От кой матрак сте доволни - 5 тема

• 202 788
  • 757
  •   1
Отговори
# 360
Хахаха Simple Smile

Да, има малко повече подготовка преди избора Simple Smile
Но вече сме имали неуспешно покупки, както за нас, и особено за децата. За това сега вече съм спец по матраците.
Допълнително главоболието е изключителен бич за мене. Имаше периоди, в които пиех по седмици наред всекидневно по 3-4 хапчета аналгитици. Бях в центъра по главоболие в София и там научих много за съня и как влияе на развитието на човека, колко е важен. Преди лягах в 1-2 да изгладя, да оправя всичко вкъщи, да ми е готово сутринта за децата...   ooooh!
Сега и погром да е у дома - 8 часа спя и не ми пука сутринта ще закъснеем ли с децата, колко е изгладен мъжа ми...   Embarassed

И за това падна голямо обикаляне, за това и гледам на леглото като на инвестиция и се интересувам и чета... Разбира се, ако имах финансова възможност бих си купила Темпур, без да му мисля изобщо... но за сега само за възглавница съм се прежалила, макар, че както писах в единия от магазините имаше възглавници с гел - точно срещу главоболие... но и те са по 260 лв.  Shocked... та мноооого ще помисля дали да ми се дават тия пари още веднъж...

Та и за това обикалям.. предпочитам да знам за какво си давам парите Simple Smile

# 361
  • оттам, откъдето започва България
А не се ли объркваш при толкова ходене и пробване?  newsm78

# 362
Да - трябва да се обикаля по един магазин на ден. Два са вече объркващи....

# 363
  • Бургас
Много ти се възхищавам за упоритостта и търпението, аз понякога съм като теб - обикалям и чопля до последно да знам какво купувам. Дали за всяка покупка е необходимо толкова много обикаляне не знам, но трябва да сме взискателни в магазините, а не да ни е страх да попитаме и продавачките да се държат с нас като, че ли те ни правят услуга.
Поздравления още веднъж и благодарности за труда да опишеш своята епопея "МАТРАК".  bouquet bouquet bouquet

# 364
  • Бургас
Здравейте. Включвам се в отбора на търсещите качествени матраци са спалня и детска. И аз съм с ужасни главоболия и съм сменила куп възглавници. Ще бъда много благодарна, ако Малинка сподели на какъв матрак и възглавница се е спряла.

# 365
Здарвейте, давам отзиви и то отлични за http://www.ikea.bg/bedroom/Mattresses/Sprung-Mattresses/9603/10734/. С дископатия и гръбначно изкривяване съм, намерих си матрака най-сетне. В комбинация с тази основа http://www.ikea.bg/bedroom/Mattresses/mattress-bases/46696/47827/.
Няма добри впечатления от мемори пяна, не съм  сигурна в модела, но за 7-8 години стария се деформира и стана много неудобен.

# 366
Аз също след половин година мога да дам отзив за нашия матрак. Тед боди баланс - споговорихме се с него. Вече се чувствам наспана и отпочинала сутрин.

# 367
  • София
Здравейте, аз от години се каня да напиша по темата за матраците, защото съм с ишиас и когато спя на лош матрак направо не мога да стана от болки. И тъй като в момента съм на почивка и се оказах на някакъв ужасен матрак, който дори няма марка, че да я окепазя. Направо ми се разказа играта на гърба и от яд и болка, реших да ви напиша за опита си с матраците.
В последните години спя на матрак HAMARVIK твърд 180 на 200 от Икеа. Струваше само 400лв и съм супер доволна  Peace. Само първата седмица го оставете да се проветрява, че аз си изхвърлих стария матрак с най–голямо удоволствие и ми се наложи да дишам една седмица проветряването на новия матрак. Иначе е с пружини и пяна ит.н. и след 3 години ползване не е мръднал. Предишните ми 2 матраци бяха Тед с пружини и кокос, тогава нямаше пяни и латексови още или поне не бяха в полезрението ми. Държаха се добре в началото, но бързо се слягаха, в рамките на 4 до 5 години, въпреки 10 годишната гаранция. Може би разчитат, че никой не си пази касовия бон толкова години. И като спиш на бабуни и пружини, сутрин буквално ти идва да плачеш с глас, ако имаш някакви сериозни проблеми с гърба, аз имам проблеми с 4 прешлена. Може сега Тед да са по–качествени отпреди, но така или иначе ме изпуснаха като клиент завинаги.
И аз като много от вас се чудех какво да купя и колко пари да дам, но рискувах. 400 за голям матрак беше супер цена, но е перфектен, поне за мен. Сега ще взимам за детето, че порасна и пак тази марка ще взема.  Пак там има и мемори и други видове, но за тях нищо не мога да кажа, имам опит с този само HAMARVIK. Надявам се да съм ви била полезна и да спите качествено и дълбоко.
И наистина колкото и да се колебаете, няма как да усетите в дългосрочен план кой матрак как ще се държи, затова най–добре разпитайте приятели и познати за техния подчертавам дългосрочен опит. Успех.  bouquet

# 368
  • България
Здравейте!
Присъединявам се към темата с молба за мнение. Матракът ще е 90/200 и ще се използва, когато се налага да спим в детската и когато детето порасне (живот и здраве).
Дилемата е:
http://mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=3014
или
http://www.ikea.bg/bedroom/Mattresses/Foam-Mattresses/14444/15575/
Благодаря!

# 369
  • В сърцето на любимия човек
Включвам се да ви следя, защото и на нас ни предстои смяна на матраци.
Днес обиколихме в Лабиринт и в магазина на Тед. За сега ни допадна на Тед модела Spring Silver Sea
http://m.ted.bg/bg/матраци/spring-silver-sea
Някой, който вече го използва може ли да сподели мнение.

По принцип търсим пружинен матрак, средно твърд към твърд, от средния ценови клас, така че приемам и други предложения.

# 370
Да се отчета и аз, след дълго четене и разглеждане вчера отидох в Тед и си поръчах този който сега е намален на 50%, нещо клима хибрид не знам какво си му беше името (има го на сайта)  Simple Smile На място в шоурума ми се стори мек и удобен, но като дойде ще дам отзиви  Flutter Peace

# 371
  • София
Здравейте, търся топ матрак с малко нестандартен размер, тъй като ще се ползва, когато спим на разтегателния диван- 132/193 е размера му, така че предполагам, че ще ми свърши работа, ако е 130/190. Някой срещал ли е такъв размер, като няма да се ползва всекидневно, а когато се наложи и поради това не ми се иска да е прекалено скъп newsm78

# 372
  • В сърцето на любимия човек
В Хепи Дриймс ми казаха, че изработват топ матраци по поръчка с индивидуален размер.

# 373
  • 1st floor
Никоя българска фирма няма да откаже да направи нестандартен размер. Магнифлекс и Isleep също правят. Имат си и цени, смята се на квадратен метър. За Парадайс се взима по-големият размер. Но не мога да препоръчам нищо конкретно.

# 374
  • гр.София
Никоя българска фирма няма да откаже да направи нестандартен размер. Магнифлекс и Isleep също правят. Имат си и цени, смята се на квадратен метър. За Парадайс се взима по-големият размер. Но не мога да препоръчам нищо конкретно.
[/quote

Това е объркваща информация. Топ матраци Парадайс не правят по поръчка! От Магнифлекс ще стане след 30 работни дни..

Общи условия

Активация на акаунт