Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 871
  • 724
  •   1
Отговори
# 450
  • UK
Тук навсякъде още светят лампички и елхи, снощи ходихме на разходка и имаше не повече от 2-3 елхи, изкарани пред къщите, всичко друго още си светеше, даже ми е странно, аз обичам лампички, но се сещам да ги включа 2-3 пъти  началото и после забравям, а снощи видях някакви сложни украси, примерно 20 свещи на прозореца, които някой е включил една по една... На моята улица няма, но тук са най вече студенти, затова пък има много изхвърлени торби от летище София. Ние се разхождахме в по пош районите и там всичко още свети.

# 451
Според английските традиции,коледната украса трябва да се махне на 6-ти януари,защото тогава е краят на коледните празници и не било хубаво да стои по-дълго.Това ни го каза учителката по английски. Утре мисля да махам нашата.

# 452
Това е според западните християнските традиции, защото тогава е Богоявление. Викториянската традиция е на четиридесетия ден да се махат. Има и друга на 02.02 чак, но не помня каква беше причината. Едно време обаче са украсявали вечерта преди Коледа, а не едва ли не след Хелуин както е сега Simple Smile

Истината е, че няма установен ден или правило. Много хора още на 25-ти, я махат, защото им е писнало вече да я гледат и дървото е започнало да пресъхва и да ръси иглички навсякъде.

Някои я махат на 1.01, когато е вече новата година.

Аз тази година разчистих на 02.01, защото тогава ми беше удобно, а и видях, че съседите разчистват тогава Simple Smile

# 453
  И в нашия район спряха да палят понечето лампички след Коледа. То тука Нова година за нищо го нямат като цяло. Аз нашата е махнах днес, защото си бях у нас, иначе и до февруари ми е откарвала хаха

# 454
  • постоянно
 Държи се до 7-ми , защото тогава Бабушка е успяла да стигне до младенеца със даровете си.

# 455
Според английските традиции,коледната украса трябва да се махне на 6-ти януари,защото тогава е краят на коледните празници и не било хубаво да стои по-дълго.Това ни го каза учителката по английски. Утре мисля да махам нашата.
И българската е същата, както вече са писали - украсява се  на Никулден и се маха на Богоявление  Peace В днешни дни всеки го прави, когато може или му харесва. При нас почти цялата украса светеше снощи из квартала.

Вчера ме накарахте да погледна и аз училищата - харесах за древбния, нищо че 2018 чак ще го огрее. Имаме над 10 училища в района, но най-хубавото е католическо и там шанс нямаме.

# 456
  • Манчестър
И българската е същата, както вече са писали - украсява се  на Никулден и се маха на Богоявление  Peace В днешни дни всеки го прави, когато може или му харесва. При нас почти цялата украса светеше снощи из квартала.

Вчера ме накарахте да погледна и аз училищата - харесах за древбния, нищо че 2018 чак ще го огрее. Имаме над 10 училища в района, но най-хубавото е католическо и там шанс нямаме.

Нямаш шанс докато не пробваш...и моя син е в католическо без да е католик.

# 457
  • София
Момичета, имам молба, моля препоръчайте ми крем за третиране на бръчки...доста се влошиха изведнъж. Явно стреса не ми действа хич добре. Имам суха кожа с големи пори. Ползвала съм масовите продукти, но ефекта е нулев естествено...
Благодаря предварително.

# 458
  • UK
А на мен може ли да ми препоръчате някой английски канал по тв с приятна сутрешна програма и сутрешен блок, искам нещо да пускам да гледам сутрин у дома, нищо интересно не намирам, предимно телешопинг гледам, че въртят.

Аве, би ли разказала с няколко думи за училището ви и религиозната част от обучението? Аз обмислях да кандидатстваме за католическо, моят мъж се възпротиви силно, гледах, че в програмата имаше сутрешни молитви, часове в които се изучава живота на Исус и разни подобни.

# 459
  • някъде в орбита...
deizy13, няма как да помогна - с мазна до смесен тип съм Confused

dejie, когато изкарвах сутрините вкъщи (преди 2год и нещо) гледах един комедиен канал. Сутрин повтаряха готини шоута от предния ден, предимно скечове или забавни коментари към новините. Не помня какво беше името, но беше един от първите 20 канала на Freeview до колкото помня, и ми вървеше много готино със сутрешното кафе Wink

# 460
Нямаш шанс докато не пробваш...и моя син е в католическо без да е католик.
О, да - непременно ще пробвам. hahaha Но към настоящия момент не му стигат местата за желаещите католици.

На какъв период от време правят оценка на училищата? Гледам последните доклади са от 2012-2013г

# 461
  • Bristol
deizy13, да не си отслабнала много? Друга причина за бързо появяване на бръчки не мога да се сетя. То да си закръглен уж не е здравословно, но пък е добре за бръчките  Laughing
Pampers, на около 4-5 години правят проверка, освен ако няма репорт за нарушения или проблеми. Но тези извънредни репорти не са така обстойни както стандартните, те се концентрират само върху докладвания проблем

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 10:20 от Merry

# 462
  • Варна
Здравейте мами,
имам нужда от съвет. Планирам да се преместя с малкия си син (1ви клас в БГ- 7год.) в UK за да го запиша на училище. Основната цел е да научи писмено и говоримо Английски. Не отивам да работя и затова избора на район се ограничава до: 1. Спокоен и с ниска престъпност квартал/град; 2. Добри училища; 3. Да е под 30-40% емигрантското население (нищо расистско- просто искам да чува оригинален английски)  4. Сравнително ниски наеми на квартирите.

Края на месеца летим със съпругът ми до Лутън за да огледаме райони и училища, та събирам информация накъде да се ориентираме.

Виждам че пишат много майки с деца, моля дайте оценка на района в който живеете на база горепосочените критерии. Ще ми се да е близо/в Лутън за да ни е лесно прибирането до Варна.
Знам че е и въпрос на късмет, но немога да тръгна съвсем на сляпо.

Благодаря предварително!

# 463
Здравейте мами,
имам нужда от съвет. Планирам да се преместя с малкия си син (1ви клас в БГ- 7год.) в UK за да го запиша на училище. Основната цел е да научи писмено и говоримо Английски. Не отивам да работя и затова избора на район се ограничава до: 1. Спокоен и с ниска престъпност квартал/град; 2. Добри училища; 3. Да е под 30-40% емигрантското население (нищо расистско- просто искам да чува оригинален английски)  4. Сравнително ниски наеми на квартирите.

Края на месеца летим със съпругът ми до Лутън за да огледаме райони и училища, та събирам информация накъде да се ориентираме.

Виждам че пишат много майки с деца, моля дайте оценка на района в който живеете на база горепосочените критерии. Ще ми се да е близо/в Лутън за да ни е лесно прибирането до Варна.
Знам че е и въпрос на късмет, но немога да тръгна съвсем на сляпо.

Благодаря предварително!
   За колко време ще сте тука? За ваканция ли само, той предполагам е ученик в БГ. Бих ви посъветвала да се насочиш извън Лондон, там такова чудо като хубаво училище, без чужденци, но и ниски наеми няма доколкото съм запозната.

# 464
  • Оптимист по принуда
Точно в Лутън се съмнявам да съществува изобщо такова училище и квартал по твоите критерии. Трябва да е в някое село или градче с по-малко население.

Общи условия

Активация на акаунт