Великобритания - Тема 61 -Много Снежно Коледна

• 57 556
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • UK
Винаги е ставал много рано, сестра му покрай него също, много е привързан към баща си, 5-месечната раздяла това лято мисля, че му подейства още повече в тази посока и някак, не знам как, го чува сутрин като става за работа и веднага цъфти с него. Един път искал да си поиграе малко с него преди да тръгне на работа, другия път искал да го изпрати на вратата, да му каже чао... Според мен си е навик, винаги е ставал рано, винаги си е лягал в 9 вечерта, само че спеше по два часа на ден следобед, сега просто ги пропуска и не ги наваксва с нощния сън.  Уикенда, когато не е на училище също си спи вкъщи.
Днес откакто се е прибрал е нервен и вика по сестра си за щяло и нещяло, преуморен е. Към края на седмицата става кошмарен. Опитвам се да го сложа да легне като се приберем в 15 ч от училище поне за малко, отказва, заиграва се.

Разбрах, че обмислят и обсъждат промени за 2017 г. за нърсърито безплатните часове от 15 седмично да станат 30 за работещи родители с по над 16 работни часа седмично и заплати под някакъв таван, голям беше. Ако го приемат, хваща дъщеря ми, която трябва да тръгне точно януари следващата година. Посъветваха ме отсега да я запиша в списъка на чакащите, за да има място за нея, когато навърши 3 г. И о небеса, ще се отърва от децата поне за малко и ще мога да имам поне малко личен живот и дай Боже и работа.

# 496
  • Bristol
Dejie, ще се нагласите, късмет!
А за детето наистина е хубаво към 8 вечерта да си ляга. Моите много обичаха да им чета приказки и ако закъснееха с лягането, не им четях. Та те бързаха да са в леглото преди 8, за да не пропуснат четенето. Редувах и четях и на български и на английски, а когато започнаха сами да си четат на английски, четях само на български. Ти може таткото да помолиш да му чете, ако толкова много му липсва и е привързан към него. Влезе ли веднъж в ритъм и ще стане по-лесно.

# 497
  • UK
Ще се опитам да ги слагам по-рано, ето сега пак си доиграват с баща си в хола, не им се става..

# 498
И аз ги чакам тези часове - моито като е родено септември и ще трябва да плащам градина една одина повече  Mr. Green

# 499
Момичета, кажете кой са най-популярните сайтове за търсене на квартира в Лондон.

# 500
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ние използвахме rightmove  Peace

# 501
# 502
Момичета, какви бяха сайтовете за работа, знам за totaljobs, indeed дайте и други имена, ако търся работа чрез агенция какви са горе долу условията, известно време отдържат пари или как, имате ли идея ?

# 503
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аз се сещам за http://www.reed.co.uk и https://www.cv-library.co.uk
На мен не са ми удържали пари, нито на мъжа ми, но да кажат и другите.

# 504
Прекрасни сте, благодаря  Hug

# 505
Освен споменатите  reed.co.uk, indeed.co.uk, cv-library.co.uk, предлагам и  https://jobsearch.direct.gov.uk/jobsearch/PowerSearch.aspx?sort= … p;rad_units=miles, gumtree.co.uk.
Нямам опит с агенции... Rolling Eyes

# 506
  • постоянно
Прекрасни сте, благодаря  Hug

каква работа търсите  и в кои райони ?

# 507
her_76 не аз търся работа /засега/, а valia8.
Аз оглеждам сайтовете за квартири, засега нищо подходящо не намирам, но имам време да се оглеждам така или иначе евентуалното преместване ще е юни.
Доста мисля и премислям тези дни и не разбирам как може да станат нещата. Голямото ми момче ще е на училище до 15,30ч /четох, че обикновенно учат до толкова часа/. Но малкото евентуално ще има само 15 часа на градина на седмица безплатно. Та се чудя каква работа мога да започна така че, хем да си ги водя на училище, хем да ги прибирам. Ако 15те часа са разделени по 3 на ден /така ли е или може да избираш кой дни колко часа да ползваш/, каква ще е тази работа за по три часа на ден, че и по-малко с транспорта. Дали мога да намеря човек който да ми прибира децата от училище и да ги гледа докато съм на работа?! Сега съм в България и работя с банка, имам и опит като програмист на уеб сайтове, но беше преди 8 години, а сега нещата в програмирането са толкова променени, че едва ли мога да работя това. Пък и както разбирам без опит в UK трудно взимат на работа в сфера различна от почистването. Нивото ми на английски е В1, на теория съм ок, но така се притеснявам да говоря, че как ще се пречупя незнам.
А класацията на училищата как да я разбирам кое е най-високото ниво и кое най-ниското.
Разкажете момичета как са организирани нещата при вас откъм гледане на децата.

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 16:16 от моргана

# 508
  • На село (близо до Лондон)
Честита Нова Година момичета! Много щастие и здраве тази година!

Ех Моргана много ми стана сладка  Wink. Един учител на едно от децата ми така казва "Той е дете с повече въпроси отколкото отговори".

Трудно ми е да те насоча, като незнаеш какво ще работиш, хем да е за 2-3 часа мах, за да прибираш децата и си без английски и нямаш подходяща квартира. Трудно ще е...

За да помогнем дай едно по едно, че иначе е мъка

dejie аз малки деца ги искам в 7 часа по креватите или поне 7 часа се качват нагоре за къпане, пижами и приказки. Моят най-малък сега в reception class и другото ми в Year 3 (като и другото в Y7) към 7 часа започвам да приканвам и 7.30 са си легнали, като по-голямите си четат книжка докато заспят. Много се изморяват, рано се будят и имат нужда от сън, дори и най-голямият.

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 16:42 от GI

# 509
  • постоянно

dejie аз малки деца ги искам в 7 часа по креватите или поне 7 часа се качват нагоре за къпане, пижами и приказки. Моят най-малък сега в reception class и другото ми в Year 3 (като и другото в Y7) към 7 часа започвам да приканвам и 7.30 са си легнали, като по-голямите си четат книжка докато заспят. Много се изморяват, рано се будят и имат нужда от сън, дори и най-голямият.

Моят син ( сега Sunglasses е тръгнал по градини от 7 мес. Тръгвали сме от къщи в 7 и в повечето дни  не се прибирахме до 6.00-6.30. Това е много дълъг ден за едно дете и той без даже и да го подканям си лягаше до 7.30 макс. Сега като е по-голям може и да издържи до малко по-късно през ваканциите, но влезем ли пак в училищните  ритми - 7.30 по леглата.
 bouquet

Общи условия

Активация на акаунт