СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 629
  • 705
  •   1
Отговори
# 120
  • София
За по-нататък не мисля да купувам много неща. Каката повече си играеше с капачки от минерална вода, отколкото с която и да е скъпа играчка. Има време, докато опознае всички предмети из къщата  Laughing

И моята кака обичаше много да си играе с капачки - като се изпразни кутийка от крем и веднаха й я давахме. Много й беше интересно да ги затваря и отваря. Също си играеше с капачки от бурканчета от пюрета.

За малкия ползвам същите играчки от нея - за момента само висящи и въртемежки с мелодийка. Мниго ги харесва и дълго време ги удря или гали с разтворени пръсти или рита. На каката успявах да й задържа вниманието с тях само за минута две и после трябваше да се занимавам с нея пак, а той засега доста си се заиграва сам.

Да ви попитам нещо относно активната гимнастика - като имаме висящи играчки и той се присяга към тях,те не вършат ли същата работа като тази активна гимнастика или има нещо по-специално в нея?

Мокри кърпички и аз ползвам със смрадлика на бочко и съм много доволна. Но когато е наакан (той разреди аканията и сега това се случва само 3-4 пъти на ден), тогава обирам с кърпички и после задължително мия с бебешки сапун. Много ми похвалиха за мазане павловичева мас. Не мога обаче да я намеря в аптеките. За момента правя така - мажа при всяка смяна с бебешко олио дупето и отгоре със судокрем. Вече доста време издържахме без зачервявания така и се чудя дали и занапред да не караме така. Олио взимам на бочко също.

За гукането - казва "ее" заедно с широка усмивка, "нг", "аг", "ау". Трябва обаче и аз да му гукам или нещо да го заинтригува, иначе предпочита да си мълчи. Издава и едно като хълцане като се усмихва понякога. Тогава ми иде да го изпапкам. Simple Smile

Вчера го оставих на баща му и излезнах да се видя с едни приятели. Беше много хубаво, обаче като се върнах и се оказа, че доста е плакал. За около 3 часа два пъти му беше давал да яде и като се върнах се гушкаха и не беше заспал. Като го взех и го погушках малко и веднага де отпусна и заспа. Чудя се дали не навлизаме в някакъв период "мама" и да иска да съм около него. Струва ми се малък още за такъв период. При мен през деня си е много послушен.  newsm78

# 121
Да ви попитам нещо относно активната гимнастика - като имаме висящи играчки и той се присяга към тях,те не вършат ли същата работа като тази активна гимнастика или има нещо по-специално в нея?
Абсолютно същото е. Даже на нас играчките от шезлонгчето са по-интересни, защото има едно нещо с въженце и в долната му част гъбка, която като се хване и дръпне, свири мелодийка. Този номер го усвои от няколко дни и е голямо забавление. Но все още ѝ е доста трудно да го направи и рядко успява.
Активната гимнастика е по-безинтересна, защото на нея просто висят неща, с които нищо не може да се прави.
По-забавна е частта, която се гледа, когато бебето е сложено по корем, но моята хубавица още не я владее добре тази поза или поне издържа кратко и с прекалено голямо усилие, че да намери нещо забавно. Още си мисли, че я наказвам, като я слагам така  Laughing

Скрит текст:
момичета, моите батковци имат въшки. Днес мазах със шампоан. На големия батко казах, на малкия казах, че е пърхут, щото ще вземе да се похвали някъде ... леле, леле, какво ми дойде до главата на дърти години ... направо не мога да повярвам, че още ги има тези неща. Те не бяха ли само едно време, когато бяхме малки ??

Скрит текст:
Хич не са останали в далечното минало въшките  Laughing И нас не ни подминаха преди две години. Само дето дъщеря ми има дълга до кръста коса, която не искаше и да чува да подстригваме  Crazy Мазахме с какво ли не, лосиони, щуротии... само от маската с газ, мас и оцет, която приложих накрая в отчаянието си, нещата се оправиха. И после 6 месеца чистих гниди от тази дълга коса, полудях направо  Crazy Ако нямате специални прически, препоръчвам ти просто да ги подстрижеш.

# 122
Момичета, нашата бебка много се сърди, когато я слагаме по корем. До рев стигаме, като изключвам моментите след баня, когато й правя масажче на гръбчето.

Д ви питам вашите бебоци стряскат ли се ,когато спинкат. Ние се стряскахме много в следобедните часове, но сутринта след ядене към 4 часа, като се приспахме и като започна едно стряскане, стряскане. Ужас!!! На края след следващото хранене я взех при мен и я гушнах и тя се поуспокои. Дали просто преминават през някакъв такъв период.  newsm78

# 123

За по-нататък не мисля да купувам много неща. Каката повече си играеше с капачки от минерална вода, отколкото с която и да е скъпа играчка. Има време, докато опознае всички предмети из къщата  Laughing
сега като каза - моите си играеха с кутийките от кремчетата за подсичане - то голяма игра, голямо нещо. Особено ако има какво да пъхнат в кутийката. Развиват капачката, прибират нещо в някоя от кутиите, после завиват всички чапачки  исе чудят в коя кутия е скрито съкровището. Не им идваше на ума да раздрънкат ... и пак наново отваряха всички кутии Wink))

# 124
Дупето го мия на всяко преобуване на чешмата, също и нощем, ако е акано. Кърпи само за навън, ако се наложи, ползвам.

не се ли разсънвт така през нощта, а ти покрай него?
Аз .. през нощта памперс не сменям, освен ако е заспало много рано вечерта, и усетя че е много пълен. Защото се разсънва и почва един рев, едно чудо. Стои си така до сутринта, засега сме Ок.

# 125
Относно миенето, нашата педиатърка ми изнесе лекция за това колко е агресивно и акато и не по-малко пишкото и за това препоръчва миене всеки път, за да чиста кожата и да е комфортно на бебето. И аз спазвам.
Въшки и около нас има, за сега у нас няма, но педи ме предупреди още лятото, че има бум и да преглеждам баткото редовно. Аз за себе си се притеснявам, че съм с дълга коса.
Висящите играчки са си катио активната гимнастика. За бебето е важно, че има нещо над погледа, което да го стимулира да го хване.
Павловича маз има в Хиполенд, в сайта им, може да си я поръчаш.
И Рая се стряска понякога.

# 126
себе си проверявам много лесно - с гребенчето за въшки от шампоана, минавам през косата и гледам. На ММ не вярвам, той кога е гледал за такива неща, че да го познае? Пък и .. мъжка му работа. Гребенчето не лъже. Мазахме се снощи, др.седмица пак. Тцтц ще видим ..

# 127
Аз не сменям памперс през нощта, защото е само напишкан, но ако имаше ако щях да го сменям.
Мия всеки път с вода на чешмата.
Напоследък забелязвам, че нощният памперс е почти сух и се притеснявам да не се обезводнява. Ако спи с чувалче, памерсът е почти сух, а ако е без него - е много пълен  newsm78 Яде в едни и същи часове нощем, предполагам едно и също количество. Дали не я прегрявам с това чувалче и да се обезводнява от изпотяване...

# 128
Не сменям нощен памперс , спрях след около 1ви месец . Сутрин и вечер - на чешмата с вода, иначе кърпички. Акано дупе - на чешмата с бебешки шампоан. Къпане- 3 пъти в седмицата , не винаги преди лягане. Мажа "бочко" почти на всяка смяна на памперса. Мисля си- мамите дето мият дупетата непрекъснато и пак са подсечени, дали не прекаляват с шампоана?

# 129
Аз не сменям памперс през нощта, защото е само напишкан, но ако имаше ако щях да го сменям.
Мия всеки път с вода на чешмата.
Напоследък забелязвам, че нощният памперс е почти сух и се притеснявам да не се обезводнява. Ако спи с чувалче, памерсът е почти сух, а ако е без него - е много пълен  newsm78 Яде в едни и същи часове нощем, предполагам едно и също количество. Дали не я прегрявам с това чувалче и да се обезводнява от изпотяване...

Усещаш ли да се изпотява, защото и при нас понякога памперса е сух като се събуди през нощта да хапва, но след това докато се наяде и преспим вече е пишкала.
Питах педиатър дали е нормално и ми казаха, че няма проблем. Ако се изпотява това може да е причина да не пишка. Не се притеснявай.

# 130
  • Драгоман
Момичета, нашата бебка много се сърди, когато я слагаме по корем. До рев стигаме, като изключвам моментите след баня, когато й правя масажче на гръбчето.

Д ви питам вашите бебоци стряскат ли се ,когато спинкат. Ние се стряскахме много в следобедните часове, но сутринта след ядене към 4 часа, като се приспахме и като започна едно стряскане, стряскане. Ужас!!! На края след следващото хранене я взех при мен и я гушнах и тя се поуспокои. Дали просто преминават през някакъв такъв период.  newsm78

И ние сме абсолютно същите! Даже снощи от зор да не е по корем се обърна по гръб  Grinning 
Въшки има напоследък, даже се били продавали Twisted Evil
Не вярвам бебето толкова да се поти, че заради това да не пишка, то дрешките дрешките трябва да са му мокри от пот. И моята спи в зимен чувал, не се поти, но се е случвало сутрин памперса да е сух. И моята понякога спи наакана, защото докато се успива и се наака не искам да я разбуждам. Страх ме е малко обаче на не направи някоя инфекция на пикочните пътища. Ама токъв лош навик има  #Cussing out

# 131
Ние бяхме на кожен и на очен лекар миналата седмица.
Дупето ни беше много подсечено и зачервено и диагнозата беше контактен дерматит от памперсите.
Лекарката каза задължително миене,добре подсушаване и мазане с крем първо хубаво размазан върху ръцето и после върху дупето.
Било грешно да се пляска много крем,защото запечатва проблема.
От както правим така за 3,4дни се оправи и зачервяване и всичко..
А за оченцето от запушен слъзен канал направи конюктивит и сега слагаме капки и правим масажи.

# 132
Като се изкъпем и бебка много реве,като започна да я мажа с олио става страшно и като започна да я обличам реве все едно я колят.Някой с такъв проблем?

# 133
Като се изкъпем и бебка много реве,като започна да я мажа с олио става страшно и като започна да я обличам реве все едно я колят.Някой с такъв проблем?

Ние докато сме в коритото и докато се мажем с олио е голям кеф, но започнем ли да се обличамееееееееее става страшно. Рев, ама рев, истински с глас и сълзи. Моя приятелка каза, че при тях започвали ревовете щом започне да я маже. Така, че е съвсем нормално. Мразят ги тези процедури.

# 134

И при нас е така. В коритото кеф, после мазане и обличане рев.
Обаче аз го мажа с мляко за тяло, а не с олио, 2 пъти слагам олио и получава ситни пъпки от запарване.

И на нас ни се е случвало да е сух памперса през нощта. Но аз памперс сменям през 3-4-5 часа, защото той се буди да яде, а го сменям преди всяко ядене и когато усетя акано.

Бърша с мокри кърпи, когато има ако, при пишкане само не бърша с нищо. Почти всяка нощ го къпем. Да чукна на дърво проблеми нямам. Крем Здраве ползвам и съм супер доволна, ползвам го и за себе си, ако имам пъпчици или зачервявания по кожата.

Играчки имаме - активна гимнастика, 4-5 висящи на столчето за кола и количката, няколко дрънкалки, плюшки също.
Най - много се радва на въртележката над леглото и много харесва мелодията.

Общи условия

Активация на акаунт