Моята сватба през 2016 година (тема 2)

• 63 412
  • 705
  •   1
Отговори
# 585
  • Варна
Аз съм си направила табличка, какво и за къде ми трябва. Ако искаш пиши и ще пратя - може да ти е от помощ  Peace
Много много много благодаря!  bouquet

# 586
Момичета,здравейте! Много се надявам да ми помогнете ! Коренно сменихме плана-ще имаме сватба на открито..Много ми се иска да е в някоя къща с голям красив двор..да има място за 60човека,дансинг и шатра с маси.. Та мисълта ми е- знаете ли такава някъде,която да се наеме за 1 ден става въпрос за София или околността.. За юни месец.. Нищо не мога да намеря,а и не знам къде да търся  ? Моля,помагайте Sad  Hug

# 587
# 588
Дами, откакто я има групата тук темичката ни съвсем замря и за да я раздвижа малко и за да стигне до повече хора: Някой  да сподели мнение за фотографа Бисер Йорданов?

# 589
Момичета,здравейте! Много се надявам да ми помогнете ! Коренно сменихме плана-ще имаме сватба на открито..Много ми се иска да е в някоя къща с голям красив двор..да има място за 60човека,дансинг и шатра с маси.. Та мисълта ми е- знаете ли такава някъде,която да се наеме за 1 ден става въпрос за София или околността.. За юни месец.. Нищо не мога да намеря,а и не знам къде да търся  ? Моля,помагайте Sad  Hug

Аз търся същото нещо Simple Smile През юни месец, може да е и около София,  но непременно държа да има градина, за да може сватбата да е навън и само при нужда да има къде да се влезе ако завали.

# 590
  • Велико Търново
Здраейте, момичета!
Да ви кажа с какво се занимавах снощи и днес. Може да ме обявите за луда, но аз предпочитам да се нарека перфекционистка - обичам като правя нещо, да го правя като хората и накрая да стане красиво Simple Smile
Та значи... Понеже нали ще си правя сама, освен бутониерите, и късметчетата и разните други дребни неща, сега събирам разни идейки. Обаче много грозно ми се струва да са си ми красиви бели късметчетата и под прозрачното тюлче са се подава една грозна черна монетка. И, първо, като ми попаднаха 2-3 монетки по 2 ст. едни такива лъскавки и новички, ги скрих за тази цел и реших, че за половин година още, все ще ми попаднат и други и ще се съберат достатъчно. Снощи реших да попитам моето момче дали не му се намират такива. И той ми вика ами защо не си ги почистиш просто. По негов съвет и, както каза, скромните му познания по химия и реакцията между оцета и медта в монетките, тази нощ се киснаха една шепа парички и купичка оцет. Ами помогна ама за мъничка част от тях. После, да затвърдя аз цялата работа, сутринта ги изтърках със сода - отново помогна само за част от тях, но поне повечето придобиха по-хубав вид. Мисля, че монетите в България или се правят от различни сплави, или някои от тях са толкова захабени, че нищо не помага.  Thinking Така... но моята луда глава нали е попадала на всякакви глупости из интернет, и нали все разправят кока колата как премахвала ръжда и всякакви други неща... размотаваше се на дъного на едно шише малко разгазирана кола, която никой не иска да доизпие и щеше да отиде в канала, та сложих паричките в чашка и отгоре кола.... Ами да ви кажа, сега си имам шепа лъскави жълтички монетки по 2 ст. Няколко от тях не са де, ама сигурно защото си бяха дооооста черни и грозни и на места позеленели, а няколко са си жълтички, но не толкова лъскави... без значение...
Та след цялата тази работа наистина започвам да се чудя - първо, защо изобщо се мъчих и търках, а не започнах с колата Simple Smile ,  и второ, какво пием  newsm78

Извинявайте за дългия пост, но хем да се похваля, хем да ви кажа какви с какви боклуци си тровим организма - вече наистина от личен опит Simple Smile

# 591
Здравейте,

Записвам се да следя темичката защото от около година с приятеля ми си говорим за сватба и напоследък ме оставя с впечатлението, че 2016 ще е нашата година, дори започвам да подозирам, че нещо се крои. Само че сега като гледам от колко рано сте се хванали да се подготвяте малко се обезсърчих и паникьосах Flushed. Мисля че милият се бави с предложението защото не си дава много-много сметка колко много време отнеме организацията.

Идеята ми за сватба е изнесен ритуал някъде из голф игрищата до Балчик. Миналата година мои познати се жениха в Lighthouse Golf & Spa с помощта на сватбена агенция Пертито, та сега и аз се заглеждам за там или някъде в района. Не планирам да има църковен брак в традиционния източно-православен смисъл. Имам семейство и познати, които са вярващи (смея да твърдя дори по-вярващи и от някои попове) и мисля че доста по-разбираемо биха прочели и обяснили на нас и на гостите ни какъв е смисъла от съюза ни пред Бога. Така ще е по-лично и неангажиращо от към дата, което може да ме улесни до известна степен (пости, задушници и тн, са в играта Rolling Eyes). Та, имам няколко чуденки...

3. Колко горе долу е реалистичното най-кратко време за което бих могла да спретна сватба в случай на предложение покрай рождения ми ден (Март) или планираните ни почивки Април-Май. Grinning (Бих искала да хвана топлите дни началото на Септември). Винаги ми се е струвало лесна работа веднъж запазиш ли си всичко, но като ви чета се оказва, че май не е точно така.

2. Коя част от организацията отнема най-много време? Може би съчетаване на ресторант, диджей водещ, фотограф?

2. Тези от вас, които планират сватби в някои от тези голф игрища или в местности извън населените ви места, плащате ли престоя в хотела на гостите или уреждате транспорт за тях преди и след края на сватбата, или ги оставяте сами да се оправят. Аз лично обмислям да организирам транспорт за гостите, но искам да си сверя часовника и с вас. Сватбата няма да е много малка около 100-120 души може би.

3. Ако някой е проверявал Lighthouse Golf & Spa, може ли да ме ориентира за някакъв ценови диапазон.

4. Имате ли представа колко време по-рано трябва да се запази дата за граждански брак във Варна/Балчик. Това, което чух за София малко ме шокира.

5. Останала съм с впечатление, че агенциите спестяват доста време, но не знам дали това от опит е така. Някоя от вас може ли да го потвърди?

Мисля, че това са въпросите, които започват да ме мъчат малко по-малко и ще съм изключително благодарна, ако можете да ме посъветвате:)

# 592
Хоп и аз в темата. Нашата дата е 05.09.2016 Стара Загора, а ресторантът е Сити. Живеем в чужбина и докато си бяхме миналия месец в БГ за 2 седмици успяхме да запазим гражданското, църква, фото+ видео, агенция, музиканти за взимането, торта и DJ. Поканите ще си правя сама, като вече почти съм към края, но  за тези бутониери се чудя какво да правя..... нашата сватба ще е със слънчогледи и зебло, можете ли да споделите от къде се сдобивате с материали за нещата, които сами си изработвате. Другият голям проблем е за подаръците за гостите, бях решила да си направя сама курабийки със слънчоглед от фондан, поръчах си даже и специален резец за целта, но се оказа пълен ужас.....та сега съм в застой.....Може да ви се стори много глупав въпрос, но видях, че продават готови празни табелки за имената на гостите, добре де..... а аз на ръка ли трябва да ги напиша....как се принтват....някакви идеи? Simple Smile

# 593

Аз търся същото нещо Simple Smile През юни месец, може да е и около София,  но непременно държа да има градина, за да може сватбата да е навън и само при нужда да има къде да се влезе ако завали.
Шато Драгалевци София  ценови диапазон 40-60 лева с хубава градина и ресторант макс за 60-70 човека
Face Bar and Dinner Горна Баня ценови диапазон 58-90 с хубава градина макс 200 и ресторант макс 120
Хотел Вила Екатерина Вакарел - не си спомням подробности
Хотел Света Екатерина Рибарица
Дипломатическият на Горна Баня - лично мое мнение -не ме кефи

Кажи горе долу ,имаш ли бюджет за куверт .защото от по-високият клас може Лебеда и Ниагара Дойран

# 594
Здравейте,

Записвам се да следя темичката защото от около година с приятеля ми си говорим за сватба и напоследък ме оставя с впечатлението, че 2016 ще е нашата година, дори започвам да подозирам, че нещо се крои. Само че сега като гледам от колко рано сте се хванали да се подготвяте малко се обезсърчих и паникьосах Flushed. Мисля че милият се бави с предложението защото не си дава много-много сметка колко много време отнеме организацията.

Идеята ми за сватба е изнесен ритуал някъде из голф игрищата до Балчик. Миналата година мои познати се жениха в Lighthouse Golf & Spa с помощта на сватбена агенция Пертито, та сега и аз се заглеждам за там или някъде в района. Не планирам да има църковен брак в традиционния източно-православен смисъл. Имам семейство и познати, които са вярващи (смея да твърдя дори по-вярващи и от някои попове) и мисля че доста по-разбираемо биха прочели и обяснили на нас и на гостите ни какъв е смисъла от съюза ни пред Бога. Така ще е по-лично и неангажиращо от към дата, което може да ме улесни до известна степен (пости, задушници и тн, са в играта Rolling Eyes). Та, имам няколко чуденки...

3. Колко горе долу е реалистичното най-кратко време за което бих могла да спретна сватба в случай на предложение покрай рождения ми ден (Март) или планираните ни почивки Април-Май. Grinning (Бих искала да хвана топлите дни началото на Септември). Винаги ми се е струвало лесна работа веднъж запазиш ли си всичко, но като ви чета се оказва, че май не е точно така.

2. Коя част от организацията отнема най-много време? Може би съчетаване на ресторант, диджей водещ, фотограф?

2. Тези от вас, които планират сватби в някои от тези голф игрища или в местности извън населените ви места, плащате ли престоя в хотела на гостите или уреждате транспорт за тях преди и след края на сватбата, или ги оставяте сами да се оправят. Аз лично обмислям да организирам транспорт за гостите, но искам да си сверя часовника и с вас. Сватбата няма да е много малка около 100-120 души може би.

3. Ако някой е проверявал Lighthouse Golf & Spa, може ли да ме ориентира за някакъв ценови диапазон.

4. Имате ли представа колко време по-рано трябва да се запази дата за граждански брак във Варна/Балчик. Това, което чух за София малко ме шокира.

5. Останала съм с впечатление, че агенциите спестяват доста време, но не знам дали това от опит е така. Някоя от вас може ли да го потвърди?

Мисля, че това са въпросите, които започват да ме мъчат малко по-малко и ще съм изключително благодарна, ако можете да ме посъветвате:)

Здравей и добре дошла. Нека аз да ти кажа своята гледна точка.

1. Организирането на сватбата е мкного лично и индивидуално, аз съм префекциоист и съм почнала организацията март 2015 (сватбата ще бъде октомври 2016). Повечето неща сама си правя, това отнема време (понеже по цял ден съм на работа). При стегната организация може да отнеме по-малко време - зависи.

2. Не може да се каже със сигурност коя част отнема най-много време - но всяко от нещата си изисква ресърч.

4. Колкото п-раноз апазиш дата - токова по-добре - тази година в септември се отработват 2 съботи и общо взето наплива е многооооо голям, но може и да се намери свободен час за венчавка.

5. Относно агенциите - аз съм твърдо против. За време спестяват, да - но не е ясен крайния резултат. Нека момичетата, които са избрали агенции за споделят, но от мненията които чета - не мога да кажа, че съм очарована. Понякога се питват да налагат мнение, а това за мен е недопустимо. Искам сватбата да протече така, както аз си я представям, па макар и не "идеална" в очите на сватбената агенция. Не намалагм мнение, просто сподеям възгледи Simple Smile За някои агенцията е много важна и държат да имат, аз не съм от тях просто Wink

П.П. Аз вече съм направила поканите и ги раздвавам, имам капариран ресторант, DJ и фотограф. Направила съмс ватбените късмети и част от украсата и все си мисля, че няма да смогна със всичко, но това е само илюзия,ще се стегна Wink

Успех! bouquet Heart Eyes

# 595
  • София
Здравейте! Дадох линк за място за сватба на открито до София. Моля , отворете го. Simple Smile

# 596
Хоп и аз в темата. Нашата дата е 05.09.2016 Стара Загора, а ресторантът е Сити. Живеем в чужбина и докато си бяхме миналия месец в БГ за 2 седмици успяхме да запазим гражданското, църква, фото+ видео, агенция, музиканти за взимането, торта и DJ. Поканите ще си правя сама, като вече почти съм към края, но  за тези бутониери се чудя какво да правя..... нашата сватба ще е със слънчогледи и зебло, можете ли да споделите от къде се сдобивате с материали за нещата, които сами си изработвате. Другият голям проблем е за подаръците за гостите, бях решила да си направя сама курабийки със слънчоглед от фондан, поръчах си даже и специален резец за целта, но се оказа пълен ужас.....та сега съм в застой.....Може да ви се стори много глупав въпрос, но видях, че продават готови празни табелки за имената на гостите, добре де..... а аз на ръка ли трябва да ги напиша....как се принтват....някакви идеи? Simple Smile
здравей и ние сме в Стара Загора кой фотограф си избрахте

# 597
 здравей и ние сме в Стара Загора кой фотограф си избрахте
[/quote]
пиши ми на лично ако искаш Simple Smile

# 598
Здравейте и от мен:) След цял ден мерене на рокли в Асеновград,накрая пак се върнах на първата,която мерих - в салон Галина - гр. Стара Загора. Поръчах я с малки корекции и на 10 март ще е първата проба:)))

# 599
  • Sofia
Аз днес съм доста ядосана - видях проект на поканите и никак не съм доволна от видяното.
Нестандартни са, а жената която ги прави явно нито иска да променя шрифтове, нито текста който прецизно описах е същия. Давам пример - няма да имаме изнесен ритуал, а в поканата присъства. Добре,че не г е пуснала за печат - сега се чудя да продължа ли да се разправям или да сменям изпълнителя  Sad

Общи условия

Активация на акаунт