"Февруарче чака трета зима и подаръци да има" - Тема 17

• 59 120
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Бизи Най-новата от игрите е да ходи на пазар. Дала съм и старо портмоне, сложихме "пари" в него и с една чанта отива на пазар, казва ми чао и отива в коридора, където сме наредили кафе за мама, сок на мама и каквото се сетиш още. Това упражнение го прави поне половин час. Другото ни занимание е с кукли, които повива, храни и т.м., но то май не е толкова подходящо за вас. А за гърнето между другото от няколко дни си казва пиш или аки и заедно с "куката" сядат и пишкат/акат и така. Аз не бързам, но явно нещата сами се случват, ще я изчакам още малко и го махаме.  Simple Smile

Къти Браво на Мончо за подобрението  Hug Ще мине, но е толкова кофти да са болни. На мен ми е много свито като е болна, но няма как Simple Smile

Хубав ден на всички  bouquet

# 76
  • NE
Нели Аз съм много доволна от пантофите на next. Не са мръднали  нашите и топлят най-вече.
Къти Малко по малко ще се оправи Мони.

При нас нищо ново. И ние правим леки упражнения на кукуто и изпращаме пишето.

# 77
  • София
Здравейте!
Ние в това кофти време също много се чудим с какво да играем. Алекс играе много с една кофичка пълна с кестени, пълни ги в едни кесийки и си пълни каросерията на камиона. Много си играе и с дървени пъзели и четем книжки.
Но и излизаме, стига да не вали.
За гърнето основното е търпение и със сигурност е на периоди.
FrauSt
Скрит текст:
Освен болничния за 45 дни трябва и  да подадеш Приложение 12  за промяна на обстоятелствата, за да се прекрати майчинството за първото дете, а също Приложение 4, за да получаваш 1/2 от обезщетението за гледане на първото дете, докато то стане на 2 години.
Хубава вечер!

# 78
Здравейте мами!
Да се присъединим и ние към болните  Sad. От един месец малката е с кашлица, всяка седмица ходихме до спешното да я слушат и уж добре. В събота започна да вдига Т и в понеделник при педи. Слуша я, нищо не се чуваше, искаше да изпише АБ, но в яслата ни има варицела и групата е под карантина и не посмя. АБ било несъвместим с варицела. Изписа ни Изопринозин, но малката продължи да вдига Т и днес пак при педи. Направо ни прати на снимка, излезе едностранен бронхиолит. Каза, че не е опасно, при малки деца често се случва. Този път ни изписа АБ, но каза ако се появи една пъпка веднага да спираме АБ и при нея. Даже за да разберем дали се е заразила от варицела каза да и дам 1-2 с.л. червено вино и така пъпките ще избият. Ако не избият почваме АБ. Така, че днес гаврътна малко винце и сега спи. Сестра ми се накара за тези бабешки методи  Rolling Eyes  но какво да правя и аз не знам. Някой знае ли за този метод? Другото което ми препоръча е да намажа една надупчена хартия с мед и да я залепя отзад и отпред на гърдите и така да спи и за два дена ще и мине кашлицата, но да не е върху сърцето. Малко ме хвана шубе, как да знам дали е върху сърцето. За този метод знаете ли. И накрая пак да питам за прословутата черна ряпа, как точно се прави и има ли ефект.
Къти за ларингита знам, че ако получи пристъп в банята се прави пара с гореща вода и така се спасява положнието.
Нели Н добре дошла отново, радвам се, че сте добре. Може да не ви се е налагало да ходите, но имаш ли отзиви за Лисичкова? Аз съм със смесени впечатления.  newsm78
Искам още да пиша, но се чувствам умерена, писна ми от както е на ясла е нон-стоп болна. Не знам Гери как издържа, но аз от две седмици съм на работа и вече съм в болнични, като се има предвид, че и баща и също я гледа.  ooooh!

# 79
  • София
Freyda знам ги тези бабешки методи. Този с меда и аз не смея да го правя. Но това с виното го знам и майка много пъти го е правила с мен и действа добре. Аз знам че само 1л червено вино се дава.
За бронхита не се шашкай толкова и ние бяхме с това, но се оправи само с един сироп. Като цяло бронхит не се лекува с антибиотик, особено ако детето е жизнено и не е с 40 градуса температура. Така че ако искаш не бързай с този антибиотик. Ние бяхме даже и с температура и пак се оправихме само с един отхрачващ сироп и инхалации.
За ряпата аз знам че се дълбае и вътре слагаш мед. Аз дълбая и слагам захар, че не давам мед още. Слагам и парченцата, че да ми пусне повече сок. Като стане на сок го даваш на детето и пак дълбаеш и слагаш захар и така до края. Аз му слагах сока в чая, че иначе няма шанс да го изпие.
Друго което е хубаво при тези случай са чайовете с живовлек, може и подбел, мащерка. Аз лично правя чай от трите, подслаждам със сока от ряпата и се оправя за нула време.

А иначе и ние сме постоянно болни от яслата. Постоянно са тези сополи, а от тях са и проблемите, защото ги задръстват и започват да кашлят, от там са тези УЖ бронхити и тн. Аз лично не давам антибиотик за такива неща, защото освен да му скапе имунитета друго няма да направи.

Сега реших да му надникна в устата. Бях сигурна че дигаше тази температура от зъб. Тогава гледах , но  нищо не видях. Уж и ЛЛ гледа и нищо. Еми сега вече си имаме избил заден кътник от горе и побелял пред избиване долен. Ша ма извиняват много теа шамани, ама ша има да вземат вече  #2gunfire
Та погледнете си по добре в устите на децата вече ако дигат температури, че явно не им е никак рано. Ей го на ние вече си имаме един .

Ние днес как добре се разходихме. Облякох ни едно хубаво и от 4,30 до 7 си играхме на вън . Накрая на нас майките ни замръзнаха носовете и ги прибрахме,а те можеха и още  Grinning

Нели това с пазара е много добра идея, браво  Simple Smile

Фейчка и ние взехме от пантофите на Некст и аз съм супер доволна. Бях взела едни други, едните заминаха в яслата, другите ги занесох в нашите, защото той като видя тези на Некст (макар че ги взех по големи за по натам) ги обу и не иска повече други да обуе.

# 80
Уви, приеха ни в болницата.ларингита се е обострил и до събота сме тук. Ако сме по добре в събота ще ни изпишат. Голям ужас изживях. Немогат да му намерят веничка, че цялата му дясна ръчичка надута. Той реве пищи, аз два пъти повече пищя вътрешно. Голям рев му дръпнах и аз. Сега се посъвзех малко. Добре, че персонала за мое учудване е добър и съм доволна и от отношението, че за тази Ямболска болница легенди се носят. Дай Боже да ми оздравее детето и събота да сме си у дома.

# 81
  • NE
Къти Жалко че сте в болница, дано още утре има ефект лечението. Понякога болницата е по-доброто решение, отколкото да се чудиш какво да сториш. Поне ще е под наблюдение. Дано в събота си ходите. А сега гледайте са поспите и утре с нови сили.
п.п. Аз пусках постоянно Маша и времето минаваше.

# 82
И пантофи не съм купила. Изобщо - калпазанска работа.Wink С ММ не носим, та и детето така. Слагаме й от чорапите със силиконова подметка, за да не се пързаля по паркета и така... Като тръгне на ясла/градина ще го мисля с чехлите...
Фрейда, Къти - силни прегръдки! Нека да оздравяват бързо децата! Направо сърцето ми го няма като е болна, а пък с температура...
Принцес и Ани, благодаря за информацията. Утре ще разпечатвам и ще нося във фирмата. Дано всичко е наред.
Днес бях на разкрасяване вечерта - боядисах и нагласих прическа за Родилното... Че после като почне да капе и ще има пак да сресвам три косъма цяла година... Детето също с прическа, а после на басейн с таткото. Веднъж седмично ходят, то няма какво друго да се прави в това време навън... Вкъщи - четем, пеем, гледаме деЦкото... От Маша и Мечока харесва само две серии и не иска останалите. Иска само за кашата и за дядо Коледа. Диване... В тази връзка - избрах й подарък - взех влакче от икеа, чакам го да дойде и да опаковам. Това ще й е от нас...
За ролевите игри - харесва й да готви и да пазарува. Каквото може да направи сама и не на ужким - давам. Например да си бели мандарините, да нареже банан и т.н. Помагам и винаги под надзор, че иначе става мазало.Wink
Напоследък трудно заспива - от 30 мин до час може да се върти, докато заспи и иска да съм при нея. Иначе - не...
Гери, честити зъбки!... Вижда му се краят!

# 83
Сега те прочетох, Къти! Кураж! Всичко ще бъде наред! Пожелавам да оздравеете бързо и да ви изпишат до събота!

# 84
Благодаря момичета  bouquet

# 85
Къти,съчувствам ви за болницата,направо ми се дорева на мен заради малкия Мони.Дано не го мъчат повече с иглите и по-бързо да се върнете у дома. Колкото и добър да е медицинския персонал,болницата си е болница за мен Cry
Бързо оздравяване и на малкия Вили Hug
Фрейда,калпави доктори колкото щеш за съжаление.Тази Лисичкова не я знам,ако питаш за дерматолог-при друга ходихме.Мога да ти дам координати ако искаш
Мами,благодаря за съветите за сокоизстисквачка,ама май предпочитам да я огледам на живо.Мисля в събота- и без това го дават при нас да вали -да си направим един шопинг по магазините за техника и да изберем нещо. Ако излезе смотана-няма да я ползвам 100 години я Crossing Arms
Забравих да се похваля,че на моята буба и излязоха 3те кучешки почти едновременно,сега чакам последния десен долен-нещо се е "закучил" кучият му зъб #Cussing out За кътници не съм оглеждала ,защото не ми дава да и бъркам в устата #Crazy
Лека нощ на всички и никакви сополи,високи Т и кашлици повече Hug Hug Hug

# 86
Къти, кураж, бързо да минат дните ви в болницата и още по-бързо да оздравеете. Аз днес много треперех докато чакахме за снимката да не излезе някоя скрита пневмония и да лежим в болница.
Гери и аз не исках АБ и педиатърката ни също, но днес е 5ти ден с Т и всички ми казваха, че не е нормално и пак да я водя на преглед да не се усложни. В крайна сметка ни го изписаха и честно казано и аз не знам дали може да се разминем без него, но май не ми се експериментира и вече го дадох. Но да ти призная ако не ме натискаха колежките, сестра ми, щях да си карам с изопринозина още някой ден да видя дали няма да се оправя и без АБ. Но ми повлияха  Blush Иначе за сиропите изпихме два Мукопланта и нищо, сега е на Гринтус. Вие колко дена вдигахте Т.
А със зъбите май има връзка, последния месец откакто боледуваме съвпадна с никненето на кучешките зъби, първо дата горе, веднага след това двата долу. И сега май се съмняваме , че кътниците ще избиват, нищо не белее, но пръстите са и в устата.
Нели Лисичкова е педиатрична болница в МЦ Младост. Има и стационар, частна е, има спешен кабинет събота и неделя.

# 87
Къти мн Съжалявам че така са се развили нещата при вас.Мн ми стана мъчно   Sad HugБързо да минават дните и да се пребирате. И за всички болнички бързо да се оправяте.И на нас почти наведнъж ни излязоха трите кучешки, само десен долен още не може да избие.Мислих си , поне се надявах да има малко пауза преди да го почнат кътниците, но като гледам как си пъха цялата ръка в устата. Лека вечер на всички.И болничките да се оправят

# 88
  • София
Къти много неприятно  Sad. Дано по бързо се оправи Мони и да си се приберете.
Пак ще те посъветвам след като се оправи Мони вземи иди на специалисти. Като начало на един добър УНГ (ако нямате там , тук в София има много добър) и после ако се налага и алерголог. Виж от какво прави тези тежки ларингити. Мисля че трябва да се намери причината за да се засили детето, че ако не се лъжа скоро бяхте в болница за същото.
И на нас днес ни взеха венозно кръв. Ужасно е, та те вените им грам не се виждат  ooooh!, та знам какво  ти е било  Hug, но при нас сестрата от лабораторията беше много добра, от раз я хвана и много бързо взе и го пусна. Изплака малко,  но се успокой още даже докато му взимаха кръв.

Freyda дано само не е варицела  Praynig, че от нея се дига температура също и може да мъчи дълго време.
Да се оправяте и вие бързо.
Давай колкото се може повече течности, те са добре за температурата и за да изчисти по бързо секретите от дробчетата. Ако пие чай- давай чай. При нас температурата я дига точно 3 пъти за 3 дена, но я сваляше без лекарства и не я подържаше.

# 89
Гери не сме били в болница ние никога. Кара ларимгит точно на нова година.
Изкарали сме снощи абоката и днес ще ровят да търсят пак и, преди малко го дупнаха.

Общи условия

Активация на акаунт