СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 687
  • 705
  •   1
Отговори
# 315
Онли, мойта беба и тя ми стачкува храната. Трябва да ядат 1/6 от теглото си , тя яде по около 100 мл 6-7 пъти на ден . Събират и се 650-700. Разкарах Аптамила, давам и сашета за рефлукс ( предписани от лекар) , понякога докарва 750 Sad

# 316
Моето е на 2 месеца и половина, доктора каза, че трябва към 130 да изпива, но той пие 120 със зор. Понякога пие 90, друг път 60-70..
Около 6 хранения на ден имаме.

Според мен заради коликите не си изяждат всичко.

ПП Вирус ме е хванал, ходих при личната.., моля се да не го заразя бебчо.

# 317
  • София
А да не би да я боли нещо - коремче или нещо в устенцата. На една приятелка бебчето имаше проблем с езичето - отдолу му беше много вързано и му пречеше да суче. Ходиха да му го резнат малко. Но едва ли при теб е това, ако в началото си е сукала добре.

# 318
Тези, които хранят с АМ, кажете ми моля ви, колко хранения имат на ден бебчетата ви и по колко мл им правите?
Макс пак започна с номерата, та ми се иска да си сверя часовника.
Сутринта се събуди в 7 и се размрънка, дадох му мляко, което изпи. Но като го вдигнах да се оригне, повърна на фонтан. После яде чак в 10 45 мл. Сега изяде 80 и взе да плаче, спеше му се и го оставих да спинка.
Ако имате и линкове с таблици на сегашната възраст колко трябва да пият и по колко пъти на ден

Според докторите на два месеца бебе - 120мл, на три месеца - 130мл и т.н, моето вече е на 3м и 8дни , а от една седмица яде много по - малко, отколкото преди това, по 130мл не можем да изпием, яде , яде , бута шишето и почва да ми се хили и не иска и това е, до момента е яла само 3 пъти за днес, преди два часа заспа много дълбоко и няма събуждане, правим по 5-6хранения по принцип, за денонощие и аз ги смятах някъде към 600мл, а сме 6кг
Миналият месец имаше дни в които и по 150мл ми ядеше и се бях стреснала , че ще й разширя стомаха, странна работа, аз не се притеснявам , понеже сме добре на килограми, мисля чее временно положение
Първият месец много малко ядеше и бях шаш и паника, по 50-60мл в края на първи месец ядеше и качи 1,2кг , как стана тази работа не знам , но вече спрях да се тревожа за храненето

За кърменето не мога да помогна, дано е временно положение  Hug

# 319
Благодаря ви, майчета!!! Ами, не мисля, че я боли устата, а и доскоро си сучеше както трябва... В началото беше на смесено хранене, после само на кърма, но като сме навън и вечер като реве от колики и давах от шише, явно оттам идва проблемът Cry Утре ще се обадя, че днес само рева и изобщо не мога да се успокоя и да говоря с тях...дано да ми мине скоро и това, че не искам да се занимавам с нея, ужасно е!!!   Cry

# 320
И ние сме 6 кг три месеца

# 321
Той 3 месеца прави другата седмица, сутринта го мерих, 5590 гр с чист памперс.
Днес някой ми е сменил детето, мрънка, реве, не знам защо. Мерих му температурата, не са колики, защото не се свива. Иска прав някой да го носи. Дъвче си ръцете, а доку от дясно, най-навътре има нещо като бял връх, твърдо.
Дали е зъб, и то последен?!
Аз му правя 130 мл вода и 3 1/3 лъжици мляко, стават 145 мл. Понякога ги изпива, понякога му остават 10-20 мл. На моменти и по 160 мл готово изпиваше, но и аз се притесних да не му разширя стомаха.
Иначе педиатърката каза, че щом е на 5 хранения мога да увелича дажбата. Обаче пък не трябва да надвишава 1000 мл на ден, а с това темпо не знам докъде ще я докараме.
И какви лиги точи.....чак се дави и кашля от тях.

# 322
Нормално е да има повече слюнка и да се задавя от време на време, ако е легнал по гръб. Като започнат да стоят седнали през повечето време, няма да се задавят.

Онли, струва ми се, че много се тревожиш. Няма правило колко трябва да изяжда едно бебе, има приблизителни указания, но просто не е задължително всяко бебе всеки ден да изяжда по толкова. Опитай се да не се вглеждаш толкова в подробностите, защото цялостната картинка е по-важна.
Бебетата на тази възраст имат периоди на спад и засилване на апетита. Понякога не ядат колкото предните дни, друг път ядат повече. Емоционалните фактори също имат значение. С първата ми дъщеря един ден се наложи да пътуваме в много изнервена обстановка и за това денонощие тя изяде точно два пъти повече, отколкото обикновено. Беше на 3 месеца. Друг път съвсем отказваше да яде. Една седмица не беше качила нито грам. Поболях се от притеснение, имах чувството, че ще умра и че нещо неспасяемо става с бебето ми. Защо не яде!? Оказа се, че нищо ѝ няма и след няколко дни пак си ядеше нормално.
Просто децата не са роботи и имат чести промени в апетита, това не е задължително да значи, че става кой знае какво.
Успокой се  Hug

# 323
Алана, благодаря bouquet
Всичко товс го осъзнавам, знам и разбирам. Единственото, което наистина ме притеснява е, че имам чувството, че не огладнява. Сутрин като се събуди може да се смее часове наред, без веднъж да измрънка. В редките случаи, когато реве от глад, изпива лакомо половината и другото не го иска. А и след споделеното от другите момичета разбрах, че аз прекалявам с количеството, и че и други бебенца ядат по 5 пъти на ден. То няма за кога да му го намалям, но от следващия месец няма да му го увелича, ако няма индикации за това.
Боже, горкото дете, ще го уморя с моите "хранения" и режими Joy

# 324
Алана, благодаря bouquet
Всичко товс го осъзнавам, знам и разбирам. Единственото, което наистина ме притеснява е, че имам чувството, че не огладнява. Сутрин като се събуди може да се смее часове наред, без веднъж да измрънка. В редките случаи, когато реве от глад, изпива лакомо половината и другото не го иска. А и след споделеното от другите момичета разбрах, че аз прекалявам с количеството, и че и други бебенца ядат по 5 пъти на ден. То няма за кога да му го намалям, но от следващия месец няма да му го увелича, ако няма индикации за това.
Боже, горкото дете, ще го уморя с моите "хранения" и режими Joy

Моето напоследък иска само да яде. Вчера вечерта изяде 160 мл и след час се дереше от глад. Какви са тези работи? Мъчихме го да не му даваме, но той само продължи да реве яко. Накрая, след може би още час, се предадох и му направих АМ, тъй като от мен вече нямаше нищо. Хапна доста и от него. Направо си развали и график и всичко и е постоянно гладен!

# 325
  • София
Жорко е 7кг. и 65 см. На кърма е и представа нямам колко яде, явно е достатъчно. На 3м. и 10 дни е. Ужасно много си яде ръцете, никакви зъби не виждам. А не е и от глад. Последният месец е качил 1200гр. И той точи страшни лиги.

# 326
  • Северо=Западналия край
Онли, на  130 мл вода слагаш 3 1/3 лъжички? Защо, една лъжичка е за 30 мл, нали? Ние сме на 5 хранения и му сипвам вода 140 мл и 4 1/2 лъжички мляко. Иначе сме почти 5 кг и по препоръка на док трябва да яде около 130мл, по принцип на всяка кутия има ориентировъчни количества за възрастта.

# 327
  • Пловдив
И ние какви лиги точим ... ръкавите й са постоянно мокри, бузите студени и с пъпчици по тях /те постоянно са влажни/ и като си навре юмрука в устата и става страшно. Задължително вече е постоянно с лигавник иначе трябва да сменям блузите през 10 мин.

Какви са тези деца, където ядат по 5 пъти /то в тази възраст така и трябва де/. Моята г-ца е с по 7 хранения - тя като новородено ядеше по-малко брой пъти. Не я знам какво дърпа от мен, но огладнява бързо и винаги е готова да яде още и още и още ... и ако плаче това е единственото, което може да я успокои. Ще й смачкам напращелите бузи ... Simple Smile))

# 328
Онли, на  130 мл вода слагаш 3 1/3 лъжички? Защо, една лъжичка е за 30 мл, нали? Ние сме на 5 хранения и му сипвам вода 140 мл и 4 1/2 лъжички мляко. Иначе сме почти 5 кг и по препоръка на док трябва да яде около 130мл, по принцип на всяка кутия има ориентировъчни количества за възрастта.
4 лъжици и 1/3 де, оф хич ми го няма акъла
Днес с това повръщане всичко се обърка. От 19 до 20 часа изпи 90 мл, сега в 22:30 започнах да го храня, изпи 110, но къде реве хем за шишето, хем го бута, къде плюе, къде заспива.
Не разбирам какъв е тоя рев, хем не иска и плюе и реве, като махна шишето още по-голям рев почва.
Чудя се ако спра да се мъча да поема някакви нормални количества, дали ще качва?

# 329
  • Пловдив
Момичета, ужасно разстроена и отчаяна съм, от сутринта не мога да спра да рева  Cry Малката от няколко дена отказа да суче, само през нощта още на едно, максимум две хранения яде от мен, през останалото време напълно отказва, а кърма имам... Днес сутринта беше доста гладна и около 15 минути я мъчих да суче, докато накрая започна да се дави от рев...толкова време се мъчих да имам кърма, а то какво стана... Мъжът ми вика да цедя и давам така тогава, а аз цял ден рева...лошото е, че така имам чувството, че сякаш тя ме отблъсква и ...аз нямам никакво желание дори да я погледна днес цял ден, не искам изобщо да се занимавам с нея, ужас!!! Добре, че мъжът ми днес е вкъщи!!!  Cry

Напълно те разбирам  Hug При мен беше същото. От шишетата е, изхитряват се тия мъници и от гърдата не искат да дърпат и да полагат усилия. Ето как се преборих с това /но пак вече не суче по 25 мин както беше преди, освен да се наяжда по-бързо?!/:
1. Установих, че от силиконовата биба М размер тя "губи интерес от мен". Замених я с каучукова S-ка. Тя е малко по-грапава и се доближава повече до гърдата.
2. Въпреки че ме отхвърляше, аз продължавах да й подавам гърда на всяко хранене. Тя плюе, аз бутам, но нежно и внимателно, с много любов и разбиране. И като откаже няколко пъти, давам шишето. Гледай да не се отчайваш. Аз ревях и й подавах гърда, а тя ревеше и ме плюеше. Беше много болезнено преживяване Sad
3. Сменяй позите при кърмене. Аз въртя три и като намеря подходящата и спирам да шавам, да не реши да се откаже. Давай от двете гърди на хранене. Пробвах в легнало положение. Също да е тихо и тъмно /вечер/. Може и да се разсейват вече.

Но и да не стане, не забравяй, че за бебо най-важно е да има здрава и спокойна мама, която да се грижи за него, а не нервна жена, ядосана и гневна Simple Smile То ще порасне и хранено с АМ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт