Родено през Октомври бебче, сладичко си гушкам вече

• 41 299
  • 722
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета. От няколко дни не съм писала,но малкият нещо е кисел. Колките като че ли отшумяха но неакането много го мъчи. Алтая, не мисля, че недохранването е причината. Аз имам бебешка теглилка и претеглям Дани поне 3:--4 пъти. Детето всеки път поема различно количество кърма, но много рядко по-малко отколкото трябва. И въпреки това не е акал от 4 дни. По мнението на педито кърмено бебе може да не ака 5 дни. Било нормално #Crazy И да си взема бебешка клизма, но тя да се прилага само в краен случай newsm78. И да го храня по-често. Пък ние се храним през 3-4 часа и денем и нощем. Дори лрез нощта не лрави 6 часова пауза, както орепоръчва педито. Направо яко се филмирах с това акане...

# 121
Шишета не мисля да сменям докато не им се изтърка като при Мецани скалата с количеството.
Биберон изпозлвам Калма и на опаковката пишеше да се смени след 3 месеца. Досега е използван по-малко от 10 пъти, та мисля да откарам поне 4-5 месеца с него.
Залъгалките сменям всеки месец.

Друг въпрос - докога мислите да гладите дрехите на бебенцата? Мила утре става на 2 месеца, мислех поне докато стане на 3, но дали е нужно още? Позната само първия месец глади.

# 122
Теди, Ния ве ака 5 дни, звъннах на педи и каза клизма, направих я и наистина се оказа запек - имаше 2 меки топченца, а останалото беще нормално.
Скийтър, аз мисля да гладя до Нова година, ама вече гладя през куп за грош. Не искам да спирам отведнъж. После само при нужда, че мразя намачкани дрехи.

# 123
А защо смятате да спирате да гладите? Особено зимата, когато дрехите изсъхват трудно и не са изпръхнали от слънцето, мисля да си ги гладя.
Ние днес бяхме на коледна фотосесия, малкият реагира много добре. Беше спокоен, даже ни пусна някоя друга усмивка, но като дойде време да избираме снимките се размрънка, та го кърмих във фотото по предложение на фотографката (милата, и тя има малко дете, та ми влезе в положение "Вади и го храни детето, не се притеснявай, няма да го държиш гладно я" ми каза ). Вие ще снимате ли малките сладури за първата им коледа?  photo santa2 Close-mas:

# 124
  • Сливен
Аз няма да спирам да гладя - за децата гладя всичко, а за нас - само чорапите не гладя, така съм свикнала, всичко още щом изсъхне , преди да го прибера, го гладя.
Далия, на 12-ти ще ги водим и тримата на фотосесия, ще ни направят и обща снимка на цялото семейство. Утре пък ще снимат Ивайла на градината, та тя като принцеса два пъти ще я снимат.
Та като казах за нея, някоя мама по-назад се чудеше как да се справи с ревността на по-голямото дете. Аз имам такива пробели с Ивайла, с баткото - не, но той е на 10г. и даже когато тя беше бебе не ревнуваше. По съвет на пирятелка когато бебето ревне, с известна доза досада казвам "ох, това досадно бебе пак почна да плаче" или нещо подобно, за да види че реагирам и срещу него така, както и срещу нейните глупости. Дава известен резултат.

# 125
  • В къщурката на хълма на феите
аз за да не ревнува Ема й давам да помага .. да носи кърпички, да разкопчава копчета .. такива работи .. долу горе помага .. поне забравя да се тръшка ..

# 126
Взехме си сушилня като се роди малкия и не гладя-дрехите си излизат дезинфекцирани, меки и изпънати, поне една грижа по-малко Simple Smile
И коликите на Дани като че ли са в своя пик през последните 10 дни, снощи плака от 8 до 12 и половина, няма по-трудно бещо от това да гледаш детето си да се мъчи и да стош безпомощен. Минахме и през Колийф две опаковки, Инфакол няколко опаковки.. В момента пробвам Абоколикен + чай от копър и анасон, и естествено всички останали трикове като затопляне на коремчето, масаж, бял шум, разнасяне на ръце, но снощи нищо не даде резултат Sad Стискам зъби и се моля това да свърши по-скоро  Praynig
Относно нощните хранения като направи един месец започна да пропуска това в 1, но е като часовник за следващото-в около 3 Simple Smile надявам се скоро да започне да спинка поне по 6 часа.
Пропуснах да добавя, че от десетина дни сме вече само на АМ

# 127
Не гладя. Всички дрехи минават през сушилнята на бебешка програма с високи градуси, мисля, че това е достатъчно. Изгладих всичко само първият път (преди да се роди бебка като й подготвяхме нещата), след това - не. За мен няма по - досадна работа от гладенето и нашите неща не гладя ако нямат нужда, т.е. да са видимо намачкани.

# 128
ММ се обяви против сушилня и аз за съжаление гладя. Искам да спра, защото ми отнема страшно много време, а и мразя! Обмислях да гладя само нещата, които се допират директно до кожата - бодита и ританки, и да спра да гладя пуловери и жилетки, одеала и гащеризончета след третия месец, но ще видим. Единствено наистина много по-добре изглеждат, когато са изгладени и това вероятно ще ме гложди толкова, че може и да не спра..

# 129
Ох, за колики не ми се говори...вчера беше нещо страшно! Симона рева цял ден, не спа въобще, превива се, напъва се, някакъв ужас! Днес бяхме на лекар, но освен, че окончателно си затвърдих мнението да сменя педиатърката, друго не постигнахме.
Общо взето ни се накара, че очакваме бебето да не плаче и ако сме искали да спим да не сме го правили  Shocked при положение, че ние не сме споменавали нищо за спане, казахме, че детето горкото не може да спи от колики.
Та, сега освен, че сме в търсене на друга, се замислям и да търсим детски гастро ако проблема продължава, в друг град, тъй като тук няма.

# 130
  • В къщурката на хълма на феите
Общо взето ни се накара, че очакваме бебето да не плаче и ако сме искали да спим да не сме го правили  Shocked
ко речИ??? нещо от глухата страна ми се падна #Cussing out #2gunfire #2gunfire

# 131
И при нас са много, много зле. Най-зле са, когато почне да пръцка, а аз си мислех, че би трябвало да го облекчава като изкарва газовете, при вас как е момичета?
Иначе съм решила, че след месец, като има три навършени месеца и продължават да го изследваме за непоносимост към някоя от съставките на млякото, знам ли и аз.. Sad

# 132
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И аз не гладя дрешките,защото имаме сушилня.Мисля,че нямаше да се справя,ако трябваше и да проскам,чакам да съхнат и гладя,браво на тези,които се справят.
И ние имаме страшни колики през нощтта.А що се отнася до педиатърката - и аз мисля да я сменям,защото вече два пъти ни предписва неща,които са за възрастни и на листовката изрично пише на деца под 1 год. да не се дава.
А да ви попитам - и вашите деца ли ядат през нощта на 3 часа? Има ли такива,които правят по-дълга пауза?

# 133
Малкият яде в 10:30, после в 3, после в 6 сутринта, далече сме още от големите паузи

# 134
Здравейте,
Мисля да не спирам да гладя, не понасям измачкани дрехи. И аз съм със сушилня  и гладя абсолютно всичко, въпреки че малко нанагорно ми идва....със сина ми бях абсолютно луда - гладех дрехите от двете страни, така че имам значително подобрение.
От вчера давам освен Лефакс и Биогайа, пръцкането също намаля и Мария е доста по-спокойна.
Шишетата няма да сменям, стъклени са, а бибероните на 1, 5-2 месеца. Аз също ползвах Калма 10 дни, но малката много се давеше с него и затова го смених.
Ние правим чудееесна дълга пауза ......от 7 до 13 часа Grinning Иска ми се някакси да я промени тази пауза на -6часа, ама засега сме така...

Общи условия

Активация на акаунт