От кой матрак сте доволни - 5 тема

• 202 770
  • 757
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас
Здравейте, моля за помощ. Поръчвали ли сте матраци от сайта Матро.нет и доволни ли сте от него?

# 391
Дон Алмахедон !:peace:
И аз си взех на тази марка от майските промоции и останах много доволна. Принципно тъсехме възможно най-мекия матрак, който може да намерим ( и да си позволим, защото имаше доста от 2500лв нагоре), но след доста четене остановихме, че не е много полезно за гръбнака и в крайна сметка взехме със средна твърдост. Първите няколко дни беше трудно, но после се размекна и сега вече сме му свикнали Simple Smile

# 392
  • оттам, откъдето започва България
За кой от моделите им става въпрос? Че като им гледам цените май си имат и по-евтини БГ варианти, ако сте взели ортопедичен.

# 393
  • Велико Търново
Ние от 2009 сме с Ергономико на Дон Алмохадон. Отначало бяхме много доволни, но сега вече не. Въпреки, че го обръщаме на две седмици самият матрак се улегна. Само като седна на спалнята и усещам подматрачната рамка. Сутрин ставам с болки в гърба от това че тялото ми е потънало в него и вече се оглеждаме за нещо по-качествено.

# 394
С Термал Виско сме.

dannyny, би трябвало още да сте в гаранция, защо не го подмените?

# 395
Здравейте, момичета. Имам нужда от съвет за матраци Нани. Гледам, че има хубави изказвания за Модената, но една приятелка го имат и казват, че е твърд, а ние си търсим нещо сравнително меко, а продавачите ми казват, че на тая фирма това е най-мекото. Някой има ли друг модел на Нани да си каже мнението, защото искаме да вземем нещо и не знаем какво да изберем. Благодаря предварително. Hug

# 396
Здравейте Simple Smile

Малко бях изоставила темата, защото освен да обикалям за матраци - трябва и да се работи Simple Smile Челядта вкъщи иска да яде ВСЯКА ВЕЧЕР, а през уикендите по три пъти на ден.  Joy Не намирате ли това за възмутително  Laughing Laughing

Ще опитам да отговоря на всички въпроси, по които съм подготвена Simple Smile Simple Smile Simple Smile, дано не пропусна някой Simple Smile

За главоболието:
Това е голям бич. Сънят оказва страшно влияние върху главоболието. Ако не е притиснат  нерв (който се оправя оперативно) пристъпите от хронични могат да станата епизодични с три фактора - здравословна храна и не късна вечеря (това също оказва на влияние на съня, защото ако ядем много преди да легнем метаболизмът работи докато спим, което значи, че отделяме енергия - т.е. тялото ни се загрява. А по принцип, за да спим добре трябва да сме охладени); 2-то е спорта - трябва да се спортува 3-4 пъти в седмицата. И накрая е сънят - да се спи 8 часа задължително и то пълноценно. По принцип ако се въртим вечер - значи не спим добре, защото се прекъсват фазите на съня.
И така - след тази лекция (дано не ви звуча назидателно) - значи, че удобството на възглавницата и матрака са доста важни.
Не знам до колко е редно да казвам марки и какво съм избрала... По принцип имам свой youtube канал, където съм представила моята възглавница (ако на някой му е интересно - ще публикувам линк към видеото), но тя не е универсално решение. Аз я избирах в магазина повече от 40 минути, защото исках да ми е много удобна и да отговаря на моето тяло като височина, килограми и т.н.

Както написах и по-рано, видях в един от магазините възглавници с гел - много интересни. После прочетох за тях - те са точно охлаждащи и ги препоръчват точно за главоболие. Лично аз не съм ги ползвала и не мога да дам мнение - има два вида - български със сравнително поносими цени и италиански (които ми направиха най-силно впечатление), които са ... абе скъпички са. Тези с максимум гел са над 600 лв., което лично на мен ми е даже над психологическата граница...

Относно слягането на матрака - и преди съм писала - понякога е от това, че не е качествен. Понякога просто килограмите му идват повече. Това е много важно да се прецени като се купува, защото да се усеща подматрачната рамка ми се струва истински кошмар.

И за детското матраче - вижте какво ще ви препоръчат производителите. За детски матрак - мемори не се препоръчва. Трябват пружини. Добре е да е една идея по-твърд, за да държи гръбнака изправен.

Простете за дългия пост (особено частта с главоболието).
Дано да съм ви била полезна Simple Smile

# 397
Здравейте!
Търся нов матрак, размер 120x190 (Сегашният е 120x1.865,но мисля,че с 1.90 няма проблем), който да има вградена подматрачна рамка, защото ще се монтира върху легло с повдигащ механизъм. Бюджетът е до 400 лева. Харесала съм няколко модела, но за съжаление нямам възможност да ги пробвам. Единият е на Екон - Корал Делукс , другият е на Тед - Favourite Nova и третият е на Нани - Каспия Виско Покет Спринг. За латексовия ме притеснява, че няма да може да се обръща и може да се вмирише. А покет пружините ще скърцат ли ? Не съм запозната с материала и ще съм много благодарна, ако ми помогнете.
Поздрави!

# 398
Нещо да кажете за матраци Зеро.

# 399
Привет,

Преди време бях писала, че търса алтернатива/ по-добра/ от настоящия ни матрак на Нани Модерато хард, от който определено сме доволни, но не получих отговор. Дано сега някой компетентен се включи, моля предпоръчайте ми детски матрак 90/100 на 200 см за около 200 лв.

Благодаря предварително,

За детето ми взехме Нани каспия покет спринг, води се средно твърд, размер 90/200. Вече почти 2г, доволна съм.Пробван е от нас със съпруга ми. Взехме го на някаква промоция за 210лв.

# 400
Здравейте, купихме си наскоро матрак, но се оказа твърд и всеки ден се събуждаме с болки в гърба. Може ли да ми препоръчате топ матрак, който да е мек? Дормео такъв ли е?

# 401
  • София
Ние май се спряхме на пружинен матрак от Икеа,средно твърд,някой има ли опит с техните матраци?

Inka-Дормео или Тед за топ матрак мисля че ще оправи положението с твърдостта.

# 402
Привет inka246,

Както винаги съветвам (та и сега) отидете в специализиран магазин и се консултирайте. Топерите мисля, че са два вида
1) мемори пяна (проблемът е, че малко запарва меморито по принцип)
2) и такива дето са малко по-високи и са си като малки матрачета - там са по-дишащи елементите Simple Smile

Успех!

# 403
Здравейте.Някой  има ли впечатления от матрака на Тед Линеа Практика?Ясно ми е,че не мога да очаквам кой знае какво за тази цена,но дали ще издържи поне 2-3 години?

# 404
  • оттам, откъдето започва България
 newsm78 И защо трябва да издържи само 2-3 години. Ние сме с Каспия полифлекс от 4 години и нямаме заблежки, та се надявам до 10 и повече години да ни изкара.

Общи условия

Активация на акаунт