Забременели след инвитро - тема 16

• 42 644
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
Данди, дано си пророк! Над 3 кг вече ми изглежда нормално:)
Относно пулса - и моят варира. Най-често е около 90-95, рекордът ми беше 113 /в края на 7 месец/ и тогава наистина не се чувствах добре. Взех си мента, глог и валериан и мушнах един валидол под езика, помогна ми. Иначе кръвното ми винаги е било ниско, но в последните седмици забелязвам лека тенденция към повишаване - пак в рамките на нормалното, но ако преди беше около 90/60, сега е 115/75. Все пак не бива да забравяме, че и работата на сърцето доста се е увеличила...
Анси, честито ЧХГ! Дано ти и другите момичета се радвате на лека бременност, защото както и да го погледнем, това е вълшебен момент от живота ни! И да, по Коледа наистина стават чудеса:)

# 286
Здравейте,

Възможно ли е да се вижда само един сак при кръвни тестове:
5д ембриони - 2бр
8ми ден сл. тр. - 109
10 ден - 296
14ти ден - 1730
Масово мамите с подобни показатели са с по 2
Ние ходихме на 17ти ден (5та седмица) и се видя 1бр през коремен скенер.
Не че не се радвам на едно, супер щастлив съм, просто ме е яд, че четох 3 дни стари теми и свалях резултати и няма с по 1бр (или само тия с по 2 съм гледал, нали това искам да вида)

А за Зарзио, Вие си го предписвате профилактично ли?

# 287
Аз не мисля, че космическото ЧХГ означава автоматично бременност с близнаци, както и обратното. По форумите е пълно с жени, които имат много високо ЧХГ, а после се вижда само едно сакче. Аз на 10-и ден след трансфер на 2 тридневни ембриона имах скромния резултат от 120, а се видяха две сакчета /нищо, че в 9 г.с. изгубих едното бебе/.
Колкото до зарзиото/неупогена, никоя от нас не си го назначава сама. Предписват го лекарите, най-често в "Надежда", с цел да се задържат ембрионите. На мен д-р Персенска ми изписа неупогена, след като ми беше пуснала изследване на плацентарни молекули, което показа, че съм със сравнително висок риск за спонтанен аборт /уж бях в референтните стойности, но повече към долната граница, т.нар. "сенчеста зона"/. После д-р Сигридов, който продължи да следи бременността ми, се изказа доста кофти за неупогена, но това е друга тема, която сме дъвкали много тук. Все пак доста жени с поредица от спонтанни аборти твърдят, че са успели да износят бебетата си именно благодарение на неупогена/зарзиото. Така че не знам къде е истината.

# 288
Франи благодаря ти за топлото посрещане. И не с ММ Си повтаряме постоянно, че на Коледа стават чудеса. Много позитивни сте всички. Днес ме боли гърло и съм се разсополивила. Притеснена съм. Посъветвайте ме какво да пия, освен топло чайче  Weary

# 289
Франи благодаря ти за топлото посрещане. И не с ММ Си повтаряме постоянно, че на Коледа стават чудеса. Много позитивни сте всички. Днес ме боли гърло и съм се разсополивила. Притеснена съм. Посъветвайте ме какво да пия, освен топло чайче  Weary
Можеш да пиеш осцилококцинум или инфлуцид и двете са хомеопатични. От лекарствата парацетамол, но зависи как се чувстваш. Ако е само хрема и гърло набляга на чай с мед и капки за нос с морска сол. Дано се оправиш бързо!
Но ако нещо те притеснява или имаш температура се свържи с лекаря си, защото да се самолекуваме не винаги е добър подход.

# 290
  • София
За гърлобол помага и гаргарА със сода, непомя кой ме беше посаветлал Embarassed в тази тема но помага много.

Относно Зарзиото, изписва се само от лекарите в Надежда. Сигридов ми каза, че докато се слага Зарзиото се следят левкоцитите.

Последна редакция: нд, 06 дек 2015, 08:59 от Мaksy

# 291
Благодаря ви момичета.  newsm51

# 292
  • Варна
Аз не мисля, че космическото ЧХГ означава автоматично бременност с близнаци, както и обратното. По форумите е пълно с жени, които имат много високо ЧХГ, а после се вижда само едно сакче. Аз на 10-и ден след трансфер на 2 тридневни ембриона имах скромния резултат от 120, а се видяха две сакчета...
Много точно казано. Искам само да добавя, че в 5-та седмица с коремен ехограф не знам колко точно може да се види всичко... Но ако живеете в чужбина, нямате избор...

# 293
Здравейте,
моля родилите със секцио мами и на тези, на които им предстои такова и са го обсъдили вече с лекаря при когото ще раждат, какъв вид упойка ви беше препоръчана или сте си избрали - пълна или частична? Какви са плюсовете и минусите на едната и другата?

# 294
  • Варна
Здравейте,
моля родилите със секцио мами и на тези, на които им предстои такова и са го обсъдили вече с лекаря при когото ще раждат, какъв вид упойка ви беше препоръчана или сте си избрали - пълна или частична? Какви са плюсовете и минусите на едната и другата?
Под частична имаш предвид спинална сигурно? Аз ще раждам секцио, но чак упойки не сме обсъждали все още с Док. Пък и си мисля, че това ще трябва да се обсъди с анестезиолога по-скоро...
Много хора ме убеждават, че спиналната е по-щадяща и по-хубава, но аз изпитвам някакъв психологически страх от нея и ще трябва да го обсъдя с лекар много сериозно...

# 295
  • София
Раждах и ще раждам със секцио, със спинална упойка. Не чувстваш болка от кръста на долу, но си в пълно съзнание, можеш да си видиш и гушнеш бебето/тата на 10-тата минута, когато ги извадят. Усеща се само дърпане, бутане от ваденето. След това следват 30-40 мин. на наместване на органи и зашиване. Всички доктори и най-вече анестезиолога следи стриктно състоянието ти и при необходимост ти вливат някакви неща, може и да те приспят в някакъв момент. При поставянето на упойката се изисква да си напълно неподвижна и повечето жени се притесняват, но аз нямам никакви неприятни спомени от този момент. Другата причина, която съм чувала е, че спиналната е по-щадяща за бебето и се чисти по-бързо от организма.
Дано съм била полезна! Simple Smile Успех!

# 296
GAL4, и аз не мисля, че високото ЧХГ гарантира на 100% повече ембриони. Аз например бях с 111.200 на 10 ден след триднвени ембриони, но на 12 ден, т.е. след 48ч още, вече беше 400.000 и всички се кълняха за двечки Simple Smile Да , ама не, беше си самичко от началото. А моя позната беше с 250 на 12 ден и се оказаха двечки Simple Smile.

Goldie, на мен ми предстои секцио тази седмица и ще съм със спинална. Не сме обсъждали въобще за цяла, но не бих искала. Искам да съм в съзнание да видя и гушна бебчето си веднага Hug Hug Hug
Предупредиха ме, че няма да има болка, но може да усещам как ме ровчат и наместват Simple Smile звучи плашещо, но съм готова мисля психологически и искам само всичко да е наред.

Аз започвам да имам съмнения, че ще изчакаме секциото в края на седмицата, понеже в петък имах болки и през нощта, но вчера сутринта беше ОК и не ходихме до клиниката. Сега обаче пак усещам леки менструални болки и само се надявам да изчака до утре ако иска да излиза, че не ми се иска да е на Никулден, че то си е голям празник и без това. Вече съм края на 38 седмица, така че беболинка си е готова:) Ноооо както се казва, май никой не ме пита мен вече  Joy Ще лежа днес дано удържим Simple Smile

Добре дошли на всички нови момичета, спокойна и вълнуваща бременност желая, със сладки бебчета на финала bouquet

# 297
 flyinggirl, много е наближил момента при теб. Ще стискаме палци всичко да мине леко.

# 298
Здравейте и от мен! Записвам се след трансфер на 2 3-дневни, но само едното се разви. В 6г.с. се видя и пулс
 Тези дни ми предстои преглед при д-р Персенска.

# 299
Момичета, от сутринта имам тъпа болка ниско долу. Не много силна. Намалява и се усилва. По средата е, после преминава в дясно. По едно време беше и от двете страни. Обадих се на акушерката. Каза да пия но шпа.
В 9 седмица съм. Няма кървене. Не усещам корема твърд.
Според вас нормално ли е това?

Общи условия

Активация на акаунт