СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 723
  • 705
  •   1
Отговори
# 255
И нашата има такива часове, но въпреки това пред кабинета е пълно с болни. Дошли извънредно, защото са много болни. На ваксината за хепатит се разбрахме да отида един час преди началото на работното ѝ време и вече имаше десетина души, а едно дете получи гърч от температура пред кабинета. Как да кажеш на хората да не идват, като са им болни децата  Confused
Иначе в извън есенно-зимния сезон няма такива струпвания и се минава много по-лесно и бързо.

# 256
Мамчета, аз пак да ви питам за графика за ядене, понеже мина малко време от последния коментар. Докато излизахме навън всеки ден, много добре успявах да му поддържам часовете за хранене. Сега с тези мъгли и предстоящи снегове никъде не ходим и виж ти - оказа се, че моят гладник имал нужда от повече папкане на ден. Ако не седя вкъщи по цял ден да се цедя с помпата, никога не мога да го изхраня от себе си. И тъй като имам и да гладя, чистя, пера и т.н. не винаги ми остава време за цедене и така попадам в омагьосан кръг. Правя му АМ, защото нямам изцедено, от там пък кърмата спира, че никой не суче. А така ми се иска да го сложа да се наяде - без шишета, без нищо и да си продължа с другата работа. Не мога да смогна и това е. Не ми остава време за всичко. Ей го, искахме да украсим този уикенд, но нали първо трябва да се почисти....еми, не ми остава време. Как се справяте вие? И още не мога да разбера как навремето са ни хранили с кърма сума ти и месеци. Една колежка е кърмена до две годишна!!!! Не разбирам как се получават тези работи?!?!?!??!
Между другото - много ме боли гърба и ръцете. Не знам защо, особено като стана сутрин. От неправилна поза на кърмене ли, от носене на бебето? А пък за ръцете сигурно ще е от помпата и от тикане на количката по разбитите улици. Вие как сте?

# 257
Мамчета, аз пак да ви питам за графика за ядене, понеже мина малко време от последния коментар. Докато излизахме навън всеки ден, много добре успявах да му поддържам часовете за хранене. Сега с тези мъгли и предстоящи снегове никъде не ходим и виж ти - оказа се, че моят гладник имал нужда от повече папкане на ден. Ако не седя вкъщи по цял ден да се цедя с помпата, никога не мога да го изхраня от себе си. И тъй като имам и да гладя, чистя, пера и т.н. не винаги ми остава време за цедене и така попадам в омагьосан кръг. Правя му АМ, защото нямам изцедено, от там пък кърмата спира, че никой не суче. А така ми се иска да го сложа да се наяде - без шишета, без нищо и да си продължа с другата работа. Не мога да смогна и това е. Не ми остава време за всичко. Ей го, искахме да украсим този уикенд, но нали първо трябва да се почисти....еми, не ми остава време. Как се справяте вие? И още не мога да разбера как навремето са ни хранили с кърма сума ти и месеци. Една колежка е кърмена до две годишна!!!! Не разбирам как се получават тези работи?!?!?!??!
Между другото - много ме боли гърба и ръцете. Не знам защо, особено като стана сутрин. От неправилна поза на кърмене ли, от носене на бебето? А пък за ръцете сигурно ще е от помпата и от тикане на количката по разбитите улици. Вие как сте?

А защо се цедиш, а не даваш на бебочето направо да си хапва от теб? Ние си хапваме на три часа, но аз не цедя. Мен също ме болят гръб, кръст, ръце, но според мен не е от позата, а си е от носенето на мъничетата, защото започват вече да си тежат.

# 258
да не е от липса на калций това твоето? Наблегни на млякото ако искаш за известно време.
Аз усещам че се изгърбвам - буквално си го усещам. То като стоя толкова време приведена, какво друго ...
Трябва да започна да си слагам пръчката, или точилка, исли друго сходно, за изправяне на гръбнака. Едно време като бях на училище така ни караха.

Слагаш точилката на кръста си, успоредно на земята. И я обгръщаш с лакти. Тоест = лактите са ти зад гърба, сочат назад. Точилката е между кръста и лактите.

Ако знаете нещо друго ефективно, много ще се радвам да споделите - наистина съм почнала да се прегърбвам ...

# 259
А защо се цедиш, а не даваш на бебочето направо да си хапва от теб? Ние си хапваме на три часа, но аз не цедя. Мен също ме болят гръб, кръст, ръце, но според мен не е от позата, а си е от носенето на мъничетата, защото започват вече да си тежат.
Като му давам когато той иска, не ми стига кърмата. Затова досега бяхме така - цедя и на следващото хранене му давам от мен и после изцеденото. Като го подундуркам пак се цедя за другия път. Но и това май вече не работи. Днес му правих АМ Sad

# 260
Нашият педиатър идва до вкъщи на домашно посещение за биене на ваксини. Предпочитам така заради зимния период и многото болни по това време.

# 261
да не е от липса на калций това твоето? Наблегни на млякото ако искаш за известно време.
Аз усещам че се изгърбвам - буквално си го усещам. То като стоя толкова време приведена, какво друго ...
Трябва да започна да си слагам пръчката, или точилка, исли друго сходно, за изправяне на гръбнака. Едно време като бях на училище така ни караха.

Слагаш точилката на кръста си, успоредно на земята. И я обгръщаш с лакти. Тоест = лактите са ти зад гърба, сочат назад. Точилката е между кръста и лактите.

Ако знаете нещо друго ефективно, много ще се радвам да споделите - наистина съм почнала да се прегърбвам ...
Сега като каза и аз съм така. Мъжът ми викаше оня ден, че много прегърбена тикам количката, едва ли не ще падна. Аз самата се усещам, че съм извита. Това с пръчката е интересно, но дали ще имам време и за това  newsm78

# 262
Като му давам когато той иска, не ми стига кърмата. Затова досега бяхме така - цедя и на следващото хранене му давам от мен и после изцеденото. Като го подундуркам пак се цедя за другия път. Но и това май вече не работи. Днес му правих АМ Sad
Ако искашда кърмиш, обърни се към някой консултант - http://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Препоръчвам, момичетата са много отзивчиви и са обучени да помагат за решаването на всякакви проблеми.

Иначе е ясно, че трябва да спреш да се цедиш и да даваш АМ. Проблемът идва от страха ти, че няма да имаш достатъчно кърма за конкретното хранене и искаш да си се подсигурила с предварително изцедено. Знам го този страх, защото и аз така процедирах и това ми провали кърменето с първото дете.
Първо се успокой, че бебето няма да остане гладно, после му давай колкото кърма имаш и го прави на по-чести интервали в началото, за да се увеличи. Като изяде колкото има, то може да иска още, но няма да е съвсем супер гладно и ще можеш да го залъжеш да почака 20-тина минути и пак му даваш да суче. Или просто сменяш гърдите - едната, другата, пак първата и т.н. докато се наяде, защото кърмата се произвежда в процеса на кърмене.
Моето в началото сучеше по два часа, но сега се наяжда за 5 минути.

Когато нещата се регулират става много лесно и спокойно. Просто не трябва да се поддаваш на паниката. Пожелавам ти успех.

# 263
Тъкмо щях да напиша нещо подобно. Кърми често и за седмица ще се регулира количеството.
А за времето - най-важното е да си храним бебетата. За чистене и др. когато и ако остане време.

# 264
  • Пловдив

И аз недоумявам колко кърма и здрави гърди трябва да има човек, за да кърми с месеци. Моите гърди толкова много ме болят при допир, особено едната, че ми се реве.
Напълно те разбирам как не ти достига времето. И аз съм така. Но не чистя всеки ден, камо ли да готвя. Имам свеки наблизо /живее на същия етаж/ и тя често ми помага, като ни готви. Или от магазина купуваме нещо сухо /не манджа/, или си поръчваме. Евала на всички вас, които гледате и домакинство, и бебе  bouquet
По отношение на изцеждането - беба също не се наяжда само от мен, но аз винаги давам първо гърда и тогава АМ. През деня обаче рядко - само, ако видя, че е гладна още /плаче/. През деня тя се залисва било в играчки, било навън /всеки ден тези дни сме на разходка от 10.30ч до към 15-16ч с леки прекъсвания/ - тогава заспива и забравя, че е гладна Simple Smile)) Давам вечер и през нощта, за да заспи /на биберон задрямва по-лесно, отколкото на гърда/. Когато имам време доизцеждам гърдите, ако не ги е издърпала добре, защото вече малката госпожица е тарикат и търси по-лесното - шишето, и моите цицонки остават на заден план Simple Smile Но не винаги. Затова не виждм защо се мчиш пстоянно да цедиш - прост дохранвай с АМ, пък докъдето стигне кърмата. Все пак 3 мес не е малко кърмене  Hug

# 265
Аз кърмих баткото 1година и 3 месеца. И мен ме боляха и тогава и сега гърдите, но до към 2ри месец. След това привикват и не боли. Мажа обаче след всяко кърмене с Лансинох.
Дохранвах с АМ в първите 10 дни и пиех много вода и чай за кърма и постепенно се увеличи, толкова че да си и стига кърмата. В началото давах от двете гърди. Към месец и половина започнах да давам от една гърда с цел да почиват по повече време и да не ме болят толкова. Първоначално не се получи - усетих, че не и стига и си продължих от двете. След седмица пак започнах и постепенно организмът се нагоди и си произвеждаше достатъчно мляко, че да се нахрани от една гърда и да си издържа 3 часа.
За домакинстването си абсолютно права! И аз не чистя всеки ден и не готвя всеки ден. За да има кърма, жената трябва да е спокойна и отпочинала. По-важно ми е да е нахранено бебето и са съм се наспала. Когато готвя, гледам да има за поне 2 дни, а ако нямам време, мъжът ми взима готово или си правим сандвичи за вечеря. Simple Smile

# 266

По отношение на памперсите пък една приятелка ми каза, че харесва повече либеро, от белия памперс. Даде ми да пробвам и първия сложих тази нощ - на сутринта пак беше целия мокър. А е ял само в 4:20 тази нощ. Някой друг има ли мнение за Либеро?
Първо привет на всички Simple Smile
Aз ползвам на LIBERO памперсите още от началото и съм много доволна.
Относно МЦ все още нямам, но доки ме предупреди, че докато кърмя може и да нямам.
По въпроса за витамин Д, ние сме на JAMIESON и пием по 3 капки от втория месец насам, докито ми ги увеличи защото качваме по 1 на месец и защото съдържанието на витамин Д в 10микрограма е по-малко от това на Вигантола.
Относно храненията ден с ден нямам еднакъв. Гледам постоянно да и давам при всеки удобен момент, защото тя не ака с дни (чакам я до 6 ден и след това сме на клизма, не се е изхождала сама от месец и полвина), за това е относително да кажа на колко хранения сме 6-7 на 8 хранения сме след клизмата....абе ужас. С нетърпение чакам прегледа да видя дали е наддала и дали да почваме сокчетата, че барем започне да се изхожда сама.

Пробвай с чай Бебезан. Обаче имай търпение, при нас започна да действа след време прием. Сега вече ака всеки ден, а имахме големи зорове...

И мен ме боли гърба, защото малкия ми тежи вече.

# 267
Момичета, ако дохранвате с АМ няма как да ви стига кърмата. Така се праща погрешно послание на организма,че произвежда достатъчно кърма и на другия ден имате пак толкова. Тя от къде да знае колко трябва да бъде, ако бебето не суче по-често? Трябва да си проличи, че не му стига, за да се произведе повече. Махнете шишетата и помпите и няколко дни по-често кърмене. Няма друг начин.

# 268
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Като ви чета направо съм благодарна, че не ме болят гърдите и не се цедя.Дори помпа не си купих.
Сещам се и как ме бяха наплашили колко боли като се кърми, но при мен минава добре.Крем ползвах веднъж в болницата Лансинох, а силиконовите ми зърна си стоят в кутийката.Имах на моменти неприятно усещане в гърдите като кърмя първия месец, но сега съм явно безчувствена  Crazy

# 269
Като ви чета направо съм благодарна, че не ме болят гърдите и не се цедя.Дори помпа не си купих.
Сещам се и как ме бяха наплашили колко боли като се кърми, но при мен минава добре.Крем ползвах веднъж в болницата Лансинох, а силиконовите ми зърна си стоят в кутийката.Имах на моменти неприятно усещане в гърдите като кърмя първия месец, но сега съм явно безчувствена  Crazy

О, голяма късметлийка си Simple Smile
Аз се цедя само когато бебка направи по-дълга пауза през нощта и ми се препълнят гърдите, нооо болките в зърната бяха ужасни. Дъха ми спираше всеки път като засукваше и сълзи ми тръгваха.

Общи условия

Активация на акаунт