Къде да подам жалба? Търся съвет.

• 11 652
  • 78
  •   1
Отговори
# 60
Каквото ми излезе на опцията "Плати" - плащам без много приказки с карта. Няма опция да оставя повече. Когато ида да живея в Щатите ще спазвам техните правила, там явно си имат такава възможност, тук няма.

Как да няма? Вадиш му 2 лв. (примерно) на ръка и му ги даваш, като ти донесе поръчката.

Но ти сама каза, че не смяташ за нужно да оставяш бакшиш, тогава защо е необходимо да говорим има ли, или няма възможност да възнаградиш доставчика с някаква скромна сума - естествено, че при желание, има и начин!

# 61
  • Пловдив
Звъня и казвам, че таксиметров шофьор от кола с номер еди си кой ме е обрал. Сметката е била Х лева, аз съм имала У лева и той ми ги е взел и отпътувал.

Да, но реално това е лъжа, твоето също е подсъдно...
Каква лъжа? Аз казвам истинските суми, кое е подсъдно? Шофьорът не е искал да ми върне. Т.е. очевидно имам случка, с таксиметров шофьор, конкретен случай. И пак бих се оплакала. Даже да не съм права, ако не съм излъгала в показанията си - за това са компетентните органи да преценят.

# 62
Извинявам, ама всичко, което пишеш в предишния си пост, си е точно пълна (да не кажа леко нагла) лъжа. ooooh! Може да съм била прецакана в случая, ама и през ум не би ми минало да си ги съчинявам такива, особено пред полицията. Грозно е просто.

Мен таксиджията не ме е принуждавал за нищо, не ме е изритал от колата си, грабвайки насила банкнотата от ръката ми. Реално можеше да му кажа, че ще отидем до някой близък магазин, за да развалим сумата, но предвид факта, че най-близкият такъв се намираше на около 10 мин. каране, а аз бързах, просто се отказах от тази схема. Т.е. абсолютно волево си е било заплащането от моя страна, принуда не е имало, нито шантаж. Не виждам как намесвате полиция в този случай...

# 63
  • MI
Seashelly, аз бих издирила мейл за да напиша и официално оплакването, както и на страницата им във фейсбук задължително бих описала случилото се. Даже ти я намерих - https://www.facebook.com/DominosBulgaria. Защо - може въпросният доставчик да е приятел на управителя и да не стигне до когото трябва случката. И според мен е трябвало веднага да пуснете оплакване в полицията. Нищо не оправдава такова агресивно поведение.

Никой не е длъжен да оставя бакшиш. Не и в България, не и в Европа. Много американски филми сте гледали явно. Даже в западно-европейските страни като цяло бакшиши оставят почти само туристите. Просто защото се счита, че на тези хора това им е работата. В САЩ доколкото знам така договарят заплатата, малка основна част, а останалото официално е от бакшиши. Което е съвсем различно. Ако съм доволна ще оставя, ако преценя че не искам - няма. А и дори да е очаквал, че ще му оставят бакшиш няма право да буйства. Аман от безнаказани простаци!

# 64
  • Пловдив
Извинявам, ама всичко, което пишеш в предишния си пост, си е точно пълна (да не кажа леко нагла) лъжа. ooooh! Може да съм била прецакана в случая, ама и през ум не би ми минало да си ги съчинявам такива, особено пред полицията. Грозно е просто.
Ти сигурно си присъствала за да знаеш, че лъжа? ooooh!

# 65
Как да няма? Вадиш му 2 лв. (примерно) на ръка и му ги даваш, като ти донесе поръчката.

След като ме обраха веднъж това си ми остана правило. Плащам само с карта. Ако не може с карта, отпада, отивам, където може. След като са сложили опция да платя онлайн, мое право е да я използвам и да не се налага да имам в брой.
А и ако ще тичам и обикалям да търся банкомат, то направо като излизам ще си купя каквото искам, идеята на онлайн поръчките е да платя, за да ми го доставят до вратата.

# 66

Явно е крайно време да се научиш да правиш сама пица.
Как ви се досвидяха 2 лева пък.
Абсолютни нещастници и чак пишат в нета.
Обзалагам се, че случката не се е разиграла точно така, както я описваш.

Май конкуренцията на Домино не спи
. newsm78
[/quote]

Мирела, ама много, много си ...... като красива бяла птица. Страната ни е в това състояние заради такива умници като тебе. Айде със здраве

# 67

Присъствала на кое? Говоря за моя случай, откъдето всъщност тръгна цялата дискусия на тема таксиджии. Ако няма насилие, полицията не е длъжна да се ангажира с твоя случай - елементарно е.

# 68
  • Пловдив

Присъствала на кое? Говоря за моя случай, откъдето всъщност тръгна цялата дискусия на тема таксиджии. Ако няма насилие, полицията не е длъжна да се ангажира с твоя случай - елементарно е.
Аз говоря за себе си - не от добро желание оставих парите, почувстах се обрана/ограбена/окрадена. Ти ми казваш, че е нагла лъжа?

# 69
Дискусията тръгна от моя казус, за който ти ме посъветва какво "би направила" в моя случай. Следи как се движи вербалният поток, че губиш връзка и се включваш неадекватно. Wink

# 70
  • Пловдив
Дискусията тръгна от моя казус, за който ти ме посъветва какво "би направила" в моя случай. Следи как се движи вербалният поток, че губиш връзка и се включваш неадекватно. Wink
Е не вися тук постоянно, готвя, чистя, дете гледам. Минавам, хвърлям око - гледам, казваш ми, че лъжа.

# 71
  • Добрич
Гърне без похлупак.
темата, обаче, не е за твоя случай и за това дали ТИ би дала бакшиш. Авторката пита директно в заглавието на темата "Къде да подам жалба?" Ти какво я посъветва? Как и помогна?
С разказа на твоя случай ли смяташ,  че си се включила по-адекватно в темата от Янтра?

# 72
  • Пловдив
Аз бих се обадила на 112 веднага, и както ми се е случвало да ми кажат и да подам писмена жалба в близкото районно. Това.

# 73
Авторката пита директно в заглавието на темата "Къде да подам жалба?" Ти какво я посъветва? Как и помогна?
С разказа на твоя случай ли смяташ,  че си се включила по-адекватно в темата от Янтра?

Аз още в началото на темата директно казах на авторката, че не 'и вярвам по отношение на представените от нея събития. Wink Доста се оплете в преразказа си и това направи впечатление не само на мен, а и на още няколко потребители, както можеш и сама да се убедиш, връщайки се назад из темата.

Но ако трябва да говорим и в по-широк аспект, за мен не съществува такова понятие като "непридизвикана агресия", особено щом говорим за двама непознати, така че...

# 74
  • София

Мирела, ама много, много си ...... като красива бяла птица. Страната ни е в това състояние заради такива умници като тебе. Айде със здраве"
Айде сега, скапана ни била държавата. Като изключим, ромите, бежанците, политиците, сивия сектор, корупцията, безработицата, лошата социална политика, чак тогава ние ще се обвиняваме,  за бакшиши и 5-6лв ресто .

Общи условия

Активация на акаунт