Два месеца болки в гърлото

• 24 137
  • 30
  •   1
Отговори
Вече направо не знам към кого да се обърна...

Съпругът ми е от два месеца с болки в гърлото. В момента е на трети антибиотик.
В началото докторите го отдадоха на рефлукса, който по принцип той си има - точно преди да го заболи гърлото се бяха обострили проблемите му със стомаха. Предписаха лечение за стомаха, а за гърлото АБ, защото беше прекалено възпалено. Само да уточня, че няма сливици - говорим за самия фаринкс.
Първия АБ не даде абсолютно никакъв резултат - болките в гърлото си останаха същите.
Последва втори АБ - Таваник, уж ново поколение и доста силен - без промяна.
Седмица след втория АБ пускахме за изследване секрет от гърлото, защото до тоя момент не беше правен. Излезе чист - няма бактерия.  Rolling Eyes

Възпалението на гърлото обаче е факт.
В момента сме на трети АБ - този път на инжекции. Днес е втори ден - резултат все още няма.

Докторът е обяснил, че се касае за някакъв фарингит, който не бил лекуван правилно и се е хронифицирал. Нямало основания за някакви по-сериозни притеснения. То добре, обаче човекът го боли това гърло. Даже нощем се събужда от болки.

4-ма специалисти УНГ са го гледали до тоя момент.

Започваме леееко да се отчайваме.
Някакъв съвет?

# 1
Заедно с АБ прилагайте и бабешки методи. Ако не помогнат няма да навредят. Аз от години се лекувам само с такива, а гърлото ми е слабо място.

# 2
  • планетата Земя
Компрес на гърлото с извара.Също с ракия и чер пипер.Гаргара със сол/клеева тинктура/йод/сода.Не бих пила АБ за гърло.Още повече,че не помага и то три поредни.Яко се е натровил

# 3
     Сок от червено цвекло и оцет  Peace

# 4
Сливици или фарингит?

# 5
  • Тра-ла-ла
Имайте предвид, че доста лаборатории дават меко казано неточни резултати. Нищо чудно да има бактерия, която не е хваната, а въпросните широкоспектърни антибиотици да не покриват този вид. Мъжът Ви има ли проблеми с носа?

# 6
  • планетата Земя
Сливици или фарингит?

Мъжът й няма сливици

# 7
Ох, да, сега прочетох. Blush

За фарингит - мен ме мажат с едно лекарство, сребърен нитрат, мисля.
Ако не е нитрат, значи е йодит, едно от двете.
Защото периодично развивам грануломатозен фарингит.
Само това ме оправя. Peace

# 8
Няма сливици.
Няма проблем с носа.
Няма хрема, нито кашлица.

Само болки в гърлото и наистина се вижда, че е възпалено.

Моето обяснение е, че първоначалната инфекция / не знам дали е било бактерия или не/ се е усложнила заради дразненето на гърлото и от стомашните киселини /от рефлукса/. Обаче мистерията е защо не минава вече повече от два месеца.  Thinking Лекарите прецениха, че възпалението е като за АБ.

Мъжът ми си пада малко хипохондрик и със сигурност го има психологическия момент. Но  наистина не отричам, че гърлото е възпалено.  Rolling Eyes

Ето сега е втори ден на инжекционен АБ, но проблемът е, че той още от самото начало възприема лечението като обречено и неефективно - щом нямало резултат в първите 24 часа, бил сигурен, че и този АБ нямало да подейства.

smile3511

# 9
Няма сливици.
Няма проблем с носа.
Няма хрема, нито кашлица.

Само болки в гърлото и наистина се вижда, че е възпалено.

Точно така беше при мен.
И да, АБ, не действа в този случай, защото е хронично, а не остро възпаление.
Не съм хипохондричка, но не ми се случва за пръв път и вече си знам.

# 10
Ама в кабинета на доктора ли ходиш да те мажат? С какво - не помниш?  newsm78

Най-първия доктор му беше предписал през носа да капе коларгол, което е колоидно сребро, но ММ още първото капане каза, че супер му раздразнило и не слага повече.  newsm78

# 11
Да, доктора ме маже, с направление ходя и не си купувам лекарството.
Затова и не го помня.
Но е едно от двете.
При мен действа безотказно.
Тази пролет пак ходих.
Не беше ми се обострял поне 6-7 години фарингита.

# 12
Утро, а кръвни пускали ли сте? ПКК, утайка, це реактивен протеин - за да видите дали има инфекция и дали тя е бактериална или вирусна.

Да не е вирусно и затова АБ да не действа. Но пък доста време продължава... Thinking

Да има болен зъб случайно?

# 13
Пускали сме кръвни изследвания - всичко е ОК.

Болен зъб имаше - два месеца се опитваха да го спасят стоматолозите, но беше инфектиран и не поддаваше на лечение затова в крайна сметка се наложи да го извадят. Мисля, че вече го бяха почнали болките в гърлото като го извадиха.

Той тогава получи и някакви болки в краката и ръцете и стоматолозите направиха предположение, че може да е от болния зъб.

Не е боледувал от вирус, когато започнаха болките в гърлото. Те започнаха постепенно и се затвърдиха.

# 14
Ами попитах за болен зъб, защото аз в момента съм с болки в гърлото, които започнаха от страната, на която имам и болен зъб.
Беше ми възпален венеца, нещо като джоб, зъбаря го цепна и почисти, но десетина дена след това ми се образува нещо като пъпка на венеца. Тоест нещо забираше отново.
В петък се събудих с болка при преглъщане точно отляво, където е и зъба. Имах и лека Т. Съвпадение или не - в събота вечерта абсцеса/фистула..незнам какво е точно, се пукна и изтече малко гной. От тогава Т не съм вдигала Rolling Eyes Може и да е съвпадение, но все пак - болката почна точно отляво, където е и болния зъб Rolling Eyes
Та мисълта ми е, че може и зъбите да правят проблеми Peace

Общи условия

Активация на акаунт