"Февруарче чака трета зима и подаръци да има" - Тема 17

• 59 134
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте,
Мария честит ви рожденик, да ви е жив и здрав и много да ви радва. Ние сме следващите в списъка май  Laughing
За пелените аз ползвам на Молфикс, още от раждането сме с тях. Аз съм доволна, защото не ми пропускат. Само веднъж се бяхме подсекли, но аз знам причината, тогава не слагах кремче за подсичане по мнение на една моя приятелка. Не съм сменяла марката, после мазах със Судокрем не е имала други проблеми. А за размера 4+ , това беше размера, който ползвахме най-дълго, 4ката малко ч ползвахме и имаше разлика, едва от миналия месец минах на 5. Иначе понякога съм взимала Cam, Evibeby, но са ми пропускали и зелен Pampers, но са по-скъпи и ми миришат много гадно. За други не мога да дам отзиви. Пуфис май не са много евтини, те са продукт на Фикосота, същите, които продават Савекс, Ехо и рекламите им се въртят нон-стоп. Така, че на мен не ми се плаща за реклама. Цената на една ТВ реклама е около милион. Аз съм резервирана към много рекламираните продукти като цяло.
Дайте идея за торта и аз като Тачи не мога да измисля, защото малката не гледа детски. Бях решила миньони, но скоро една приятелка станаха на 2 и бяха с торта миньони и ми стана едно тъпо. То не, че всеки втори не е, ама те са ни дружките.

# 646
  • София
привет,
и ние се разходихме хубаво сутринта. Тича и бесня с децата и му дойде много добре.

Фейчка мустелата не е много за дерматита. Но ако тръгне дерматит дори и да улучиш крема пак ще си седи едно такова. Значи аз пробвах всичко възможно и вече казах кое само ни помага, но въпреки това пак си остава едно като петно, но поне кожата не е  толкова груба, че при нас става много груба и се лющи. А петънцата дълго време стоят, но те са май по тегави. Пробвай с това което ти казах ако искаш, но си вземи и измивния гел, той е просто уникален. Иска ми се и аз да се къпя с него, че и аз съм с много суха кожа и си имам редовно ядове с това, но ми идва малко скъпо и мен си да мия с него.

За тортата и аз много се чудя какво да е. Мислех да е от Ванилките, че уж са им по полезни, но Бизи ме разколеба. Ако не успея да ида да ги пробвам до тогава ще си я поръчам пак при мойте познати, че поне знам че ще е прясна и направена просто уникално. Но трябва и аз да реша какво да е. Ние сме по колите най вече, но не детското , а просто коли, независимо в кое детско. Харесва и самолети, автобуси, влакчета, та аде какво да е  newsm78

За памперсите ще допълня, че се сетих за тези бейбилов на ДМ - ние много се подсичахме от тях. Ползваха ги в частната ясла и моя дето никога не се беше подсичал като бебе от тях направо пламна. Наложи се аз да си нося памперси, защото както си му сложех памперс и се оправяше. А иначе ми изглеждаха много хубави, но не ни понесоха на нас.

Дребното го заведох при баба и дядо на гости и утре ще си го взема. Та тази вечер разпускам с филми, а утре ще съм пепеляшка на спокойствие и после отивам да си взема принца Simple Smile

# 647
Гери, приготвих си мед с канела и се усещам, че го лапам нр като лекарство ами като десерт!;) Надявам се, че ще пресека болестта в начален етап. Усещам, че кашлицата върви към дробовете... Хремата почти изчезна...
Такива оставяния - ограничаваме от 2 до 3 часа. Още се боря с щетите през 5те дни в болницата... Не успели да я накарат да си сложи чорапи или друго и съответно я заплашвали с разни авторитети като кучето, мравките, джуджетата и т.н. и сега обяснявам по 3 пъти на ден, че никой няма да идва от тях и няма да я хапе... Има и друго, ама няма да се оплаквам. Wink Гледали са се, играли са... Никой друг не може да я гледа както искам и тръгването на градина ме стресира доста...
Това с памперсите - не ме изненадва. Не е тайна, че с повечето продукти във всяка една сфера е така. Но пазарът се саморегулира, потребителите се информират, а и отделно са склонни да плащат повече за качество. Евтиното винаги излиза скъпо.
За тортата - ще поръчвам, но не съм мислила за картинки. Сещам се за едно време в детската градина. Всички торти бяха еднакви. С едни розички и пиленца отгоре.WinkWink

Ето нещо, на което се смях много. От фейсбук профила на една блогърка, която преди често следях. Пише с много приятно чувство за хумор... От година някъде е в майчинство...

Ше ме умОрите с тия ваши комплицирани и важни равносметки. Аз па почти нищо не помня от 2015-та, освен че по едно време родих (чудно, мило и прекрасно дете), после настъпи нещо като десетмесечна полярна нощ, в която явно все пак съм хранила бебето и съм му давала вода и разни вещества (пащърнак, тиква, ЗАЕШКО С КОПЪР!!), щото му пораснаха зъби и проходи, може би, да се надяваме, съм се и къпала редовно, освен това успях да се подстрижа два пъти, оскубах си веждите, отидох 1 (един път) на бар за 16 минути и много ми хареса - имаше ХОРА и пиене, и всички говореха за всичко без кърмене, колики и захранване, и за капак дори един път се показах по телевизора, разбира се - без да говоря, само мучах нечленоразделно и мигах, и кой разбрал - разбрал, не може па вечно сички да говорят разбираемо. В общи линии - прекрасна година, въпреки че сумарно помня около три дни от нея (в момента работя върху теорията, че човечеството е оцеляло и хората продължават да се размножават САМО защото жените изпадат в амок и не помнят нищо от първата година след раждането на дете - нямам друго логично обяснение как се навиваш да раждаш второ, ЧЕ И ТРЕТО, ако помниш всичко!). Благодаря на всички, които бяха до и около мен, съжалявам, ако някого нещо съм засегнала или съм го забравила, настъпила или наплюла, но такъв е периодът, хормон до хормона, майно ЛЬО - официалната нАучна данна твърди, че по време на бременност мозъкът на жената се свива с 5% и то и като без тва не ти е много, представете си кво остава - само някакви стърготини (за да ви илюстрирам - все още наричам хладилника 'радио', прибирам кафеварката в него и забравям как се наричат разни прозаични неща, като нощница и кашкавал). От 2016-та искам само всички да са здрави и да нямат сополи, също така, ако е удобно - по един 8-часов НЕПРЕКЪСНАТ сън в рамките на денонощието - не всяко, разбира се, но и да не е разпръснат в месеца... нещо средно, примерно всеки четвъртък и събота, и последно - асансьор на метростанция Сердика. Тва е! Приятно изкарване и бъдете щастливи! Аз ще си стоя вкъщи, щото ако отида някъде, вероятно ще се задавя с фъстъци и ще заспя зад пердето.

# 648
  • гр.София
Добър вечер преди да си легна!
КОпОна приключи и героите уморено спят! Беше весело парти,децата играха,дивяха и реваха  Whistling От 20деца,само 13 дойдоха,щото другите болни. В това число и най-добрите му приятели,и той видимо не беше весел заради това,постоянно ги търсеше. Тортата беше с тая кола Макуин нещо си. На него му харесаха свещите и бенгалския огън  Joy ,тортата не я отрази.
Гери,Мустела си имат специализирана серия за атопична и чувствителна кожа-стелатопия. Мои приятелки са доволни,но явно на Вилито не му е подходяща  Peace
Ана,доста интересна информация за памперсите!
Ползвам белия памперс откакто се е родил,взех сега гащички пак на памперс,хареса ми,но са мн малко бройки в пакет. 1-2 пъти взимах Либеро,но не са нашите! Надявам се да го махнем скоро! От няколко дни у дома казва-мамо,не не неикам пампи! И го оставям без,ама опикава къщата и за няколко дни,още не в вденал,че трябва да казва преди да се изпишка  ooooh!

# 649
  • Бурса
 Joy Joy Joy

При нас нищо ново, добре сме. Ама трябваше да се отчета, че много се смях с поста на тая блогърка  Laughing Мерси Фрауст, че така ме разсмя Simple Smile

И да се похваля днес си получихме първите картички и много се зарадвах, че май ги бях отписала турските пощи. Благодаря ви момичета  Hug

Ааа и за памперсите, за през нощта сме с турски памперс щото сме в турция и избор голям няма  Joy Ама са добре, не пропускат.

Лека нощ  Hug

# 650
# 651
Добър вечер Simple Smile

Фрауст, това и аз го прочетох и се смях със сълзи. Абсолютно споделям мнението на авторката Simple Smile  Joy
Четох някъде, че за кашлица може да се пие чай от сминдух, той и за лактацията е полезен, така че Simple Smile
А панталоните на големи момичета, май нещо са ми големи  Wink  Joy но, днес бяхме на гости на една приятелка, дето едното дете е с 3 дни разлика и имах малко друга гледна точка и мисля да затегна колана на панталоните.
А тия авторитети на бабате и дядпвците как ме дразнят  #Cussing out

Гери, нещо, което може би знаеш, но аз да си кажа - бяхме да ни показват новата серия на Еуцерин за атопична кожа и там казаха, че освен че трябва само леко да се потупва с кърпа след къпане, трябвало да се намаже до 2 мин след излизане от банята, че после порите се затваряли. Това им е серията за атопична кожа
Скрит текст:
. Аз по принцип съм доволна от продуктите им.

Цветенце, диването има едни петънца по крачето - малко по-светли и по-груби...питах една дерматоложка и без да ги види ми каза, че били бактериални от нормалните бактерии по кожата, каза че не е нищо притеснително, но ако искам да ги мажа с антибактериално кремче напр. гентамицин. Но още не съм пробвала.  Blush

Аз за торта мисля да поръчам с Мини маус - гледа детското и се кефи и въобще такава тема да е партито, само дето й купих рокля като на снежна кралица и хич няма да се връзва и още се чудя, ама...

За момчета варианти има много - коли, пожарни, мотори, джунгла, ако се кефи на животните.
Freyda, аз такива идеи имах за първия рд, но не ми ги приеха
Скрит текст:
и на Ана.ана много ми хареса тортата с бухалите.

Днес пак беше крив ден, не яде, не спа, ама на гостите 4 часа беше песен  Joy трябва явно по-често да не сме у нас  Joy другото ново е че й е интересно да седи на тоалетната чиния със седалката  Joy

Лека и спокойна нощ  Hug

# 652
  • Англия
Ох, пукнах се от смях с този блог. Дано мацката скоро има време за повече постове.
Копче  bouquet Аз тази година пак смятам да врътна торта като рокличката, взела съм една с много цветя. Иначе Маккуин светкавицата ще се хареса на малката, но чак пък такъв спец не съм.

# 653
  • NE
Фрау Аз пресякой бременна една кашлица със сироп Стодал. Той е хомеопатичен, но може би и Проспан или Ентитус ще помогнат. Нека Копчето препоръча, че е по-наясно с лекарствата.
Иначе много свежа блогаърка си открила. Определено се забравят повечето неща, иначе популацията ще се сведе до нулата.
Днес отиваме на нещо като baby shower на една дружка защото бебето е с дата за четвъртък. Вилито изпитва сериозен интерес към корема и. Joy

# 654
Момичета, страхотни сте в единодушието си и благодарение на вас вчера се сдобих с един пакет зелени Памперс-и. Simple Smile За протокола - в момента са доста намалени в Хит и 4-ката излиза 39 ст.
Феичка, ако искаш, пробвай Дексем за тези работи по кожата, на Рали й минава много скоростно от това.
Тели, много се радвам, че са стигнали картичките.   Hug
Фрау, да оздравяваш, мила!  Hug

Сега се сещам да добавя нещо във връзка с написаното за рекламите.
Скрит текст:
Фрейда, с най-добри чувства  bouquet, но някой здравата те е подвел с цената на рекламата. Болшинството от БГ компаниите нямат годишен оборот от милион, та какво остава да платят толкова за реклама. Ето малко инфо за цената на рекламата (при това за най-скъпата - телевизионната) http://bravo.btv.bg/docs/01%20Jan%20RateCard%20BG%202312.pdf
Не казвам, че е малко, но разликата с милион е чудовищна.  Peace Пак да кажа, не се заяждам, просто се нервирам, когато хората биват подвеждани.  Peace

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 00:22 от Sahasrara

# 655
  • София
Здравейте, как сте мамчета.

Нещо много ми се загуби безобидна, да вземе да се яви в изповедалнята, че да не я преслушам иначе  Laughing

Отидохме на ясла ние днес, да видим до кога ще е. Иначе детето с голям кеф отиде Simple Smile.

Преди време питахте за четките за зъби. Миналата седмица поръчах от едни дето много ги рекламират из фейса, някакви триглави четки. Взех на малчо от тези 0-3г и да ви кажа много е хубава. Обхваща идеално целите зъби и перфектно се измиват с няколко движения. Аз си взех електрическата и съм доволна.

Фрауст кажи как си.

Лек ден от мен за сега  Hug

# 656
Здравейте! Simple Smile

Аз нещо на час по лъжичка се включвам, че се присещам за някои неща, ама... преди време Фрау го беше обяснила идеално - нали и мозъкът ми е бременен Grinning
За тортата ми е мисълта днес. Аз мисля да си спретна домашна, май и Феичка беше споделила нещо такова. Миналата година поръчахме от Стевия, но Рали нали беше малка и не съм ѝ давала, така че беше все едно. Сега вече мисля, че ще се радва да си хапне, ама пак си имам много наум - като не давам ядки и какао, а и държа да не е прекалено захарна, как да улуча каква да купя...  newsm78 Нито пък са ѝ интересни детските, та това да ми е някакъв мотив. Нещо такова https://vkuhniata.wordpress.com/2010/01/09/sugar-free-cake-for-kids/ си харесах засега, ще видим по-натам дали ще изникне нещо по-интересно.

Прекрасен слънчев ден на всички!  bouquet

# 657
Остана ми само някаква задна хрема, която не мога да издухам и съответно подхранва кашлицата. Лекувам я с чай. Като че ли на подобряване върви.
Бебето запуши по-сериозно носа. Вече не е само физиологичната хрема, но още не й пречи да суче нон стоп. Лошата новина - и тя е с рефлукс като кака си. Оставя ли я, започва да бълва и да се дави... Ще купувам пак 20 лигавника и ще играем на преобличане.
Отслабнала съм 3 кг за една седмица от изписването. Направо ме изсмуква малкото вампирче, а ям по мнайсе пъти на ден. До два месеца може и да върна стартовото тегло, ако така върви...
Безобидна, Дучето... Много са непишещите и се надявам да драснат по нещо...
Сахасрара, поздравления, че ти се занимава с тортата... Когато сме на детски рд, вече давам да яде. Не е всеки ден все пак, а й майките избират "леки" пълнежи. После няма драма или търси - знае, че само на РД се яде. Та мисля да поръчам... Ако може и останалото меню да се появи от някой ресторант, ще е чудесно. Хич не ми се готви и прислугва/принася на 10 човека... То е и мой празник, искам да го усетя като такъв.Wink Но с малко бебе и бясна кака няма кой знае какъв смисъл от заведение. Ще сме вкъщи и ще го мисля още малко...
ММ е по цял ден с каката, пазарува, пуска миялна, чисти с прахосмукачката... И той е отслабнал - веят му се панталоните и тениската.Wink Вчера влезнал в спор за кремове за подсичане с някакви майки в детския магазин... Смях се много. Радва ме, че е един от малкото, които пазаруват там без да звънят по телефона и знаят кое къде е и какво е.Wink

# 658
  • София
Фрау ако много ти повръща не се мъчете  а идете на гастроентеролог. Аз да слушам ЛЛ и ни измъчих до 5месец, но накрая я накарах за направление и го заведох. Изписаха ни един сироп и си оправих детето за нула време. Не пазя рецептата, защото сиропа се прави в специални аптеки и е индивидуален.
А мъжа ти е златен ша знаеш. Да го поздравиш от мен и си го пази, че тези мъже са на изчезване вече Simple Smile

Торта и аз давам вече, но той до сега 1 път е ходил на РД. От сутринта ровя за парти центрове и падам от предлаганите менюта  ooooh!. Май ще идем в онзи дето ни каниха на РД. Имаше плодове и зеленчуци за децата, някакви много приятни кюфтенца от киноа , сокчета им правиха от бъз и тн , все полезни неща за ядене. Може да си поръчаш по такива неща, че иначе на всякъде избора е прекрасен - пица с гаден сок или сандвич със същия сок.  Направо да се чудиш кое да избереш  ooooh!. Тортата я сервираха само на нас и казаха че който иска да даде на детето си да му даде и да каже ако иска допълнително. Който не иска - не дава и така.

Аз между другото дадох ядки на Влади тук по празниците и положението стана много зле . Толкова му харесаха , че няма отърване от него сега  Joy, като види бадеми и може да те побърка ако не му дадеш. Скрих ги, че иначе иска постоянно. Направо е луд по тях , аз друга храна не знам да иска така както ядки. С такъв кеф ги хрупа и само вика - още , дай още  Joy

# 659
  • София
Здравейте!
Днес на площадката се видях с една мама като мен (децата й имат разлика като моите, само че малкото вече е на 5 месеца) и имам надежда, че след 2-3 месеца и аз ще заприличам на човек.
Алекс от вчера кашля и само се моля да не зарази малката. Аз мислех да правя тортата, но вече не знам, може и аз да поръчам. Някой беше споменал, че не е доволен от ванилките, защо?
Днес е прекрасен ден и като изведох Алекс навън после не мога да го прибера. Вече много искам да идва лятото, тази зима много ме депресира.
Много хитър започва да става Алекс и вече за нищо не мога да го излъжа. Преди си ядях бонбони пред него и му давах сушени боровинки, но вече трябва да се крия. Веднага разбира, че е прецакан:).
FrauSt, блога е уникален, снощи докато го четох се спуках от смях.
guerry, аз също давам ядки, но сурови и Алекс много ги харесва, орехи, бадеми постоянно ги мели. Кой е този клуб със здравословното меню, че ми звучи много добре?
Весел ден!

Последна редакция: пн, 11 яну 2016, 14:14 от princessd

Общи условия

Активация на акаунт