Моята сватба през 2016 година (тема 2)

• 63 412
  • 705
  •   1
Отговори
# 645
  • Варна
Аз съвсем се убърках с тия изнесени ритуали, ние няма да имаме Simple Smile Иначе аз можех да организирам сватбата и от март до октомври (Аз съм Дева и всичко при мен трябва да е изпипано до съвършенство в най-кратки срокове ), но мин година беше наситена с пътувания извън граница и нямаше нито отпуска, нито бюджет (понеже сами плащаме всичко) Grinning
И ние всичко си плащаме самички и затова бързам да определя бюджета. Защото идеи много, пари - никакви! Laughing
В началото и аз си мислех за изнесен ритуал, ама с църквата се объркват нещата. Затова в ритуалната зала -> църква -> ресторант  Peace

# 646
Така е най-добре и според мен Simple Smile

а за бюджета - направи си табличка и сметни - аз така направих. Сиг ще го надвидим, така, че предвиди още 20% Simple Smile Heart Eyes

# 647
аз се чудя кога да почвам роклята... някъде около юни може би за началото на окт? искам да я имам готова, ама от друга страна после да не вземе да ми "омръзне" до сватбата Grinning

Моята е купена за октомври, но съм я командировала при мама и тате, за да не ми омръзне. От ноември досега я обличах само веднъж, за да репетирам ход с шлейф.

# 648
  • Варна
Така е най-добре и според мен Simple Smile

а за бюджета - направи си табличка и сметни - аз така направих. Сиг ще го надвидим, така, че предвиди още 20% Simple Smile Heart Eyes
Направила съм я ( petia_parkova удари едно стабилно рамо  bouquet), но има още неща, които не съм организирала и проверила...
hrisa__89, благодаря за съвета - бях забравила да добавя непредвидени разходи. Мисля, че 25-30% са достатъчни  Wink

# 649
Ооо момичета, ние определихме един бюджет, сами си плащаме всичко и аз за всяко нещо го надвишавам. ММ беше определил за видео 1200, аз си избрах най-добрия в плд за 1800, за фото каза 800-900, аз реших най-добрия от несебър 1300, а заже трябва да му поема пътни и нощувка. За рокля беше казал 1000, аз си избрах от софия на дизайнерска за 2500, с корекциите може да стане 3000. За украса каза към 1000, то само цветята ще са около 1000 и нещо и отделно украса... и така общо взето... една приятелка и те бяха казали 15000-20000 за сватба, излезна им 30 000

# 650
  • Варна
penny2208, завид-завид!  Heart Eyes
Казах го, но ще повторя - и ние самички плащаме всичко. Но като гледам сватбата ще бъде около 5 хил.лв. с всичките му там украси, манджи и т.н. Е, роднините са в хубави професионални области - кой в сладкарство, кой в печатни и рекламни материали, кой в шев и ръкоделие - тъй че се надяваме на подкрепа  Wink

# 651
Момичета, много искам такива ритуални чаши, но .........незнам от къде да ги търся, ама как да кача снимка

# 652
Влез в prikachi.com и там може да прикачиш снимката и да ни дадеш линк да видим

# 653
  • В сърцето на любимия човек
Нашата сватба, за 80 гости излезе 12 000 лв. като ползвахме отстъпки за почти всичко, а много неща си направихме сами. Просто в София е скъпо.

Имайте предвид, че не основните неща раздуват бюджета, а един куп уж малки разходи. Тук 30лв, там 50лв и накрая отиват едни 500лв, и даже не знаете къде точно са изхарчени.
Предвидете си пари за overtime за фотографа, DJ и ресторанта - поне 2ч. Стандартно резервациите са за 5 или 6ч, но ако започнете в 18 или 19ч, те изтичат до полунощ, а повечето гости остават до 1-2 ч.

# 654
  • Варна
Ох, момичета - тъкмо се бях поуспокоила и вие пак ме напрегнахте ooooh!  Малката ни сватба ще ни излезе соленичко! Айде отивям да допълвам табличката и бюджета си! Heart Eyes

# 655
  • В сърцето на любимия човек
Ами то финансовата разлика между малката и голамата сватба е само в ресторанта. Всичко останало пак го има, освен ако не е само подписване:
-фотограф
-ДЖ
- рокля, обувки, чанта, чорапи/чорапогащник прическа, грим, букет
- костюм, риза, обувки, вратовръзка/папионка, колан/тиранти, прическа
- торта, погачи, чаши, бокал, свещи, бутониери, тюлени късметчета, подаръчета за гостите, бонбони за църква и гражданско, ритуално вино и шампанско, украса
- подаръци за кумовете
- такси за гражданско и църква

Може и да пропускам нещо  newsm78

# 656
  • София
За изнесения да поуспокоя дамата. Не  е много сложно. Ние ще се подпишем предния ден смаос  кумовете, без церемония. и На др ден е сватбата - църква - фотосесия- изнесен в градината на ресторант експо с водеща, която прави мн изчистени , сдържани, но и романтични ритуали и не  ечак фиктивно, защото ние няма да сме слушали реч в обредния дом, така че и за нас ще ис е вълнение. и после получамв поздрави и ресторант.

# 657
аз се чудя кога да почвам роклята... някъде около юни може би за началото на окт? искам да я имам готова, ама от друга страна после да не вземе да ми "омръзне" до сватбата Grinning

Моята е купена за октомври, но съм я командировала при мама и тате, за да не ми омръзне. От ноември досега я обличах само веднъж, за да репетирам ход с шлейф.

Лимонче, не се ли притесняваш, че ще ти стане голяма, ако отслабнеш до датата?  Heart Eyes Heart Eyes

Ние мислим да ходим на фитнес и аз се опасявам, че ще ми се промени тялото (верочно няма да отслабна, че съм слаба горе-долу, ама стягане оформяне). А и на басеин ходим.

Затова още задържам роклята Simple Smile

# 658
  • Варна
Браво, hrisa__89! thumbsup Аз пък колкото и да се опитвам да спазвам диети и режими, все кръгличка си оставам Rolling Eyes Но и аз не съм скочила на роклята все още... малко по-нататък

И да ви питам нещо - какво смятате за гравирането на халките? И ако ще гравирате вашите, какво ще напишете? Име и дата или само дата?...
Аз не съм сигурна, че искам да има нещо на халката ми. Но за улеснение на ММ може би ще гравираме само дата (все пак се надявам да не ми забрави името!)  Joy

# 659
Ние мислим име и дата. Дано има място на моята халка за чвсичко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт