СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 728
  • 705
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Моят гладник и той доста наддава, но ми казаха, че било от нощното хранене. Дадох кантара на една приятелка днес и затова снощи го измерих да видя колко е станал - 6800 е вече. Иначе на 25.11 беше 6400 и 62 см.

И аз се чудя дали да не мина на белия памперс. Ползвам пуфис и съм горе-долу доволна, но често сутринта е мокър, а също ластиците много му се отбелязват на крачетата (казаха ми, че белия памперс бил с по-меки ластици). Иначе памперс не сменям нощем, ако не е пропуснал. На всяко хранене през нощта го проверявам да не е мокър и ако е, тогава сменям памперса и много други неща Wink

Микиполи, защо готовите пюрета да не са добър вариант за захранване? Пишат, че те са правени в изключително стриктни условия, фини повече, отколкото може да се постигне вкъщи, био (някои от тях). Аз виждам като единствен недостатък само безумно високата им цена. Разбира се съм абсолютно ЗА правенето на пюрета в домашни условия, ако продуктите са също домашно произведени. Но ако не са, виждам като следващ много добър вариант био готово пюре. Става дума за самото захранване, а не за хранене на вече захранено бебе.
Ето за това не харесвам този Пуфис. Имам един пакет още от раждането и чат пат вадя по някой памперс уж най- накрая да го свърша. Онзи ден чашата преля като за един ден смених четири пъти опикани дрехи - ОТ....ДО! Много ме е яд особено нощем, защото го събличам чисто гол и малко или много се разсъннва. И така, както ви казах вчера, започнал е да се подсича и се чудех защо, а то може и да е заради Пуфис-а, с който почти постоянно сме с мокри кълки. Хванах се днес и купих белия Памперс без даже да погледна цената. Ще кажа мнения после Peace
За пюретата....имам познати, които работят в Слънчо и за пюретата знам, че правят по сто изследвания в лаборатории на всички плодове и зеленчуци, преди да ги одобрят за ползване. Нерядко български зеленчуци се оказвали пълни с пестициди и тогава се търсели чисти от чужбина. Мисля да захранвам с тях, но чакам педиатърката да даде нареждане кога.  Simple Smile

Супер, благодаря ти за информацията за Слънчо.  Ние ползвахме за каката само на ХИП, а на Слънчо ползвахме каши и тя много ги харесваше. Сега може и пюрета да взимаме за малкия на Слънчо - малко по-евтини са, а щом и те са хубави, по-добре от тях. Иначе наистина аз не знам ако направя нещо вкъщи с какви зеленчуци и плодове ще е, няма как да го изследвам. Другото което е важно е - времето за готвене - ако се прави в домашни условия, имам една книга в която пише как точно да се приготви и че е от значение колко време се вари, за да се запазят максимално витамините и полезните вещества. А също за замразяването на зеленчуци - опитвала съм да замразявам сготвени зеленчуци и изобщо не са хубави след това. Да не говорим, че казват, че замразяването и размразяването предизвиква загуба на витамини допълнително.

По отношение на памперсите пък една приятелка ми каза, че харесва повече либеро, от белия памперс. Даде ми да пробвам и първия сложих тази нощ - на сутринта пак беше целия мокър. А е ял само в 4:20 тази нощ. Някой друг има ли мнение за Либеро?

# 211
  • Северо=Западналия край
Здравейте мамчета и честит Никулден!

Аз тази нощ се наспах.........малчо заспа 22ч. и се събути в 6ч. - дете мечта! Аз да го похваля, че може да си е само тази нощ щастлива..... Mr. Green

За захранването - При положение че нямам домашно произведени продукти и всичко купувам от магазина и аз не виждам да готвя пюрета. Ще го захраня само в началото на първия месец с домашно приготвени заради това че просто ще ми е нужно много малко количество, а купешките бурканчета не могат да стоят повече от два дни отворени. Така или иначе за  по няколко лъжички отначало не си заслужава да хвърлям купешките после. Поне плодовете лесно се изстискват - ябълка, круша, имам и сокоизтисквачка пък дано почна и аз покрай него да пия сокове. Едно време отгледах баткото с Ганчев, Слънчо, после минахме на кухня към 8 месец. Сега съм се насочила към ХИП, ама да видя дали ще ми стигат финансите щото те са си скъпи.

# 212
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Май само аз си карам с памперси на Пуфис и съм доволна.
В началото взех бял и зелен на Памперс, ама пропускаха и ги смених с Пуфис.
От тях проблеми нямам нито с пропускане, нито с подсичане, само наистина са им малко по-стегнати ластиците и понякога има следи на крачетата.
От дрогерия Лили ми подариха памперси от тяхната марка и не са лоши, но ще си остана на Пуфиса.

# 213
Аз съм доволна от  Молфикс.

# 214
Мамита да ви кажа много съм притеснена дойде ми на 3.11 доста обилно около 6дни ми кара.Обаче сега ми закъснява и никакви признаци да ми дойде.При някой от вас да се е случвало"?Кърма нямам,защото ми спря.

# 215
Нормално е да е нередовен в началото. Ако сте се пазили няма от какво да се тревожиш.

# 216
Аз още кърмя и не ми е идвал цикъл, но смятам, че в началото може да е нередовен докато се подредят пак нещата.

# 217
  • Пловдив
Да ви се похваля - утре имам час за маникюр. Лелее, какъв празник е, намерих най-накрая време Wink Но се чудя лак да слагам ли, или само да ми ги оформи и така да си карам, натюр ... мога ли за навредя по някакъв начин на беба ... като пръстите ми попаднат в устата й  newsm78

# 218
Слагай лак, не се тревожи.

# 219
  • София
Мамита да ви кажа много съм притеснена дойде ми на 3.11 доста обилно около 6дни ми кара.Обаче сега ми закъснява и никакви признаци да ми дойде.При някой от вас да се е случвало"?Кърма нямам,защото ми спря.

Здравей. Не се притеснявай, това е нормално. Миналата година като захраних каката и ми дойде така първия цикъл - нормален и 6 дни. Посме повече от месец и половина абсолютно нищо. Малко се притесних, но изчаках. И дойде нещо като цикъл след това, но не точно - беше много слабо, само зацапване, обаче вървя 10 дни. После уж спря и минаха 10 дни и пак се появи. Пак беше супер слабо, но 10 дни. Пак пауза 10 дни и отново се появи. Имаше дни в които цял ден нищо не изтичаше и вечерта само лееко зацапване, обаче този път много продължи - повече от 10 дни и затова вече съвсем се притесних и намерих време да отида при ЛЛ и тя ми даде направление. Обадих се на един прехвален гинеколог да си запазя час, той ми каза да пия калций за спиране на кървенето, накара ми се че съм била несериозна да не отида до тогава и ме извика слез 3 дни за преглед. Няма да споменавам колко груб беше, повече при него не съм ходила, по-важното е обаче, че ми каза, че това било най-вероятно от намаляването на кърмата след захранването. Каза ми да си отбия детето (беше на 8 месеца и половина тя тогава) и по време на ехографа ми каза, че имам и микрополикистоза. Което можело също да прави цикъла нередовен, но не било страшно. След този преглед пак мнооого дълго време нямах цикъл - не се появи до отбиването й на 11 месеца. Тогава по време на отбиването се появи нормален цикъл с продължителност 6 дни и след него забременях с бебчо Simple Smile

Та мисълта ми беше - при намаляване или спиране на кърмата е нормално да стават такива неща, ако искаш отиди на лекар за твое успокоение, но вероятно е от това. В един момент трябва всичко да се нормализира, но може да отнеме месеци понякога.  Hug

# 220
  • София
Май само аз си карам с памперси на Пуфис и съм доволна.
В началото взех бял и зелен на Памперс, ама пропускаха и ги смених с Пуфис.
От тях проблеми нямам нито с пропускане, нито с подсичане, само наистина са им малко по-стегнати ластиците и понякога има следи на крачетата.
От дрогерия Лили ми подариха памперси от тяхната марка и не са лоши, но ще си остана на Пуфиса.

И аз съм общо взето доволна от Пуфис и карам с тях и за двете деца, защото не ми се подсичат с тях (на памперс и молфикс има едно зелено в допир с кожата и от него са ми правкли страхотни обриви), обаче се колебая заради ластиците. Иначе ми пропускат, но той толкова много пишка, че то всички са пропускали при него (както и да му го завъртя в памперса)  Laughing

# 221
Катя Сиси благодаря за бързият отговор.

# 222
Прекрасно утро на всички!

Надявам се настроението да е чудесно при вас, както и при мен. През последните дни бях изпаднала в някакво депресивно състояние, защото нашият тако все работи ли, работи... Но ... в събота сутринта като се гласеше отново да тръгва да работи вече не издържах, и така се получи, че май му спретнах скандал. Не съм искала да го тормозя, обаче мисля, че прекалява, и то от доста време така. В резултат на което си изкарахме супер уикенд заедно. Не толкова за мен, но децата имат нужда да го виждат да се мотае наоколо. И тъй Wink

за захранването, ако имаме възможност и аз бих изчакала до 6-ия месец. И малко след това ще излязат надявам се черешките, и ще давам от тях. Моето голямото дете много ги обичаше. Наричаше ги "коте" - идва от "компот", защото в началото ги ядеше от компот. И, когато го заведохме на черешово дърво да види от къде идват плодовете, то милото толквоа се възхити и впечатли от изобилието, че само повтаряше и сочеше с пръст към дървото - коте, коте, коте, коте .. и забрави, че сме го завели и да яде  Joy Joy Joy Joy Joy

инак да ви кажа, и аз много-много не следя колко пъти на ден яде. Има дни, в които мисля че го тормозят зъби или друго, не знам. И почне да се храни, докараме я до някъде, и спре. След час-два пак реве, и съм сигурна, че е от глад - та пак си ядем. И така я караме.
Една торба с дрешки ни умаляха, и съм ги приготвила за следващия член от семейството ни, чакаме го в началото на пролетта - пак момченце Wink Та, съвсем за кратко Искренчо ще е е "бебето" в рода, след няколко месеца отива в групичката на "батковците"

Wink))

Което пък не устройва моето второ детенце, защото той дълго време беше в графата "бебе" и сега не е съгласен Искренчо да стане "батко" толкова наскоро след раждането. Хихих .. този сорт обяснения са ми много забавни, когато моят по-малък ги обяснява  Joy

# 223
Няколко странички назад някой попита за протест за майчинството - бихте ли споделили по-подробно? Аз не съм май в час. Ако ще го намаляват, или няма да го увеличават - съм против Wink

# 224
има страничка в фейсбук.   https://www.facebook.com/events/1650543161870658/
аз лично смятам да присъствам в София ако не излезе нещо...

Общи условия

Активация на акаунт