Едномесечно бебе със запек

• 19 914
  • 34
  •   1
Отговори
Здравейте момичета.Знам ,че този въпрос е дискутиран без брой пъти и има много теми за това,но аз реших да създам нова,защото ми е по-лесно да не се ровя а и аз да си попитам точно по моя въпрос!?
Имам момченце на 28 дни е сега.И от няколко дни има проблем с изхождането.Хранех го с АМ ФРИЗОЛАК и колкото мога да изцедя кърма.Но повече е на АМ.Има и доста силни колики за това му давах Инфакол.Мисля си ,че от тях се запече.Напъва се детенце,плаче,пръцка,но не се изхожда без моя помощ.Два пъти му помогнах с термометър и малко зехтин по съвет на личния лекар #Cussing out ,не било правилно,не трябвало,но не знаех  Sad.Та така водих детето при педиатър смениха ни храната с Friso vom и спряхме инфакола.Детенце и много повръща почти при всяко хранене,та ни казаха че има рефлукс и от много поръщане грълцето му е зачервено и нослето му запушено.Изписаха ни Humer морска вода да му впръскваме в нослето и някакви други капки едни черни като йод те щели да оправят и червеното грълце.За коликите ни изписаха Колик хапченца.Та така въпроса ми беше!? Какъв съвет могат да ми дадат и мами,които са имали подобен проблем? Правихме и микроклизмата  на Мелилакс ,но без неина помощ малкия не се изхожда дори и след смяната на АМто и капките за колики.Моля помогнете  Cry ,че детенце много се мъчи  Confused

Последна редакция: сб, 28 ное 2015, 22:40 от Еми ☺♥

# 1
Симетиконовите капки запичаха и моя син. Инфакола са точно такива най-вероятно е от тях... Не знам за АМ понеже ние сме само на кърма, но когато сина ми беше на месец (сега е на три) акаше след всяко ядене..... Това със термометъра знам, че не е хубаво да се прави. Вземи му Био Гая те ще му помогнат! От лекар знам, че от прекалено силните кокили( и ние сме с денонощни и зверско все още) същл може да се запече детето... Ние имахме такъв период във втория месец спасих се с Био Гая не му минаха коликите, но поне регулира изхождането... 

# 2
Да забравих да спомена.И био гая му давам също.От инфакола сякаш нещата с коликите се подобриха,но сега пък още по - голямо мъчене е с този запек.Био гая му давам още от 10тия ден

# 3
Акото му гъсто ли е? Защото ако е с нормално рядка консистенция значи това не е запек... Просто му е трудно най-вероятно от коликите и инафакола е спомогнал още повече. Пробвай да му свиваш лекичко крачетата към коремчето. Аз му давах 2-3 капки зехтин преди ядене смесени с малко кърма( но истински гръцки зехтин) в началото не вярвах на това, но когато ми каза и моя леля билкарка реших, че едва ли може да е по-вредно от капките за колики та пробвах о даде резултат веднага. Давала съм му няколко пъти само после взех Био Гаята уж зс коликитр, но видях, че тя също му действа да се изходи  лесно и давах само нея.

# 4
Пробвай с масаж на коремчето и присвиване на крачетата. Иначе на АМ изхождането не е след всяко хранене и не е запек, ако е кашаво. По принцип Фризовом действа разхлабващо на някои бебета. Моят син го пиеше заради повръщане. Не му спря повръщането от него, но пък с обикновено мляко беше още по-зле ooooh! Повръща до малко след годинката Crazy А Фризовома го запичаше. Масажчетата и присвиването на крачета помагаха при него, а като почна с пюретата, постепенно се регулираха нещата(или просто се научи да се напъва newsm78 )

# 5
Ние имахме същия проблем - силни колики и се изхождаше на три дни веднъж. Някои бебета усвояват всичко, което изяждат в първите месеци. На нас педиатърката ни каза едни прахчета - био баланс бейби. От както започнахме да му ги даваме започна да се изхожда редовно. Дори помогнаха  иза намаляване на коликите. Може да попиташ твоята лекарка за тях.

# 6
Ами вчера ,онзи ден акото му не беше твърдо та за тва и аз се учудих ,че му е трудно изхождането.Но от както сменихме АМто тази нощ пак му правих клизмичката и видях,че е по-твърдо,но пък на кутията на Friso voma пише ,че помага при хабитуално повръщане,твърди изхождания и колики та  и аз се учудвам вече.Днес следобяд пак му помогнах с изхождането защото доста плачеше и много се напъваше и видях че акото му е гъсто,но не твърдо и в ярко жълто мисля си , че е от новата храна  Thinking

# 7
  • София
А дали се мъчи да се изака? Може би просто го боли... Ти като го изакаш успокоява ли се?

Иначе за всяко бебе помага различно лекарство, и различните ЛЛ предписват различни неща, обаче внимавай да не почнеш да даваш 15 работи наведнъж. Аз с големия син направих такава грешка, той беше със страшни колики и му давах какво ли не - като си видях наскоро аптечката се хванах за главата... По-добре давай само едно нещо, и ако видиш, че не помага, тогава сменяй, но не комбинирай - носи го в слинг, вози го в количка... но не го блъскай с химии.

Иначе ако акото не е твърдо на топченца, и не е веднъж седмично примерно, това не е запек. Ограничавай термометъра, мъничко е бебчето, не е добре за него.

# 8
По-добре спри с клизмите,за да не свикне с тях,че после и ще ти е още по -трудно,и няма да ака без клизма.Има разхлабващи чайчета Peace,пробвай с тях.Дано се справите бързо със запека.

# 9
Здравейте,според мен сменете АМ,мисля че е от него,пробвайте с други и след това чай,краен вариант клизма, но и като почнете сокчета според мен ще се оправи,не се притеснявайте много бебенца са така.

# 10
А дали се мъчи да се изака? Може би просто го боли... Ти като го изакаш успокоява ли се?

Иначе за всяко бебе помага различно лекарство, и различните ЛЛ предписват различни неща, обаче внимавай да не почнеш да даваш 15 работи наведнъж. Аз с големия син направих такава грешка, той беше със страшни колики и му давах какво ли не - като си видях наскоро аптечката се хванах за главата... По-добре давай само едно нещо, и ако видиш, че не помага, тогава сменяй, но не комбинирай - носи го в слинг, вози го в количка... но не го блъскай с химии.

Иначе ако акото не е твърдо на топченца, и не е веднъж седмично примерно, това не е запек. Ограничавай термометъра, мъничко е бебчето, не е добре за него.
Мъчи се много точно за това и му помагам при изхождането.И щом се изака веднага се успокоява,ако е плакал до преди това след като се изака дори и се развеселява стой си мирен без да плаче.Ами нашата лекарка му изписа някои неща в най-горния пост съм изписала всичко,което му е предписано да му давам.Предписа му също Gastrotuss baby  защото много повръщаше.Но като чели след като сменихме храната вече не повръща толкова и още не съм му го давала.

# 11
По-добре спри с клизмите,за да не свикне с тях,че после и ще ти е още по -трудно,и няма да ака без клизма.Има разхлабващи чайчета Peace,пробвай с тях.Дано се справите бързо със запека.
Днес му правих, но за последно ще е.Сега се изака ,но с много зор.Пъшка ,зачервява личицето и така може би в продължение на час и най - накрая сам си свърши работата Simple Smile Чак и на мен ми олекна

# 12
При нас беше същото,но доста отдавна. Сменях млеката,докато не уцелих едно с повече желязо,но не помня как се казваше.Акото беше зелено от желязото в млякото,но вършеше работа.Също по съвет на педито му давах вместо вода, овесена вода с мед,но вие май сте малки за мед,а за овесена вода незнам.Овесена водаа  е вода, в която са врели овесени ядки и се прецежда,но се държи на хладно,защото се вкисва.

# 13
Да и аз в интернет четох това за овесената вода.Но наистина още сме много малки и се страхувам да експериментирам с тези неща.Винаги се консултирам с педиатър преди да предприема каквото и да било..
Днес малчо сам си ака без да му помагам,обаче пак много трудно.Пъшка и се мъчи поне час докато се изходи ..
Защо ли ?  newsm78

# 14
Да и аз в интернет четох това за овесената вода.Но наистина още сме много малки и се страхувам да експериментирам с тези неща.Винаги се консултирам с педиатър преди да предприема каквото и да било..
Днес малчо сам си ака без да му помагам,обаче пак много трудно.Пъшка и се мъчи поне час докато се изходи ..
Защо ли ?  newsm78

Разбира се,че ти трябва първо консултация,аз просто споделям опит.Но обезателно търси решение,защото това състояние  се превръща в лениви черва,които мъчат цял живот.

Общи условия

Активация на акаунт