Родено през Октомври бебче, сладичко си гушкам вече

• 41 299
  • 722
  •   1
Отговори
# 105
Усещам гърдите си някак меки, а и бебето изглежда гладно. Все мрънка или направо плаче. Знам ли, може и от коликите да е...

От две седмици имаме проблем с изхождането. Прави го на четири, пет дни. В чудо съм се видяла. Педиатърката каза да вземем клизма Медилакс педиатрик. Правихме я миналата седмица, но нищо не стана. Изака се на другата сутрин, явно нещо не сме се справили.

# 106
avonita , внимавай с това дохранване. Аз проверявам дали имам кърма, като приключи малкия, пробвам да изстискам от гърдите си мляко, винаги има. Просто от известно време вечер огладнява през час и половина, два. Слагам го на гърда. Приятелка ме предупреди, че имат период между 2 и 4-ти месец на ускорен растеж и тя тогава е започнала да дохранва синът и и следователно кърмата и намалява и след това съвсем спряла. Мисълта ми е, слагай детето на гърда, така хем ти няма да се тормозиш че реве, хем то при самото сукане ще се успокоява и ще си хапва колкото иска, хем ще стимулира гърдите ти да произвеждат повече кърма.

# 107
Ще опитам и така. Днес е голям ревльо, успокоява се само на гърда.Слагам го толкова често, че чак се притеснявам.

# 108
Момичета, не забравяйте, че кърмата се регулира до 6-тата седмица и е нормално след това гърдите вече да не стават на камъни, а да са меки дори и преди кърмене. Това не значи, че кърмата не стига! Колкото повече суче и е гладно бебето, толкова повече ще бъде произведена, Далия е права, започнете ли да дохранвате никога няма да се регулира кърмата, така че да стига за бебето и вечно ще трябва да дохранвате или направо да минете само на АМ. Регулирането става понякога в рамките на ден! Както и бебето не всеки път суче еднакво количество, та ако един път го измерите преди и след хранене и изчислите, че е яло по-малко от обикновено пак не значи, че кърмата не е стигнала. И аз имах ужасен страх, че все нещо с кърмата ще се случи (и на моменти още го имам), но реално не е така. И Мила реве на гърдата след хранене, а аз изцеждам от нея още по 30-40 милилитра, та явно друг и е проблемът, реването не е задължително глад.

(естествено има изключения, при които кърмата наистина не стига, но е рядкост!)

# 109
Запис от мен. Имам много да  ччета. Не мога да наваксам.

# 110
Здравейте и от мен.Аз бях се записала в темичката и чета всичко без да изпускам нищо,но нещо немога да си влезна от старият профил и затова реших да направя нов и да пиша.Родих на 1.10 момче 3780кг.53 см.Имам и голямо момче на 7 години.Надявам се че ще ме приемете отново!☺☺

# 111
Момичета, да ви попитам, капките биогая и биоамика в хладилник ли съхранявате след отваряне на опаковката? В инструкцията пише да се съхранява под 25 градуса, но се чудя дали не трябва в гладилбик.Другото е, че се събудих от горещина и темперарурата беше 25.3 градуса.Дали са се скапали капките?

# 112
  • В къщурката на хълма на феите
Нищо им няма.. Ако ще си спокойна просто ги сложи в хладилника и готово.. Иначе момичетата правилно са ти казали.. И 3 часа да суче бебето, няма проблем, освен че ще ти стане скучно.. Не дохранвай, за да не обърнеш ефекта срещу теб..

# 113
  • Сливен
Здравейте и от мен.Аз бях се записала в темичката и чета всичко без да изпускам нищо,но нещо немога да си влезна от старият профил и затова реших да направя нов и да пиша.Родих на 1.10 момче 3780кг.53 см.Имам и голямо момче на 7 години.Надявам се че ще ме приемете отново!☺☺
добре дошла отново, само си кажи стария ник да го променя с новия.
за кърменето на поискване - да, понякога е много досадно, в часовете преди къпане буквално Тео е нон-стоп на гърда, но за мен дилемата за дохранване въобще не стои, минала съм и през едното и през другото, определено дохранването около 3-4-ия месец доведе до спиране на кърменето с първото ми дете, с второто упорствах, не веднъж бях на ръба да дам АМ, но успях да кърмя до 1г. и 9мес., с 6 пълни месеца само на кърма и после бавно-бавно захранване. Откакто се е родил Тео имаме точно 1 денонощие с хранене на 3 часа, през останалото време е напълно хаотично, но пък вече цяла семица като заспи след къпането  21- 22ч. откарва до 6-6,30ч.
Ще се опитам днес да добавя новите мами.
Хубав ден  Hug

# 114
Благодаря за съветите.Ще кърмя повече Simple Smile

# 115
Старият ник е cvetka_1.Ние преборих ме кориките с борина.Като знам първото дете,че ревеше денонощно и няма нищо където да го успокоява сега направо е супер.😅Давах ме какви ли не капки и се отказах от тях.Няма никакъв ефект.Хубав ден

# 116

roxanna Моля те да поправиш и грешката която допуснах, а именно, че на 23.09.2015 г. беше секциото  Мама Baby-G - бебе Калина, 3140 гр., 49 см., термин 02.10.2015 г. , секцио, първо дете  Embarassed Извинявам се, че те занимавам  Hug bouquet Благодаря

Вие ще сменяте ли шишетата (тези които не кърмят)? Нали казват, че като се ползват три месеца и след това се сменят с нови Rolling Eyes. Бибата на шишето я сменям всеки месец...Ползвам шишета на Avent Whistling

# 117
Baby-G, аз ще ги сменя, но защото взех само малки - 150 мл. и сега ще ми трябват по - големи. Иначе мисля, че е достатъчно само биберона да се смени, особено ако шишетата са стъклени няма какво да им стане.

# 118
  • В къщурката на хълма на феите
с първото ми дете шишета смених на 7-8 месеца като беше, че надписите се бяха изтрили и не знаех колко вода наливам .. биби смених на 6, 12 и 18 месеца .. освен тази на шишето за вода, понеже Ема я изгриза няколко пъти и просто нямаше как иначе щях да я удавя ..

# 119
Аз държа Биогаята в хладилник по препоръка на фармацефта. Шишета и бибепони не дъм сменяла, но и съм ги ползвала няколко пъти, само се чудех за залъгалката дали не й е дашло времето. Забелязах че при стерилизиране се е промъкнала пара вътре.
За кърменето и аз се чудя дали да не дохранвам, защото Ния през деня е на гърда през час, и постоянно се нервира, а през нощта си хапва доволно, даже има за цедене. Друга грешка, която се мъча да поправя е при пропуснатото нощно хранене, да изцеждам, но не всеки път се събуждам.Не зная дали й стига,защото не ака редовно, но пишка доволно newsm78 Стигна се до правене на клизма, след 5-дневно неизхождане. Сега пак 2дни затишие. Sad

Общи условия

Активация на акаунт