Родено през Октомври бебче, сладичко си гушкам вече

• 41 299
  • 722
  •   1
Отговори
# 135
Това с гладенето е гадна история. И аз мисля да гладя до към трети месец и после само ако има нещо доста намачкано. А за дълги паузи мсжду храненията и аз мечтая, но малкия иска да се кърмим през е-4 часа денем и нощем Shocked

# 136
Общо взето ни се накара, че очакваме бебето да не плаче и ако сме искали да спим да не сме го правили  Shocked
ко речИ??? нещо от глухата страна ми се падна #Cussing out #2gunfire #2gunfire

Мда...и аз бях така  #2gunfire мисля това да ни е последното посещение при нея!

LNedkova, и при нас е така най - много плаче като почне да пръцка, но това е защото трудно излизат газовете.
Аз също искам да изследваме за алергия към белтъка на млякото, но лекарката, че трябвало да се вземе венозна кръв и не знаела дали има лаборантка, която да го направи  Rolling Eyes а и аз не знам как ще стане точно, тя няма да стои мирно  Rolling Eyes каза да минем директно на хипоалергенно мляко, което на мен не ми се нрави като съвет...все пак детето няма доказано алергия  Rolling Eyes

За храненето през нощта - когато Симона е спокойна (т.е няма колики) си прави 6 часа пауза, но иначе се буди по - често на около 4 часа. Давам й когато иска, няма как да я държа гладна. Изяжда повече от препоръчваното количество,но... Rolling Eyes
Вашите бебета по колко АМ ядат?

# 137
Ние правим пауза от 23,30 до 04.00, а от 2 дни изкарва до 6.00 часа. Ако излезем навън през деня, пак има 4-часова пауза. Ако сме си вкъщи, режимът е хранене през час, час и половина.

# 138
Калина, аз май стм една от малкото мами, която е вече изцяло на АМ. Педиатърката каза 110мл, които давах точно една седмица, после продължих със 125мл, като последните десет дни не му стигат и мрънка, но му давам чайче и после биба. Много ме е страх да му давам повече, заради опасност от прехранване, което знам, че също засилва коликите Sad
Дани по едно време правеше пауза от 22:30 до към 4 , но в последно време се буди даже преди 3 часа. Дано като наддаде още малко да издържа цяла нощ-първият месец сме с 1,2кг нагоре, другата седмица сме на консултация и ще видим докъде сме стигнали. Докато се буди, ще си му давам, то няма и друг начин-гладът се чете в очите му Mr. Green

# 139
Здравейте момичета, аз няколко дни време никакво нямам. Ама си следя темичката изкъсо.
 Аз все още гладя дрешките, но общо взето съм решила след нова година да гладя само бодитата, даже и ританките не мисля да гладя. Но това е само засега, защото много си харесвам подредбата на скринчето на малчо и ако не гладени дрехите изглеждат зле, мпже и да си продължа, абе луда работа.
Още съм си във филм с тези акания,,но вече давам Биогая(която дърва в хладилника) и от два дни ака 6-8 пъти на ден, а не над 10. Консистенцията продължава да си е доста редичка, тип нектар от кайсия. ooooh! Опитвам се да съм по- спокойна.
С храненето и ние имаме проблем - бях ви казала, че го след обяд и вечер дохранвам с кърма, която съм изцедила предната вечер. Дохранвах с 20-30мл., но тъй като с калмата се давеше, давах с Авент. И той изведнъж реши, че със шишето е по- лесно и сега водим безумна борба -прави чудеса на гърдите ми, направо ги разрани от дърпане, теглене, виене и т,н.Но и аз съм инат и днес го дохраних само сега на последното хранене, надявам се утре и без него. Но зърната адски ме болят  Sad
незнам дали ви казах, че с това глупаво дохранване започнах, защото реших че кърмата ми не стига Sad
И аз мисля да му направим коледна фотосесия, другата седмица ще ходя да му купя коледен костюм  Laughing
Относно паузите нощем, понякога спи по 6- 7 часа, понякога изкарва само 5, незнам от какво зависи.
Шишета, биберони  и закъгалки още не съм сменяла(та аз почти не съм ги ползвала), само залъгалката исках да сменя, но нещо не улучих размера и той не иска да я смуче, та си остана със старата.
еми в общи линии това от мен.
лека нощ

# 140
Добър вечер Simple Smile
Гладенето и мен ме побърква, та се наложи да намеря решение- слагам всичко в един плик и нося на свеки, казвам, че ми трябват за вечерта и минавам да си ги взема Simple Smile С дъщеря ми бях изтрещяла, гладих една година отвътре и отвън.
И моето момче много пищи, като пръцка, голям зор му е. Аз да питам какви дрешки купувате? На нас вече 62 са ни малки, което ми се струва нереално, явно не ги шият като хората. Вечер му слагам ромпър, с всички са с много къса част за краката и той не може да си ги опъне, с 68 е твърде голямо все пак, не знам с какво да го слагам да спи Simple Smile

# 141
  • София
Здравейте. Да се разпиша и аз среднощно. При нас все още няма големи паузи и нощем се кърмим през три часа,но да се надявам да поразреди. За дрешките носи 56 сега. Въпреки че ползвам сушилня,гладя. Фотосесия ние правихме вчера,толкова неспокойна беше,голям екшън,мисля на 10 години като стане да е следващата. Усмихнат ден ви желая.

# 142
  • Сливен
Времето стига за всичко,просто всеки нормално гледа да си направи живота по-лесен. Аз с три деца и учене, се справям с гладенето на 5 души, но това си е до лудост и до навици  Wink
Тази вечер паузата беше 9 часа, в 7ч. сутринта го събудих, защото щях да гръмна, та яде само от едната гърда и половината го повърна, а той по принцип никога не повръща.
Аз днес съм малко настинала - гърло и температура, ММ го изкара на крак и аз след него, децата са здрави, пу, пу.
И Теодор много порасна, обаче ми прави впечатление, че расте на крака повече, ще е дългокрако дете, всичко там му е окъсяло, а на ръцете е добре.
Вчера накупих подаръци на всички познати дечица, останаха моите, но и това ще свърша.
Хубав ден  Hug

# 143
Добро утро kaffeetrmker_2
Да се разпиша и аз по темичките:
- снощи след като я нахраних в 21 после яде в 3 и после в 6:30. Даже през деня се случва да прави по 4 часа паузи. И малката трябва да изпива 110, но рядко се случва това, горе-долу 90-100 изпива;
- аз не гладя вече, мисля че няма смисъл и е губене на време. Аз и нашите дрехи не гладя, освен ако не се налага;
- на 56 размер сме сега.

Щях да ви питам какво мислите за кехлибарени герданчета против болки за малките?  Rolling Eyes

# 144
Мила носи 56 и 62 в момента, примерно бодитата и стават 62 по-добре от 56, но ританките са и много широки 62. А и от марката зависи.

# 145
Добро утро. Радвам се, че темата се е активизирала. Ще започна да се включвам редовно.
Подкрепям с 2 ръце, че дохранването води неизменно до намаляване  и спиране на кърммата. Започнах да дохранвам бааткото когато беше на 1 м.и за още 3м кърмата ми спря напълно. Сега бях решиила при никакви обстоятелства да не дохранвам,но не се получи. Около 10 дни се мъчихме, пиех чайове, хомеоппатични хапчета, ядях почти изцяло жито, овесени ядки, сурови орехи и сушени плодове. Кърмех през 30 мин за по 1 час. Е няма такова реване. Няма как постоянно да е закачена за мен. Баткото е на 2г и е вкъщи по цял ден. Имам  си много грижи за него. Отделно бях яко изостанала с домакинската раббота. Накрая 2 дни теглех преди и след всяко хранене. Детето не можеше да изяде и половината от това, което би трябвало. За 2 седмици не беше качила почти нищо. Нямаше смисъл да се мъчим повече. Взех АМ и дохранвам. Даже съжалявам, че изчаках толкова и си измъчих детето (че и баткото), но все се надявах, че кърмата ще се увеличи.
Иначе шишетата не мисля да ги сменям скоро. Бибероните им ще сменя, когато ми трябва вече  2 капки. Биберон залъгалка не ползваме.
В общи линии откакто започна да се наяжда, бебка започна да прави нощна пауза. Последно яде в 20.30-21.00 часа, заспива след около 1 час и се  събужда в 3, а поняякога и в 5. И в зависимост от това кога се събуди, има 6 или 7 хранения в денонощие.
Използвам сушилня и не гладя нищо. Голямо удобство ми е и ми спестява много врреме.
Започнах да стерилизирам по 1 път  на ден.
Носи дрешки 62 размер.
АМ правя 120мл + 4 лъжички. На 2 м и 1 седмица е. Когато кърмя обаче мисля, че изяжда по-малко.

# 146
  • Italia
Добро утро от мен. По темите-
Гладя все още всичко,не зная до кога.
През нощта прави петчасови паузи,понякога и по големи. Например снощи заспа към 22:30 и се събуди в 4:00. Но пък след това заспа в 6:30  Tired
За коликите не искам да говоря за да не урочасвам нещата,но от известно време са ок нещата Praynig Praynig
Все още сме на 56 размер,но й омалява вече,вчера пуснах една пералня с дрешки 62 размер, ще видя пък дали няма да са и големи
Тъй като другата седмица ще слагаме първата петвалентна ваксина и очаквам да вдигне температура,искам да ви попитам имате ли и какъв термометър. Аз още не съм купила,а има най различни модели,та се чудя кой от моделите ще върши работа  newsm78

# 147
Здравейте и от мен,за гладенето-все още гладя,но сега вече само от вътрешната страна. Вили заспива  след баня към 8:30 и спи до към 2 и нещо, към 6 часа. На нас ни подариха термометър биберон,засега показва нормални стойности. Simple Smile

# 148
LNedkova, не му е много мляко според мен и Симона яде по 115-125 мл. понякога имам чувството, че и още да има още ще яде. Педиатърката каза по 120 мл. 6 пъти, а тя яде 7 пъти така че става повече от препоръчаното количество, но това е ориентировъчно. Няма как всички бебета да ядат еднакво. И аз се притеснявах да не я прехранвам, но не мога да я държа гладна, понякога като не й се яде изяжда по - малко или направо заспива на шишето. Вода отказва да пие, понякога пие малко чай на Хип против колики, но не й давам веднага след ядене, гледам да са минали поне 30-40 минути и не изпива повече от 20 - 30 мл, освен това много се дави  Close гълта като пате, а и май свикна с гъстото мляко и не се справя с преглъщането на чая...
За дрешките и ние снем на 56 или 62 размер, вече започват да й омаляват, но тя и сушилнята ги свива...
За времето - аз се опитвам и да поработвам от вкъщи (много трудно ми се получава), така че всяка домакинска работа, която може да се пропусне се пропуска  Peace
Имаме електронен термоментър, но само веднъж сме го използвали, не знам колко е верен...

# 149
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Леле,само моето ли пие по 150 мл ?? Ако е по-малко реве.Но аз редувам АМ давам един път,следващия път - кърмя.Така че не знам на ден точно колко изяжда.
На нас вече дори 62 размер взе да ни отеснява хихи май ще го правим шишко .
Много се радвам , че темата е активна.Това да чета форума доста ме развлича, покрай грижите за малчо само това ми е забавлението хаха.
Благородно ви завиждам за нощните паузи,дано и ние скоро да се похвалим,но не ми се вярва,сигурно чак на захранването ще е.
А да ви питам вашите деца лесно ли заспиват самички? Вие държите ли ги на ръце? Моят младеж реве и не разбира,че просто му се спи.Чака да бъде гушнат и тогава млъква и заспива.Като го оставя обаче,пак се събужда и реве.През деня нямам нищо против да го гушкам,но през нощта в 4 например като почне да се мята единственото,което иска е гуш,ама на мен така ми се спи.Дано не свикне все на ръце.

Общи условия

Активация на акаунт