От кой матрак сте доволни - 5 тема

• 202 642
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Някой да има мнение за Матера на Тед? Много се колебая между него и Сирена Фреш Мемори

# 481
След много гледане и пробване по магазините ние избрахме матрак Сирена Фреш Мемори. Ще ни го доставят към 29-30 септември. Чак тогава ще мога да дам отзиви за матрака. Двоумихме се между Memory Silver iSLEEP и Сирена Фреш Мемори.

# 482
Трябва ми топ матрак 8 или 10см. Спряла съм се на Нани 8см. Него го видях на живо, но и на Они гледах в един сайт 10см. Някой ако има някой от тези топ матраци, моля да сподели дали е доволен.

# 483
Здравейте, изчетох почти всички теми и никъде не намерих мнения за матраците на Икеа, и по - конкретно матрак  Hokkasen
  Изработен е с два вида пружини , къси и дълги. Варианта , който ми допадна най-много е с мемори пяна и се води твърд, но съвсем не е такъв на усещане спрямо други марки и модели. Прави ми впечатление, че се използва само от едната страна и гаранцията е 25 години. Моля за отзиви по въпроса, защото се колебая между него и Матера -та на ТЕД

# 484
  • София
Знам, че често се коментират топ матраци, дойде и моят ред да питам. Търся размер 140, който да сложа на един диван - сега стои нон-стоп разпънат, защото е в стаята на бебето - там се кърмим, приспиваме, понякога спим заедно на него. Взехме го от икеа преди да се роди, но много бързо се скапа - едната половина се вдлъбна и сега е адски неудобно и много ме боли кръста като се наложи да спя там. Та, препоръчайте ми нещо, моля ви. Ще ми се хем да е плътен и твърд, хем да може после някак да се прибира като е сгънат дивана. Има ли такова чудо?  newsm78

# 485
Малко по-различен въпрос - някой носил ли си е калъфа на матрака (Магнифлекс) на химическо? Трябва ли да следя за нещо специално?

# 486
  • Някаде там
Здравейте,може ли мнение за този матрак - Матрак Фотон S - Блян. В момента е с 60 % отстъпка.

# 487
След няколко години борба с матраци на Екон и все по-силни болки в кръста купихме ортопедичен матрак на Магнифлекс. Чудя се защо се мъчих толкова време...

Иначе не мога да кажа лошо за Екон, много са коректни, при рекламация не казват нищо, директно пращат екип с нов матрак, носят ги по стълбите по етажите, всичко безплатно. Първите 2 бяха с пружини, едновремешните такива ми бяха много удобни, затова исках от тях, но железата се усещаха и се отказахме. Третия, който ни дадоха беше без и на мъжа ми му беше удобен, аз обаче получавах кошмарни болки още с лягането, а сутрин ми беше нужно време да се раздвижа. По принцип си имам проблеми след едно сецване преди няколко години, явно затова.

Сега за ортопедичния на Магнифлекс - отзивите, които четох бяха, че е твърд, но на мен ми се струва мек, направо се чувствам като в облак. Даже да ме понаболява кръста легна ли ми минава веднага. Толкова ми е удобен, че не ми се става от него  Blush

# 488
  • оттам, откъдето започва България
Неколкократно съм писала, че за хора с проблеми в кръста най-добре е да се вземе ортопедичен матрак. Вярно, не са меки, както някои други /дори са твърди/, но затова пък се спи перфектно. Ние сме с Нани Каспия полифлекс.  Peace

# 489
  • Някаде там
След няколко години борба с матраци на Екон и все по-силни болки в кръста купихме ортопедичен матрак на Магнифлекс. Чудя се защо се мъчих толкова време...

Иначе не мога да кажа лошо за Екон, много са коректни, при рекламация не казват нищо, директно пращат екип с нов матрак, носят ги по стълбите по етажите, всичко безплатно. Първите 2 бяха с пружини, едновремешните такива ми бяха много удобни, затова исках от тях, но железата се усещаха и се отказахме. Третия, който ни дадоха беше без и на мъжа ми му беше удобен, аз обаче получавах кошмарни болки още с лягането, а сутрин ми беше нужно време да се раздвижа. По принцип си имам проблеми след едно сецване преди няколко години, явно затова.

Сега за ортопедичния на Магнифлекс - отзивите, които четох бяха, че е твърд, но на мен ми се струва мек, направо се чувствам като в облак. Даже да ме понаболява кръста легна ли ми минава веднага. Толкова ми е удобен, че не ми се става от него  Blush
Какъв модел точно е този матрак на Магнифлекс?

# 490
Знам, че често се коментират топ матраци, дойде и моят ред да питам. Търся размер 140, който да сложа на един диван - сега стои нон-стоп разпънат, защото е в стаята на бебето - там се кърмим, приспиваме, понякога спим заедно на него. Взехме го от икеа преди да се роди, но много бързо се скапа - едната половина се вдлъбна и сега е адски неудобно и много ме боли кръста като се наложи да спя там. Та, препоръчайте ми нещо, моля ви. Ще ми се хем да е плътен и твърд, хем да може после някак да се прибира като е сгънат дивана. Има ли такова чудо?  newsm78

Привет Simple Smile

Аз съм открила два вида топери - едните са само мемори пяна, а другите малко повече приличат на матрачета, но пак са тънки. По принцип такова хлътване не може да се оправи с топер. За моите родители взехме точно за един такъв диван (на който децата често упражняват скачане и за това се е попродънил) от по-дебелия вариант и пак се усеща.. Другите топери само с пяна са, за да омекотят в случай, че матракът идва по-твърд.

100% подкрепям didka pitka - болките в кръста не са за подценяване и матракът трябва да поддържа добре кръста, а за да стане това - си трябва твърдост.

И малко в страни от темата за болките в кръста - от седенето на бюорото по цял ден - по същия начин бях цялата скована и колегите ми подариха една топка (мисля, че е като тези за пилатес) - вече два месеца седя на нея и тези болки го няма Wink. Сори за оф-топика Wink

# 491
Малинка, полезно е това, което сподели.
Скрит текст:
Ако имаш снимка прати ми на лични да видя какво представлява тази топка.

# 492
Точно защото навсякъде казват, че трябва твърд купувахме все по-твърд и по-твърд, сега ортопедичният ми се струва направо супер мек след предишните ни Joy тук е показано много добре. Точно като първата снимка беше стария ни, много твърд и въобще не потъваш. И точно където са червените точки имах болки (без главата, понеже ползвах мека възглавница).
На снимката е мемори матрак, вероятно по-мек, но ортопедичният обхваща тялото по същия начин.

Какъв модел точно е този матрак на Магнифлекс?

Това е, но не знам дали ще ти свърши работа, стар модел е и го няма, само залежали единични бройки тук там.

Скрит текст:
Малинка_, имам такава топка, ще трябва да я извадя и надуя, че седи някъде прибрана. А трудно ли се крепиш на нея?

didka pitka, ето  Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 11:42 от Не се сърди, човече

# 493
  • София
Мемори пяната  на мен и на мъжа ми ни разказва играта на кръстовете, поне тази, която е 2 см вложена в матраците, обърнахме с твърдото и се родихме. Обяснявам си го с това, че в частта на таза потъва повече понеже е по-тежък и се получава неестествена извивка, дори със сантиметър да е е достатъчно за да се натоварят прешлените. А пък при странично лягане колко е вредно за тазобедренната става да не говорим. И така с тази прехвалена мемори. Затова - по-твърд матрак. На морето спах добре на тирена на нани и такъв ще купя днес и за вкъщи.

# 494
 Не се сърди, човече, благодаря, тя и Малинка ми я прати, ама май на работа не мога да я ползвам тази топка.  newsm78 Може би у дома за по час. Това обездвижване ме убива.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт