Бебешката количка - цяла наука за второ висше №32

• 67 213
  • 723
  •   1
Отговори
# 120
  • София
До 1500лв хубава количка е Пег перего book plus, както и мамас енд папас.

# 121
Да, по принцип и аз заглеждах Пег Перего - струват ми се хубави колички.Ето и моите критерии:
- лека количка /имаме около 20 стъпала на входа, има и рампа, но ми се струва много стръмна/.
-  да мога лесно да я повдигам за бордюрите. Тук има сняг веднъж на 10 години и тротоарите са изцяло наново асфалтирани, така че не мисля, че ще ми се налага да я бутам по дупки, павета или нещо подбобно
- Да има голям сенник /лятно бебе, не искам чадърче/ с прозорче за проветряване, голям кош за багаж и чанта за аксесоарите на бебето, която да се хваща за дръжката
- Много важно, понеже живеем в Бургас - комарник удобен, както и дъждобран.
- Да има удобна седалка с колан, който не се врязва в седящото бебе и борд, за който да се държи
- Да има пълно легнало седалката, а коша за новородено да може да се накланя матрачето
- Поставката за крачетата на бебето да може да се регулира
По принцип гледах и Перегото отговаря на изискванията с изключение на това, че е тежичка. А тази, полската, беше много лека и честно казано само затова ме впечатли.
Много ме тревожи как ще качваме стълбите, още повече, че няма да има кой да ми помага, ще трябва да се справям сама, а и не знам доколко след раждането ще мога да вдигам тежко.

# 122
  • срещу двата комина :)))
Пег перего е добър вариант, както и новия вариант на Муум  Peace

# 123
Виж Сайбекс Калисто

# 124
  • На остров
Някое бугабоо втора употреба може да се намери за тези пари също.

# 125
и муум и калисто изглеждат супер, ще трябва сега да ги издиря къде ги има в Бургас да ги видя, както и перегото разбира се. Бъгабу също изглеждат много хубави колички, обаче на мен не ми се иска да рискувам с втора употреба - някои неща са много запазени, други обаче само стегнати за бърза продажба. А на нас това ни е първо дете и честно казано нищо не разбираме от колички.
Имам и друг въпрос - вие ако ви се наложи как качвате стълби - разкачвате кошчето с детето, пренасяте детето и после рамата или взимате детето на ръце някак си и качвате количката на заден? Просто наистина нямам идея как се прави, не съм виждала досега или не ми е правило впечатление.

# 126
  • София
Аз си дигах количката с бебето вътре.
Но зависи от килата и броя стълби може би.
Ако ще ги преодоляваш на задни гуми защо всъщност ще вадиш бебето?

# 127
Имам девет стъпала до етажа,количката я качвах като ожръщах позицията на дръжката на най-ниска степен.Така се хваща много комфортно специално за качване по стълбите.Детето си седи в количката,обръщаш дръжката,накланяш количката на задни гуми и една по една качваш/сваляш по стълбите.Елементарно е.
Количка втора употреба не купувам,ако ще да е по-по-най

# 128
  • На остров
Аз съм вдигала количката със все бебе. Хващах я от страна и вдигах.
Не виждам нищо лошо в количка 2 употреба, ако е качествена и в добро състояние. Със сигурност много голички 2 употреба са доста по здрави и качествени от такива 1 ва  Simple Smile .

# 129
Има,разбира се.Казвам,че АЗ не бих взела ползвана количка.Говоря за шаси и седалка 6+,те се експлоатират дълго и са важните.Кош за новородено може втора ръка,защо не.

# 130
Аз също си вдигах количката с бебето около 40 стъпала съм изминавала че и повече. Има значение все пак и каква мама си. Ако си 40кг с напикани гащи малки са шансовете за вдигане на количка с бебето в нея.
Имам полска количка , много ми е удобна, но да голяма е. Аз съм страшно доволна от нея за сега. Мога с 1 пръст да я бутам коша е голям и му е конфортно на бебето. Все още не съм прочела лошо мнение за тях като качество, но са си голями.
В Галикс имат по голям избор на полски колички разгледаи там.

# 131
И аз само хубави неща съм чувала за полските колички , всички много ги хвалят особено заради големите гуми и просторните кошове и разбира се височината на коша . А да не говорим за красотата  ( но това вече си е субективно за един са красиви за друг не ) . Пък и никой с полска количка не ми е казал , че му се е счупила и е излязла боклук на третия месец .

# 132
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=54
-15% на всички колички в айко.

# 133
Може и глупаво да прозвучи, обаче все си мислех, че ако вдигна на задни гуми количката бебето някак си ще се скупчи в долния край /представям си драматична купчинка крака, ръце и т.н./. Явно не е така  Simple Smile
Иначе все си мислех, че не съм кекава и ще се справя, но днес като бях в магазина успях да вдигна само един модел на задни колела. Останалите не можах или с 300 зора поповдигнах. И просто се чудя, ако така се припотявам да ги повдигна лекичко, какво ли ще е с бебе, аксесоари, и пълен кош например. Изводът поне за мен е, че докато не позаякна количка с тегло над 12-13 кг просто няма да стане.
Но сега отчитам и друг въпрос, който аз не съм помислила - а именно, че кошът за новородено реално се ползва много малко и е от съществено значение седалката - тя трябва да е комфортна, както и столчето за кола да е сигурно.
Мисля да се поразровя навсякъде, където ми казахте, да поогледам колички и посъбера впечатления и пак ще се върна с нови въпроси:) Ех, ако не бяха тези форуми какво щяха да правят начинаещи мами като мен.

# 134
  • София
Пег перего бук тежи 10кг, полската не вярвам да тежи по-малко...
Всъщност иомбинирана количка под 10кг почти няма - калистото е една от тях, другата която се сещам е пег перего Си

Общи условия

Активация на акаунт