СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 652
  • 705
  •   1
Отговори
# 150
  • София
При всяко бебе е различно.
До колкото си спомням след 4-тия месец слагах каката седнала и подпряна с възглавници по препоръка на педиатъра. То аз започнах захранване на 4 месеца и 1 седмица и това е едно от условията - бебето да е стабилно, като се сложи седнало и подппряно с възглавници или нещо друго.

За пълзенето - някои бебета започват да пълзят на 6 месеца, други по-рано, трети изобщо не пълзят. При нас малката пълзеше на 8 месеца. Първо назад. После се изправяше на ръчички и коленца и се отблъсквале напред (беше много смешно). Чак след това дойде истинското лазене.

# 151
  • Северо=Западналия край
А кога започват да пълзят? Кога се слагат седнали? newsm78
Големият ми син въобще не е лазил, на около 11 мес. проходи. Сега бебо като го обърна по корем прави едни смешни движения, все едно плува Simple Smile.  А за седенето им е рано още,  поне към 6 месец.

# 152
Ние когато я водихме на ортопед за задължителния преглед ни казаха, че трябва да сяда след 6 месец, но според мен си зависи от детенцето.
Ние снощи пак се стряскахме много, наложи се пак да се гушкаме, за да може да спинка. Чудя се защо така. Заспива спокойно и после на 2-3 минутки подскача. Явно трябвада преминем и през това.

# 153
играчката за над кошарката има супер ефект - само ми трябват тапи за уши, защото ми омръзна от това пиу-пиу-пиу, но инайк как й се радва - глеад с големи ококорени очи и й се усмихва, усмихва ... кой знае какво си мисли - само да ми паднеш в ръчичките ... Wink)) моят по-голям батко беше точно така: гледаше я с радост, но при първото изправяне, беше към 6-ти месец някъде, първото нещо, което направи, беше да докопа играчката и да се провисне на нея. Естествено, че това й беше на горката Wink)

# 154
Бебка имаше млечница по езичето, устничките, вътрешната страна на бузките ... с нищо не съм се мазала гърдите ... незнам дали е трябвало, никой не ми е казал. Даже разбрах, че и така да си остане, не е проблем.

Как се справи с гъбите, понеже ние вече 2ри месец се мажем  с Фунгостатин и нищо...давам вода след ядене , после като почне да повръща след всяко повръщане пак давам вода да измие устата, че постоянно е в мляко.......казаха ми , че нямало проблеми като сме почнели захранването щели да минат, друго лекарство не искат да ми изписват , с 3ма педиатри говорих..

Момичета , вие забелязвате ли бебета ви да си търкат очичките когато им се спи? От известно време забелязвам , че доста упорито си търка очите, имахме секрети и слагахме капки, мислех че е от това, че я сърбят, но сега уж се оправиха очите , а тя продължава с  търкането , от вчера я наблюдавам и май всеки път щом си търка очите десет минути и заспива после Rolling Eyes

# 155
Ние когато я водихме на ортопед за задължителния преглед ни казаха, че трябва да сяда след 6 месец, но според мен си зависи от детенцето.
Ние снощи пак се стряскахме много, наложи се пак да се гушкаме, за да може да спинка. Чудя се защо така. Заспива спокойно и после на 2-3 минутки подскача. Явно трябвада преминем и през това.

И ние се стряскаме много, но я оставям и тя сама се успокоява и си заспива, освен това съм забелязала, че и като се гушкаме се стряска

За сядането знам на 5 мес с възглавница и на 6мес вече стабилно, не било хубаво по - рано , дори детето да иска и да се набира да се изправя

# 156
  • Пловдив
Бебка имаше млечница по езичето, устничките, вътрешната страна на бузките ... с нищо не съм се мазала гърдите ... незнам дали е трябвало, никой не ми е казал. Даже разбрах, че и така да си остане, не е проблем.

Как се справи с гъбите, понеже ние вече 2ри месец се мажем  с Фунгостатин и нищо...давам вода след ядене , после като почне да повръща след всяко повръщане пак давам вода да измие устата, че постоянно е в мляко.......казаха ми , че нямало проблеми като сме почнели захранването щели да минат, друго лекарство не искат да ми изписват , с 3ма педиатри говорих..

Момичета , вие забелязвате ли бебета ви да си търкат очичките когато им се спи? От известно време забелязвам , че доста упорито си търка очите, имахме секрети и слагахме капки, мислех че е от това, че я сърбят, но сега уж се оправиха очите , а тя продължава с  търкането , от вчера я наблюдавам и май всеки път щом си търка очите десет минути и заспива после Rolling Eyes

И нашата си търка очите. Същата работа. Очовечват се децата Simple Smile))
Млечницата и ние борихме с Фунгостатин. Докато мажех беше добре, после пак излезнаха. По препоръща на педиатър започнах да й давам плодови пюрета като десерт - по 2-3 лъжички, защото не ака по 3-4 дни. От тях се оправи устичката. Навътре гледам, че има още малко, но няма да я мъча повече да й бъркам в устата. То голяма мъка й беше. Няма проблем да стои така. Може вместо с лекарството да я мажиш със сода за хляб или с мед, като ги редуваш, не двете едновременно. На мен ми помогнаха и те. Иначе с това лекарство колко време ... то и горчи Sad Трябвало да й се сменят всички биберони постоянно, за да не се разнасят гъбите. Изваряването им не било достатъчно. Аз не съм ги сменяла. Приятелки като разбраха, че давам мед и щяха да ме линчуват. Нали бил алерген ... не ги слушах изобщо Simple Smile Така й помогнах на бубито.

# 157
Не е заради това, че е алерген, а заради риска от ботулизъм. Не давайте мед, ако не се налага. Макар че рискът не е много голям, все пак е опасно.

# 158
  • Драгоман
 Каката имаше гъбички преди около 7м(бешена1г и7м някъде) и я мажех с Дактакорт. Бяха само по езика - един дебел релефен налеп по целия език, все удно е намазан с извара. Трудно се оправи. Скоро забелязах, че пак й белее и има тънък бял слой, изтърквам й го на няколко дни с четката за зъби и се оправя. Мазах я 1 ден, но беше голяма мъка, не дава и не дава...
От раждането си имам много есктри  Wink  Много стрии и нагръчкана кожа на корема, и при мен по-тъмна кожа в ръпа и около него, линията негра още ми стои и нещо са ми я изкривили при секциото от шиенето. Отделно белега ми е като кардиограма...А и имам килограми за сваляне  Sad  Аз като ходих на ортопеда на 1м като беше Ема и той ми каза, че вече може да я сллагане в полуседеж. Някои бебета изобщо не пълзят  Peace

# 159
аз май съм в ред след секциото, ако не броим килата, които са ми в пвоече, и изпъкналия корем. това с прибирането му чрез коремни преси - баси, не е за мен.

ММ иска да ходим някъде за нова година - някъде с басейн където има. Мммм, ще има да стърчи, стърчии и сигурно ще ме питат дали чакаме друго?

# 160
Panteryx,  с какъв крем оправихте дупето?
С тази педиатърка не съм съгласна- единствения крем, с който пооправихме дупето, е бял крем на Рачев, който мажа яко и който не се трие от дупето при акане и пишкане.

# 161
Нека ви разкажа сагата с дупенцето: Лекуваме го от края на септември, с мокри, кървящи рани; предписваха ни анбиотични, после кортикостериодни кремове без резултат, само й излязоха косми по дупето от тях!изпратиха ни при уж мнооого добра дерматоложка в Токуда, тя ни лекува безрезултатно с антиобиотичен, после с кортикостериоден крем против гъбички! Отговорът й беше:   щом първия крем не помага, значи не са бактерии, тогава ще лекуваче гъбички!!! Накрая я заведох при друга известна докторка в Бизнес парка, доктор Брощилова, която за разлика от тази в Токуда беше наистина загрижена! Пусна изследване за ранев секрет и се оказаха гъбички и определен вид бактерии, каза, че най-накрая ще нагодим лечението и то без кортикостериоди! Дано най-накрая го оправим това дупенце!!!

# 162
За меда и аз четох същото и в никакъв случай да не се дава на бебе!
Аз се боря със стрии в долната част на корема и с повечко килограми...

# 163
Мед не се дава на бебе!

Имам стрии и голям корем.  Cry

# 164
Аз пък имам целулит, разширени вени и хемороиди  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт