СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 701
  • 705
  •   1
Отговори
# 180
  • Северо=Западналия край
И ние сме на 5 хранения, но има понякога и 6, накратко - два дни еднакви няма. Случва се някой път и на 3 часа да е гладен, но после пък позакъснява със следващото хранене и така, пълна каша за сега. Поне се радвам че нощем като се събуди към 3-4-5 ч. яде и заспива без да мънка та така до към 8.9ч.

За захранването мисля да процедирам както някога с баткото - сега след като направим 3м. сокчета, от 4 м. плодови и зеленчукови пюрета, каши и след 6м. вече месни. Аз съм с две ръце за ранното захранване щото както някога баткото, така и сега този малкия са си все гладни и това "голо" мляко не ги засища. Ако се захранва постепенно и по малко, всичко ще си е наред.

# 181
  • Драгоман
Момичета, имате ли някакви "остатъци" от раждането? Аз съм секцио и гледам, че областта около пъпа от време на време изглежда все едно е мазана с йод и са забравили да го изчистят. Маха се лесно този цвят - пробвах със спирт, вода...с всичко става, но след време пак става така. Това какво е? Преди не е имало такива работи!
Аз нали писах, че също имам такова оцветяване при пъпа. Днес търках със спирт, падна и по памука точно като от кир!!! Точно кир се събира и според мен е от биоойла за стриите! После се полепва мръсно по мазното и като засъхне - ето ти ефекта  Wink 
  За захранването - през 6ти месец почваме със зеленчуково пюре, домашно производство. Сок не мисля да давам!
Който мисли да дава сокчета, препоръчвам разреждайте ги с вода, за да не са толкова агресивни за стомахчетата  Simple Smile

# 182
PoliT, щом си в София....аз си купих анатомично корито от Вис Виталис. До 6 месеца бебето лежи от едната страна, след това го слагаш от другата, където може да седи. Ако искаш най-обикновено, там има и такива, както и с вграден термометър, стойка и други глезотии. Разбира се, няма начин да не спомена Джъмбо. Там цените би трябвало да са най-добри....така или иначе коритото няма да се ползва много години  Peace

# 183
Ние също сме на 6 хранения, рядко 5 ако направи по-голяма пауза през нощта. От време на време прави та успявам да поспя .. кеф Simple Smile

Някой писа, че режимът изведнъж се развалил - може да е заради някоя от седмиците на растеж.
Ето инфо: https://xedra.wordpress.com/articles/livingwithbaby/8magicleaps/

За захранването мисля да е след 5ти месец, със зеленчуци, после плодове ... сокове по-късно.

Корито мисля, че има във всеки детски магазин - Хиполенд, Комсет, Дундьо, Айко, Лабиринт, Метро...

# 184
Какви документи се искаха за помощта от 250лв за раждане на дете?

Мисля по - късно да захранвам към 5-6м.

# 185
Мисля да захранвам чак след 6-тия месец. Каката я захраних на 7 даже. За сега не виждам причина да бързам. Не съм избрала какво да е първото, никак не ми се мисли за това. Като си спомня какво готвене в мини-порцийки падаше  ooooh! Толкова по-лесно си е с кърменето - не купуваш специални продукти, не готвиш, не се чудиш как да го убедиш да яде, а то мята с лъжицата навсякъде  Laughing въобще, никакви разправии. Както се вижда, не бързам да идва този момент.

От бременността имам една ужасна кафява черта на корема, която изобщо не избледнява, отчайвам се вече. При това коремът ми беше с лунички и сега като се сви, луничките се сляха и стана кафяв  Crazy Ужасно е! Надявам се до лятото да се махнат тези "чудеса".
Килограми имам още 10 да сваля, докато стигна формата си от преди бременността, но не бързам, понеже не мога да се нарадвам на порасналия си бюст  Laughing Знам, че като спра да кърмя и отслабна вече няма да е такъв, така че не бързам този момент да свършва.

Нямам идея колко са ни храненията на ден, явно съм най-неорганизирана. Разпознавам по плача на бебето кога му се яде и кога му се спи и ако иска да яде - давам, ако иска да спи, приспивам.
Ще трябва обаче да се взема в ръце. Първото го отгледах изцяло без режим и всеки ден беше различен, а какво ще правим решавахме на момента. После съжалявах. Но не знам как ще постигна нещо, като аз самата съм страшно неогранизирана и дори на себе си не мога да наложа ред, какво остава за бебе. Няма да е лесно.

# 186
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Какви документи се искаха за помощта от 250лв за раждане на дете?

Мисля по - късно да захранвам към 5-6м.

Акт за раждане на детето - оригинал.
Твоята лична карта
Молба-декларация (може на място да я попълниш)
И на някои места искат Удостоверение за родените от майката деца от ГРАО.

# 187
От бременността имам една ужасна кафява черта на корема, която изобщо не избледнява, отчайвам се вече. При това коремът ми беше с лунички и сега като се сви, луничките се сляха и стана кафяв  Crazy Ужасно е! Надявам се до лятото да се махна
Това е линия негра. Ще се махне, но има време.
ekumcheva мерси за статията. За пръв път чувам за това. Честно! Това истина ли е? Какво става след дадена седмица на растеж? Връща ли се старият график?

# 188
Ами не знам до колко е вярно и дали за всяко бебе съвпадат седмиците, но и в книгата, която съм си взела "Първата година на бебето", от американски автори, се твърди същото.
При нас също има моменти, като описаните от теб, дето режима се размества и бебка все иска да суче и да се гушка. После отново си се връщаме в режим и всичко си е по старо му. Вярвам, че и при вас ще се върне.

И аз имам кафявата черта на корема и искам да се маха вече. Хич не си спомням, след първата бременност, кога изчезна...

# 189
  • София
Здравейте момичета Hug

И аз имам желание да захранвам след 5-тия месец, но ще видим. И каката имах желание да я захраня така, но започнах захранване на 4 месеца и 1 седмица. Тя просто не ми даваше да ям, проявяваше невероятен интерес към храната, имитираше ме как дъвча и седнех ли да ям, започваше едно безкрайно мрънкане и протягане към масат. Затова започнах по-рано с нея, но много внимателно. Започнах със зеленчуци - тиква, картофи, моркови, тиквичка. 1-ви ден една лъжичка, втори ден две ... пети ден - пет, шести ден - 10, седми ден 15 ... като въведох тиквата така, започнах с тиква с картофи. Горе долу смятах да се въведат картофите по същия начин по съвсем малко и додавах само тиква, за да дтане цяло хранене след това. После картофи с моркови и картофи с тиквичка по подобен начин. Супер бавно ставаше, но и аз рано започнах. Отне около месец. После с плодовете (банан, круши, ябълки, праскови) 1-ви ден 5 лъжички, втори ден 10 ....
Всичко си беше точно както го пишат в книгите. След плодовете въведох месо (пилешко, пуешко, заешко и накрая телешко). И после към 8-ми месец попара със сирене. Не съм имала никакъв проблем със захранването. Аа забравих жълтъкът - на 6 навършени месеца, смесен с друга храна, една седмица давах четвъртинка, следващата половинка, после цял.

Мисля сега същата схема да ползвам, но ще променя две неща - ще започна след 5 навършени месеца (ако бебчо ми позволи) и няма да съм толкова стриктна с тези лъжички 1 първи ден една, втори 2 и т.н. ще я карам първи ден 2-3, втори 5-6, трети около 10 и ще увеличавам с по 5.

Иначе поради липса на домашни плодове и зеленчуци купувах на ХИП. Нали уж са био. Иначе от магазина не знам какви продукти ще купя а в био магазините са на някакви космически цени и не си заслужава да се занимавам. Тази година ми попаднаха домашни круши. Та направих няколко бурканчета и мисля да ги пазя за бебчо. Simple Smile

# 190
Съвета на лекарката беше следният почистване на остатъците от крем навсякъде с намокрен тампон или памук след,което размазваме крема първо върху ръцете си да се разнесе хубаво и след това на дупето на бебето.Многото крем не помага ами запечатва.
От както правим така мием след всяка смяна на памперса и се оправи зачервяването.
Нашата бебка е направила алергия от памперсите,защото там където се опира памперса най-много е зачервено.Крема ,който изписа е Елоком .10 дни веднъж мазане вечер.
Да ви кажа хич не съм доволна от никои памперси и вече не знам.Сега съм решила да купя от тези белите Сенситив на памперс да ги пробвам.

# 191
Благодаря Пантерке.

# 192
Пантера, да не ползваш много малък номер памперс ? Аз купувам тройка " new baby dry" или нещо такова, и съм доволна. Двойката е до 6 кг, но още като беше 5 и стягаха .

# 193
  • София
И аз не бързам със захранването. Кака та я захраних на 5м. и 10 дни с картоф, пасиран с малко кърма. Имам домашни ябълки, тиква, заешко, пуешко и пилешко. Купувах останалите плодови пюрета, а зеленчуци - от био магазините. Вярно е скъпо, ама едно бебе колко яде. Много лесно му правих мини порции супа. Като варя месото, отделям прецеден бульон и го замразявам в ледарка. После размразявам колкото ми трябва, мачкам парче картоф и морков, малко магданоз, съединявам с бульона и хоп- готова супа.

# 194
За памперсите на нас ни казаха винаги да гледаме да сме в средата на указаните килограми на опаковката. Ние ползваме сега тройката на Пуфис 4-9 кг и сме около 6 кг.
Имаме проблем с акането. Миналата седмица не ака 6 дена и накрая му направихме клизмичка. След това на втория ден сам се изака. После 3 дена пак не ака и вчера много го боля коремчето и реших пак да му направя клизмичка и веднага много му олекна (знам че не е хубаво често да се правят). Давах му няколко дена пробиотик. Като звъннах на педиатърката и отговора и беше че ще се изака сам. Но 6 дена вече е много. Той е само на кърма. Чудя се дали аз да не ям нещо по специално? Гледам да хапвам супи и да пия течности.

Общи условия

Активация на акаунт