Забременели след инвитро - тема 16

• 42 601
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Направо се чудя, ако в БГ беше само с акушерки основно комуникацията по време на бременност как щеше да бъде  Wink
Ми как - щяхме да свикнем и нямаше да има такива драми. Като нямаш избор...  Laughing

# 151
  • София
Може би малко повече ми трепери сърчицето след всички тези аборти, от друга страна съм над 35 год. бременна с близнаци, затова си мислех да се консултирам и с  д-р Михова и Сигридов. Но незнам найстина ако има разминаване в мнението на двамата лекари какво ще правя???

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 09:53 от Мaksy

# 152
Момичета,вече водите са ми в норма...три седмици побелях,но благодаря на Господ,че проблемът в бил от особеност на бременността,а не от проблем с принцесата ми...вече започвам да дишам леко и да се наслаждавам на последния ми месец...Simple Smile))))

# 153
  • Варна
Може би малко повече ми трепери сърчицето след всички тези аборти, от друга страна съм над 35 год. бременна с близнаци, затова си мислех да се консултирам и с  д-р Михова и Сигридов. Но незнам найстина ако има разминаване в мнението на двамата лекари какво ще правя???
А то ще има, повярвай ми... Wink

# 154
Браво Шмати! Искрено се радвам за теб. Започнахте ли да мерите тонове?
Решихте ли как ще раждаш? Ако е секцио имате ли дата и колко по-рано я насрочихте?
Моята следваща среща с д-р Андреева ще е в средата на декември и сигурно тогава ще говорим.
А, тази сряда съм за трета фетална и се вълнувам много.

# 155
Lolr,вече два пъти сме записвали тонове...секцио ще раждам,че първия път беше секцио...дата не сме определяли,предполагам след.път...но ще бъде вероятно две седмици по -рано..т.с.началото на новата година...третата фм е много готина,вижда се много ясно лицето на бебчето...да се похвалиш после:)

# 156
Момичета, извинете за нахлуването  Hug Досега само ви четях и не смеех да се включа, тъй като от 13.11. съм с провървявания и отлепвания, но днес чухме сърчицата на нашите шушулки  Party
Искам да си запиша час за ФМ при доктор Сигридов, за следене съм се насочила към друг. Можете ли да ми дадете номер, на който да го направя?
Имам и друг въпрос - първата фетална се прави 11-13 седмица, нали? Тоест трябва да съм в 11с2д вече примерно, нали?  Thinking

# 157
  • София
Макси, и аз мисля като Кали. По-добре си избери единия от двамата! Wink Нали знаеш, че всичко ще бъде наред!?  Hug
Мишошинка, добре дошла! Час за доктора може да си запишеш на тел.: 02/8566879, кажи им, че си с близнаци и те ще ти кажат кога е най-добре да запишеш час за 1-ви скрининг.

# 158
Dandiela, благодаря ти  bouquet
Аз на този номер звънях, но никой не отговаря. Явно трябва да съм по-настоятелна.

# 159
Я да се запиша, че ва опущих, ма пусти колики

# 160
  • София
Шмати, радвай се на последния месец две в едно Simple Smile

Лолр, аз съм при Андреева на 17 дек. (прочетох, че си средата на декември)

Аз и тук да питам - всички ли пиете магнезий, защото на мен ми е назначен само при болки. Но аз имам висок праг на болка и се притеснявам, че може да пропусна приема, когато е нужно.

# 161
Шмати, радвай се на последния месец две в едно Simple Smile

Лолр, аз съм при Андреева на 17 дек. (прочетох, че си средата на декември)

Аз и тук да питам - всички ли пиете магнезий, защото на мен ми е назначен само при болки. Но аз имам висок праг на болка и се притеснявам, че може да пропусна приема, когато е нужно.

Аз не пия, питах д-р Михова преди време и тя ми каза, че според нея магнезии под тази форма няма смисъл да се приема, ако искам да пия за лично успокоение, няма да навреди.

# 162
Добре дошла, мишолинка Simple Smile Спокойна бременност и сладки бебечета на финал Simple Smile Наистина доста близначета се очертават догодина -  като гледам май новите попълнения са 50% с близнаци Laughing

Аз съм от пиещите магнезий от 5 месец някъде. Контракции имам пак от тогава, но не болезнени. За болки пия нош-па, но те до сега бяха голяма радкост при мен.

Ние гордо си чакаме секциото след по-малко от 2 седмици Simple Smile Дойде си, чак не мога да повярвам Simple Smile Датата я избрахме според насоките на лекарката ми -  между 7 и 14 дни преди термина.

Данди, Франи
как сте? Че ние тричките сме заедно.

Аз да питам вече родилите веднъж мами -  колко време след първо секцио ви разрешиха забременяване (не раждане). Просто си мисля живот и здраве кога бихме могли най-скоро да се борим за второ Simple SmileСигурно и това е индивидуално, но все пак ориентировъчно. bouquet

Disaster,
Мишо толкова е пораснал Simple Smile голям бонбон Simple Smile Прекрасно, че го водите вече на плуване, и аз съм се прииготвила първо във ваната, че ни е е голяма и след 4-5 месец на бебешко плуване Simple Smile
Момичета казвайте снимкиии, особено бебоците създават толкова прекрасни усещания.

# 163
Флаинг, тук сме - готвим се за голямата среща:) Аз съм 7-и ден на антибиотик за синузита и едва днес ми просветна малко - голяма гадост е. Sick Все по-тромава съм, бебка май вече слезе в таза и получавам често някакви бодежи ниско долу. Снощи пък така ме изрита, че изпищях от болка. Порасна и започна да й става тясно. Дано си дочакаме датата за секцио. В петък ще видим колко е наддала.
Лолрче, честита тройка отпред. Ама бързо лети това време. Сякаш вчера се похвали с положителния тест, а днес вече гледаш към финала:)
Естлар, с какво борите коликите? Знам, че е строго индивидуално, ама отсега се чудя с какви капки да се заредя. Вече купих един Лефакс /той нали е със симетикон/, но мисля и едни капки Абоколикен да взема. Чудех се дали има разлика между Абоколикена и Колийфа - уж са на един и същ принцип, пък според снаха ми Колийф е по-ефикасен и малкият само с него се успокоявал. Да, ама цената му също си я бива - 25 лв за 7 мл, които стигат за около седмица...
Днес си пуснах изследвания - хемоглобин, желязо, витамин Б12 и  витамин Д. Последните два ще са готови в четвъртък, но положението с хемоглобина не ми хареса много. След толкова желязо и инжекции пак съм под нормата - 114 ooooh! Желязото също е нисичко - 13 /преди месец беше 35/. Имам около 2 седмици до секцио, не знам как ще го вдигам #Crazy Левкоцитите пък са ми малко над нормата - при референтни стойности до 10, аз съм 11. Какво ли значи това? newsm78

# 164
  • София
Флайинг, при мен положението е изнервено. В предродилна депресия съм...  Mr. Green Чудя се как ще оправям с двамата и как ще се справя с ревността, която вече започна да се проявява.
За последващо забременяване да ти кажа, поне 1 год. след секцио. Аз забременях, когато сина ми беше на 11 мес, още кърмех, но загубих бебето. Сега говорих със Сигридов за 3-то (имам 2 замразени ембриона, а и не изключвам спонтанно) но той каза първо да се приключи с кърмене, да влязат хормоните и кръвните показатели в норми, да се възстанови тялото от изтощението на бременност и кърмене и тогава да се планира нова, здрава бременност.
Франи, моят опит против колики е изключително кърмене, никакви чайове и вода за бебето. Пиех лактогонни чайове аз и кърмех до полуда. Първия месец май дамо това се прави, кърмиш, цедиш, почиваш и се храниш...
Флайинг, Франи, ще ме добавите либвъв ФБ групата на декемврийките, една майка от предната отчетна ме покани, но ме забрави да ме добави... Sad
Моето секцио ще е м/у 17 и 20, съвсем по едно време ще родим! Wink

Последна редакция: пн, 30 ное 2015, 20:37 от Dandiela

Общи условия

Активация на акаунт