Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 866
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • London
За запис:
Доживях и аз да видя как се събира с "едно на ум" в тази държава Simple Smile
Вчера синът ми играе на Майнкрафт. По едно време чувам "Die you Muslim!" При което зяпвам. Той е на 6г. Ние в къщи за религии не говорим.
Имали религиозно обучение. У2 сме.
Човека хабер си няма.
Защо заниманат децата с глупости?!
Дъщера ми (същия клас) идва да обясни как Фарим бил единствения мюслим в класа. До вчера нямаше значение.

# 466
  • постоянно
Точно в Лутън се съмнявам да съществува изобщо такова училище и квартал по твоите критерии. Трябва да е в някое село или градче с по-малко население.
насочи се към  Worcestershire, Warwickshire, Gloucestershire, Oxfordshire, Kent, Cambridgeshire

# 467
  • Варна
Благодаря her_76 bouquet , сега ще направя проучване за тези райони.

# 468
  • След завоя в дясно
За много години момичета!
Коя е Бабушка
newsm78?
Държи се до 7-ми , защото тогава Бабушка е успяла да стигне до младенеца със даровете си.
Bean отвсякъде сме залети с  информация, дори и у  дома да не се коментира, децата слушат връстници подочуват от телевизията.. не се учудвам.. в нас като родители е топката сега.
Rintinty Лутън градчето не препоръчвам, но околните градчета хич не са зле. Гледай в района на St.Albans. Имай предвид, че детето тук ще се запише 2 или 3 клас в зависимо от това кога е родено т.е трябва доста да догонва съучениците си. Писмо и четиво тук се учи 4-5 год.

# 469
# 470
  • Bristol
rintinty, комбинацията близко до Лутън, нисък процент емигранти и достъпни цени на квартири под наем е невъзможна. Не знам каква е връзката на районите, които her ти даде да разгледаш, но за Gloucestershire точно връзката ти с Лутън не е толкова добра (аз съм в South Gloucestershire и предпочитам Heathrow в краен случай Gatwick). За критерии квартири и училища обаче е ок. Мен ако питаш, направи компромис с локацията, близо до Лутън и тогава ще имаш голям избор от места! Само да обърна внимание, че тук децата имат общо 6 ваканции, повече от колкото в България, но като време са кратки. Грубо казано имат 3 ваканции по една седмица, две по две седмици и лятната е 6 седмици. Да издърпваш от училище детето по време на учебен период не е позволено и има глоби. В България масово го правят, за да удължават почивката или ползват евтини оферти, затова ти обръщам внимание на неща, за които може би не си се сетила и нямаш информация. Както и че местата за 3/4 клас в добрите училища са отдавна запълнени и трябва да разчиташ на късмета си, за да ви приемат в желаното училище или да направите компромис, да не е най-доброто училище в района, примерно.
ПП Проучвала ли си The Anglo-American School в София? Като цена ще ти излезе поне два пъти по-евтино от колкото да живеете в Англия. Освен ако причините за местене не са само училището на детето.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 12:46 от Merry

# 471
  • Варна
Merry, аз нямам претенции да е в самия Лутън, просто го ползвам като отправна точка, доколкото има директни полети до Варна и на нас ще ни е удобно.

Примерно попаднах на селцето Еdlesborough, в което намирам обява за квартира за 765/мес (2bed); ofsted report- а на училището дава 2, както и school capacity: 250, a number of pupils on roll: 223.

Относно това у-ще в София: тя таксата му за година е 40к, пак трябва да добавя за квартира и общо сметката незнам дали ще е двойно по- малко.  newsm78

# 472
  • Bristol
Относно това у-ще в София: тя таксата му за година е 40к, пак трябва да добавя за квартира и общо сметката незнам дали ще е двойно по- малко.  newsm78
Хъм, аз съм с впечатлението, че е около 20 хил Евро на година, което е около 15 хил паунда. Сметни наема, council tax, вода, ток, газ. Сложи храна и скромни забавления, освен ако не сте на принципа от училище в къщи и обратно. Сложи поне веднъж годишно прибиране до България, ти може би искаш по-често, щом питаш за място близо до летището. Ако си в някое малко селце, определено ще ти трябва кола (гориво, поддръжка, такси, застраховка), иначе си като затворник, но то си зависи и от човека. Аз като тегля чертата, не виждам как ще се оправите с под 20 хил паунда годишно. Но в крайна сметка хората са различни и реагират различно при различни обстоятелства, а може и аз да греша при калкулацията Peace

# 473
rintinty аз не мога да разбера точно да дойдете да живеете тук ли е идеята за постоянно, или искаш само за малко, защото пишеш, че има и друго дете и само да се научи да пише и говори, което аз разбирам като временно. Иначе с 15 хиляди паунда повече от половин година тук трудно ще изкарате и то в евтин район. Ако само желанието ти е детето да знае англ. с тези пари в БГ може да си намериш англичанин да му предава частни уроци и ще ти вземе по-малко със сигурност. Мое лично мнение е, че в БГ, ако учи усилен англ. в малко по-голяма възраст ще знае по-добър англ. от много от местните деца тук. Ще му е нуждно само да се отпусне да говори в един момент после. Да ще има акцент, но ако идеята ви е да дойдете за няколко месеца тук той пак след 15 години ще си има акцент  Peace

# 474
  • На село (близо до Лондон)
Не отивам да работя и затова избора на район се ограничава до: 1. Спокоен и с ниска престъпност квартал/град; 2. Добри училища; 3. Да е под 30-40% емигрантското население (нищо расистско- просто искам да чува оригинален английски)  4. Сравнително ниски наеми на квартирите.

rintinty моят район (Guildford) се вписва в твоите критерии с изключение на ниските наеми, поне в моите представи, но за теб може да не толкова скъп. Ето тук http://www.rightmove.co.uk/ си провери, наеми между £2000 и £1300 за двустайни жилища. Близо е до Heathrow.

Съвета ми е ако наистина искаш да няма много емигранти да се насочите на север (към Манчестър и най-вече селата около него). Там съм живяла 7-8 г, много ми хареса, хората са много дружелюбни, хубава природа около града.

Последна редакция: ср, 06 яну 2016, 15:00 от GI

# 475
rintinty, малко ми е странна идеята да се преместя в друга държава само с целта детето ми да научи езика, но както казват тук: horses for courses. А мислила ли си за boarding school? Така детето ще е непрекъснато сред връстници, в образователна среда, а и ти няма да се чудиш какво да правиш по цял ден сама, докато то е на училище... Чисто финансово, такъв вариант ще е и по-евтин.

# 476
  • Варна
Мами говоря за временно пребиваване, с ограничаване на разходите за "по- трайни" неща. А и аз не съм по "ходенето" тук и там, като цяло основно си стоя вкъщи.
Всички споделяте че децата по- лесно проговарят и се адаптират от възрастните, та ще видим...

# 477
Ами и аз с такова впечатление останах - че говориш за временно пребиваване, ама колко временно? А и затова предложих boarding school -за да имаш по-малко финансови разходи. Каза, че искаш детето ти да научи английски писмено и говоримо. За какъв срок все пак става въпрос? А с българското образование какво се случва междувременно?

# 478
  • Варна
Milada, в момента синът ми е 1ви клас в Бг. Бординг училищата не ми стоят като вариант защото детето не е от особено комуникативните и отворени деца, като цяло немисля че е за него.

Както споделих, с мъжът ми отиваме в края на януари на оглед и преценка на място, ако харесаме това което намерим (това означава да говорим и с у-щето дали има място), ще го прехвърля сега. Той трябва да е в Y2 по британските стандарти. Ако се получи ще има време до края на учебната година да преценя дали е правилната стъпка, все пак да не си психясам детето!

Ще говоря и със сегашното му училище, може и да ми влязат в положението и да го оставят да се води по документи до края на учебната година.

Като цяло много "ако".

# 479
  • постоянно
 Съжалявам ринтинти ,
но аз още не съм наясно за колко време сте решили детето да учи в Английско училище - вярвай ми ако то сега не говори и грам Английски за една година ще  е трудно да стане флуент .  Такова преместване само би го объркало още повече и дори би му повлияло на прогреса в Българското училище.
Аз имам 8 годишен , които  знае 5 думи на Български - съмнявам се че ако го запиша  да учи в България ще е флуент за една година .
Не го казвам за да обидя някого , просто изказваме реални мнения.
Иначе аз  живея  в провинцията ( countryside ) - бих ти препоръчала и Warwickshire и  Worcestershire . Лутън е на 1.5 часа само.

Peace

Общи условия

Активация на акаунт