И аз се чудя дали да не мина на белия памперс. Ползвам пуфис и съм горе-долу доволна, но често сутринта е мокър, а също ластиците много му се отбелязват на крачетата (казаха ми, че белия памперс бил с по-меки ластици). Иначе памперс не сменям нощем, ако не е пропуснал. На всяко хранене през нощта го проверявам да не е мокър и ако е, тогава сменям памперса и много други неща

Микиполи, защо готовите пюрета да не са добър вариант за захранване? Пишат, че те са правени в изключително стриктни условия, фини повече, отколкото може да се постигне вкъщи, био (някои от тях). Аз виждам като единствен недостатък само безумно високата им цена. Разбира се съм абсолютно ЗА правенето на пюрета в домашни условия, ако продуктите са също домашно произведени. Но ако не са, виждам като следващ много добър вариант био готово пюре. Става дума за самото захранване, а не за хранене на вече захранено бебе.
За пюретата....имам познати, които работят в Слънчо и за пюретата знам, че правят по сто изследвания в лаборатории на всички плодове и зеленчуци, преди да ги одобрят за ползване. Нерядко български зеленчуци се оказвали пълни с пестициди и тогава се търсели чисти от чужбина. Мисля да захранвам с тях, но чакам педиатърката да даде нареждане кога.

Супер, благодаря ти за информацията за Слънчо. Ние ползвахме за каката само на ХИП, а на Слънчо ползвахме каши и тя много ги харесваше. Сега може и пюрета да взимаме за малкия на Слънчо - малко по-евтини са, а щом и те са хубави, по-добре от тях. Иначе наистина аз не знам ако направя нещо вкъщи с какви зеленчуци и плодове ще е, няма как да го изследвам. Другото което е важно е - времето за готвене - ако се прави в домашни условия, имам една книга в която пише как точно да се приготви и че е от значение колко време се вари, за да се запазят максимално витамините и полезните вещества. А също за замразяването на зеленчуци - опитвала съм да замразявам сготвени зеленчуци и изобщо не са хубави след това. Да не говорим, че казват, че замразяването и размразяването предизвиква загуба на витамини допълнително.
По отношение на памперсите пък една приятелка ми каза, че харесва повече либеро, от белия памперс. Даде ми да пробвам и първия сложих тази нощ - на сутринта пак беше целия мокър. А е ял само в 4:20 тази нощ. Някой друг има ли мнение за Либеро?