СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 676
  • 705
  •   1
Отговори
# 195
Panteryx, благодаря за отговора! Да ти кажа аз случайно попаднах на инфо по форумите преди време за Елоком и пишеше, че е страшно силен крем и не трябва да се слага под пелени, защото му се удвоява действието...
Аз заради проблема с дупето купувам само Памперс Премиум, размер 3 и наистина са много добри.
За запека пробвайте с разхлабващи храни, круши, Активия... А за бебчо препоръчвам Био Гая baby_neutral

# 196
Panteryx, благодаря за отговора! Да ти кажа аз случайно попаднах на инфо по форумите преди време за Елоком и пишеше, че е страшно силен крем и не трябва да се слага под пелени, защото му се удвоява действието...
Аз заради проблема с дупето купувам само Памперс Премиум, размер 3 и наистина са много добри.
За запека пробвайте с разхлабващи храни, круши, Активия... А за бебчо препоръчвам Био Гая baby_neutral
Каква е разликата в качеството на Памперс премиум и зеления Памперс?

# 197
Ами, Премиум са с една мрежичка отвътре и акото попива в повечето случаи по-добре под мрежичката и сякаш след това само мрежичката е в допир с кожата... Аз преди ползвах зеления Памперс, после Пуфис, но заради проблемите с дупенцето педиатърката ми каза да взема Премиум и за мен с тях наистина е по-суха.

# 198
Ами, Премиум са с една мрежичка отвътре и акото попива в повечето случаи по-добре под мрежичката и сякаш след това само мрежичката е в допир с кожата... Аз преди ползвах зеления Памперс, после Пуфис, но заради проблемите с дупенцето педиатърката ми каза да взема Премиум и за мен с тях наистина е по-суха.
Благодаря! Ще купя и аз, че е започнал да се подсича, а го мия на чешмата постоянно!?!?? newsm78
jen4et012, това с пъпа при мен със сигурност няма нищо общо с мазила и кремове. Такова горещо лято ми беше и така не можех да спя от жега, че не съм се мазала с абсолютно нищо! Остава да питам лекарката като отида на преглед.

# 199
Ние от раждането караме само с Пармперс премиум и нямаме проблеми. Мислехме да ги сменим, но като чета, че някои бебоци имат проблеми точно от памперсите май ще си продължим още известно време с тях.

# 200
За памперсите на нас ни казаха винаги да гледаме да сме в средата на указаните килограми на опаковката. Ние ползваме сега тройката на Пуфис 4-9 кг и сме около 6 кг.
Имаме проблем с акането. Миналата седмица не ака 6 дена и накрая му направихме клизмичка. След това на втория ден сам се изака. После 3 дена пак не ака и вчера много го боля коремчето и реших пак да му направя клизмичка и веднага много му олекна (знам че не е хубаво често да се правят). Давах му няколко дена пробиотик. Като звъннах на педиатърката и отговора и беше че ще се изака сам. Но 6 дена вече е много. Той е само на кърма. Чудя се дали аз да не ям нещо по специално? Гледам да хапвам супи и да пия течности.

Давай му чай Бебезан, на нас ни помага.

# 201
Мами,ще участвате ли в протеста за майчинството?

# 202
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
И ние ползваме от раждането само белия памперс за чувствителна кожа,мажем се със Судокрем при миене и засега нямаме никакви проблеми с кожата.Един единствен път пробвах от зеления памперс и му останаха някакви памучни власинки по бубата и се отказах.Ние сме още на 2-ката,но нещо взе да му умалява.
А да ви питам нощно време сменяте ли памперса? Ние имаме само напишкани памперси вечер и мисля,че само го разсънвам като го сменям,а и дупето му е сухо.
За захранването още не знам,нямам опит.Ще чакам вие да разказвате  Laughing

# 203
Днес ходих до Хиполенд да купя висяща играчка за леглото. Много ги хвалите и реших да му взема и на нашето момче Simple Smile
Много съм разочарована от тази Чиполино. Играчката спира да се върти и трябва да я почукваш с пръст, за да продължи. Утре отивам да я върна! Дали ще дадат парите или трябва друго да си купя?

# 204
  • Пловдив
Аз смятам да захранвам след 4 месец. До момента съм й давала плодови пюрета от круши и сливи да може по-лесно да се изхожда, че не ака всеки ден, а през 3-4. Не виждам кой знае какъв ефект, но поне ги харесва и свикна да ги яде ... в началото се опитваше да ги лапа с езика, както млекото. Беше много смешна. Сега задобрява Wink

И аз съм с ПАМПЕРС, но много й изтича отстрани на крачетата. Дупето й е все мокро и не, не сменям през нощта, освен ако не е свръх наложително.

Онзи ден бяхме на консултация - вече е 6.505 кг. Лекарката каза, че е много за трети месец. 1.300 кг е качила. Според вас много ли е дебелка моята мома?! Ама има идеални за мачкане цузи и гушка  Heart Eyes  Blush Едва 59см е. С баща й сме високи. Да не се е метнала на баба си, която е ултра ниска  newsm78

# 205
Ние от изписването качваме по 1,2кг на месец, в сряда стана на три месеца, във вторник я теглиха 5900, 55см - имаме огромни бузи и гуша Laughing само на адаптирано сме и горе - долу по 130мл ядеше , понякога и 150 и след тази консултация и ваксини ни биха и това дете си загуби напълно апетита, по 100мл ми яде със зор, днес правим по - големи паузи между храненията уж да огладнее , не знам някакъв страничен ефект от ваксината ли е или тя се обиди като й казах , че е дебеланка Joy и реши да мине на диета

59см изобщо не е малко според мен, колко се роди ? Ние сме пораснали 7см. Доколкото помня ти каза , че сте само на кърма така че теглото може само да те радва Wink

И ние сме с белия памперс от раждането , понеже таткото пазари , първо взе зелен и втория път ми домъкна белия, били му го препоръчали в магазина и от тогава сме с него

Относно захранването нали има няколко условия - детето да е удвоило теглото си от раждането (това вече го изпълни  Joy ), да може да седи стабилно с възглавници и да проявява интерес към храната на възрастните, аз мисля към края на януари да пробвам , ще видя как ще реагира детето и ако трябва ще изчакам. Ще разчитам на вас като наближи момента да споделяте рецепти, че много се притеснявам да не объркам нещо, а да купиш готово пюре е най-лесното, но не и най - доброто...

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 21:46 от mikipoli

# 206
  • Пловдив
Ние от изписването качваме по 1,2кг на месец, в сряда стана на три месеца, във вторник я теглиха 5900, 55см - имаме огромни бузи и гуша Laughing само на адаптирано сме и горе - долу по 130мл ядеше , понякога и 150 и след тази консултация и ваксини ни биха и това дете си загуби напълно апетита, по 100мл ми яде със зор, днес правим по - големи паузи между храненията уж да огладнее , не знам някакъв страничен ефект от ваксината ли е или тя се обиди като й казах , че е дебеланка Joy и реши да мине на диета

59см изобщо не е малко според мен, колко се роди ? Ние сме пораснали 7см. Доколкото помня ти каза , че сте само на кърма така че теглото може само да те радва Wink

И ние сме с белия памперс от раждането , понеже таткото пазари , първо взе зелен и втория път ми домъкна белия, били му го препоръчали в магазина и от тогава сме с него

Относно захранването нали има няколко условия - детето да е удвоило теглото си от раждането (това вече го изпълни  Joy ), да може да седи стабилно с възглавници и да проявява интерес към храната на възрастните, аз мисля към края на януари да пробвам , ще видя как ще реагира детето и ако трябва ще изчакам. Ще разчитам на вас като наближи момента да споделяте рецепти, че много се притеснявам да не объркам нещо, а да купиш готово пюре е най-лесното, но не и най - доброто...

Само на кърма не съм - дохранвам с АМ, предимно вечер и през нощта, за да може да заспи. Роди се иначе 50 см ... но казват, че трябвало третият месец детето да е 60-61см.

# 207
Расел, не ти е дребно бебето- моето е 60 см, роди се 49 . Не сменям памперс посред нощите , ще го направя само ако е наакана, но до сега не се е случвало. А и нали уж имат защита до 12 часа Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 дек 2015, 23:39 от janach

# 208
  • София
Моят гладник и той доста наддава, но ми казаха, че било от нощното хранене. Дадох кантара на една приятелка днес и затова снощи го измерих да видя колко е станал - 6800 е вече. Иначе на 25.11 беше 6400 и 62 см.

И аз се чудя дали да не мина на белия памперс. Ползвам пуфис и съм горе-долу доволна, но често сутринта е мокър, а също ластиците много му се отбелязват на крачетата (казаха ми, че белия памперс бил с по-меки ластици). Иначе памперс не сменям нощем, ако не е пропуснал. На всяко хранене през нощта го проверявам да не е мокър и ако е, тогава сменям памперса и много други неща Wink

Микиполи, защо готовите пюрета да не са добър вариант за захранване? Пишат, че те са правени в изключително стриктни условия, фини повече, отколкото може да се постигне вкъщи, био (някои от тях). Аз виждам като единствен недостатък само безумно високата им цена. Разбира се съм абсолютно ЗА правенето на пюрета в домашни условия, ако продуктите са също домашно произведени. Но ако не са, виждам като следващ много добър вариант био готово пюре. Става дума за самото захранване, а не за хранене на вече захранено бебе.

# 209
Моят гладник и той доста наддава, но ми казаха, че било от нощното хранене. Дадох кантара на една приятелка днес и затова снощи го измерих да видя колко е станал - 6800 е вече. Иначе на 25.11 беше 6400 и 62 см.

И аз се чудя дали да не мина на белия памперс. Ползвам пуфис и съм горе-долу доволна, но често сутринта е мокър, а също ластиците много му се отбелязват на крачетата (казаха ми, че белия памперс бил с по-меки ластици). Иначе памперс не сменям нощем, ако не е пропуснал. На всяко хранене през нощта го проверявам да не е мокър и ако е, тогава сменям памперса и много други неща Wink

Микиполи, защо готовите пюрета да не са добър вариант за захранване? Пишат, че те са правени в изключително стриктни условия, фини повече, отколкото може да се постигне вкъщи, био (някои от тях). Аз виждам като единствен недостатък само безумно високата им цена. Разбира се съм абсолютно ЗА правенето на пюрета в домашни условия, ако продуктите са също домашно произведени. Но ако не са, виждам като следващ много добър вариант био готово пюре. Става дума за самото захранване, а не за хранене на вече захранено бебе.
Ето за това не харесвам този Пуфис. Имам един пакет още от раждането и чат пат вадя по някой памперс уж най- накрая да го свърша. Онзи ден чашата преля като за един ден смених четири пъти опикани дрехи - ОТ....ДО! Много ме е яд особено нощем, защото го събличам чисто гол и малко или много се разсъннва. И така, както ви казах вчера, започнал е да се подсича и се чудех защо, а то може и да е заради Пуфис-а, с който почти постоянно сме с мокри кълки. Хванах се днес и купих белия Памперс без даже да погледна цената. Ще кажа мнения после Peace
За пюретата....имам познати, които работят в Слънчо и за пюретата знам, че правят по сто изследвания в лаборатории на всички плодове и зеленчуци, преди да ги одобрят за ползване. Нерядко български зеленчуци се оказвали пълни с пестициди и тогава се търсели чисти от чужбина. Мисля да захранвам с тях, но чакам педиатърката да даде нареждане кога.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт