Забременели след инвитро - тема 16

• 42 637
  • 742
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте всички! Да се запиша и аз тук.
Сега съм в 6г.с. и вчера бяхме напреглед и видяхме сакче с ембрионче, но със слаби пулсации. Притесни ме това, че от вчера сутринта имам кафеникаво зацапване за което доки нищо не каза а само ми прдписа Зарзио по едно деление през ден. Направих грешката да прочета листовката и съм в паника. Някой ползвал ли го е при бременност, че не можах да намеря много мнения в нета?
Благодаря предварително

# 271
  • Варна
Някой ползвал ли го е при бременност...
Около 90% от пациентките на "Надежда", включително и аз...  Laughing
Не чети листовки...  Naughty

# 272
Добре дошли на новите мами. Лека и спокойна бременност. newsm10
Айра, Кали ти е казала много точно, че повечето момичета от "Надежда" са с това лекарство / и аз.../.За зацапването съм чувала, че е нормално в началото. Повече си повивай.
Кали, и ти вече си с "тройчица" на лентичката. Малко остана.

# 273
  • София
Максии аз бях така от утрогестана.
Аира, аз биех Неупоген, май е същото като зарзиото, после Сигридов ме направи на пух и прах, ама след първа бременност с кървене и отлепвания, втора неуспешна, не посмях да не го слагам...
Днес на училището в Надежда казаха, че изобщо не е нужно да се гладят нещата за бебето и на мен камък ми падна, че това не мислех да си причинявам. Wink

# 274
Благодатя ви момичета за отговорите bouquet. Знам че не трябва да се чртат листовките и че това може да доведе до психоза  Crazy, но вчера мислих че имам някакъв страничен ефект от инжекцията . Имах силни болки в слабините и в таза и за това реших да я прочета

# 275
Благодаря ви за топлото посрещане Simple SmileУспех на всички много и не чак толкова напреднали бремелинки!Аз нямам никакви симптоми освен напрегнатите гърди ,но дори и те понякога се успокояват .Никакви болки ,зацапване или гадене ,но пък имам ужсяващ апетит и вече се плаша че качвам а до края незнам  Mr. Green

# 276
Здравейте и Добре дошли, на всички нови момичета, тук! Пожелавам Ви, леки и безпроблемни бремености до успешни и красиви финали! Аз съм на прага на 31-ва седмица. През тези месеци минах и през зацапване, високо кръвно, пулс, настинка, киселини. Сега последните пак се вихрят, плюс често пишкане и тежест вече, надолу. Може би защото след феталната онзи ден казаха, че сме 1700 гр и сме с главата надолу. Не е лесно, но това са последните метри към мечтата ни.
Когато се страхувате и отчайвате винаги си спомняйте колко много сме мечтали за положителния тест и големите коремчета. Другото ще мине и ще замине. И да не забравяме другите, които мечтаят да са като нас. И да се помолим за тях.

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 20:16 от lolr

# 277
Добре дошли на новите момичета и успешен финал!
Дивчо и аз съм ускорен пулс почти постоянно, дори като съм легнала и почивам го усещам по-силно. Преди седмица повдигнах въпроса тук, но тъй като никой не коментира реших, че е само при мен. Говорих с докторката при която се следя и след като отхвърлихме няколко възможни причини ме посъветва да отида на кардиолог. Колко ти е пулса? Мерила ли си го?

# 278
Добре дошли на новите момичета, леко бременеене до термин  Laughing
Дивчо и аз го получавам и то само когато лежа, малкия вече е голям и всичко в мен вече е смачкано  Joy
Данди и аз вчера бях на такава среща и мацката, която водеше каза същото. Ако някоя от бабите има мерак  да глади, добре е дошла. Но аз не смятам да си го причинявам.

# 279
Иви, мерила съм го два пъти- първият път беше 97, а вторият 104. А кръвното си ми е ниско през това време, както обикновено.
Едилъки смачкано е и при мен всичко, но вече не остана   Crazy Joy

# 280
Относно пулса, моя го владях до 100 максимум до към седми месец. Казваха ми докторите, че това е границата. Кръвното го вдигнах още във втори месец и от тогава съм на допегит.
Но преди месец някъде завихрих пулс до 120 и то всеки ден. Взе да ми става и лошо и кардиологът ми включи и конкор. Яд ме е, но не ставаше без него. Взимам малка доза. И се успокоявам, че сме на края. Само не знам как ще се спира. Може би постепенно преди раждането. А и лекарката каза, че като слезе плода надолу ще се успокои пулса. Просто сега все още бил високо и притискал сърцето.
Дано при вас да се разминат хапчетата.

# 281
Максии аз бях така от утрогестана.
Аира, аз биех Неупоген, май е същото като зарзиото, после Сигридов ме направи на пух и прах, ама след първа бременност с кървене и отлепвания, втора неуспешна, не посмях да не го слагам...
Днес на училището в Надежда казаха, че изобщо не е нужно да се гладят нещата за бебето и на мен камък ми падна, че това не мислех да си причинявам. Wink
Айра, добре са ти казали момичетата - в "Надежда" почти всички минаваме през инжекциите с Неупоген или Зарзио. И мен Сигридов ме направи на нищо, като разбра, че си го бия, но и аз не посмях да го спра веднага /бих го около месец и половина/.
Данди, Еди, това за гладенето звучи успокояващо. Аз нагладих една сериозна партида, но 2 седмици преди секциото, което според мамите е безсмислено. Имам и още малко за гладене, ама сега, като ме успокоихте, хич няма да си правя труда Stop
Иначе днес навършвам 37 г.с. и броя дните до секциото - остават точно 10. Вчера все още датата беше под въпрос и бях готова да я отложим за след още 10 дни, защото лекарят от ЖК измерои бебето по-дребно - 2500 гр, но за щастие, това не се потвърди от лекарката, която ще ми прави секциото. Според нея вече бебка е около 3200 гр.  /сори, Данди и Еди, че повтарям инфо от Декемврийската група/, има шанс да порасне и още. Вече ми стана празнично и ми се украсява елха. Другата събота мисля да се погрижа за украсата, че не остава - коледният подарък вече се задава Grinning
Добре дошли на новите момичета. Желая ви лека, безпроблемна бременност и когато му дойде времето, да гушнете съкровищата си!

# 282
Здравейте момичета. На мен днес ми е 12 ден след ЕТ на два петдневни бластоцита. На 11 ден сутринта правих кръвен с ЧХГ 160. Док каза, че най-вероятно е едничко  newsm76. Мисля, че май съм вече за тази тема и трябва да се понаместя сред вас  Two Hearts

# 283
  • На остров
Моят пулс варира от 78 до 100, с ниско кръвно съм. Според мен е нормално, все пак кръвният обем е по голям.

Анси добре дошла  bouquet

# 284
  • София
Франи, още там щях да ти пиша да не се ядосваш за глупости. Ще видиш каква бузанка ще излезе, залагам на 3300-3400! Wink
Моят пулс е към 80-90, бях питала каква може да е причината за висок пулс и едното беше, че е заради щитовидната. Тогава изследвах тсх, беше ок. Другата вероятна причина я забравих... Embarassed
Добре дошли на всички нови момичета, декември е вълшебен месец!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт