Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 452
  • 724
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за новата тема!
Сняг валя вчера тук, но се задържа по-малко от леда преди него Grinning Лично аз предпочитам и тази зима да е безснежна.  Peace

За английския - познавам доста хора, които и бъкел не заят, но имат хубава работа. Просто работят с българи и езикът не им трябва или са извадили голям късмет като моя мъж. Той изречение не можеше да върже като дойдохме, но почти веднага си намери работа. Каквото не разбере, му го пишат на лист да го види и да може да се го преведе.

В търсенето на работа лично аз не намирам за себе си никаква разлика с България, за това може би съм още толкова позитивно настроена, макар и нетърпелива вече да се отърва от малката хала. Каквито проблеми съм имала там, имам и тук. Crazy

# 16
  • някъде в орбита...
Pampers, поне около мен няма такива щастливци. Браво на мъжа ти че все пак успява да се оправи Wink

# 17
  • Bristol
Прочетох ви са онлайн курсовете. Ако курса е само за добавяне към св-то, добре. Но ако искате това да е старт към желана работа онлайн курсовете са губене на време. Един нормален курс, особено NVQ обикновено е съпътстван с плейсмант, а това ти дава не само уоркинг експириенс, а и двама референси - от тутора на курса и от плейсмънта. Експириенса и референсите са дори по-важни  от сертификатите при намиране на работа. Един сертифицат е не е достатъчен при аплайване за работа.
Надявам се да съм била полезна, споделям от личен опит, макар че в моята сфера е доста трудно да се пробие само с една диплома.
Аз карах NVQ бизнес и администрация и на мен ми бяха казали, че само на работното място може да се изкара. Тясно е свързан с работата ти, подкрепяш мнения и становища с конкретни случаи от работното място. Накрая се иска референция от работодател и водещия курса (при нас идваше на място в офиса да прави асесмънтите) и чак тогава ти издаваха сертификата. Моя позната кара няколко нива за health care и при нея по същия начин протече.

# 18
  • Cambridge, UK
здравейте и един бърз запис да не ви изгубя

# 19
Pampers, поне около мен няма такива щастливци. Браво на мъжа ти че все пак успява да се оправи Wink

Чак не можах да повярвам как мина 6-7 кръга интервюта Rolling Eyes

Те от самата фирма първо им организираха математика и английкси за няколко дни да покрият курс и тест не знам си какво задължително за длъжността ниво. Понаучи го де. Амбицира се, започна в нета да гледа уроци, все пак ежедневно е в езиковата среда. Все още ме праща всичко аз да оправям, но в приятелски кръг и на работа се престрашва да каже някое изречение.

# 20
Момичета, какво ще кажете за живеене в Норич? Климат, квартири,работа? Мисля си, че Лондон не е нашето място и малко съм страхлива за новости. Но, в името на по-спокойния живот човек трябва да рискува.

# 21
  • UK
Аз карах NVQ бизнес и администрация и на мен ми бяха казали, че само на работното място може да се изкара. Тясно е свързан с работата ти, подкрепяш мнения и становища с конкретни случаи от работното място. Накрая се иска референция от работодател и водещия курса (при нас идваше на място в офиса да прави асесмънтите) и чак тогава ти издаваха сертификата. Моя позната кара няколко нива за health care и при нея по същия начин протече.
Мери, предполагам за ниво 3 говориш или нататък? Тези онлайн курсове от сайта на Бу са за ниво 2, където нямат входящи изисквания и ми се струват твърде общи, по-скоро като осигуряване на едни стъпало, за да минеш вече по-сериозно обучение за ниво 3. Те затова са и онлайн и безплатни. Иначе и аз чета по сайтовете на колежите, че курсовете за ниво 3 и нагоре са свързани повечето с работно място или доброволстване, или осигуряване от тяхна страна на някакъв вид стаж. Най-често са и на фул тайм обучение.
Иначе примерно, ако си търся работа свързана директно с клиенти, продавачка и подобни, за каквато shoesaremydrug пита, един такъв курс nvq level 2 за customer service не би ли помогнал поне малко на фона на липсата на местен стаж и препоръки? Не, че би ми осигурил работа, но все пак... в тоя ред ми вървят мислите.

# 22
  • Варна
Ех този английски Wink, ако не беше езика да ни спира нямаше да имаме настигане, но.... ей го на вече повече от две години го мъча и напредвам ли, не напредвам ли  newsm78 Хем съм уж в английска среда Wink

# 23
Хелоу  Simple Smile   Онзи ден четох една статия в "Новини Лондон" (мисля,че така се казваше българският вестник в Лондон) ,че върховният съд в УК е постановил мигранти,които не знаят езика,да не се допускат да живеят в страната. Само не разбрах как ще установявят кой знае езика и какво ниво ще искат. Аз тъкмо реша,че съм задобряла с английския и като попадна на някой,на който не мога нищо да разбера,се отчайвам. Иначе с чужденците се разбирам идеално и с учителката ми по английски също,но пустия му линкеншаерски акцент,не мога да го разбера.
  Вчера квасих мляко с българска суха закваска.Добре се получи, но не е много кисело.
  Знаете ли кои магазини ще участват в черния петък? Нещо ме е обхванало настроение за пазаруване.

# 24
  • До хладилника, който обичам
Иначе примерно, ако си търся работа свързана директно с клиенти, продавачка и подобни, за каквато shoesaremydrug пита, един такъв курс nvq level 2 за customer service не би ли помогнал поне малко на фона на липсата на местен стаж и препоръки? Не, че би ми осигурил работа, но все пак... в тоя ред ми вървят мислите.
Аз мисля, че да. В крайна сметка е вид обучение и дава някакви основи, сравнено с никакви. Също така, аз бих писала - изкаран към едикойси колеж, а не към платформата vision2learn. Различни колежи участват и водят курсовете. Business administration NVQ2 например не е нищо разтърсващо и нечувано за някой, който е работил някога в офис с клиенти, но е все пак затвърждаващо основите и помага, сравнено с "ами, работила съм в офис" Simple Smile
Английският ми е самоук, но нямам проблеми с него, говоря добре, разбирам и ме разбират, пиша грамотно и правилно, разсмивали са ме с коментари, че писмения ми английски е без акцент. Освен с Asians, даже родени тук, ми е понякога трудно да разбера какво ми казват и по пет пъти моля да повторят по телефона, с което се фрустрираме взаимно. Whistling

Последна редакция: пн, 23 ное 2015, 12:33 от Бу

# 25
Запис, че ви изпуснах - много сте изписали и в предната тема и в тази вече  Simple Smile.

# 26
  • Bristol
Dejie, права си, не бях обърнала внимание, че зависи от нивото. Аз например не можех да продължа със следващото ниво, защото трябваше да съм на позиция с повече отговорности, team лидер примерно.
Определено обогатява CVто, а за мен си беше и упражнение по английски. На всеки въпрос да премислиш, обосновеш и отговориш на английски. Все едно есе пишеш.

# 27
  • UK
Записвам се да не ви изпусна.
Съжалявам, че не мога да се включа по темата за езиковите курсове. И си давам сметка каква трудност сме прескочили с факта, че и двамата дойдохме тук с много добър език - аз съм завършила университет и магистратура на английски, преди това Английската. Приятелят ми е самоук, но работеше на английски и в София. Зор му беше в началото докато свикне с акцента и по всички институции си глътваше граматиката, препотяваше се и ме оставяше мен да говоря, но сега говори с по-добър бритиш акцент и от моя. В работна среда се учи много.

# 28
  • След завоя в дясно
Благодаря за темата.

# 29
  • някъде в орбита...
Ljoli, то и ние уж дойдохме с егати подготовката по английски, този език се ползваше в офисите ни, и т.н. И като дойдохме тук два месеца не посмяхме да си отворим устата и аз, и ММ Laughing

Общи условия

Активация на акаунт