Къде да подам жалба? Търся съвет.

• 11 652
  • 78
  •   1
Отговори
# 45
Ние лично винаги оставяме бакшиш, но не се чувстваме длъжни, просто смятаме, че е редно - ей-така, като пожелание за добър апетит, ако щете. Wink

От друга страна, считам, че е в реда на нещата, щом някой очаква да му бъде върнато всичко до стотинка, при доставка до дома, предварително да си подготви точна сума - иначе, рискът да чуе "Нямам да Ви върна." винаги е налице. Peace

# 46
  • Пловдив
От друга страна, считам, че е в реда на нещата, щом някой очаква да му бъде върнато всичко до стотинка, при доставка до дома, предварително да си подготви точна сума - иначе, рискът да чуе "Нямам да Ви върна." винаги е налице. Peace
По твоята логика и в такси да не се качвам без точна сума? Това, че не мога винаги да я знам колко е - няма значение.

# 47
И как ще си приготвите точно пари? Ще тичате някъде да развалите по нощите?
Те са длъжни да имат оборотни пари.
Заради такива нагли служители когато поръчвам онлайн храна избирам такива, при които мога да платя с карта. Плащам си точно и само приемам поръчката.
Цените са достатъчно надути, че и бакшиш да чакат. Но и да не са нямат право да недоволстват щом клиентът плаща колкото му е казано.

# 48
По твоята логика и в такси да не се качвам без точна сума? Това, че не мога винаги да я знам колко е - няма значение.

Абсолютно! След 7 лв. оставен "бакшиш" веднъж, си имам обица на ухото. Peace

# 49
Не ти ли уважиха жалбата?

# 50
  • Пловдив

Абсолютно! След 7 лв. оставен "бакшиш" веднъж, си имам обица на ухото. Peace
Аз пък бих повикала полиция. 'Щото си е обир. И чудно, веднага след като почна да говоря със 112 какво става в определена кола дребни се намират.

# 51

Цените са достатъчно надути, че и бакшиш да чакат.

Щом цените са ти "надути", съдейки не само от горното изречение, но и от цялостния ти изказ, защо изобщо поръчваш храна от ресторанти?! Не си за тая работа май. newsm78

# 52
Аз пък бих повикала полиция. 'Щото си е обир. И чудно, веднага след като почна да говоря със 112 какво става в определена кола дребни се намират.

Ти си знаеш. Peace Аз лично не бих предизвиквала цигани-простаци с такива действия. Най-малкото, последиците може да са много по-тежки от описания разказ на авторката (ако е реален, де).

# 53
Щом цените са ти "надути", съдейки не само от горното изречение, но и от цялостния ти изказ, защо изобщо поръчваш храна от ресторанти?! Не си за тая работа май. newsm78

Тя и винетката ми е надута спрямо онова, което получавам, но я плащам.
Същото и тук.
Виждам цена и преценявам, че ще я платя, без значение каква е.
Но дотук. Ако искат нещо повече - да го напишат в условията си.

А за разправии и дума не отварям, пускам си жалби и няма проблем.

# 54
  • Пловдив

Ти си знаеш. Peace Аз лично не бих предизвиквала цигани-простаци с такива действия. Най-малкото, последиците може да са много по-тежки от описания разказ на авторката (ако е реален, де).
Евентуално, ако шофьорът ми се види много ... масивен... бих се обадила след като сляза от колата. Подозирам, че от 112 ме познават Laughing Laughing Laughing. Никога не подавам лъжливи сигнали, но звъня редовно.

# 55
А аз си нося и спрейче, въобще няма и да го чакам да се приближи Simple Smile

# 56
Но дотук. Ако искат нещо повече - да го напишат в условията си.
В една друга тема бях писала, че и в Щатите никъде не пише, че бакшишът е задължителен, но не оставиш ли, негативите и неудобството може да са само и единствено за теб. Но не ми се влиза пак в спорове - аз казвам за мен как стоят нещата - всеки има право на избор, ама после не се сърдете, че другите не са съгласни с вас и получавате респективното отношение от разни доставчици. Peace

Янтра, не знам какво отношение трябва да има 112 по случая. Ще им се обадиш и ще се оплачеш, че таксиджията не е имал ресто да ти върне?! Е, това вече ми звучи леко... Laughing Вариантът е да звъннеш на шефа на таксиджийската компания, ама имаше един период в живота ми, в който всеки ден се возих с таксита и доста от по-културните "бакшиши" ме осветлиха как стоят нещата в действителност и че на шефовете им не им пука дори да наемат бивши рецидивисти или неграмотни цигани, ти възпитание искаш да имат...

# 57
  • Пловдив
Звъня и казвам, че таксиметров шофьор от кола с номер еди си кой ме е обрал. Сметката е била Х лева, аз съм имала  У лева и той ми ги е взел и отпътувал. И ме карат да подам писмена жалба. И съм го правила. Предполагам за суми под ... 2-3лв не си заслужава.

# 58
Звъня и казвам, че таксиметров шофьор от кола с номер еди си кой ме е обрал. Сметката е била Х лева, аз съм имала У лева и той ми ги е взел и отпътувал.

Да, но реално това е лъжа, твоето също е подсъдно...

# 59
Гърне без похлупак, проблеми с доставчици, все на любезни съм попадала, явно не в бакшишите е проблемът. Пари в брой не държа. Каквото ми излезе на опцията "Плати" - плащам без много приказки с карта. Няма опция да оставя повече. Когато ида да живея в Щатите ще спазвам техните правила, там явно си имат такава възможност, тук няма.

Общи условия

Активация на акаунт