СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 632
  • 705
  •   1
Отговори
# 405
pantera 666 знам,че ти си сведуща по-тези въпроси ако ми отговориш ще бъда много благодарна.
Имам въпрос относно изплащането 15 дневната отпуската по-бащинство .
Документите са подадени в НОИ поне така,казват от фирмата,където работи мъжът ми,но не са изплатени вече месец и половина.
Какъв е срока за изплащане от НОИ всмисъл,като болничен ли се смятат или как?
Благодаря!

Твърде много време мина, за да не са платени.
Питайте във фирмата за входящ номер и дата на подадените документи.
По закон документите се подават от работодателя/счетоводителя в НОИ до 15-то число на месеца следващ месеца, в който са ги получили от работника (т.е ако мъжът ти ги е предал в счетоводството през октомври, то те имат срок да ги подадат в НОИ до 15 ноември).
След подаване в НОИ от там имат срок 15 работни дни да изплатят сумата.
Ако мъжът ти си вземе ПИК от НОИ, може да види кога да подадени и дали има проблем.Друг вариант е да пише мейл до НОИ с ЕГН за проверка.

Много благодаря за бързият отговор bouquet ще звъним в Нои да питаме.

# 406
PoliT, много те моля, сподели координати и име на новата ви педиатърка?

# 407
PoliT, много те моля, сподели координати и име на новата ви педиатърка?

Довечера сме за първи път на консултация при нея и ще мога да изкажа някакво мнение. Аз не съм я виждала. Нашият татко ходи да ни запише. Тя е в ДКЦ 28 в Дружба - Здравка Царкова, но не мога да кажа още нищо повече за нея.

# 408
Момичета, не мога да разбера хрема ли имам или съм възпалила синузит, но много се притеснявам да не разболея бебка. Довечера сме на консултация ще попитам педиатърката какво мога да слагам. Дано да я опазя здравичка.

# 409
Мамчета, как са вашите деца с килцата? Моето го мерим вкъщи на обикновен кантар и горе долу показва, че е 5800 г. преди да е хапнал, а след два дни прави три месеца. Мисля, че като показател е нормално, но ако знаете какви големи бузи и гушка има...дундьо. На снимки особено бузките изглеждат огромни. Вие как сте?

# 410
Мамчета, как са вашите деца с килцата? Моето го мерим вкъщи на обикновен кантар и горе долу показва, че е 5800 г. преди да е хапнал, а след два дни прави три месеца. Мисля, че като показател е нормално, но ако знаете какви големи бузи и гушка има...дундьо. На снимки особено бузките изглеждат огромни. Вие как сте?

Жулиета, ние днес правим 3 месеца а преди две седмици и 4 дни беше 5300гр. Предполагам че сигурно вече е около 5700гр. Зависи колко са го изписали. За 3 месеца моето е качило 2,5 кг. което е нормално.

# 411
Благодаря, ПолиТ, аз мислех, че вече я познаваш и си доволна от нея.Аз искам да заведа малката другаде за второ мнение, защото е качила малко третия месец и последната седмица и й отлагат ваксините, а аз не мога да я накарам да яде повече.
Отиди на лекар и носи маска, аз също съм настинала, нно следвам вашите съвети и стоя с маска.

# 412
Цвете, не се притеснявай, и нашето бебче беше така, до 1-2 часа се приспивахме, но сега вече заспива по-рано; беше така заради коликите. Сигурно и твоето ще започне да заспива по-рано  Hug

# 413
Благодаря, ПолиТ, аз мислех, че вече я познаваш и си доволна от нея.Аз искам да заведа малката другаде за второ мнение, защото е качила малко третия месец и последната седмица и й отлагат ваксините, а аз не мога да я накарам да яде повече.
Отиди на лекар и носи маска, аз също съм настинала, нно следвам вашите съвети и стоя с маска.

За съжаление не я познавам. Колко е качила, че е малко?
Ние довечера сме на консултация ще видим какво сме качили и аз ще питам за мен. Иначе ходя с маска и пръскам физиологичен разтвор.

# 414
Ами първия месец 1 кг и 300 почти,  втория месец 1 кг и 200, а третия месец 500гр, 5900 беше преди седмица..  А за една седмица сега 40 гр... Храня я на поискване, когато отказваше да суче, от шише изяждаше максимум 80 мл, но тя яде през час, час и половина, два през деня.. Като й давам повече и не иска.. Иначе си е игрива  Simple Smile  Ох, дано всичко е наред  Praynig
Аз си пръсках в носа и гърлото Биопарокс, той много помага, а четох в нета, че може при кърмене..

# 415
Ами първия месец 1 кг и 300 почти,  втория месец 1 кг и 200, а третия месец 500гр, 5900 беше преди седмица..  А за една седмица сега 40 гр... Храня я на поискване, когато отказваше да суче, от шише изяждаше максимум 80 мл, но тя яде през час, час и половина, два през деня.. Като й давам повече и не иска.. Иначе си е игрива  Simple Smile  Ох, дано всичко е наред  Praynig
Аз си пръсках в носа и гърлото Биопарокс, той много помага, а четох в нета, че може при кърмене..

Не се притеснявай, на мен ми казаха, че първите месеци наддават най-много и след това започват по-малко. Може да е в период , в който не е гладно детенцето толкова. И нашата бебка от няколко дена нощем се събужда, слагам я да я кърмя, но тя съвсем малко дръпва и заспива. Аз само я кърмя и яде на 3 часа. Но за твое успокоение си я заведи за второ мнение. А за хремата се надявам, че няма да я разболея и се хващам за това, че една позната педиатърка преди време ми каза, че бебчетата кърмачета не се заразявали така лесно от майката.

# 416
като казахте хрема, се замислям какво трябва да направя, кое е най-редното все пак.

сутринта заведох моето на детска градина, и в двора едно момиченце го водеше майка му, и то кашляше. веднъж го чух да кашля,  и се надявах да не е от нашата група. Обаче - от нашата се оказа. Когато влязоха - казах, че според мен момиченцето не е напълно здраво, защото го чух в двора да кашля. Майката веднага каза, че се е задавило, затова е кашляло. И аз попитах - какво е яла, или имала в устата, за да се закашля? Познайте какъв отговор получих - да не съм я учила как да си гледа детето?! казах й, че тук в случая става дума за моето дете. И тогава излязоха учителката, дойде и директорката, но не заради нашия разговор - излязоха да посрещнат децата. И тогава тази майка започна да ме изказва, само дето не ме сочеше с пръст ?!?! че съм й била казала така и така, и съм я учела как да си гледа детето, а тя самата била толкова невероятно съвестна, че винаги си водела детето последно, а го вземала първо, а аз от де съм се взела да й давам акъл?

е ... опита се да ме смути, явно, обаче аз вече съм обиграна и изобщо не се вързах на наглостта й. И казах и на двете жени от градината, че детето кашляше, и според мен трябва първо да бъде прегледано, преди да бъде прието.
Обещаха ми, че ще го наглеждат, и ако има нещо ще уведомят майка му да дойде да си го прибере.и тя пак почна да разправя, че се било задавило, но не стана ясно от какво. Абе, кашляше си, за мен е ясно.

в този случай какво да направя?
да го спра от детска градина ли моето?

Имам ли някакво право да искам да бъде прегледано преди да бъде допуснато до групата детето?

Ако имате идея, споделете
 bouquet

# 417
Здравейте,
Нашата бебка на консултацията на 2м.и 20дни беше 6кг. След 2 дни прави 3м. Качила е 2960гр. от изписването. На кърма е и се храни на 3 часа, а нощем прави от 6 до 12 часа паузи - всяка нощ е различно.

Аз 2 пъти бях хремава и не съм носила маска. То може ли по цял ден да си с маска - аз сама си я гледам. Бебка удържа и не се разболя. Дано всички са здравички!

Румка, правилно си постъпила, че си казала на учителките. Само дето с тея сополи няма край. Като станат задни децата кашлят, а на прегледа педи казва, че са здрави. Съответно се носи бележка, че могат да си посещават градина и учителките нищо не могат да направят ... Ако родителите не са достатъчно съвестни да си оставят децата у дома докато се изчистят сополките и спре кашлицата, никой не може да ги принуди ... Нашия батко 2 пъти сами си го спираме по същитите причини. Много ми е трудно сама с двамата, но не мога да си представя да не взема мерки и да го оставя да се мъчи с тая кашлица. А отделно, че си предават едно на друго. ... абе омагьосан кръг.

# 418
Lucile5 Дали й стига кърмата?
Ака ли редовно? Колики има ли?
Нашия има колики и трудно ака, затова все ходя с шишето да му го бутам, боли го корема и не иска да си дояжда.

Аз ходих 2 дни с маска, едвам не се удуших в нея. Моята лекарка каза, че кърмата предава на бебетата антитела за болестта на майката.

Румка, много неприятна ситуация и много нахална е била онази майка.

# 419
Здравейте,
Нашата бебка на консултацията на 2м.и 20дни беше 6кг. След 2 дни прави 3м. Качила е 2960гр. от изписването. На кърма е и се храни на 3 часа, а нощем прави от 6 до 12 часа паузи - всяка нощ е различно.

Аз 2 пъти бях хремава и не съм носила маска. То може ли по цял ден да си с маска - аз сама си я гледам. Бебка удържа и не се разболя. Дано всички са здравички!

Румка, правилно си постъпила, че си казала на учителките. Само дето с тея сополи няма край. Като станат задни децата кашлят, а на прегледа педи казва, че са здрави. Съответно се носи бележка, че могат да си посещават градина и учителките нищо не могат да направят ... Ако родителите не са достатъчно съвестни да си оставят децата у дома докато се изчистят сополките и спре кашлицата, никой не може да ги принуди ... Нашия батко 2 пъти сами си го спираме по същитите причини. Много ми е трудно сама с двамата, но не мога да си представя да не взема мерки и да го оставя да се мъчи с тая кашлица. А отделно, че си предават едно на друго. ... абе омагьосан кръг.

Браво на твойто бебоче. И ние сме на кърма, но и нощем си хапваме на 3 часа. Аз също се надявам, че бебка ще удържи, защото то колкото и да нося маска ние сме по цял ден самички и няма как да не я гушна.

Общи условия

Активация на акаунт