От кой матрак сте доволни - 5 тема

• 202 689
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Predizvikatelna  Hug така ми хареса да прочета ,че някой е "влюбен" в Мемори Латекс Лукс ... Точно него гледам от известно време и много му се чудя . Може би защото не съм го виждала "на живо"  и защото имам още две седмици докато дойде спалнята , само по интернет гледам различни матраци , но каквото и да гледам все се връщам на него . Би ли споделила от колко време го ползваш , променил ли се е , изобщо  ако сега трябва да купуваш би ли купила пак такъв ?  Wink

# 436
Бухтичка, стана ми интересно защо теглото на рамката и матрака е проблем? Да не е пдч леглото? Или има повдигащ механизъм и ви е тежко?
Леглото е падащо. Не знам как са го правили, но 50 кг. му идват много и аз не мога да го вдигна и прибера. По-точно успявам с доста зор, но ръцете и краката ми са в синини и си е опасно.

Вчера ходих да гледам Incanto на магнифлекс. От фирмата ми казаха, че теглото му е 10 кг. Shocked И аз търчах да го видя, какво ще му има на този матрак, че да е 10 кг., защото бях убедена, че нещо няма да му е наред. Оказа се, че нищо му няма. Поне на пръв поглед на мен ми се стори нормален и достатъчно удобен. Само дето се колебая дали има смисъл да дадем 1000 лв. за матрак и да го ползваме без подматрачна рамка с риск да мухляса Tired Ако сложим рамката пак ще спестим едни 18 кг. и ще е по-добре, но не съм сигурна до колко и дали си струва покупката. А без рамка ще олекотим всичко с 40 кг. и признавам си, много ме блазни тази мисъл.
Другият вариант е да търсим и по-лека подматрачна рамка, но не знам изобщо към какво да се ориентирам, питах на сайта mattro - нямали информация за теглото. Ако някой има идеи за по-лека рамка, нашата в момента е такава - https://ted.bg/bg/products/m/%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B … fort-610_-comfort

# 437
  • В сърцето на любимия човек
Бухтичка - внимавайте много да не олекотите прекалено много механизмите. Казвам го защото ние си купихме ново легло миналата седмица (с повдигащ механизъм от Икеа) и в препоръките на леглото е записано матраците да не са по-леки от 30кг, защото иначе механизмите не могат да се затворят и има риск от внезапно отваряне, ако няма достатъчна тежест. И действително ММ много трудно затвори механизмите (седна върху подматрачната рамка), за да може да сложи матраците отгоре.
При леглата с механизми трябва да се спазват инструкциите за теглото на матраците и подматрачната рамка, защото, недай Боже, може да се отворят рязко когато отгоре им има дете, което подскача (примерно).
Огледайте внимателно амортисьорите, някъде трябва да е написано колко Нютона поемат.
Ето една таблица от известна мебелна къща за това какви механизми трябват за съответния матрак:
Скрит текст:

# 438
Разглеждах ТЕД и видях намалени топ матраци с аромат на лавандула и канела. Някой пробвал ли е такова чудо? newsm78 Мен ме интересуват заради цената, не заради миризмата. Simple Smile

# 439
Пънче, от амортисьори нищо не разбирам, не знам дали тези, които са използвани са подобни на това, за което говориш, но нашето легло не е повдигащо а падащо. Стои прибрано като гардероб на стената и го сваляш, за да падне.
Със сигурност прекалено леко няма как да стане. В момента е само плоскостта на леглото и на мен ми е идеално за вдигане и сваляне Laughing Категорично няма как самО да се затвори, така че повече тегло не ни е нужно.

# 440
Някой има ли отзиви от матраци Paradise? Харесала съм ето това:
https://matraciparadise.com/bg/matratsi/aloe-dream
Отделно обаче, въобще не съм сигурна какъв точно ми трябва. В момента съм на пружинен и сутрин всичко ме боли, та ми се искаше нещо без пружини, но не знам дали не идва прекалено мек този. newsm78

# 441
Привет и от мен. Аз също търся матрак, който обаче да е ортопедичен, не прекалено твърд обаче. Спряла съм се на тези модели на DON Alhomedon - ето тези модели Eliocol 21см, двулицев - Don Almohadon и други модел
Ortopedico Merino . Някой случайно да има отзиви за тях. Струва ми се поносима цената, коментарите на сайта за матразиса положителни , но все пак ми се иска да чуя още мнения. Инякой ако може да подскаже къде във Варна имат изложени повече модели матраци, понеже в Камко натази фирма имаха само един модел и немогат да се пробват повечето модели.
 Друга фирма на която съм се спряла е Неолукс - също търся коментари за тях. Спряла съм се на модел Империал Мемори.

# 442
Ще купувам матрак за 6,5 г. дете 90/200. Хал хабер си нямам от нищо и приемам всякакви препоръки. Знам само, че трябва да е твърд.
Тъй като ще има втори етаж на леглото "за гости" търся нещо бюджетно за там. Икейските стават ли?
Някой има ли опит с този сайт: http://www.mattro.net ?

# 443
Лея, линкът ти не излиза, сайтът е маркиран като спам.

Ние сложихме нашия 28 кг. магнифлекс без рамка и отново ми е тежко да го вдигам леглото Sad Е, малко по-добре е, не мога да отрека, но разликата не е толкова голяма без рамката.
А усещането без рамка е малко странно. Не мога да го определя точно, но е по-различно и не знам до колко е добра идея да продължаваме така.
Продължавам да питам за възможно най-лека като тегло подматрачна рамка ако някой може да помогне.

# 444
За какъв размер ти трябва? Ние сме с такава, но не знам дали ще стане за легло с механизъм. http://www.ikea.bg/bedroom/Mattresses/Bed-Slats/17925/19056/ Нашата не е от Икеа, но е почти същата и не тежи много.

# 445
Лея, линкът ти не излиза, сайтът е маркиран като спам.
Съжалявам, обикновен онлайн магазин е. Даже ми излязоха добри отзиви от друг форум.

# 446
  • 1st floor
Бухтичке, доколкото знам при Магнифлекс не признават гаранцията, ако матраците се ползват без подматрачна рамка. Как се разбира това, не знам.   Crazy Провери го все пак, защото спомените са ми малко мътни...
И аз се записвам да следя кой е най-подходящия матрак за малко дете... Simple Smile

killpop, този матрак от днес е на промоция на -20% до някой си септември...Обаче ми се вижда твърде елементарен И за тези пари. Paradise предлагат и по-добри варианти, ако държиш на фирмата.

# 447

Съжалявам, обикновен онлайн магазин е. Даже ми излязоха добри отзиви от друг форум.
Просто ако искаш мнение напиши името на сайта без линк, защото така не се разбира за кой сайт питаш.

Непокорна, така е, не се признава гаранцията. Но то и не виждам какъв проблем може да имаме с матрака, че да му я търсим  newsm78 И сегашният ни е магнифлекс и нищо му няма, почти 10 годишен е. А за мухлясването то е ясно, че ще си е по наша вина ако се случи.

Бубата, погледнах ги, но май нямат в икеа нашия размер  Sad 190Х164 ми трябва.

# 448
  • София

Бухтичка аз съм в процес на избиране на падащо легло, но за мен е важно да може и децата да го вдигат. Във форума ми казаха поне, пък и уж от клипчетата, че с механизмите на хафеле, няма проблем да се вдига и от дете, като са съобразени разбира се и с теглото на матрака амортисьорите.
За съжаление не успях да видя никъде наживо такова легло с тези механизми на Хафеле, но само механизмите излизат към 600-700 лв, но пък ако имаш матрак може би си заслужава да помислиш за смяна на механизмите, не на матрака. Аз също имам матраци от старите легла и мисля да го ползвам единият за падащото легло.

# 449
  • оттам, откъдето започва България
Ще купувам матрак за 6,5 г. дете 90/200. Хал хабер си нямам от нищо и приемам всякакви препоръки. Знам само, че трябва да е твърд.
Тъй като ще има втори етаж на леглото "за гости" търся нещо бюджетно за там. Икейските стават ли?
Някой има ли опит с този сайт: http://www.-spam312- ?
Препоръчвам ти този: http://matracinani.bg/product.php?pID=35 От 4 години спим на него и сме много доволни! Еднолицев е, но на него са спали хора и над 100 кг. За това време няма никакви изменения.

Общи условия

Активация на акаунт