Два месеца болки в гърлото

• 24 146
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Рецептата, която при мен действа безотказно - прополис + куркума + малко канела ( последното не е задължително, аз го слагам защото вкуса ми е неприятен ) в чаша с малко вода - правят се гаргари през час, два. Това е силно противовъзпалително и на мен ми премахва проблема за около 2 до 3 дена.

# 16
Имам прополис вкъщи, но ММ не е много "отворен" към алтернативните лекове.
Обаче мисля, че вече няма накъде и ще се пробва!  Peace

# 17
И аз не бях, не ги отричах, по скоро ме мързеше да се занимавам, а и не боледувах. Като забременях обаче и ми се срина имунната система реших, че не искам да тровя бебето си с лекарства и преоткрих бабешките лекове. Бавен е ефекта, но действат безотказно.

# 18
  • Sofia
Момичетата са дали много добри рецепти. Аз да допълня, че съм доволна от гранофорина - онова зеленото, което преди се използваше при зъболекарите. Купувам си го от една аптека на площад Славейков в безистена. Там продват и направени директно такива клечки с тампонче от памук за мазане. Може и с това да пробвате, въпреки че при него сигурно е доста на дълбоко в гърлото, щом е фарингит...Другото нещо, след толкова АБ, пробиотици пие ли, защото без тях всичко се срива, става един омагьосан кръг и няма излекуване изобщо Sad(До колкото знам организма се чисти с месеци само след приема на един АБ, а той пие вече 3-ти?

# 19
Имах хроничен фарингит и нищо не ми помагаше. Опитах Фариностим, въпреки, че бях скептична и мисля, че ми помогна. Сега гърло рядко ме боли и минава за 1-2 дни. Опитайте, поне няма да навреди ако не помогне.
http://apteka.framar.bg/30000404/%D1%84%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD% … B0%D0%B1%D0%BB-40

# 20
Да се допълня.
Мазането при мен става с упойка, защото е доста дълбоко.
Едва ли тези повърхности намазвания ще са ефективни.
Гранофурин и аз пробвах, не ми подейства.

# 21
Утро77, вие как разбирате, че е възпалено гърлото? Вижда се, че е червено ли? Или болката е силна?
Преди 3 години изпих 3 АБ за месец и половина заради болки в гърлото и кашлица. Ни едното мина, ни другото. Случайно ми казаха следното - 3 с.л. мед се разбърква с 1 ч.л. канела. Яде се по 1 лъжичка през час-два. Колкото пъти се сети толкова, няма да навреди.
Другото е гаргара със солена вода,  съотношение не мога да те дам, на око го правих.
Защо не повторите гърленият секрет? Да не е грешка в лабораторията?

# 22
Утро77, вие как разбирате, че е възпалено гърлото? Вижда се, че е червено ли? Или болката е силна?

Вижда се, че е червено и боли доста - даже и през нощта се буди от болки.

Ние сякаш достигнахме до извода, че няма с АБ да се излекува това състояние. Снощи купих спрей за гърло с прополис и невен и ММ най-накрая каза, че има леко облекчение.  Praynig Ще го карам и отделно да си прави гаргара с прополис.  Peace

Ако трябва и Фарингостим ще купя. Той какви ли не таблетки изсмука последните седмици. Най-много му помагаха тия със салвия. /Салвигол майсе казваха, но знам, че има и други/. Иначе Фарингостим-а аз съм го ползвала за себе си. Нямах полза, но то моето е друго - в студените месеци ме мъчи едно прочистване на гърлото, не е точно кашлица. До сега никой доктор не е успял да ми каже какво е. Водят го и него хроничен фарингит, но мен гърло не ме боли.  Thinking Разбира се, провокира се от студени газирани напитки, цигари - а аз все още паля през седмица по цигара... колкото да ми раздразни.  Crazy

Като казах "цигара" - ММ спря цигарите преди повече от 3 месеца, още преди да го заболи гърлото. Така че не е налице и такъв дразнител.  newsm78

# 23
Гърленият секрет трябва да се взема правилно и да се изследва коректно.В някои частни кабинети не го предават в лабораторията веднага ,а престоява в хладилника 2-3 дни  /например петък,събота,неделя/ и накрая излиза фалшиво отрицателен.Това ми го е казвала лекарка УНГ,която беше забелязала,че  болните й пациенти все нямат бактерии.
За вашия случай трябва да се приложи локално лечение,но от лекар с подходящото лекарство в кабинет.Да се маже гърлото на дълбоко.А вие в къщи -отделно с нещо за смучене.
Може би има и някакви подходящи физиотерапии ,те си знаят какви,някакви нагревки,например.

# 24
В лабораторията му взеха секрета, но той пусна само от гърлото. От носа не.  newsm78

# 25
С АБ няма да мине - да, знам го от собствен опит. Не знам дали сте пробвали с Биопарокс. Пак е АБ, но поне действа локално и не натоварва организма. На мен от него болката ми минава за 1 ден. При мен за съжаление нищо алтернативно не помагаше. Нито прополис, нито гаргара със сол и сода и изварен компрес съм слагала. Алтернативно може ако не е много обострено, иначе не става.

# 26
Не сме пробвали Биопарокс. Ако сега не помине, ще го имам предвид!  Peace

# 27
Потърсете билки, не зная кои са, но има. Някога с билки се оправиха моите сливици. Стана въпрос, че са подходящи и за фарингити. Въпросният билкар криеше кои са. Но тогава ме изпратиха и на нагревки. Вратът ми се беше подул.....Не зная дали не е добра идеята да повторите изследванията в друга лаборатория. Вие къде ги правихте?

# 28
Вие къде ги правихте?

Не сме от София.

# 29
Здравейте и от мен откакто се върнах от морето се разболях. Започнаха болки в гърлото, изсъхваше ми носа , появи се кашлица . Започнах да приемам нео ангин и байкавир , също така морска вода за промивка на носа. Кашлицата спря, носа се оправи ,но остана болка в гърлото която е по скоро в дясно и отива към ухото ( не знам дали е сливица) ..пих антибиотик - Аугументин . Докато го пиех всичко все едно изчезна и след като го спрях отново. Болката определено не е толкова силна колкото беше, но все пак я има .. Това вече е 1 месец в които не мога да се оправя .Моля за съвет на някой случвало ли му се е ... ?

Общи условия

Активация на акаунт