Забременели след инвитро - тема 16

• 42 630
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
Ей, момичета, нека не превръщаме тази прекрасна тема в поредната пълна с обиди и безкрайни спорове Sad Това е една от малкото, в която аз, за 8 месеца, виждам само приятелски настроения и усмивки, винаги са/сме били много положителни една към друга и никой не е търсел повод за негативни усещания и тълкувания. На 100% подкрепям HappyKali  в това, което ти е написала, SAB-f.

Вярно, хората са различни, но опитай да си наложиш да си положителна и не да търсиш проблеми в повечето неща (казвам го съвсем приятелски, не зная как ще го разбереш) Това е основата на щастието не само през бременността, но и в живота. Peace
Ако имаш толкова сериозни притеснения, мисля, че най-добрия вариант е да се видиш с лекаря си и да обсъдите всичко. Аз всеки път ходех (вече нямам много въпроси като секциото ми е другата седмица Grinning) с въпросчета, записани в телефона , за да не пропусна нещо и си тръгвах удовлетворена и спокойна от прегледа. Тук си помагаме, така е, има много жени, които са минали през много неща и имат ценен опит, но никога не забравяй, че всеки опит е строго индивидуален според случая. Така че, колкото жени, толкова истории кое как се е случило, кое е помогнало и кое не. Peace
Пожелавам ти от сърце да се пребориш със себе си, да преодолееш страха и да се отдадеш на една много положителна и спокойна бременност, която съм сигурна, че ще те дари с прекрасно бебче Simple Smile

Kitty Catty и аз съм в болничен от 15 седмица, че исках да се отдам на себе си, половинката ми и всичко, което не съм могла преди да правя поради липса на време след толкова години отдаденост на работата. Моят болничен ми го издават в Щерев, моята лекарка от инвитрото , която ме следи(нямам друго ЖК, само там) и ще ми прави секциото. Само й казах, че искам да си почивам и да ми е спокойно, а и моята работа е свързана с чести самолетни командировки в чужбина, та нямах проблеми Simple Smile. За продълженията само казвах до кога ми е старият и отивах за новият. Не съм лежала, не съм ходила по комисии, бързо, практично и лесно Simple Smile
Заплатата се гледа 24 месеца назад, така че ако е под лимита (2600 вече) и имаш промени вероятно ще ти се отрази. Но питай специалистите от болничните теми, при мен няма значение от кога съм в болничен и не зная с точност да помогна. Simple Smile

Пинки колко сте пораснали, вече е станало малко човече, Лили Simple Smile започват все по-интересните мигове сигурно. Аз вече нямам търпение да гушна малката шушулка, броим нощите и дните, а корема ми подскача насам натам Simple Smile

Момичета, благодаря за коментарите за играчките -  мисля да пера каквото изглежда здраво, другото ще го мушна за 48ч във фризера да уморя евентуални гадове Joy

# 211
 smile3518Хей момичета, какво мислите за замразяването на майчинството за 2016г. Аз имам доста промени в доходите две години назад и ще бъда засегната от това замразяване. Доколкото съм запозната със закона майчинството не може да е по-ниско от минималната работна заплата, но депутатите успяха да го променят в тяхна изгода и наш ущърб.

# 212
Здравейте и от мене момичета,

хайде да внеса малко хубави емоции в групата. Днес чухме сърдечна дейност и съм много щастлива.
Наистина чувството е неописуемо. 
smile3503

# 213
Честито Симонаграция! Най-хубавия звук Simple Smile на мен пък ми излезнаха изследванията от сутринта- първите за бременността,  пуснахме васерман,хив, пълна кръвна тсх и глюкозно обременяване. Изследванията за захарта са ми доста добри на гадно 4.3 на първия час 6.7 на втория час 4.6 това значи ли че съм се справила с ИР? Токсоплазмоза ми е отрицателна, хемоглобина 136, тсх 0.93!  Много съм доволна и спокойна вече, утре чакам само БСХ!

# 214
  • София
Момичета, благодаря за коментарите за играчките -  мисля да пера каквото изглежда здраво, другото ще го мушна за 48ч във фризера да уморя евентуални гадове Joy

fly, без да ми се смееш на въпроса, фризера помага ли?  Simple Smile

# 215
Симониграция, честити сърчица  newsm44
Кати, относно болничния: Ако си записана за ЖК, го пуска гинеколога. Ако смяташ да следиш бременността си при лекар, който не работи по здравна каса, го пуска личния лекар. Болничния трябва да е не повече от 180 дни за година. При мен го сметнаха около 10 г.с. нататък. След като започнеш да взимаш болнични, най-важното е те да не се прекъсват, за да не се отрази на размера на майчинството. Това не е проблем, ако предварително се уговориш с лекаря, който ще ги пуска.
Пинки, много се радвам, че се включи. Лили, пу пу, голяма кротушанка. Мими изразява емоциите си силно, предполагам и трябва още време, за да свикне. Колкото и внимание да давате на Мими, тя усеща, че трябва да го дели с малкото човече.  Heart Eyes
Марго, чакаме да споделиш емоциите от утрешния преглед  Laughing

# 216
Ама какво да ти се смея, Titka Grinning То и аз се шокирах и смях като го прочетох, но после и мои познати с бебчета ми го казаха, та мисля да пробвам Laughing Уж помагало, не че има как да разберем след това, едва ли ще се вижда дали има форми на микро живот или не Joy

# 217
Няма логика, студът не убива бактериите, само високата температура.

# 218

Аз всички играчки, които са меки (от плат) ги пера в пералнята, нищо им няма въпреки, че пише да не се перат. Пластмасовите играчки ги накисвам във вода с прах и после ги изплаквам, а тези, които са с батерии ги минавам с дезинфекцираща мокра кърпичка. Никога не давам играчки без да съм ги изпрала/измила преди това. Не мисля, че ако ги сложиш във фризера ще убиеш гадовете.

# 219
SAB-f, моят съвет е да отидеш на хематолог. От личен опит ти казвам. Не случайно има такива специалисти и те знаят по-добре. Моят лекар каза, че освен комплексни витамини друго не ми трябва. Въпреки ниския витамин Д каза, че било нормално, падането на коса по време на бременност било нормално, ниският хемоглобин за теб е нормален(аз съм с таласемия). Оказа се след преглед при хематолог, че има много начина за справяне с показателите. Хемоглобинът ми се вдигна с 10 за седмица и видимо косата ми спря да пада. За бременност слушам лекаря,  който ми прави инвитро, а за анемия та хематолога. В12 се вдига с инжекции. Обикновено се изписват по една мускулна инжекция от 1000 в месеца.  Хубавото при тези инжекции е, че няма предозиране. Складира се в черния дроб и се усвоява при нужда.

# 220
Мерси _rita_, хематоложката ми изписа б 12 току-що, проблемът е, че той е под формата на цианкобаламин, а аз имам мутация, заради която трябва да приемам метилкобаламин, тъй като цианкобаламин може да затормози организма ми, а метилкобаламин е само под фората на добавки. Гинекологът ми каза, че е малко рисковано да се пият по време на бременност хранителни добавки, защото нямат сертификат на лекарства. Та ще изчакам да видя мнението на Сигридов.
flyinggirl, в крайна сметка с нея си проведохме дискусия, разбрахме се и кой кого подкрепя няма особено значение вече... Simple Smile

С риск отново да ми кажете, че се шашкам дали е възможно някой да ми отговори дали е пускал БХС на две места, за да се подсигури? И подчертавам, че не съм шашната в момента.

# 221
Здравейте, момичета! Днес си пуснах контрола на желязо, вит. Б12 и вит. Д. След инжекциите вит .Б12 се е вдигнал значително и сега е 440 /реф.141 - 489/. Вит. Д също вече е в референтните стойности, макар към по-ниската граница - 64 /реф.50 - 120/. Обаче хемоглобинът продължава да е нисък - 114, като желязото ми е 13 /реф. 5 - 34,5/. И това при положение, че пия два пъти дневно Сорбифер ooooh! Пробвах тази вечер да звъня на Сигридов - поне 3 пъти - но телефонът му е изключен, а мен ме притеснява, че нямам много време. До секциото ми остават 11 дни, в които евентуално мога да направя нещо по въпроса с желязото. Някоя от вас знае ли някакво ударно средство за качване на желязото? Чудех се дали ампулите Тотема не водят до по-бърз резултат? Много ми се искаше за секциото да отида с хемоглобин поне в референтните стойности newsm78

# 222
Играчките се слагат във фризер не заради бактериите, а заради акарите, които не издържат на замразяване.
БХС на 2 места ми се струва крайно излишно.

# 223
Франи, на мен желязото и хемоглобина ти ми изглеждат добре. Моето без да съм бременна е на долна граница - около 6-7, че даже се и радвам, защото много бързо го смъквам до 1.
За усвояване на желязото помагат Биозин, цитруси, фолиева киселина. При мен се вдига само с вливки, другите са кажи речи еднакви и действат слабо. Може да се приема сусамов тахан.
Саб две БХС няма смисъл, но направи електрофорезата на хемоглобин.

# 224
  • София
Франи, Б12 ти е супер вече! 👌 За хемоглобина можеш да включиш билкова кръв, чай от коприва и сок от цвекло... друго не се сещам какво може да направиш за 10-тина дни...
За БХС на 2 места - по-скоро не бих направила, от колкото на 2 места и Саб, след като пишеш във форум и задаваш въпроси, очаквай всякакви отговори и като не ти хареса някой от тях го подмини, защото оставаш впечатление, че се заяждаш, а ако и чувство за хумор нямаш, по-добре не ходи при д-р Сигридов изобщо!   Whistling

Общи условия

Активация на акаунт