Забременели след инвитро - тема 16

• 42 617
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Аз да попитам момичетата който слагат фраксипарин, какви изследвания пускате за него и къде?
На мен ми казаха всеки месец да изследвам INR, няма значение къде във всяка лаборатория.
А смемяш ли дозите и имаш ли тромбофилия?
Аз съм с мутация 4G/4G и бях след трансфера на 0.3 преди около десет дни Сигридов каза 0.4 заради артерии. Онзи ден беше много доволен как са се отворили и каза, че пак ще се връщам на 0.3 но се зачудих не се ли пускат някакви изследвания на кръвка.
Аз съм със същата мутация за тромбофилия, но не са ми сменяли дозата. От деня на трансфера съм със фраксипарин от 0.4 и съм правила само изследване на този маркер за съсирване на кръвта, за да не се разреди много кръвта. Май всеки лекар по различен начин процедира.

# 136
Аз да попитам момичетата който слагат фраксипарин, какви изследвания пускате за него и къде?
На мен ми казаха всеки месец да изследвам INR, няма значение къде във всяка лаборатория.
Фолоу какво значи това ИНР аз съм на клексан и нищо не съм си изследвала все още!

# 137
Аз ходих в Националната кардиологична болница при професор Паскалева, правих изследване на anti-Xa  и на база на това тя ми намали дозата от 0,4 на 0,3. Повече нищо не съм изследвала. Питах следящия ме лекар дали да пускам факторите на кръвосъсирване и тя каза, че дозата е профилактична и няма нужда. Реших да я послушам. (Имам само PAI 4G/4G и завишени тромбоцитно-левкоцитни агрегати)

# 138
Аз правих пълния панел тромбофилии в Геника. Излязоха три мутации. Поставях фраксипарин 0.4 до пети месец. От тогава съм на аспирин протект. Явно наистина всеки лекар си има различни методи.

От няколко дни течението ми е по-воднисто и по-начесто. Явно последните седмици е така. В сряда живот и здраве сме на последната фетална, и ще го коментираме.

Мами, от днес лепвам тройката отпред и обратното броене започва, дето казват.
Кога беше, като Илиянка, Бистракова, Кей, Лили, Франи, Флаинг и другите ме посрещаха тук и се радвах на техните тройки?

Спокойна и красива бременност пожелавам на всички нови момичета!

# 139
INR е някакъв маркер мисля, че другото му име е протромбиново време, защото винаги ги пишат заедно, или едното конкретизира другото и са за това дали кръвта се съсирва и колко бързо. Измерва се в процент и в още някаква мерна единица обаче нямам пред мен изследване. Прави се рутинно при хора приемащи медикаменти за разреждане на кръвта. Вярно е, че фраксипарина е безобиден, но все пак е медикамент, а и в повечето случаи се прави през цялата бременност, когато има тромбофилия. Не казвам нищо спрямо никой лекар, просто стана на въпрос и давам информацията, която имам от моя лекар.

# 140
Лолр, честита тройчица. Вече много си напреднала. Радвам се за теб.
Аз пък съм лепнала някакво жълтеникаво течение. Може би са гадните гъби. Утре ще звъня на лекаря от ЖК да си запиша час. На него никак не му вярвам, но  при д-р Михова съм чак на 12.12. До тогава има две седмици и се притеснявам да чакам в това положение.
На някоя от вас случвало ли се е да има такава "екстра"?

# 141
Благодаря фолоу! При мен клексана ми го изписа без да съм правила изследвания за тромбофилия,  като предпазна мярка и без това по време на бременност кръвта предразполага образуване на съсиреци, в сряда съм на преглед ще я питам за изследвания!
Исках и друго да попитам от както съм бременна вечер като ставам да пишкам околко 3 пъти всеки път съм адски жадна преди това не помня да съм пила вода посред нощите. Дали това е някакъв симптом, мисля си за нещо свързано с кръвна захар?

# 142
  • София
Лолр, честита да ти е троичицата.  На мен толкова делечно ми се струва това с троичица, че нямам думи.
Момичета, имате ли някакви впечатления от д-р Генадиева от Надежда,че мисля тя да ми води ЖК, а иначе д-р Михова и Сигридов мисля главно да тормозя до финала.

# 143
  • София
Марго, може да значи, а може и да не значи нищо. С първата бременност имах такава жажда и съхнене на устата и имах гестационен диабет, сега пак пия много вода и нямам.
Макси, няма ли да се объркваш много като ходиш и при Сигридов и Михова?! Аз имах подобна дилема и реших, че ще откача, ако тя ми каже да пия магнезий, а той ми го забрани примерно, а и по-сериозни казуси можеше да изникнат...
За ЖК си избрах д-р Ташков, при който и ще раждам, но той си води ЖК в болница Сердика, където и не се плаща пакет.

# 144
  • София
Май си права, това не го бях помислила добре сигурно ще се наложи да слушам само единя.

# 145
  • На остров
Направо се чудя, ако в БГ беше само с акушерки основно комуникацията по време на бременност как щеше да бъде  Wink .

Аз бих избрала един лекар, иначе колкото лекари толкова диагнози.

# 146
И аз така, избрах само един и там следя всичко. Ако има проблем бих потърсила второ мнение, но при липса на такъв не виждам защо да си го причинявам.

# 147
Преди да правя каквото и да било, ще повторя ПКК. Безумно е да не го направя, защото може да е лабораторна грешка. За съжаление, в България е често срещано явление.  Naughty

# 148
  • На остров
Саб радвай се че можеш все пак да си пуснеш както искаш и каквото искаш. Грешки е възможно на всякъде да се допуснат.

# 149
Тук в една тема прочетох от една мама рецепта за вдигане на хемоглобина- мед,лимон и орехи се смесват в не точни пропорции и се хапва всеки ден по малко Simple Smile незнам колко е ефикасно но реших да споделя!

Общи условия

Активация на акаунт