СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 658
  • 705
  •   1
Отговори
# 390
струва ли ви се, че се сменя цветът на косата на Малчо? На моето съвсем порижавя - вече му викаме Рижльо?
И батковците се родиха с росоляво-рижи косички, сега са им потъмнели, но пак го има рижавия оттенък. На Малчо обаче, е доста рижавееща, с рус отенък. И ми се струва, че стана такава едва напоследък, преди беше по-малко. А не се е сменяла.
ТА - въпросът ми е, както им се нагажда цветът на очите, така и с кодата ли е, или на мен нещо ми се привижда?? Знам, че не звучи нормално, ама ..?? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78
Румка, на братовчедка ми щерката се роди с гъста, тъмно кестенява коса. В последствие изсветля и сега вече е руса със сиви очи. Две различни деца!!!!! Нормално е, не се тревожи!

# 391
Здравейте момичета, да ви се оплача как се ядосах днес. Може и да е неоснователно, но...... След проблемите с нашата педиатърка намерихме друга, но жената каза, че трябва да занесем картона на детенце, за да види ваксините. Започнах опити да се свържа и да си поискам картона, но така и не ми вдигна ( тя не знае защо я търся )и аз изпратих моя мъж направо през кабинета. Оказа се, че е отпуска до 22.12. Днес отидох при тази, която я замества и жената ми издаде служебна бележка с ваксините, защото няма достъп до кабинета и картоните, но ми каза, че не е направена ваксина за хепатити, а трябвало първо тя да се направи и след това другите. При вас как са нещата? Дали тази "лекарка" е пропуснала ваксина на бебка и дали може да се сложи след това? Направоооооооооооо нямам думи #Cussing out

На един навършен месец слагат ваксина Хепатит, после от втори месец петвалентната и за пневмония, миналата година е имало шествалентна , която е включвала и хепатита и се е биела на два навършени месеца, педиатърката ми каза, че вече няма такава. Не се тревожи , ще ви я сложат , тя е втори прием, в болницата при раждането се бие един път, после на един месец и на шест месеца пак , три приема има. И моята си държи картона на детето при нея и ако искам да се преместя трябва да се разправям, има лекари , които не държат картоните , а майката си го носи всеки път

Нашата косичка също пада, вчера забелязах даже , че около ушичките съвсем няма коса и гледах стари снимки да видя дали е имала преди Joy тя се роди без косичка отгоре, само около ушите и на тила имаше даже доста дълга, сега й расте отгоре , около ушите изчезна, явно от постоянното лежане , ту на ляво , ту на дясно (аз съм била без коса на тила от постянно лежане по гръб). Беше кестенява , сега става все по - светла, а очичките са още сини , дано си останат Praynig Четох , че до 6 месеца се определя цвета на очите, а ние и двамата сме с тъмни очи, дано малката е взела очите на дядо си Mr. Green

# 392
И на нас ни опада косичката и сега расте нова. Като цвят не виждам промяна.
Мъжът ми като бебе е бил съвсем рус, а сега е с тъмна коса, така че всичко е възможно Simple Smile

# 393
  • Драгоман
Момичета, пиете ли билкови чайчета? Искам да си направя, защото кафе не пия като кърмя, но се притеснявам дали са подходящи? Имам вкъщи мента, мащерка, смесен билков.
ПолиТ, мента, мащерка, салвия не! От тях кърмата намалява!
Чай от лайка, липа, копър, ким, кимион, анасон, резене, маточина , шипка може  Simple Smile

# 394
  • Северо=Западналия край
Нашата коса опада само отзад, от лежането по гръб. Не знам как успявате да слагате бебоците да спят наляво или надясно, моят спи само по гръб. Много се мести в креватчето, сложа го правилно, ако ме събуди за хранене го намирам в напречно положение, рита, подига дупе и се завърта някак, сякаш предпочита главата да му е опряна някъде.  Много е смешен, гледаш отпред с коса, а отзад няма, помня че и батко му беше така. Иначе цвета на косата не се  променил, а очичките са ни още сиви.

# 395
  • Драгоман
Да, Румка, сменя се и цветът на косата, даже може още няколко пъти да се попромени   Wink

# 396
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Няколко пъти споменавате чай от шипка и като стара свекърва да спомена само, че действа "затягащо" за стомаха, дава се при диария и т.н.Да си знаете  Peace

Ние почти нямаме коса, но се оголи едно петно отзад, точно като спи по гръп, защото той постоянно се завърта по гръб, както и да го оставя.
Иначе аз докъм 1,5 години съм била тъмно руса, сега съм тъмно кестенява и няма помен за русото.

# 397
Косата и нашата е що годе поопадала. Само най-долу му стои по гъста косицата като плешивите хора дето си пускат дълга коса само долу под темето. Доста е забавно.  Laughing но той се роди с много гъста коса и не си личи толкова много. Вече хващаме играчки и се забавлява с активната гимнастика. Слагам го по няколко пъти на ден, а преди бързо му омръзваше. Явно с дните започва да му става по интересна с преоткриването на новите си способности. Правим гимнастика по няколко пъти на ден и е станал по жилавичък и здрав. Преди беше отпуснат като печен праз.  Laughing Много обича да комуникира и сутрин няма търпение да станем и да започнем да си говорим. Даже сам ни вика, като ни гука.  Hug Почти нямаме колики вече и го държа в мен в полуседнало състояние като слагам крак между неговите крака.

Знаете ли кога вече е горе долу нормално да се държи повече в седнало/полуседнало състояние?

# 398
Каква гимнастика правите?

# 399
Ох, ние още не сме започнали ..

# 400
pantera 666 знам,че ти си сведуща по-тези въпроси ако ми отговориш ще бъда много благодарна.
Имам въпрос относно изплащането 15 дневната отпуската по-бащинство .
Документите са подадени в НОИ поне така,казват от фирмата,където работи мъжът ми,но не са изплатени вече месец и половина.
Какъв е срока за изплащане от НОИ всмисъл,като болничен ли се смятат или как?
Благодаря!

# 401
panteryx86 нашите болнични ги изплатиха на таткото много бързо.
Ние си имаме доста коса и за сега не си е сменила цвета. Спим постоянно по гръб, но винаги си върти главата. Не иска изобщо да лежи на една страна. И аз се чудех кога ще почне да сяда и лази, кога трябва да я слагам да сяда.
Ние правим едни упражнения от нета, но не смогвам всяка вечер. Когато правите гимнастика събличате ли бебчетата ?

Последна редакция: пн, 14 дек 2015, 23:16 от benite

# 402
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
pantera 666 знам,че ти си сведуща по-тези въпроси ако ми отговориш ще бъда много благодарна.
Имам въпрос относно изплащането 15 дневната отпуската по-бащинство .
Документите са подадени в НОИ поне така,казват от фирмата,където работи мъжът ми,но не са изплатени вече месец и половина.
Какъв е срока за изплащане от НОИ всмисъл,като болничен ли се смятат или как?
Благодаря!

Твърде много време мина, за да не са платени.
Питайте във фирмата за входящ номер и дата на подадените документи.
По закон документите се подават от работодателя/счетоводителя в НОИ до 15-то число на месеца следващ месеца, в който са ги получили от работника (т.е ако мъжът ти ги е предал в счетоводството през октомври, то те имат срок да ги подадат в НОИ до 15 ноември).
След подаване в НОИ от там имат срок 15 работни дни да изплатят сумата.
Ако мъжът ти си вземе ПИК от НОИ, може да види кога да подадени и дали има проблем.Друг вариант е да пише мейл до НОИ с ЕГН за проверка.

# 403
Момичета, вашите бебчета кога лягат вечер и как ги приспивате. Понеже вечер преди 1 напоследък не иска да заспи. Още от 8-9 се вижда, че и се спи ама не може да се отпусне. И всяка вечер пада едно носене, друсане, пробвам и с кърмене (преди поне така ставаше) и не ще да заспи. Ако заспи в ръцете щом я сложим в креватчето й веднага се събужда.

# 404
благодаря ви, че ми казахте за косата, значи не си въобразявам Wink

не знаех, че не бива да се употребява мащерка и да се преяжда с цитрусови плодове = тези последните увеличавали риска от алергии като поотраснат децата. А толкова ги обичам, че напоследък като няка много други плодове, само тях ям, и то не по малко. А мащерката тъй като има антивъзпалително въздействие, я ръся като подправка наред във всички манджи, заедно с ригана плюс върху сандвичи - както шарената сол. Засега не ми е повлияла негативно, честно да ви кажа, затова може би - е добре да се уточни, че ако се ползва в прекомерно големи количества, намалява кърмата. Пак да кажа - няма манджа или филия с масло и нещо отгоре, където да не ръся ригана и мащерката.

Общи условия

Активация на акаунт