТИ в кредитния.
Някой имал ли е подобен случай? Утре очаквам обаждане от адвоката, който потърсих по-рано днес, но вече беше извън офиса. Толкова съм ядосан, че съм готов да заведа дело срещу банката. Брат ми ме съветва да не се обръщам към самата банка и да не им казвам предварително нищо, докато не говоря с адвоката...

Благодаря на всички, които четат дългото ми душевно излияние.

Първо не виждам за какво ти е адвокат, поне на този етап. Дело срещу банката също...забрави на този етап.
Прочети си договора първо когато си отварял сметката. Виж да не би да си отметнал ДД плащане и ти също да плащаш.
Какво имаш предвид под покриване на кредит в кредитния акаунт, защото това което се опитваш да кажеш поне в този вид няма sense.

# 692
Нека се опитам да го обясня по-просто, наистина е малко объркано.
Ползвам кредитната си карта за повечето плащания, които правя.
Когато ми излезе месечния стейтмънт с дължимия кредит, който трябва да върна, го покривам като превеждам пари от дебитния си акаунт (на който получавам и заплатата си).
След една седмица същата тази сума ми е взета отново. След още една - отново. Преди 2 месеца е взета общо 4 пъти.
Без аз лично да правя транзакция от дебитната към кредитната карта повече от веднъж.
В стейтмънта на дебитния акаунт парите са отчетени като взети няколко пъти, а в този на кредитния - получени няколко пъти.
С други думи - една и съща сума потъва няколко пъти от дебитния към кредитния акаунт...

# 693
  • Манчестър
Нека се опитам да го обясня по-просто, наистина е малко объркано.
Ползвам кредитната си карта за повечето плащания, които правя.
Когато ми излезе месечния стейтмънт с дължимия кредит, който трябва да върна, го покривам като превеждам пари от дебитния си акаунт (на който получавам и заплатата си).
След една седмица същата тази сума ми е взета отново. След още една - отново. Преди 2 месеца е взета общо 4 пъти.
Без аз лично да правя транзакция от дебитната към кредитната карта повече от веднъж.
В стейтмънта на дебитния акаунт парите са отчетени като взети няколко пъти, а в този на кредитния - получени няколко пъти.
С други думи - една и съща сума потъва няколко пъти от дебитния към кредитния акаунт...

Провери си договора за кредитната карта....също виж да не си направил някой standing order без да се усетиш.
Виж също да не си получил писмо, че по някаква причина трябва да си изплатиш картата ...
Нещо си направил за което не си се усетил... Щом парите са в кредитната карта , значи никой не се опитаха да те ограби.
Някой друг да е направил ДД или..?

# 694
  • Bristol
Аve ти е дала съвет къде и какво да погледнеш, а аз лично бих говорила с банката първо. Безсмислено е с адвокат да се занимаваш на този етап.

# 695
  • постоянно
Да,  за какво е нужен адвокат,  говори с банката.  Парите не са изчезнали,  те са просто в друг акаунт. Показваш им стейтмънта и питаш защо са пратени няколко пъти и чакаш.за отговор.

# 696
Ами честно казано ако аз съм длъжник на банката дори с 1 пени -  ще ме попилеят, ще ми вгорчат дните, черен ще ми направят живота. Нагледал съм се на глупости  #Crazy На всичката информация, на която попаднах за подобни случаи, се твърди едно - отидеш ли да си търсиш правата сам, накрая ти си виновен според банката и пари не се връщат. А те са буквално откраднати. От самата банка.   #2gunfire Всичко е черно на бяло за тяхната наглост...
http://prikachi.com/images.php?images/768/8573768s.png

ето тук е единия от стейтмънтите, сумата по кредита е взета 3 пъти вместо един. Това е от последния месец... Кажи-речи всеки месец става подобно нещо.  newsm78

Последна редакция: чт, 14 яну 2016, 10:47 от martin_lazarov

# 697
  • Манчестър
Така, нищо не обичайно....

Проследи си стейтмънта...

Имаш кредит лимит 400 лири, но транзакции за 486 лири. Вероятно си тикнал кутийка да прехвърлят пари когато си на дъното на картата.
Ако ми пратиш и предишен статемент, ще ти дам повече детайли.

# 698
  • постоянно
Ами честно казано ако аз съм длъжник на банката дори с 1 пени -  ще ме попилеят, ще ми вгорчат дните, черен ще ми направят живота. Нагледал съм се на глупости  #Crazy На всичката информация, на която попаднах за подобни случаи, се твърди едно - отидеш ли да си търсиш правата сам, накрая ти си виновен според банката и пари не се връщат. А те са буквално откраднати. От самата банка.   #2gunfire Всичко е черно на бяло за тяхната наглост...
http://prikachi.com/images.php?images/768/8573768s.png

ето тук е единия от стейтмънтите, сумата по кредита е взета 3 пъти вместо един. Това е от последния месец... Кажи-речи всеки месец става подобно нещо.  newsm78
Мартине,
 съжалявам , но казваш банката това , банката -онова.
Ти защо чака 3 месеца да ги гледаш как са ти вземали 2-3 пъти повече? При първото дублиране - в банката или по телефона . Защо чака толкова време ?  Ако наистина са в грешка ще ти върнат парите, особенно след като имаш и доказателство че са прехвърляни повече пари.
Спокойно , недей да си толкова краен .

# 699
Аве, давам и предния случай ... Проблема е, че не прехвърлят пари, когато надвиша лимита. А, че взимат цялата сума по кредита няколко пъти, след като вече веднъж е платен.
http://prikachi.com/images.php?images/846/8573846m.png
her_76, моля, не оставай с впечатлението, че няколко месеца блея като овца... Поонеже сумите не са големи, забелязах случая наскоро. Не спя в апа или в онлайн банкирането, също и не ги проследявам всеки път, щом платя хляб или вода. Не мисля, че някой го прави толкова стриктно, всъщност. Все пак разчитам на някаква сигурност, една от няй-големите банки в света е .

# 700
  • Манчестър
Аве, давам и предния случай ... Проблема е, че не прехвърлят пари, когато надвиша лимита. А, че взимат цялата сума по кредита няколко пъти, след като вече веднъж е платен.
http://prikachi.com/images.php?images/846/8573846m.png
her_76, моля, не оставай с впечатлението, че няколко месеца блея като овца... Поонеже сумите не са големи, забелязах случая наскоро. Не спя в апа или в онлайн банкирането, също и не ги проследявам всеки път, щом платя хляб или вода. Не мисля, че някой го прави толкова стриктно, всъщност. Все пак разчитам на някаква сигурност, една от няй-големите банки в света е .

Можеш ли да снимаш предишен стейтмънт, но с детайлите като първия, opening balance , transactions i t.n.

# 701
  • постоянно

Добре ,  Hug

Ето Аве ще помогне  Peace

# 702
Не, опитах и аз да го снимам като първия, понеже е по-яно направен, но не става. Самата система онлайн ми ги изкарва различно.  newsm78

Първия е стейтмънта от Януари тази година, не знам дали не е обновено нещо наскоро. Само него ми го изкарва по-отчетлив.

# 703
Както и другите са те посъветвали - прегледай си много добре договорите по двете карти, говори след това с банката, но не с "рогата напред", и нещата ще се изяснят. Банката няма за цел да те ограби, не и съзнателно! Адвокат не ти трябва. Не си надвишавай кредит лимита един месец и виж дали пак по няколко пъти банката прави плащането.

# 704
  • Манчестър
Не, опитах и аз да го снимам като първия, понеже е по-яно направен, но не става. Самата система онлайн ми ги изкарва различно.  newsm78

Първия е стейтмънта от Януари тази година, не знам дали не е обновено нещо наскоро. Само него ми го изкарва по-отчетлив.

Сигурен ли си,че не си направил Direct Debit и хем плащаш manual, хем ти вземат ДД.

Общи условия

Активация на акаунт