ИКЕА ви кани да играете повече с новата колекция LATTJO. Включете се в играта!

• 12 227
  • 102
  •   1
Отговори
# 15
Моето дете е малко и трябва да играем заедно, за да му е интересно. Играем със строители, кубчета, рингове, редим пъзели, разглеждаме книжки.

# 16
Децата ми са с малка разлика и обикновено си играят самостоятелно доста добре. Заедно обикновено четем книжки, играем на криеница, танцуваме или им помагам в творчески занимания.

# 17
  • Пловдив
Винаги се намира време за игра с любимото човече. Обичаме да играем с кукли, да им правим прически, да ги преобличаме или да сме учителки. Подреждаме Лего или други конструктори. Играем на домино или други настолни игри. Измисляме си игра с думи - по асоциации, или с букви.

# 18
  • Бургас
Намирам време да играя с децата си, винаги. Четем книги, разказваме си истории, обичаме "Не се сърди, човече", "Черен Петър", игри на карти, пъзели, конструктори, куклен театър си правим, криеница, гоненица, различни игри с пластилин... със сигурност има и такива, които забравям в момента. Една такава книга би ни дала още много и добри идеи за хубави игри.

# 19
Аз съм на мнение, че всеки ден трябва да се намира време за игра с децата. Когато времето позволява излизаме навън и играем с топка, люлея я на люлките. Когато сме вкъщи играем с конструктора, редим рингове и кубчета, разглеждаме и четем книжки, свирим на различни музикални инструменти, много обичаме да танцуваме. Някой път й измислям игри със подръчни средства, напр. празната ролка от кухненската хартия и топче и разни други. Simple Smile

# 20
Цялото ми време е посветено на детето, защото съм още по майчинство, следователно играем доста през целия ден. Определено с малко дете трябва доста изобретателност в игрите и понякога измисляме какви ли не нови и нови игри, защото едно малко дете бързо се отегчава.

# 21
Играем редовно със децата у дома. На скрабъл, тик-так времето лети и други.
 Когато сме на път играем на градове ,държави ,животни..., някой започва да брои азбуката на ум, казваме стоп и с тази буква трябва да кажеш държава например.

# 22
Когато имаме време, играем- обикновено на "Скрабъл",  Peace

# 23
И ние в домашна обстановка играем на Скрабъл, а на вън- топка, федербал, фризби. Но не го правим толкова често, колкото им се иска на децата за съжаление.  Tired

# 24
  • София
Рядко остава време, но играем Уно, Не се сърди, човече, Монополи.

# 25
Здравейте! С децата играем настолни игри -" Румикуб "и игри на карти -"лъженка" и "гледай си работата".

# 26
  • София
Aко не съм  играла достатъчно с децата си, сега си наваксвам с внуците. С големия все строяхме гаражи за коли от лего и по-големи елементи. По-късно се включиха Черен Петър, Уно, не се сърди човече, морски шах. Аз го научих на дама, а той ме учи на шах, .Все нещо майсторим от крокотак, та занимавките нямат край. Подсетихте ме за словесните игри - скоро не сме ги играли. С малкия внук сме на коминчета и кулички, но важното е, че се заиграва все по-дълго време със строителите.

# 27
Аз се опитвам да представя всяко занимание под формата на игра. Ако на детето му се налага да направи нещо не толкова интересно за училище например, след като свърши, го "награждавам" с някакви интересни задачки, логически игри, лабиринти и пр.

# 28
  • Пловдив
С дъщеря ми имаме възможност да играем заедно доста, защото до 4 и нещо години си ги прекара у дома(сега е на 5).
Освен игрите навън, вкъщи също активно се занимавахме докато тръгна на градина с какво ли не - рисуване с всякакви средства, лепене на зрънца леща,фасулчета, оризчета, творчество от всякакъв вид - пластелини, низанки с макарони, мъниста и прочие, строене на лего и др. конструктори, строене на кули и кактуси от дървени играчки, нареждане на пъзели, домино, рисуване на гипсови фигурки, които купувам по 100..толкова много неща, че сега като си дойде от градина определя, че там е правила "нищо", въпреки, че много ги занимават и съответно вкъщи се започват игри с животни, строене на къщи, болници и всякакви заслони за тях от възглавници...
Игра, която сме измислили заедно и на която се радва втора година е когато след баня дойде "Мистър Гъделичко"  (мама) и започне да търси местенца за гъделичкане, съответно има си бутон за стоп и батерии , които се "вадят", когато стане напечено и гъдела е в повече  Joy

# 29
Детето ми е на така възраст, че игрите са свързани с детските филмчета като се редуват на определени периоди. В момента сме на вълна Скуби ду и всички игри се свеждат до нещо свързано с него - редим призрачна къща, състезаваме се с мистериозния бус и т.н., вкл. и някой от нас да се прави на кучето. Минахме през маккуин, спайдърмен, спонджбоб, мики маус и др. Старая се всеки ден да отделям достатъчно време за игри с него, защото не искам да изпускам тези моменти с детето ми - след години и да искам няма да имам възможност да върна времето назад и да компенсирам пропуснатото.

Общи условия

Активация на акаунт