СЕПТЕМВРИйчета тема №2

• 23 607
  • 705
  •   1
Отговори
# 480
Мерси за линковете, момичета. bouquet
Щерката е захранвана по същата схема, аз също съм захранвана така от майка ми.
Обаче сега се чудя какво да правя? newsm78
Нямаше никакъв проблем вчера след сокчето Rolling Eyes

Вчера изрично питах лекарката дали соковете не са агресивни към стомахчетата на толкова малки бебета, каза че няма проблем и че е хубаво да приема витамини, особено сега зимата.
А сега де?! newsm78

# 481
И аз си мислех за колики, защото много се напъва, ама пак ли се връщаме в началото  #2gunfire  #Crazy
Сега като пиша от телефона и на моята ще й изтекат очите по него. Гушнала съм я в мен и тя мирува, вперила поглед в GSM-а  Joy

Мисля,е има такъв вариант с коликите Cry, но аз мисля да не давам нищо на този етап.

# 482
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Аз сокове няма да давам.Определено е остаряло виждане само на бг и руската школа. Повечето педиатри дори на възраст вече го отричат, включително нашата.С друга бях говорила и тя каза след годинката и задължително разреден с вода.
Иначе допреди няколко дни Криско правеше голяма пауза вечер за хранене, но от понеделник ще ни побърка.Спи неспокойно, буди се често, а през деня спи само в ръце или след 15 минути в креватчето се буди...Не знам вече.Не е от колики със сигурност.

# 483
Аз сокове няма да давам.Определено е остаряло виждане само на бг и руската школа. Повечето педиатри дори на възраст вече го отричат, включително нашата.С друга бях говорила и тя каза след годинката и задължително разреден с вода.
Иначе допреди няколко дни Криско правеше голяма пауза вечер за хранене, но от понеделник ще ни побърка.Спи неспокойно, буди се често, а през деня спи само в ръце или след 15 минути в креватчето се буди...Не знам вече.Не е от колики със сигурност.

И при нас картинката е същата. Явно такъв е периода. Аз си мислех, че само ние сме така, но явно не смееееееее Simple Smile

# 484
Ами мойта педиатърка не е стара, но каза да дава сокчета. Световната здравна асоциация обаче ги отрича и аз малко ще изчакам с тях. Като цяло мисля да захранвам рано, но може би не със сок.
За ММ ами една с която не се понасят от години му стана шеф и това е резултата. Тъпото е че работи в тази фирма от 5-6 години. Но се опитвам да не се ядосвам, че ще откача. И двамата работим допълнително, но не си е като постоянен доход. Много неочаквано ни дойде. Вчера гледах да не ми личи и цяла нощ въсях в банята да рева (че на него му е достатъчно трудно). НО съм решила че това е вече край никакви ядове повече.
Иначе мойта принцеса през деня не спи (макс по 15 - 20 мин). Играчките ги хваща, разглежда играя и накрая хоп в устата. Напоследък през нощта спи от 12 до към 8-8:30.

# 485
pantera666, точно на 12 седмици има скок в растежа и се характеризира така. Дано отмине бързо.

benite, много неприятно е това предколедно. Tired

# 486
Ние чак на 29 сме на консултация живот и здраве тогава ще видим какво ще ни кажат за сокчетата. Да ви питам всички ли дохранвате с АМ? Аз никога не съм й давала.

# 487
  • София
Benite, а защо по взаимно съгласие? Ако го съкратят трябва да вземе минимум 4 брутни заплати.

Сокове аз с каката дадох чак на 10-11 месеца. Захраних рано, но със зеленчукови пюрета и много внимателно. И сега мисля да захраня със зеленчукови пюрета, но ако бебчо ми позволи, мисля да е по-късно (поне при навършени 5 месеца).

Бебчо е много неспокоен тази седмица. През деня спи и си играе, но вечер става ужас - не заспива до много късно и иска някой постоянно да го гушка. Нещо не суче напоследък добре според мен и не знам дали се храни добре. Но спира сам и започва да се напъва и оглежда. Май наистина са колики. Sad Иначе при нас е 14 седмица след термин. Според онези статии няма скок в тази седмица  newsm78

# 488
PoliT, и аз никога не съм давала. Нямам и шише даже.

katya_pk, но виж колко време продължават тези скокове - от дни до седмици и все пак са условни.  Wink

# 489
Benite, а защо по взаимно съгласие? Ако го съкратят трябва да вземе минимум 4 брутни заплати.

Сокове аз с каката дадох чак на 10-11 месеца. Захраних рано, но със зеленчукови пюрета и много внимателно. И сега мисля да захраня със зеленчукови пюрета, но ако бебчо ми позволи, мисля да е по-късно (поне при навършени 5 месеца).

Бебчо е много неспокоен тази седмица. През деня спи и си играе, но вечер става ужас - не заспива до много късно и иска някой постоянно да го гушка. Нещо не суче напоследък добре според мен и не знам дали се храни добре. Но спира сам и започва да се напъва и оглежда. Май наистина са колики. Sad Иначе при нас е 14 седмица след термин. Според онези статии няма скок в тази седмица  newsm78

И бебка така има хранения, на които не яде много, но пък на другите си наваксва. На някои хапва дълго време и на края започва да се напъва, да се дърпа все едно, че не се е наяла, а като й дам пак гърдата смуква веднъж и спира. Явно не е гладна, защото след това си изкарва три часа.

# 490

Ами и аз това му казах, но той беше много афектиран и не искаше да се унижава. Предполагам те на това са разчитали. Както и да е свършн факт Simple Smile  Сега се надявам на по добро начало на годината

# 491
За соковете - аз доколкото съм чела от блоговете на консултанти по кърмене са с ниско съдържание на витамини, не както ако бъде пюрирано, и високо съдържание на фруктоза и въглехидрати. Витамини си набавят бебетата перфектно от кърмата и няма нужда от сокчета.
За дохранването с АМ на мен педи ми каза че е по добре да е само на кърма и аз съм съгласна с него.
Моят бебо вече се научи да заспива сам без приспиване. Като почувства че е изморен и започва да си затваря очичките и си заспива. Преди като му се спеше ставаше крив и ревеше, но от както правим гимнастика и масажчета по често започна и да се набира нагоре като го повдигам за седнало положение и после го връщам в легнало. Стъпва вече на крачетата и подскача като го повдигам. Голям сладур. Иначе хваща неговата любима пчела от активната гимнастика и по време на баня си играе с играчките във ваната. Ние колики вече нямаме. Додавам само витамин Д.

# 492
Ateto честито тримесечно бебе и на теб и на останалите от нашата групичка bouquet Живи и здрави да са децата! Praynig
За захранването аз ще се вслушам в педиатърката, но чакам часа за ДК.
Иначе на една приятелка бебето е родено август и й казали вече да дава сок от ябълки. Тъй като малката е на АМ, много рядко ходела по голяма нужда - веднъж на три дни. Каза ми, че от както дават сокче, вече се изхожда редовно всеки ден. Предполагам, че това е плюса от тези сокчета. Има бебчета със сериозен запек и това може да е решение.  Simple Smile

# 493
Моето беше със сериозен запек, веднъж на 10 дни  ooooh! Захранихме със пюре от сини сливи и моментално се реши проблемът.

При сокчетата проблемът е, че заради течното си състояние не се смилат от стомаха, а фруктозата навлиза направо в кръвния поток и рязко повишава кръвната захар. Силно киселинни са и това е проблем за стомаха и не на последно място фруктозата, когато е комбинирана с фибри (ако се яде цял плод) се храносмила успешно, а како се приема под формата на сок, директно натоварва черния дроб. Сокчетата трябва да се приемат с храна, не на гладно, а за стомах, който не е приемал твърда храна, никак не са препоръчителни.
Аз не съм специалист и не държа да убеждавам, само споделям какво съм чела. Факт е, че всички сме захранени със сокчета и не изглежда да е станало голям проблем, така че едва ли е чак толкова важно. Просто като информация го споменавам за който се колебае.

# 494
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Не всички, аз не съм захранвана със сок.Изрично съм питала майка ми.И навремето е било пак в зависимост от препоръките  Peace

Бените, нека мъжът ти поне се запише на борсата, за да получава обезщетение, докато си намери работа.А, ако имате близки с фирма да му направят услуга и да отиде по-дълго време, не на минимално обезщетение с това взаимно съгласие. Не се разстройвай, ще се справите  Hug
Ако имате въпроси ми пиши на лични да обясня.

Общи условия

Активация на акаунт