И моята кака обичаше много да си играе с капачки - като се изпразни кутийка от крем и веднаха й я давахме. Много й беше интересно да ги затваря и отваря. Също си играеше с капачки от бурканчета от пюрета.
За малкия ползвам същите играчки от нея - за момента само висящи и въртемежки с мелодийка. Мниго ги харесва и дълго време ги удря или гали с разтворени пръсти или рита. На каката успявах да й задържа вниманието с тях само за минута две и после трябваше да се занимавам с нея пак, а той засега доста си се заиграва сам.
Да ви попитам нещо относно активната гимнастика - като имаме висящи играчки и той се присяга към тях,те не вършат ли същата работа като тази активна гимнастика или има нещо по-специално в нея?
Мокри кърпички и аз ползвам със смрадлика на бочко и съм много доволна. Но когато е наакан (той разреди аканията и сега това се случва само 3-4 пъти на ден), тогава обирам с кърпички и после задължително мия с бебешки сапун. Много ми похвалиха за мазане павловичева мас. Не мога обаче да я намеря в аптеките. За момента правя така - мажа при всяка смяна с бебешко олио дупето и отгоре със судокрем. Вече доста време издържахме без зачервявания така и се чудя дали и занапред да не караме така. Олио взимам на бочко също.
За гукането - казва "ее" заедно с широка усмивка, "нг", "аг", "ау". Трябва обаче и аз да му гукам или нещо да го заинтригува, иначе предпочита да си мълчи. Издава и едно като хълцане като се усмихва понякога. Тогава ми иде да го изпапкам.

Вчера го оставих на баща му и излезнах да се видя с едни приятели. Беше много хубаво, обаче като се върнах и се оказа, че доста е плакал. За около 3 часа два пъти му беше давал да яде и като се върнах се гушкаха и не беше заспал. Като го взех и го погушках малко и веднага де отпусна и заспа. Чудя се дали не навлизаме в някакъв период "мама" и да иска да съм около него. Струва ми се малък още за такъв период. При мен през деня си е много послушен.
Мазахме с какво ли не, лосиони, щуротии... само от маската с газ, мас и оцет, която приложих накрая в отчаянието си, нещата се оправиха. И после 6 месеца чистих гниди от тази дълга коса, полудях направо
))