СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 643
  • 705
  •   1
Отговори
# 420
  • Северо=Западналия край
Момичета, моят син от три дни ака много, казвам "много" - по 5 пъти на ден -  защото преди акаше на два дни по веднъж. Акото е жълто, но е по редичко от обикновеното, не е чак течно, но си е редичко. Трябва ли да се притеснявам? Иначе си хапва добре, колики нямаме от доста време. Незнам как трябва да изглежда "разтройството" при бебетата.

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 16:04 от ateto

# 421
Момичета, моят син от три дни ака много, казвам "много" защото преди акаше на два дни по веднъж. Акото е жълто, но е по редичко от обикновеното, не е чак течно, но си е редичко. Трябва ли да се притеснявам? Иначе си хапва добре, колики нямаме от доста време. Незнам как трябва да изглежда "разтройството" при бебетата.

Колко често ака? При бебоците е нормално да се променя броя и мисля, че не бива да се притесняваш. Ние акаме от известно време по един път на ден, но днес акахме два. Бебка от раждането си все рядко ходи и някак като слузесто ли не знам точно как да го обясня. Питах на предните консултации казаха ми, че е нормално, защото е само на кърма. Довечера на консултацията ще питам и новата педиатърка.

# 422
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ние миналата седмица станахме на 2 месеца и кантара показа ...... 5 800 гр !!!! За един месец е качил 1400гр. - педи нищо не каза,зарадва се,че наддава добре.
Вечер и ние мнооого трудно се приспиваме , установих,че го е страх от тъмното.Веднага щом загася лампата и се стряска и реве адски много и само гърдата може да го успокои и да заспи.

# 423
привет - в началото моето всеки памперс беше красота, после станаха 3-4 пъти, после 2 пъти дневно, сега пак 4-5 пъти дневно. Не знам, аз не се притеснявам, изглежда ми здраво детето.

аз да ви кажа, вечер ако не спра лампата, забравя че тр. да яде и да спи, и блее ли, блее...тоест се оглежда и опознава света, как пък се изразих и аз Wink)))

затова спирам лампата, каквото свети от камината, това ни е осяветлението. И през нощта по същия начин 0 ай съм се излъгала да пусна коя да е лампа, и почва едно приказване, едно разказване - всичко друго, но не и спане.

затова - нощно време лампите в нашата стая са табу Wink)

# 424
Момичета, моят син от три дни ака много, казвам "много" - по 5 пъти на ден -  защото преди акаше на два дни по веднъж. Акото е жълто, но е по редичко от обикновеното, не е чак течно, но си е редичко. Трябва ли да се притеснявам? Иначе си хапва добре, колики нямаме от доста време. Незнам как трябва да изглежда "разтройството" при бебетата.

И нашия по принцип ака рядко, но 2 дни преди време ака по 5 пъти леко рядко.
Доктора каза, че не е притеснително, тогава правихме и ваксина.

# 425
Нашият преди имаше цапано във всеки памперс. От няколко дни има по два-три празни, нооооооо това, което съм чувала преди "ос*ан до вратлето" вече два дни го виждам. Наистина чак до врата. Това нормално ли е????

# 426
Нашият преди имаше цапано във всеки памперс. От няколко дни има по два-три празни, нооооооо това, което съм чувала преди "ос*ан до вратлето" вече два дни го виждам. Наистина чак до врата. Това нормално ли е????

Нормално е, ние често се преобличаме - я до вратле, я до петички Laughing

# 427
И при нас всеки памперс е с ако, но само един е с голямо количество и често е излязло я до врата, я до петите Simple Smile, а другите са с много малко, но си е за миене. Само нощем прескача и на сутринта е голямото.
На консистенция е рядко и слузесто с бели ядчици. Педи каза, че е нормално.

# 428
 Сиси, ака си нормално, преди нямахме празен памперс, сега поразреди след като почнах да я дохранвам. Ами, според мен имам кърма, но педиатърките ми казаха да я дохранвам и да си купя везна...иначе колики си има още, днес докторките чуха как й къркори стомахчето...мислиш, че може заради това ли да не иска повече да яде? Вие по колко качвате, щом казваш, че и ти все се опитваш да буташ шишето и на АМ ли сте само?
Аз съм супер притеснена сега с това качване  Sad
Аз стоя по цял ден с маска, гадно е, ама.. Дано всичко да е наред, ПолиТ! Как мина днес прегледът при новата педиатърка?
Момичета, а вие всички ли си храните бебетата на режим, а не на поискване?

Последна редакция: вт, 15 дек 2015, 23:15 от Lucile5

# 429
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз везна нямам.Тегля малкия с мен на електронния кантар...голяма пародия.
Още в родилното обаче ми казаха да не се вживявам в килограми и грамове и да го тегля веднъж в седмицата.Аз затова и не си го слагам на сърце.
Направо ви завиждам като знаете колко грама ядат бебоците ви, при мен го кърмя и идея нямам колко поема.
Иначе за първите два месеца качвахме по килограм, третият сме качили 610гр и ми се видя малко, но педито каза, че е нормално.Ако съм очаквала всеки месец да е по кило, то на годинка щял да тежи 15кг  Mr. Green Той е висок и с шкембе, така че повече не искам, освен това ние сме си едри още от раждането.Нека е здрав.
Колкото до режима...тука има, тука няма  Mr. Green Гледам да го храня на 3 часа, но 20-30 минути по-рано или по-късно не са болка за умиране, както каза една позната педиатър, а и майка ми.Няма да оставя детето да се дере от глад, заради няколко минути, то все пак няма часовник на стомахчето.

# 430
Последния път беше качил около 700гр. Уж през 3 часа яде, но като не си дояжда и режима се обърква. Например яде половината час по - късно, или на няколко пъти. Според мен е заради коликите.

# 431
Последния път беше качил около 700гр. Уж през 3 часа яде, но като не си дояжда и режима се обърква. Например яде половината час по - късно, или на няколко пъти. Според мен е заради коликите.

И при нас е същото...не разбирам как хората си хранят децата под режим... Везна ми казаха да взема, за да меря преди и след кърмене и тогава да дохранвам, ако не са 130 мл... Но четох досега по форумите, че и други бебоци не качват по много всеки месец...

# 432
Не се притеснявай, щом има напишкани и наакани памперси.

# 433
  • София
Момичета, вашите бебчета кога лягат вечер и как ги приспивате. Понеже вечер преди 1 напоследък не иска да заспи. Още от 8-9 се вижда, че и се спи ама не може да се отпусне. И всяка вечер пада едно носене, друсане, пробвам и с кърмене (преди поне така ставаше) и не ще да заспи. Ако заспи в ръцете щом я сложим в креватчето й веднага се събужда.

Абсолютно същите сме и ние. Не иска да заспи преди 1 и дори слагането на гърда вече не помага. А най-лошото е, че и каката е така - ляга си след 12, обикновено и тя около 1 и е просто лудница при нас. Нещата излизат извън контрол и се чувствам безпомощна да повлияя на това. Толкова съм изморена и ми се спи Sad

# 434
  • София
Момичета, искам да ви се оплача. Не ми се иска да ви натоварвам с проблемите си, при положение, че си имате достатъчно ваши, но просто трябва да си излея мъката и да ми стане по-добре.
Става дума за излизането на разходка при нас и какво ми коства това. Ситуацията е такава, че сме на квартира в блок, на около километър от южния парк. В блока сме на 3-тия етаж и въпреки че не е толкова високо, теябва да ползвам асансьор. Обаче асансьорът спира между етажите и е от онези разбити стари малки асансьорчета, в които трудно се влиза с количка. Да, обаче нашата количка е двойна и изобщо не влиза в този асансьор. Затова я държим в колата, която въпреки че е опел зафира и има голям багажник, не събира количката сгъната с всички части и трябва да разглобя сенника и масичката на голямото дете (предното столче), то тя може да се сгъне и без те да се махат, но става по-дълга и не влиза. Та за да си изведа децата на разходка правя следното - сменям на малкото памперса, кърмя го, оставям го да си играе и сменям на каката памперса, храня я и ... малкото взело, че се наакало; следва цялата процедура с миене на дупе, нов памперс и ... пак е гладен; кърмя го пак и ... каката и тя иска да пишка; със сетни сили успявам да излезна от цикъла с храненията и памперсите и да им облека купищата дрехи, за да не им е студено; след което какво следва - малкия в кошчето за кола и каката за ръка потегляме към асансьора. Той вече тежи над 7 кг и с кошчето незнам колко тежи, обаче е адски тежко и неудобно за носене и куцукайки стигам до стълбите, където кошчето ми прави синина на крака, където се удря, а мускулите на ръката ми горят от тежестта. Следва слизане по стълбите, където каката иска самичка, но е малка още и едвам слиза бавно бавно, а аз стоя пред нея да я пазя да не падне, отново държейки кошчето с бебето. Слизаме до асансьора, качваме се и слизаме отново на междинно ниво, сюед което следва качване по стълби - каката отново иска самичка. Добираме се до вратата, която да не ви казвам колко тежи и там трябва да хвана каката за ръка, понеже входната врата на блока е в едно като тунелче по което линават коли за вътрешния паркинг и ако не я държа може ако влиза кола, да я прегази. Довличаме се до колата, отключвам, слагам кошчето с бебето отзад, нея отпред, за да не го закача и да не избяга някъде и отварям багажника, вадя количката, разпъвам, слага каката, слагам й после сенника, масичката и покривалото за крачета ако е студено, слагам после бебето зад нея, покривалото и за него иии благополучно потегляме към парка. Прибирането е всичко по обратния ред - бебето в кошчето на задната седалка, каката отпред, количката се разглобява и сгъва и в багажника. Бебето и каката се взимат и отново историята със стълбите и асансьора.

За да ги изведа оставам без ръка. От друга страна ползвам понякога слинга, за да не мъкна кошчето за кола, но той ми добавя още една итерация към сложната схена - сллагане на бебето в слинга, долу слагане на бебето в кошчето, докато разпъна и сглобя клличката и при прибирането пак.

Ползваме двойна количка, защото само до парка и обратно има по километър разстояние, а тя все още се изморява, а й в по-голямата част от пътя вървим по улицата, понеже тротоарите са просто прекрасни (тоест дори да започне да издържа да ходи с километеи, аз не мога да возя бебето и да я гоня по улиците, по които минават коли). Също излизаме следобед и тя често спи в количката.

Това е общо взето драмата с нашето излизане на разходка. Извинявам се за дългия пост и не го пиша за да ви натоварва, просто ми се искаше да споделя с вас, за да ми олекне, понеже тази вечер нещо съм се депресирала.

Общи условия

Активация на акаунт