"Февруарче чака трета зима и подаръци да има" - Тема 17

• 59 141
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • NE
Лили В началото бяхме на Пуфис и имам много положително мнение за тях. Сега сме за зелен турски памперс. Купувам кашона за 40 лв. с 87 броя и смея да твърдя, че съм нямала никакви грижи с тях. Предпочитам ги защото смяната на памперс е трудна задача и успява с тях да изкара от сутринта до надвечер преди банята. Калпава партида не съм улучвала. Честно казано уж кашоните били некачествени и дефектни, но аз самата не виждам дори разлика с тези от магазина за 55 лв.
Молфикс, Тожур, Еви бейси съм пробвала и всички остават ужасно мокро петно, което задължително ще зачерви дупето. Пуфис също се мокрят бързо, но с тях бях доволна.

# 616
Феичка, много благодаря за подробната информация!  Hug

# 617
Мария, честит рожден ден на Виктор! Нека да е жив и здрав!;) Точно така е - гледам как сърцето ми се разхожда пред мен вече две години. И тъкмо, когато си мислиш, че не може да изпиташ по-голямо щастие и любов... Сърцето ти пред теб виждаш - ама на две...
Всички празнуващи вчера именици - пожелавам ви да сте в добро здраве и да имате хубав късмет през годината! Дано сте изкарали весело!;)

При мен положението не е добре. Разпльоснала съм се с адската настика, сополите текат, отпаднала съм, чат-пат втриса... Надявам се, че бебето няма да прихване заради кърменето... Кихам му на главата нон стоп.
Когато двете деца не се улучат да спят по едно и също време е доста изтощаващо, но и това ще мине, пък и се свиква.Simple SmileWink ММ казва, че откакто имаме бебе спи повече. Ляга към 22 часа и става към 9... Спи и около час с каката следобяд... Само при мен са много накъсани периодите. Не знам кога се регулира кърмата? Месец?

За памперсите - ползваме бял памперс и гащи либеро. Сега навън като е с космонавта няма събличане, но пък за час до два стиска. С гърнето започнаха цирковете, както и очаквах. Не иска да казва, не пишка като я слагаме, а вчера преди обедния сън ака в памперса, което не се е случвало от година... Стискам си палци регресът да изчезне до две седмици. Пише по книгите, че се случва често при появата на второто дете.

Имаше и друго, ама в главата е каша... Ще се връщам назад и ще пиша пак, че съм през телефона.

# 618
Здравейте,

Аз съм майка на февруарче и Ви чета от много време.
Честит Имен Ден на всички празнуващи! Да носят името си със здраве!

Добре дошла! Wink
Включвай се по-често!;) А ако искаш - представи се, да запише Къти 1-ва страница... Wink

# 619
Мусе, бързо възстановяване. От тук нататък - никакви болести да не ви закачат вече! И при нас говоренето е право пропорционало на белите... Катери се да скача от къде ли не и преди лъвския скок обяснява как ще си счупи г'авата...
Също като теб смятам да празнуваме вкъщи със семейството. Нямам нагласа за детски клуб и 101 пищящи диванета... Догодина - като вдигна нивото и съм вече мама джедай!...

# 620
  • NE
Фрау Разсмя ме с вашето ежедневие. Надявам се бързо да се оправиш от настинката.
Добре дошла на мама iceghost! bouquet Разкажи повече за твоето февруарче. Hug

# 621
Фрауст, да, около месец-два ще се урегулира кърмата. При мен имаше и момент на свръхлактация, щото от шубе да не спре кранчето се изцеждах, та до към 5ти месец подгизвах...Не се безпокой , че бебето ще прихване от вируса, кърми си го, така му даваш силни антитела дори. Само внимавай с лекарства, ако вземаш нещо. Можеш парацетамол. Ако нещо друго има предвид да вземеш или ти предпишат и имаш съмнения , провери активното вещество на лекарството дали е съвместимо с кърменето тук: http://e-lactancia.org/. Възможно е да е гадния вирус, може и от напрегнатото ежедневие и непрестанното неспане, умората..Скоро да оздравяваш Hug

Сахасрара, с Памперс сме от раждането - кога зелен, кога бял. Предпочитам зеления обаче, белият му се свлича като е понапишкан и лепките му правят червени белези. Ползвали сме Либеро, Пуфис, Тожур, но си оставаме на Памперс. Имам много добри отзиви и от памперсите на Бейбилав, не съм ги пробвала, че като цена идват същите, но все се каня да ги тестваме. Гащи също на Памперс вземам. Браво на вас, че преборихте лошто подсечено, че понякога като се изпадне в серия и се влошават нещата до гъби и ранички Hug

# 622
Благодаря и на вас, Фрау и БизиHug Аз харесвам тези на Бейбилав също. Всъщност аз нямам оплаквания от нито един вид, освен Молфикс, и то не съм сигурна, че те имат общо с подсичането.
Иначе си права, Бизи, много ми поолекна като видях, че към завяхване отиват нещата, че миналата зима имаше и ранички.  ooooh! И пак бяхме с Молфикс, това именно ме наведе на тази мисъл. За всеки случай спирам с тях, пък като гледам засега зеленият Памперс е фаворит.
Добре дошла на новата мама и от мен! И на мен ще ми е интересно да се представите с повечко думички.  Hug

# 623
  • София
Здравейте,
Мусе дано се възстановиш бързо и да нямаш повече грижи.  Hug

Фрау за регулиране кога .... ми знам ли, моя до 3 месец цокаше през час  ooooh!, а за нощното - ми доде не отбих не спря да си търси на 3 часа да цока  ooooh!. Така че си е според детето.
Знам че можеш да пиеш Цинабсин и други видове хомеопатия. Оправяй се бързо и дано мине леко и без да се зарази бебчо. Hug

За памперсите - пробвах памперс и пуфис. Определено си караме на памперс. Лятото на белите, че са по тънки, не запарват толкова и не ми се подсича от тях в жегата. Зимата и през другото време сме си с сините кашони и опаковки. До сега за близо 2г дефектни не съм имала и пропуските се броят на пъстри, но са били са толкова препълнени памперси, че то няма как да не пропуснат.
Но според мои наблюдения ако си с момиче няма голямо значение памперса, може да се вземат и по обикновени и евтини, стига да не се подсича, но с момчетата определено памперс най добре удържат  Simple Smile. Ко да правим пикливци са си момчетата и зависи на къде му е на там хвърчи  Joy, та си трябва сигурна работа.

Вчера реших да тествам една рецепта за памук погача. Да ви кажа много е лесна и става страхотно.
Скрит текст:
по 1чч или 240мл топла вода, топло прясно мляко и олио. 20гр или половин пакетче прясна мая. 1сл сол и от 2 до 5 с л захар. Маяата я разтваряте с 1сл захар и водата. Пресявате си брашно около 1кг. Слагате половината брашно прибавяте маята, млякото , солта,олиото и колкото захар сте преценили и замесвате. Слагате си брашно колкото ви поеме. На мен ми пое около 900гр. После си разточвате, правите си триъгълници и ги навивате като кифлички. Редите в тава с хартия за печене от доло. Оставяте да втаса и печете на 180гр. Оставете я хубаво да се изпече, по добре препечена, а не длетава.
За захарта- значи ако сложите 2сл ще е леко сладникава, ще си е като сладка питка. Но ако сложите повече и както е по рецепта с 5сл си става много сладка, точно като кифлички.
Изписах ви я, защото не само се казва памук погача, ами верно е като памук после. Даже днес на другия ден е още така мека и пухкава. Можете да си сложите повече захар и да си изпечете кифлички с или без пълнеж. За мен тази рецепта си е по скоро прекрасна за сутрешни или следобедни кифлички. Пробвайте, меси се лесно и стават аммммм страхотни  chef

забравих да благодаря на мама  iceghost за инфото.
Добре си дошла сред нас и пиши по често .

# 624
Гериии, лесна е памук-погачата за майсторки кат тебеее Hug видях я твоята и направо бях аха-аха на вратата да паля подметките и да тръгвам за у ва, барабар с малкия, че и той обича тестеничко Heart Eyes ама на, останахме си у нас , та му месих едни милинки Blush
Твоята погача изглеждаше страхотно bouquet

# 625
Гери, закъсня, вече я видях таз' погача и останах зашеметена, фантастично изглеждаше!  Heart Eyes
Иначе ти благодаря за допълнителната яснота, която внесе за памперсите, с хумор при това.  Hug

# 626
Добре дошла на iceghost.
Искам да се извиня, че не честитих рожденият ден на Вики и празника на Мимето Hug нямах време да чета мнгоо тези дни и съм пропуснала Rolling Eyes
Да е жив и здрав рожденика и да слушка много мама nbirthday

За памперсите - взимам памперс кашон от кауфланд и съм доволна, никога не са ми пропускали (изобщо) памперсите, освен 2-3-4изключения, които дължа на доста пълен и обемен памперс Peace
Сега взех молфикс, че имаше голяма промоция в квартален магазин - биват, не са ми пропуснали за сега.

Бързо възстановяване на Мусето и много Hug

Да ви се похваля ли колко спахме днес? Снощи от 22,30 до малко преди обяд 11,15 Laughing голям сън голямо нещо. Пипам кътника и мисля, че съвсем скоро ще пробие. Напипва се вече хубаво и си личи оформен зъб, остава само да "пукне" венеца.

Днес по-късно ще пусна анкета за заглавие на следващата тема. Благодаря на Бизи и Лили за тях Hug
Снимки ще събирам още няколко дни, но така като гледам май вече няма да имаме колажи Tired

# 627
  • София
Здравейте!
Честит Рожден Ден на Виктор! Много щастие и усмихнати дни на цялото семейство!
Честити именни дни на празнуващите, да сте живи и здрави и много обичани!
Добре дошла на новата мама!
Дам, ежедневието с малко дете е много забавно, а с две е пълен цирк.
Алекс много започна да говори. Вчера в магазина, когато се отдалечих за малко от него  се провикваше: мамууу, мамууу...
И вече искам да пробият тези зъби, че е ужас, само си лапа целите ръце в устата, вечер се буди и мрънка...
FrauSt, точно така е с протестите на голямото дете. Алекс също ми го направи това с напишкването. Аз много му се карах, че и го наплясках даже. Мисля обаче, че колкото по не и обръщаш внимание, толкова по-бързо ще отмине. От месец Алекс няма пропуск в гащите и си казва и пиш и ако вече. Само нощния памперс не съм махнала, но той пие колосални количества чай вече и няма да бързам още.
Подкрепям за кърменето: аз също я кърмих малката, когато бях настинала. При мен кърмата се регулира постоянно към новите приумици на бебка. Преди ядеше на 3-4-5 часа, а от скоро е решила на 2.
Аз съм доволна от Памперс, купувам кашони от Кауфланд и не съм имала дефектни.
guerry, и аз си мислех, че с момиче няма значение памперса, докато не родих момиче Simple Smile. Дея толкова много пишка, че ми се случи да и пропусне памперса 1-2 пъти вече.
Весел ден!

# 628
Принцес, благодаря за окуражителните думи!;) Подготвям се психически за момента, когато ще съм сама с двете деца. Предполагам, че ще е след около месец. Дано бебка е стигнала заветните 3500 и да е заздравяла операцията, за да я мятам в ергономичната раница. Друг вариант не виждам...
Кърменето - един ден си иска през два часа, друг път суче по два часа, а после спи 4... Не мога да му хвана края. Спрях да засичам и да броя. Когато - тогава и колкото - толкова.

От болницата ми дадоха един диск с детски песнички, заедно с брошурки и мостри. Та сега се слуша и пее за котета, жаби, зайчета и патета нон стоп... Започна да набутва и мелодия, което ми дава надежда, че не съм осакатила детето с фалшивото ми пеене досега...

Къти, не пускам снимки на детето в интернет... Веднъж май съм споменавала - живея си с филма.Wink Мой личен избор и решение, не го натрапвам...
Поздравления за промоцията със съня. Помечтах си! Дано избие скоро зъбчето!

Копче, три блузи са си три блузи. Ако не се изперат, след 3 месеца няма да й стават, така че... Не го мисли... Виж, можеше да е по-зле... У нас диването е в синия си период и няколко стени са сериозно изрисувани със син пастел. Ще гледаме това творчество, докато и номер #2 се отчете по стените... Та ремонт след 5 години виждам основен! Wink На каката не й се караме, но я ограничаваме да драска по листовете, че да има поле за изява и малката.WinkWink
Не се тревожи за храната - като не иска да яде, свалям от стола и това е. След 15 мин сама пристига и казва, че иска супичка...

Напоследък използваме много ТВ като детегледачка. Над час й се събира за деня, което не е добре. Мразя се за това, но така ми е най-лесно... Cry

# 629
Ванче, избора си е изцяло твой. Никой не задължавам  Peace за мен е още по-лесно да не правя такова нещо и да не се занимавам допълнително.

Благодаря на момичетата, които дадоха предложения за темите (Sahasrara, bizi, mariq_13 и Flower Fairy)
Флауър, предложението ти не го видях, но можеш да благодариш на Лили, че ми го изпрати от твое име.

Общи условия

Активация на акаунт