СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 629
  • 705
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, дано може някой да ми помогне. От днес следобяд моят юнак реве много, дере се чак до зачервяване и със сълзи. Не знаем какво му е, не е бил такъв. Случвало се е няколко пъти, но като го разходя и сложа биберон минава. Сега не го оправя нищо. Заспа за малко, но се събуди със силен рев. Какво може да е? Взех да си мисля да не сме направили беля с ушите или пък нещо друго.

Моето всеки ден реве по този начин по 2-3 часа преди последното хранене...вече свикнах, днес на имунизацията само два пъти изпищя и това беше, а вкъщи като стане 18:00 - 19:00 часа и почва луд рев...обаче ние не спираме да пръцкаме мноооооого , така че май коликите на са ни отминали напълно и затова

# 106
Ами, за излизането, честно да си призная не го навличам много много. Такива работи като космонавтче едва онзи ден му купихме, но засега е само изпрано. Иначе често сме навън, но вчера това ме притесни - да не би да съм го простудила. От друга страна, като го вадя от количката е топъл като печица и при 15 градуса навън си викам, че не трябва да ползвам целия си ресурс от дрехи и одеяла  Simple Smile
Аз да ви питам как почиствате дупето при смяна на памперси? Аз винаги на мивката, а през нощта с мокри кърпички. Те обаче не ме кефят нещо. Имам чувството, че стържат нежната му кожичка. Даже купих сега някакви за 7 лв Water Wipes, които били 99% вода, ама май не виждам разлика. От родилното ми казаха с мицеларна вода и тампончета да го бърша - пробвах и това, но става бавно - докато ги напоиш и той се напишкал Laughing

# 107
  • Северо=Западналия край
Аз не мия дупето при смяна на памперс, само ако положението е - омазан до уши  Mr. Green Ползвам мокри кърпи, нямаме проблем с дупето, така и така го къпя всяка вечер.

# 108
и аз така - с мокрите кърпи, веднъж вечер се къпим. Обаче аз такива от 7 лв. никога не съм вземала - от лев и нещо, макс 2 лв. И с предните дупета така правех  baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral
на моята количка сенникът й се сваля чак до долу, до коша. Та - като сме навън, ако преценя че духа повече от желаното - свалям сенника и така се возим на завет, като го извадя от количката си е топличък - значи не му е студено. Космонавт още не съм ползвала - от тези най-дебелите. Използвам едно такова, рошаво, но тъничко, мисля че е поларено. Засега върши работа, ама е на ръба да омалее. Ще трябва да се ровна за следващото по размер, но не знам къде из старото жилище съм ги забутала. За "на първо" време си бях донесла само най-бебешките неща, ама ей на - то "напървовремето" изтича  hahaha

# 109
Аз имам космонафт за 6 месечни и се надявам да изкараме зимата само с него . И дрехите започнах 74 да ги купувам с тази идея. Малко хлопат , но не мога да купувам непрекъснато   Confused
Имам въпрос- колко играчки имат вашите бебета? Моето май няма почти никакви, но тя и до скоро не се впечатляваше. Сега се чудя   newsm78

# 110
и аз така - с мокрите кърпи, веднъж вечер се къпим. Обаче аз такива от 7 лв. никога не съм вземала - от лев и нещо, макс 2 лв. И с предните дупета така правех  baby_neutral baby_neutral baby_neutral baby_neutral

То и аз по принцип купувам едни от 2 лв, ама този път викам хайде веднъж да ги пробвам тези, че така или иначе веднъж в денонощието ползвам кърпички.

# 111
Дупето го мия на всяко преобуване на чешмата, също и нощем, ако е акано. Кърпи само за навън, ако се наложи, ползвам.
Играчки имаме от висящите над леглото, шезлонга и активната гимнастика и отделно вече 3 подарени плюшки Simple Smile и една дрънкалка. От баткото имам цял кашон, но още не съм ги вадила Simple Smile

# 112
Аз също мия винаги при акане, иначе с кърпички. Копувам от евтините (даже сега сме с от 0,6лв) .
За играчките не съм копувала, на познати казах да копуват, та сега имаме 5-6 и от гимнастиката и въртящата джаджка за леглото. Ама не давам всички едно по едно и като омвъзнат сменям. Иначе аз имам много плюшени (мой) седи гледа ги и много им се радва

# 113
Мерси много за отговорите за повръщането, успокоих се, че явно е нормално.

Играчки имаме висящи за шезлонгчето, понякога ги слагам на количката. Имаме и една активна гимнастика с махащи се части, които понякога ѝ ги давам да си ги държи и лапа. Едните са пластмасови, другите плюшени. Няма предпочитания, всичко, което докопа, веднага го пъха в устата си  Laughing
Имаме и две книжки от плат с шумолящи части, но още не съм ѝ ги давала, рано е да разбере къде им е интересното.
За по-нататък не мисля да купувам много неща. Каката повече си играеше с капачки от минерална вода, отколкото с която и да е скъпа играчка. Има време, докато опознае всички предмети из къщата  Laughing

# 114
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз мия дупето само като е наакан, иначе с мокри кърпи или само сменям памперса.Ползвам кърпите на Бочко и съм доволна, 2-3лв струват.Поне проблем с дупето нямаме.
Играчки има една дрънкалка и свалям тези от активната гимнастика, но предпочита да си лапа ръцете.На плюшките от въртележката се радвам от далече.Подготвена съм поне с гризалките като им дойде момента.
Иначе съм супер притеснена, че нещо го сърби ухото, чеше го постоянно и одеве дори го беше удрал вътре от чесане без да го видя.Педиатърката не вдигна и явно утре ще трябва да го водя да го види, а хич не ми се чака с останалите болни, каквато опашка обикновено има...
Някой от раждалите нормално мами има ли случайно бледорозово зацапване, че няколко дни имам някакви петна и аз? Изобщо цялото семейство сме я подкарали ужасно  ooooh!

# 115
Аз също мия дупето само ако е наакано иначе с мокри кърпички. Ползвам само тези на Бочко със смрадлика и съм доволна. Играчки имаме  такива, които висят над леглото, на количката и няколко дрънкалки. Едната от тях й е любима и щом я види и чуе настава голяма веселба. Имаме и плюшенки, но още не им обръща внимание на тях. Те са и по-големички.

Да не би да е влязла водичка в ушенцето?

Аз съм раждала нормално, но нямам на този етап никакво зацапване или някакво течение. Преди доста време няколко дена имах нещо такова, когато ходех до тоалетна, но само по един път на ден и то при изтриване, от тогава нищо.

# 116
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не е от вода.По принцип ушите му са много сухи, дори вътре в ушната мида и почти направи себореен дерматит.От тогава го мажа с крем за атопична кожа, но явно и той спря да действа.С този сърбеж явно нещата се влошават или има друг кожен проблем.

# 117
Не е от вода.По принцип ушите му са много сухи, дори вътре в ушната мида и почти направи себореен дерматит.От тогава го мажа с крем за атопична кожа, но явно и той спря да действа.С този сърбеж явно нещата се влошават или има друг кожен проблем.

Щом си имате проблемче трябва да се допиташ до педиатър, кожните историйки са много упорити  Sad Дано всичко да премине бързо да не се мъчи бебчо.

# 118
Аз мия на чешмата, а през нощта бърша със салфетки, които мокря с минерална вода, мокри кърпи не ползвам, защото лекуваме подсечено дупе от края на септември #Cussing out
Аз съм с нормално раждане и имах леко зацапване към 45-тия ден, оттогава нищо.
Играчки имаме няколко свирещи малки плюшки, въртяща се джаджа над леглото, две обикновени плюшки. Мисля, че тези със звук са й най-интересни, мисля да й взема още някоя. Аз ги закачам на активната гимнастика.
А вашите бебоци като са на активната гимнастика какво точно правят, махат ли много с крака, с ръце?
А като казвате, че гукат, какво точно "казват",някакви разбираеми срички ли?

# 119
за гукането - казва "Агу" но толкова сладурско, че ти иде да го изпапкаш  Party

Благодаря ви, че ми напомнихте за играчката за кошарката - стои си още в кашона, хем с батковците я избирахме, е - те я избраха, аз друга бях харесала но как да им счупиш хатъра. Още утре ще я сглобим.

Моето засега не умее да хваща предмети - играчки. Стиска си юмручетата, удря с тях по играчките, по мен или по себе си. Но не умее да хваща предмети /не броя когато ми докопа косата и дърпа ли, дърпа ../
Скрит текст:
момичета, моите батковци имат въшки. Днес мазах със шампоан. На големия батко казах, на малкия казах, че е пърхут, щото ще вземе да се похвали някъде ... леле, леле, какво ми дойде до главата на дърти години ... направо не мога да повярвам, че още ги има тези неща. Те не бяха ли само едно време, когато бяхме малки ??

Общи условия

Активация на акаунт