"Февруарче чака трета зима и подаръци да има" - Тема 17

• 59 136
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • NE
Къти Февруарското човече ще става на 2 годинки вече.

Тук е Къти. Peace Не че е велика рима, ама да се отчета. Blush
Благодаря, че Лили е помогнала. bouquet

# 631
За мен е удоволствие, момичета!  Hug
Фрау, ох, разбирам те, и моята кака почти всеки ден виси пред ТВ-то - свързала съм го с компютъра и там се пускат детски песнички, на които се танцува яко. Simple Smile Честно казано не се виня много-много, защото не е някаква кой знае каква дебилия, Рали е супер щастлива, а аз си имам нужда да намаля търчането, че и другото бебе да е добре. Simple Smile

# 632
Здравейте,
Моето февруарче е родено на 11 февруари и се казва Мишо. Сега е едно палаво момченце,което не  се спира за секунда. От октомври тръгна на ясла и се борим с различни болести Sad. За два месеца се наложи да пие сумата АБ, но се надявам новата година да е по добра.

# 633
  • Varna
Здравейте, момичета! Бобо днес си легна сърдит- и е на път да заспи, та аз ще се възползвам да напиша два-три реда.
Добра дошла на новата мама! На патерица - честити именници и Честит рожден ден на Виктор! Нека дечицата ни най-вече да са здрави- другото се нарежда! Нали и аз имах именник на Богоявление, та затова се сложих в кюпа на празнуващите.
Бобо е добре, но напоследък проявява страшен инат. Аз нали се хвалих, че си казва Ако- да ама, не- сега може да ти обясни с думи и жестове как, къде се прави, но не казва и.... Е затова стои наказан- ама нали е инат 15 мин стои прав зад вратата и не мърда. Не знам защо така започна да прави- явно е някакъв период, а ми се искаше преди ясла/ което се надявам скоро да ни се случи/ да сме махнали пампата- но, тц. Иначе говори доста- в диалог сме, вече знае имената на всички в къщи, той как се казва. А в игрите бати ни е фаворит- голяма игра пада- много ми е мило като ги гледам двамата- едното малко човече, което расте и повтаря всичко - и един малък мъж. Но явно са на един акъл. Вече даже го оставяхме два-три пъти на баткото да го приспива и мисиите са повече от успешни.
За пампата- ползвам зеления Памперс и Кан бейби- нямам мокро или зачервено дупе.
За РД- ще сме в къщи семейно- искам да е на датата, пада се понеделник, ще сме на работа и затова така решихме. Торта ще поръчам- но нямам тема- нямаме любим Тв герой, защото гледа ТВ от преди месец и то не сяда да гледа, а докато играе, Бейби Тв да му бръмчи и само повтаря как прави влакчето.
Аааааааааааа, и не се плашете от памук-погачата- и аз не съм майсторка, но ми се получава- може би, защото я правя с желание да зарадвам мъжете в къщи.
Малиииииииииииии, колко дълго стана. Изв, обаче като пиша рядко- гледам да наваксам.
Лека и спокойна вечер!

# 634
Добър вечер,
страхотни заглавия Wink

ДОбре дошли нови попълнения  Hug

Лили, ние сме все с Памперс - зелен, май ги правят в Полша. Честно казано преди при по-малките размери бяха по-хубави - миришеха много приятно, сега като дръпна по-силно и им се късат лепенките. Но много рядко пропускат. Все взимам кашони. Пробвах и гащи, но нещо не нацелих размера. Хич не сме по килажи - вече е за 6-ка, че един тъмбак е отпрала, ама нали само мляко льока.

Гери, за твоите кулинарни умения  newsm20 кога ти остава време и нерви, евалата.

Фрауст, кърмата май верно към 3ти месец се регулира, аз бая си течах, тя тогава и кърмаческа стачка направи, та трябваше и да се цедя преди да й дам, че и беше много силна струята, въобще още имам петна от кърма тук таме на скришни места  Joy ако бебка си хапва порядъчно, не се цеди, няма смисъл, освен ако не искаш да замразяваш. Друго, ако започнат да ти се запушват каналчето - пий лецитин. Имам няколко сайта за кърмене, ако искаш да ти ги напиша.
За настинката, не се притеснявай, моя приятелка и с херпес кърмеше детето и нищо им нямаше. Повечко чайчета, витамин Ц и инфлуцид. Ако нямаш темп. парацетамолът е излишен.
И забрави за часовника, освен ако не искаш да го кърмиш по твой режим, ако е на поискване, няма точно време. Освен това от опит казвам, че няма и смисъл да гледаш колко време е смукало.
За тв-то, ако е успокоение при нас се събира сумарно повече с тоя ютуб. Аз се успокоявам че са "образователни" нещата, ама...

А за храненето, ако не й дам след това ще се ядоса и ще иска само мляко...ще реве, ще се тръшка и така.
Защото ние сме много темпераменти така да се каже. Вчера се заинати, аз също, което доведе до 30 мин рев със захласване и сцена на истерия пред бабата, която само дето не ни заяви в лицето, че сме лоши родители, които си тормозят детето. Не можела тя да понесе детето толкова да плаче, как може да я оставяме да изпада в такива истерии. Тя като седяла с тях само се смеела и играела, а с нас била все нервна и плачела. Честно, ако бяхме в Америка сигурно щеше да викне социалните и сега да ви пиша от някой затвор, заради малтретиране на малолетни. Всичко тръгна от това, че й прибрах фулмастрите, след като се изрисува цялата и тръгнах да я обличам да слизаме в кухнята, понеже това всеки ден е веселба. Та сега трябва да премислям всяко свое действие. Според мен е заради зъбите - днес единият кътник е пробил с кръв, ама иди обяснявай.  #2gunfire

Лека и спокойна нощ, аз отивам да преговарям са измием косата, че и това е голяма драма.

# 635
Ей меее,прибрах се Simple Smile Ох изписването от вма си е цяло приключение.Добре дошла на новата мама  Simple Smile Памперси ползваме от зеления памперс.Докъто ме е нямало тези три дни на Гери й е избил един от последните кътници.Като се прибрах днес каката се хвърля на мен Гери пък иска да я нося....но нали немога сега се сърди,голям инат е.Няма друго пожелавам ви лека и спокойна нощ @):-

# 636
  • София
Ако ви кажа, че тази вечер Влади дигна масата ще ми повярвате ли  Grinning. Той редовно помага, ама днес направо дигна всички чинии, събра покривките на които ядем и ги изтупа в (или по скоро около ) кофата  Laughing. Е нахвърля чиниите в мивката и добре че не се потрошиха, но го похвалихме, трябва да се поощрява Simple Smile, пък утре ще чистя и ако трябва нови чинии ще се купуват  Laughing

Копче тази питка я смотах вчера на бързо докато Влади спеше. Много е лесна и за това ви я написах. Спокойно можете да се пробвате, но по скоро си я направете с повечето захар (с 3-4сл е екстра) и можете да си сложите пълнеж от конфитюр или шоколад и си я хапнете на кифлички. Аз другия път така ще я правя.
А bizi  другия път направо заповядайте Simple Smile.

С това реване аз май се посправих да ви кажа. Като почне да ми реве от лиготия му казвам че не е прав или грам не му обръщам внимание. Понякога му викам да ходи да реве на баща си или в стаята му. Онзи ден говорех по телефона, а той се тръшна защото не му давам да бърка във врялата супа. Хем говоря, хем супата пазя, а той се мята връз нея и пищи и реве. Свалих телефона и строго му казах да си заминава да си реве в стаята, че не мога да го слушам сега. Обърна се , отиде си в стаята, рева 10 секунди и се върна  Joy. Аз свърших разговора и му викам - нарева ли се. Гледа ме виновно. Викам айде да ядем и така все едно нищо не е било. Не знам правилно ли е или не, но ме озадачи как си отиде в стаята  Laughing Много игнорирам тези му тръшкания и да ви кажа сега като реве е най много 2 минути и се отказва, знае че с рев не му минава номера и се отказва  и пак става моето  Wink

С приспиването и при нас е мъка от известно време. Уж го дигам рано, денем го слагам по навреме да спи и днес е спал само 1ч20мин и пак от 22 го приспивам и заспа ей сега преди малко в 23ч . Четох ме приказка, гушкахме се, дивя в леглото като луд и накрая заспа  ooooh!

# 637
Здравейте и от мен! Добре дошла на мама на Мишо!  И аз на патерица -честит втори рожден ден на Виктор - да бъде здрав и щастлив, а на именниците - да носят с гордост красивите си български имена! Мусето- повече да нямаш здравословни проблеми! И болни дечица да няма вече!  Копче - ти си страхотна майка, това което описваш за твоето дете се отнася и до мойте - сигурно твойто свеки не е гледала дете и не разбира, ама може и друг да е отгледал ТМ, така че да не ти се меси много! И аз като Фрауст имам свое вътрешно усещане да не пускам снимки на децата в нета, а предложенията за заглавие са страхотни! Тачи, нали моите са близнаци (на една възраст), си представям при теб как е - със сигурност е по - добре с по - голяма разлика между децата,  поне има кой да ти помага! Фрауст не се плаши от момента,  в който ще останеш сама с двете деца - сигурна съм,  че ще се справиш. От опит казвам, че в повечето случаи,  когато съм сама се справям по - добре! Децата наистина се променят с всеки изминал ден. Вчера ги записах на ясла и живот и здраве надявам се от април да сме на линия. Тези дни непременно ще пробвам с погачата на Гери, само докато четях и ми се прияде! За РД ще сме у дома с най - близките ни хора, смятам да поръчам две малки торти свързани по между си!

# 638
Велина, днес ви мислих, че отдавна не сте се разписвали. Пожелавам тръгването на ясла да е с положителни емоции и без болести. На пролет смятам да изпращам и моята, пък да видим...
Тачи, описваш ми приказка... Така си го представям с третото дете, което живот и здраве ще е, когато съм по-близо до 40, отколкото 30.Wink Не се предавай с гърнето, имахме подобна "стачка" вкъщи. Отминава бързо.
Гери, изпращаш ли питки по еконт?Wink
Бизи, редовно го гледам този сайт още от бременността. Всяко хапче проверявам. Новото 20 е, че започнах и да кашлям... И не се сещам какво мога да пия освен чай...
Копче, всичко, което описваш е 1 към 1 и у нас. Имаме такива моменти... Ревове, тръшканици, драма, истерия... Просто съседите са навикнали, а и свариха към 500 литра ракия. Лекуват си слуха и нервите, не ги мисля. Не мога да си представя какво е да съм ежедневно на отчет - нивото на река Дунав в сантиметри... Хич не давам обяснения защо реве. Така съм я "опитомила" моята, че на изписването вика на баща ми, който реши да коментира дали му е студено на новото бебе - тихо, тихо, нищо не казвай! WinkWink Пробва да пуска коментари, но само пред ММ, а на него му влиза и излиза през ушите. Ти си най-добрата майка за детето ти и не знам защо си решила, че свекито ти има сертификат и диплома за раздаване на оценки по предмет "майчинство"... Къде са ти гащите за големи момичета? Да го премяташ и да не ти пука...

Бебето държи да заспива на цицата и после да съм му възглавница. А съм го преместила, а е ревнало... След рев 50 мин по часовник, каката не се събуди. Дано остане така и когато малкото вдигне децебелите...

# 639
Фрауст, запази духа, който излъчват постовете ти, с който пишеш, с който се чувстваш комфортно Hug много ти се кефя Heart Eyes за кашлицата - небет шекер Peace

# 640
  • София
добро утро,

Фрауст има една отвара дето на мен много ми помагаше като кашлях като бях бременна -  6 супени лъжици мед ги загряваш малко на котлона (за предпочитане на водна баня) и слагаш една чаена лъжица канела. Бъркаш докато се разтвори хубаво канелата. После похапваш по 1 л когато се сетиш. На мен много ми пресичаше кашлицата. Като ми остане си го прибирах и за другия път. Пробвай ако искаш.

# 641
Днес явно слънцето в съчетание с почивния ден е изкарал всички навъъъъъъън Sunglasses
Мен не де, мъжа ми и малкия излязоха, а аз се виииихрих ли вихрих у дома. В събота и неделя ставам Пепеляшка Laughing Хубавото е обаче, че днес насмогнах и свърших с всичко и утре ще си почивам.

Сега сте вие наред, пишете.  Rolling Eyes

# 642
  • NE
Ние излизахме защото Вилито си събу пантофите и ми сложи обувките му в ръцете да му ги слагам. Бяхме малко на площадките. Те сега са две и едната като видя, че е фраш, отиваме на старата, която е по-тиха. Намокрихме дупето в една локва и си отидохме.
В този ред на мисли съм харесала торта с влакче, така че е идея за Тачи. Peace
Петното на крачето не се повлия от Мустелата. Знам, че е за окото на педи, но не ми се води в оня бациларник зареди това. Ще иска и контрола на хемоглобина да правим с кръв, ваксини ... Май ще поотложа. hahaha
Иначе е спокоен, вдивява се, но нищо фатално. Много се катери и ме влудява.

# 643
  • Англия
След дъжд-качулка-да се включа за памперсите. Моя много добра приятелка работи във фирмата, която произвежда Пуфис, наред с много други продукти (не помня кои точно). Тя отговаря точно за памперсите. Щом не ги ползва-показателно е. Казва, че материалите идват от различни доставчици, постоянно ги сменят и търсят най-ниската цена и затова качеството не е константно. Може да ти се случи добра партида, но следващия път да си разочерован. Дори различните материали сами по-себе си да се случат добри, заедно могат да не бъдат съвместими и тя се ядосва, че те не искат да оптмират качеството. В същото време дали милиони за правата над някакви картинки на някаква холивудска дизайнерка, които сега били или предстояло да бъдат пуснати. Другата вътрешна тайна е, че размер 4+,5+ са маркетингов трик, размерът отговарял на по-малкия, 4 да кажем, защото изобщо нямат машини за тези с +. Според нея е така навсякъде, и в чужбина, те били правели проучвания. Това по повод мое изказване, че 4+ от турския памперс в България ми изглеждаше малък за детето. Факт е, обаче, че тези в Англия си и ставаха, но нямаше как да я убедя.

Последна редакция: сб, 09 яну 2016, 18:51 от ana.ana

# 644
  • NE
Бях взела няколко бройки 4+ на Пуфис и нямаше разлика с 4-ката им. С Памперс въобще не си играх и минахме на 5-цата.

Общи условия

Активация на акаунт